Jump to content

HighPower

Members
 • Content count

  4,848
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About HighPower

 • Birthday 06/15/1966
 1. Hvordan få kontalt til Karl Egil Hanevik?

  Ser det er en stund siden det har vært aktivitet på denne tråden, men Hanevik har nå egen nettbutikk. http://hanevikvpn.no/
 2. tvilsomt våpen for jakt!

  Svaret på den aktuelle problemstillingen er svært enkelt: JA, den er tillatt. NM149 er en manuell repetermekanisme i kaliber 7,62x51, det betyr at den er godkjent uten restriksjoner for alle former for jakt i Norge. Siden dette er snakk om utlån betyr det ingenting hvilket formål den er registrert for så lenge han som låner den tilfredsstiller kravene til å jakte med den og formålet med utlånet er oppgitt i utlånserklæringen.
 3. swaro Z4i vs Docter V6

  Jo videre zoom-område, jo større optiske kompromisser. Jeg ville ikke tvilt et øyeblikk på Swarovskien, spesielt ikke når skumringsjakt er et av kriteriene.
 4. 4 julenøtter...

  Henger meg på her: 1: Enig med Rolf, Springfield Trapdoor 2: Som skrevet over, Krag. 3: Her våger jeg meg på en Darne hagle 4: Som andre har skrevet, ombygget kammerlader -Landmarks patent
 5. Kriegsmarine Luger / hjelp med merkinger.

  Begrepet marineluger brukes om 1904-modellen som var i bruk før og under første verdenskrig. At en Luger har Kriegsmarine-stempel betyr ikke at den er en marineluger, den er sannsynligvis en ordinær P-08 med litt spesiell merking.
 6. Storfornøyd med Blaser tråden:-)

  Husk på at hvis dere skulle få lyst å skyte et jaktfeltstevne med riflen, så er minimum avtrekk 1.000g.
 7. Swarovski z4i 2.5-10x56 eller Zeiss 3-12x56 HT

  Der er forskjell, men den er så liten at du ikke vil klare å oppfatte den med et blotte øye.Se heller på hvilken du liker best i forhold til betjening, fargeskjær i forhold til ditt syn i dagslys, hvordan de takler motlys etc. Du blir ikke misfornøyd med noen av dem.
 8. Treffpunktsforandring ved bytte av låskasse - blaser

  Har testet det på R93, ingen treffpunktforandring så lenge sikte og løp følger hverandre. Ingen grunn til at dette skal være forskjellig på R8.
 9. Stolt eier av en sprett ny Blaser R93! Men du verden...

  Jeg presiserer at Tactical 2 i .338LM er en variant av R93 som IKKE kan utveksle pipe og sluttstykkehode med øvrige R93 inkludert Tactical 2 i andre kalibre. Dette får du bekreftet ved å lese spesifikasjonene fra Blaser. Ref. forrige presisering, Tactical 2 i .338LM er ikke kompatibel med Tactical 2 i andre kalibre. Hvis dette var gjort med originalpiper og -sluttstykkehoder og de siterte opplysningene stemmer må dette ha vært en R8.
 10. Stolt eier av en sprett ny Blaser R93! Men du verden...

  Dette innlegget blir mitt eneste innspill til diskusjonen rundt tilfellet i Australia. 1. Jeg vet ikke hva ignorant mener med å trekke inn meg her - dette har ingenting med den australske hærens skarpskyttere og deres bruk av R93 Tactical å gjøre, og det var det jeg referterte til. Jeg har aldri hørt om at de har hatt noen uønskede hendelser. 2. Hvis opplysningene som er lagt frem rundt episoden, spesielt ignorant sitt siste sitat fra utenlandske fora, så er ikke dette en R93. Den eneste varianten av R93 som leveres i .338LM er en spesialversjon av Tactical 2, og denne kan IKKE utveksle piper og sluttstykkehoder med øvrige modeller. For R8, derimot, leveres det både piper og sluttstykkehoder for .338LM til standardsystemet, krever nok skjefte med vid pipekanal. 3. Uansett er dette sammenlignbart med at man fortsetter å skyte ammunisjon som man vet er overladet i en boltrifle der man ser sprekkdannelser i låsehakene. Dette er på tvers av all forsvarlig våpenbehandling og fullstendig uten relevans for normal bruk av R93 som jaktrifle.
 11. Jeg reagerer speielt på denne formuleringen: "At tiltalte ved en feil har fått registrert riflen kan ikke tillegges vekt i denne sammenheng." Sannsynligvis er den registrert fullt lovlig før listen ble innført. Den er forøvrig teknisk sett identisk med SIG SG 550 SP som står på listen. At der er grunnlag for inndragning er en ting, men det ligger ikke i det som er oppgitt som begrunnelse.
 12. Stolt eier av en sprett ny Blaser R93! Men du verden...

  Den australske hæren bruker R93 Tactical som skarpskytterrifle. Tror ikke den brukergruppen er spesielt uerfaren
 13. Øyeblikkelig hjelp.

  Standard har munningsdiameter 17mm, semiweight er 19mm og safari og match er 22mm iflg. blaser.de
 14. Nytt skytereglement i NROF 01.01.16

  Ikke automatisk, nye skyteprogrammer skal godkjennes av POD for å kunne gi grunnlag for erverv av våpen.
 15. Nytt skytereglement i NROF 01.01.16

  Riktig svar på dette får du nok enklest ved å kontakte enten NROF eller POD...
×