Jump to content

Tomas

Members
  • Posts

    754
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

Everything posted by Tomas

  1. Hooked Breech Plug, i USA har de disse brikkpluggene, ser også at Pederzolli lagerfører disse. Kan det tenkes at det finnes noen i England som lager eller lagerfører slike. Handlet en nyprodusert flintlås fra England for noen år siden, men finner ikke tilbake til hvem dette var. Kanskje disse kunne hatt noe slikt. Noen med tips så er jeg meget takknemlig.
  2. Tja, det vet jeg ikke. Har meldt meg på jakt i et område. Vurderer å trekke meg, om det er mulig.
  3. Takker, da datt det en sten fra våre hjerter
  4. Er det noe en må be politiet om? Eller kommer dette automatisk?
  5. Sendte inn to våpensøknader for over et halvt år siden. Jaggu fikk jeg livstegn fra de i dag. " Kvittering for innsendt våpensøknad ". På side 2 under " Hva skjer med søknaden din? " Står det at ervervstillatelsen kommer i din digitale postkasse. Jeg har ikke digital postkasse, og akter ikke å anskaffe det. Kan jeg forvente at jeg får søknaden i papirform? Har hatt dette før, og syntes det var et pokkers til mas, derfor avviklet jeg det hele. Stilte de også spørsmål anngåene bytte av revolver, noe jeg ikke har fått svar på. Har ikke politiet også krav på seg til å svare?
  6. Jeg har blitt oppfordret av grunneier til å ha applikasjonen Wee hunt tilgjengelig under jakt på hans eiendom. Så spør jeg, finnes det GPS lik den Garmin 320 jeg har fra før som tar denne applikasjonen, eller er jeg nødsagt til å handle en mobiltelefon hvor dette kan lastes ned?
  7. Tysvær, Vindafjord og Sveio
  8. Har aldri brukt apper før, men når jeg skal jakte i et bestemt område anbefales det å ha dette tilgjengelig. På denne appen får jeg opp kart, hvor andre jegere er i terrenget, og grenser for jaktområdet. Tips om dette tas i mot med takk.
  9. Går ut i fra at Optima har oppspenner på rilfeløpet slik som Trumphen hadde. Det er i hvertfall oppspenner på den som selges på Finn nå 08.01.24
  10. Du forteller at stokken har " slått seg når det er fuktig ". Da må det vel være greit å fjerne hele magasinet, og helle på med stokkolje i de åpne flatene inne i " magasinbrønnen ". Har ikke gjort dette selv, men det kommer nok til å gjøre dette fremover.
  11. Hvilken funksjon har den platen med div. utsparinger som sitter innenfor kolbekappen? Dette har jeg nok aldri sett før, men så koster vel børsa en halv årslønn.
  12. Denne slår vel de som Våpenbua har hatt inne.
  13. Bruker du et eller annet for å værne treverket innvendig mot mineralolje? Selv benytter jeg epoxy, håper at treverket skal holde litt bedre i årene fremover. Når børsa står i skapet setter jeg den også med løpet ned, dette for at olje forhåpentligvis skal få liten anledning til å komme i kontakt med tre.
  14. Har også en drilling fra Ludvik Boronvik med Bohler antinit, men ikke med sidelåser. Grunnen til at jeg ikke har valgt dette, er mengde treverk, eller mangel på dette som holder mekanisme og kolbe sammen. Har ramlet med en ordinær drilling fra Ferlach, og det ble brist i treverket. Min børse bruker jeg til skogsfugeljakt, og jeg må nesten påregne at det kan bli et fall. Går man som Dere sier kun opp i jatktårnet, så er vel ikke problemet så stort. Har vurdert å bygge om min hvor jeg monterer en skrue gjennom hele stokken, som ender opp i et eget metallstykke som binder sammen over og under del av mekanismen. Har laget dette tidligere på en Marlin i 444. Vi får se, men sidelås blir det nok ikke på meg, flotte, om det ingen diskusjon, men praktisk? Lager noen kolber fra tid til annen, også til drilling så derav min respekt for styrke i treverket. De to nederste bildene er Sauer kolbe, hvor man ser at den ene er knekt, hvor jeg fant en prefabrikert kolbe som jeg sluttførte med kolbemagasin.
  15. Hei. Jeg har en brotsj i 10,15 x 61R Jarmann om du ikke har fått tak i andre steder. SIkkert litt sent å svare.
  16. Takker for svar fra Dere alle, da følger jeg Deres oppfordring. Handler heller en brukt tysker eller østeriker.
  17. Tomas

    Gamle våpen

    Artig det du skriver om at den jernkvaliteten ruster dårlig.
  18. Har lest noe lignende tidligere. Det er i hvertfall dyrt å få loddet om et løp. Betale 7000 kr sist, men da var årsaken en helt annen enn harde kuler. Var ikke skutt annet enn bly i den. Problemet med dine anbefalinger er vel kanskje at disse kulene ikke er å få kjøpt over disk, bare som ferdigladde patroner. Etter litt leting, fant jeg begge fabrikantene hos Hjemmelading, men 9 grams kuler var fraværende.
  19. Ok, går ut i fra at vi snakker om et Norma krutt. Kjenner ikke til det kruttet.
  20. Husker jeg rett, N 19 = N 110. Et temmelig raskt krutt i forhold til det Vith. N 140, og enda raskere er N 19. hvilke fordeler gir det? Ser litt på en Vith. tabel fra 2002 hvor løpslengde er oppgitt til 60 cm, med 140 grains kule ( Speer Spitzer ), lengre cool 81,5, ladd med N 140 og max ladning 38,4 gir da 765 m/sec. Ikke veldig imponerende hastighet. Vith. tabellen fra 2019 har ikke med kaliberet, så da går jeg over på ladeboken utg. 7, 140 grain kule ( Hornady ), da har Norma MRP best hastighet med 47,5 grain og 786 m/sec hvor cool er 77,5 mm. Hvilket av kruttene N19 eller MRP bygger lavest trykk med de dataene som Skaubjønn og Ladeboken har oppgitt? Jeg for min del har ikke andre muligheter enn å se på tennhettene. Hadde noen tøffe ladninger med N19 i Ruger Super Blackhawk for noen tiår siden, og har ikke som mål å komme dit med denne drillingen, så jeg vil nok bygge meg sakte oppover.
×
×
  • Create New...