Jump to content

SofaBamse

Members
 • Content count

  2,873
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

SofaBamse last won the day on November 12

SofaBamse had the most liked content!

Community Reputation

129 Excellent
 1. Misbruk av rettsvesenet

  Det vil vel vise seg hvorvidt det går igjennom i EU, og jeg er villig til å tippe på at det uansett vil åpne for å videreføre streng fredning dersom "landene ønsker det"...
 2. Breivik-kaliber!

  Det er vel vanskelig å finne kalibre som er "helt uten skyld". Tipper at det er ytterst få av de kalibrene som står i ladeboka som ikke har blitt brukt mot folk minst én gang.
 3. Det er ikke akkurat mangel på ideelle organisasjoner som gjør godt arbeide for de mindre heldige i samfunnet, så de skulle vel klare å finne noen som selv den politisk korrekte elite skulle klare å akseptere.
 4. Permanent bevæpning av politiet

  For ikke å snakke om et helt annet register av sosiale og sosioøkonomiske problemer som vår "grusomme sosialiststat" stort sett er velsignet fri for.
 5. Magasin-taske/lomme til belte

  Kydex ytterform, gammel tennissokk som lyddemping på innsiden og en strikk som holder magasinet nede?
 6. Montasje og kikkert til krag

  Hvordan ville det være å montere en skinne rett på løpet (skruer eller klemmer/bånd) og ha kikkert med lang øyeavstand? Ville det være særs uheldig for optikken, presisjonen eller kanskje begge?
 7. Jeg må innrømme at jeg ikke ser noe i veien for å selge våpen som er inndratt til fordel for statskassen så lenge det ikke er snakk om våpen brukt til ugjerninger. Forsåvidt ville jeg også si det samme om det meste som blir inndratt, så lenge det ikke er snakk om ting som potensielt er farlige selv om de blir brukt rett (smuglersprit, tvilsomme sigaretter fra hvorsomhelst, denslags). Det vil dog bli interessant å se hvordan denne saken ender opp. Så lenge mannen har spilt med åpne kort hele veien så er det jo litt vanskelig å laste ham for å ha handlet i henhold til sine godkjente søknader, og jeg må ærlig talt si at dersom han satt på våpenkontoret (noe jeg fikk inntrykk av) så har han et poeng i at det kunne bli sådd tvil om habiliteten hans dersom han ble med i NVS. Jeg gidder for en gangs skyld ikke å sjekke i lovverket, men det er jo slik enkelte steder at politimesteren kan gi dispensasjon i spesielle situasjoner, er det noe lignende rundt godkjenning av samlerlisenser? Klart, om han har underslått varer fra beslagsrommet så er det jo slett ikke bra, men jeg tror ikke at jeg ville sendt søknad først om det var det som var planen min...
 8. Ruger 10/22 klubben

  "Heldempet"?
 9. Oppdrett av stokkender

  Dersom noen hadde plukket med seg en slik kortreist stokkand til middag hadde de antageligvis blitt anmeldt for et eller annet, og for den del er det godt mulig de ville blitt straffet også...
 10. Det kunne være et artig eksperiment å jekke opp prisene i skytterlaget, med avkortning for nedlagt innsats. Antagelig ville slikt være mer rettferdig på mange måter, siden folk med lite penger og mye fritid i praksis kunne betalt for seg med arbeid, mens de med mer penger og lite fritid kan betale seg til mer av det de ønsker å drive med. I praksis blir jo dette det samme som at noen betaler for at andre skal gjøre vedlikeholdet.
 11. Permanent bevæpning av politiet

  Jeg er ganske sikker på at antallet ukontrollerte jaktskudd utenfor Halsa Lensmannskontor er relativt lite. For all del, skudd som går i bakken på standplass eller andre sikre steder er greit nok å kalle hendelige uhell. Det er noe annet når kulene går gjennom vegger og tak i kontorbygg. Eller i bakken på en offentlig parkeringsplass eller lignende. Da mener jeg at det er mer enn riktig å kalle det vådeskudd, enkelt og greit fordi sannsynligheten for personskade er såpass stor.
 12. Permanent bevæpning av politiet

  Så, skal statistikken over politiets "det var flaks at ingen ble drept ved et uhell"-episoder neglisjeres i denne debatten, eller ikke?
 13. Permanent bevæpning av politiet

  Nå kan det være at jeg har gått glipp av siste nytt, men så langt jeg vet er det fremdeles forskjell på å ha tohåndsvåpen nedlåst eller på skytebane/i skog, som regel litt unna folk og i situasjoner uten aggresjon, og å ha enhåndsvåpen på hofta i tette folkemengder og situasjoner der adrenalinet pumper og overlevelsesinstinktene kan finne på å slå inn hos enten den ene eller den andre.
 14. Permanent bevæpning av politiet

  Så de vil ha våpnene selv om statistikken sier at de ikke trenger de?
×