Jump to content

SofaBamse

Members
 • Content count

  3,014
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

SofaBamse last won the day on January 14

SofaBamse had the most liked content!

Community Reputation

253 Excellent
 1. Jeg har fått et inntrykk av at dette virker hemmende på debatter rundt våpenlovgivning og våpeninnehavets posisjon i samfunnet. Slike debatter nødvendigvis må behandle tema som kriminelles og politiets bruk av våpen siden dette er veldig relevante utgangspunkt for mange argumenter i alle retninger. Jeg tenkte det kunne være verdt en debatt. Jeg tenker at det til tider tolkes for strengt. Noen andre som tenker noe?
 2. Dette ville antagelig, om man ser på statistikken, medføre langt høyere besparelse av liv siden man kunne oppnådd færre kjørte kilometer og derme færre drept i trafikken. Og det sier noe om behovet for å bære våpen her til lands.
 3. Inletting med kun epoksyblanding?

  Jeg tror at det vil være mer hensiktsmessig å bruke forumets bloggfunksjon enn å lage en byggetråd. Jeg har ikke fått med meg hvorvidt det er kommentarfelter på bloggene, men om der ikke er det går det jo an å lage en spørretråd i tillegg.
 4. En slik ordning ville neppe overleve møtet med norsk alkohol(u)kultur. Ikke er det nødvendig heller, sånn i et større bilde. Jeg mistenker at økningen i antall bevæpninger hos politiet ikke er så fryktelig ulik økningen i folketall i sentrale strøk. En del kan nok også forklares med at politiet kanskje blir vant til å bevæpne seg, så terskelen blir lavere for å gi det på oppdrag. Jeg er usikker på hvorvidt det er en god eller dårlig ting, og med det heller lave statistikkgrunnlaget vi har her til lands er det lite trolig at vi noensinne finner ut akkurat det. Jeg tipper utspillet kommer nå sånn at folk flest glemmer det til valget, mens de som er veldig enige vil huske det. At ingen husker akkurat hvor flinke politikere er til å holde det de lover er naturligvis en annen sak...
 5. Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Utrolig skuffet over at den lenken førte til 404. Håpte på en glemt aprilspøk.
 6. Ikke kjøp denne selvanviseren fra Jaktdepoet

  Jeg har ikke skutt på stål med noe mer spennende enn 22lr, så jeg er på ganske tynn is, men ut fra mitt beskjedne grunnlag synes jeg at bruddet ser litt merkelig ut. Som om det har sprukket heller enn å bli deformert. Kan du ta et nærbilde av bruddflatene? Her er jo enkelte her inne som har greit med kompetanse på slikt.
 7. Hørselsvern

  Jeg kjøpte noen elektroniske Peltor (tror det var ProTac 2 de heter) på "fådetbort-salg" på XXL til 1700, de har visstnok samme dempingstall som Optime 2. Jeg har brukt disse alene både på haglebane og riflebane uten å føle at det var utilstrekkelig, og jeg er normalt ganske pysete når det gjelder høye lyder. For ekstra beskyttelse er det jo trivielt å putte i propper og skru opp lyden så man hører gjennom. Det går også an å koble til lyd inn (med egen kabel), så de burde gå an å koble til jaktradio. Jeg bruker som regel mine til å stenge ute støy på sløydsalen.
 8. Hjemmeslakting og mattilsynet.

  Bare ikke den pølsa. Med mindre du er helt sikker på at det vil falle i god jord.
 9. ...springkniv?

  En hvilken som helst idiot kan lage en veldig godt fungerende liten, spiss og skarp kniv bare ved hjelp av en saks, en ispinne til skjefte og lokket fra en boks makrell i tomat, litt lim for å holde det sammen og bunnen av en kaffikopp for sliping. Forbudet ville ikke være verdt blekket det ble skrevet med. "Mindre farlig keramisk kniv". Jo takk, her i huset er det de to porselensknivene som er de desidert farligste.
 10. ...springkniv?

  Og hva har det med noe som helst å gjøre?
 11. ...springkniv?

  Du kan ikke gjøre en dritt med en "skummel, låsbar foldekniv" som du ikke kan gjøre nøyaktig like godt med en morakniv til 30 kroner, og de er omtrent akkurat like lette å skjule. Men klart, bare man får innført enda et idiotisk forbud som er med på å senke den generelle respekten for lovverket så føler man i det minste at man har gjort noe med et helt ikkeeksisterende problem...
 12. Oppbevaring av ammunisjon

  Det er jo så, men siden dette er et forum med søkefunksjon kan det jo hende at noen i framtiden får nytte av at man nevner slikt.
 13. Oppbevaring av ammunisjon

  Husket på et innlegg fra en annen tråd som omhandler ammunisjon i våpenrom: http://www.kammeret.no/topic/48855-oppbevaring-av-ammunisjon/?do=findComment&comment=984428
 14. Oppbevaring av ammunisjon

  Løsningen på det problemet er jo et litt større rom med mer enn 20 cm leca i vegger og tak og en litt dyr og tung dør. Oppbevarer man alt våpen-, skyte- og jaktrelatert i det rommet så burde jo alle bekymringer være borte siden man har en skriftlig godkjenning for at våpen og ammunisjon kan ligge og slenge fritt der inne.
 15. Oppbevaring av ammunisjon

  Om jeg skulle være ivrig politijurist og lage en anklage mot en kar som har oppbevart ammo på låst rom, ville jeg argumentere med at det er langt mer sannsynlig at han ville la den døra stå både ulåst og åpen enn at det samme ville være tilfelle med et skap. Som forsvarer ville jeg da påpekt at om man kan anta at noen låser et skap så kan man også anta at de låser en dør, eller omvendt for den del. Som dommer ville jeg lurt på hvorfor man bruker ressurser på dette når man har mer enn nok av vanlig kriminalitet å ta tak i.
×