Tomas

Members
 • Content count

  445
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Tomas

 • Birthday 11/30/1953
 1. Hvem selger Recknagel og Mak montasjer, og ikke minst hvem har høy kunnskap om disse montasjene, og kan anbefale riktig montasje. Har vært og kiket litt på sidene til begge fabrikantene, og forsåvidt funnet en Reckangelmontasje som kan passe, side 19, artikkelnr. 57053-0500, denne har bygghøyde på 7,5 mm, d.v.s. 9,5 mm lavere enn EAW montasjen, dette begynner kanskje å ligne noe. Har en Ruger nr 3 med Picatinny skinne, på denne skal jeg sette en Swarovski Z6i 3-18x50 med skinne. Forretningen jeg hadde levert børse om kikert til, bestilte en EAW montasje som bygde 17 mm i høyde, i tillegg var basen som skulle monteres mot skinnen litt av en klump metall. Kikerten havnet langt over løpet, helt utholdbart. Dyrt var dette også, hadde jeg betalt fult ut måtte jeg ut med 4500 kr. At ikke forretningen/børsemaker har noe snev av estetisk sans synes jeg er beklagelig. Takker for tips!
 2. Noen vet noe, og jeg vet enda mindre, men har likevel hørt at tyskerne drar opp nye bommer i løp (drilling ) som av en eller annen grunn er ødelagt av gravrust eller annet. Tar for gitt at det da kan være kaliber som 22 Hornet, 5,6x50R, 5,6x52R og 222 Rem som blir " omgjort " til dette 6 mm kaliberet. Eller kan det være andre 6 mm kalibre som benyttes? Siden denne reddeoperasjonen på visse våpen nok vil forekomme på dyre våpen også i fremtiden, kan det vel være mulighet for at denne/disse 6 mm kalibrene vil ha levekår i mange år. Visst nok lever vi i en bruk og kast tid, men jeg håper at det kommer til å ta oss i ræ.... før eller siden, og da får gjenbruk en opptur ut i det uendelige. At ditt løp bare er et innleggsløp er bra, når en eller annen måtte komme i situasjonen som nevnt ovenfor har de i hvertfall en mulighet. Artig om andre kan få mulighet til å få tilgang til dier i ditt kaliber, de er nok dyre som brennvin, eller kanskje enda dyrere.
 3. Sjekk INATUR, flere steder med skogsfugeljakt i Indre Østfold, om det er mye fugel, tja det er jeg ikke så sikker på, varierer.
 4. Jeg har valgt et helt annet våpen for 6 mm BR ( Remington kammer i dette tilfelle ). Ruger nr 3 med Shilen pipe, montert av Eriks våpenteknikk. Årsaken til at det ble et Remington kammer er dier som jeg hadde fra før, om det grunn nok vet jeg ikke, men slik ble det i hvertfall. Har ikke skutt mye vilt med denne enda. Ble et rådyr på ca 170 meter, 90 grain kule av et slag jeg ikke husker nå. Skutt fra jakttårn med anlegg. Har tidligere skutt noen rådyr med Vixen i 222 og Oryx kuler, upåklaglig effekt, gjennomskutt og springer noen få meter med treff senter i bogen. Rådyret jeg skjøt med 6 mm traff litt langt bak, d.v.s. rett bak mellomgulvet, høyden midt i dyret, denne sprang ca 10 m og steindau. Antar at avviket på treffet skyldes enten at dyret har flyttet seg noe, eller litt vind. Hvordan hadde det gått med 222? Løpet har ikke gått 300 skudd enda, så jeg kan vel kanskje ikke regne med topp presisjon enda, pusser stort sett mellom hvert skudd. Har også skutt en del på 100 meter, men ikke rukket 200 meter, har ikke fått de samlingene som Dere har enda, men forhåpentligvis kommer de om jeg klarer å holde i. Langt hanefall gjør sitt at jeg nok sliter litt med de samlingene Dere får, men jeg skal nå prøve i hvertfall. Morosomt kaliber, som vekker litt oppsikt. Skulle gjerne hatt et Norma kammer, eller kan jeg få brosjet litt lengre friflukt med en annen brotsj? Dette for å få brukt litt tyngre kuler, ikke det at rådyrene merker forskjell. Har også vurdert å finne ei bolt action børse, siden jeg er litt sær synes jeg at den kunne vært enkeltskudd, dette for å få ei stivere låskasse, sikkert tull.
 5. Takker til Dere begge!
 6. Hvem selger disse her til lands, eller utlandet?
 7. Drilling i 22 kaliber, eks. 222 Rem, 5,6x50R, 5,6x52R eller 243 Win, haglekaliber underordnet bare den ikke veier mer enn 3,2 kg. Børsa skal være fri for rust og ikke ha oppspenner på hagleløpene. Krieghoff Trumph Dural i 12/70 veier ikke mer enn 3,2 kg. Merkel kaliber 20/76 kan nok også veie det samme. Vedr. haglekaliber så er det uvesentlig om det er 20/70, 20/76, 16/70 eller 12/70. Børsa skal brukes til fugeljakt, derfor krav om maks vekt. Setter ikke noe pristak på dette våpenet, får se hva som tilbys.
 8. Åpen trangborring er vel en fordel for skogsfugeljakt, det er i hvertfall det jeg har hørt i alle år. 1/4 - 3/4 burde være bra. Artig at det er noen som har den erfaringen du trenger ( Bimbo 1 ). Kikket litt i Hjemmelading sitt kuleutvalg, og kjøpte selv Norma 120 grain FMJ. Har skutt noen skudd, men har ikke fått utverdert disse kulene enda, må en annen kikert til. 100 grain HPBT kulene til Norma selger de visst bare i ekser a 500 stk. Blir litt mye å prøve på, men mulig at skytterlaget har tilsvarende kuler å selge i mindre kvanta, det skal jeg jaggu spørre om. Gikk igjennom samtlige leverandører og fant 100 grain kuler hos Laupa, da både FMJ og FMJ Cutting edge. Begge er sikkert flotte på fugel. Dette jeg sier nå er litt usikker på om stemmer, men er det slik at det er best å ha mest mulig kontaktflate mot løpet når en går ned i kulevekt. I så tilfelle så skulle disse Laupa kulene svare til dette. Alternativt er å gå over til homogenkuler får en lengre kontaktflate, vil dette oppnå en bedre stabilisering i stigning 1:7,8 eller 1:9 ( det siste er vel en vanlig stigning for 6,5 )? Jeg vet ikke svaret, bare at det har blitt anbefalt å bruke freste, ikke dreide kuler i eldre drillinger, da disse belaster løpet mindre, og ergo loddingene mindre. Minus med disse kulene er prisen.
 9. Fjernet unødig sitering. Mvh M.K Jeg har også en drilling, Heim i samme kaliber som deg, og søker også lettere kuler, skal gi deg tilbakemelding om når jeg finner noe som kan passe. Har du peiling på hvilken riflestigning din har, min har 1:7,8 så jeg sliter nok med å få den til gå med lette kuler. Akter likevel ikke å gi opp. Skal bare få plassert en annen kikert på den som har et litt mer presist kors enn den gamle tyske kikerten. Børsa er for øvrig nesten like gammel som meg, lagd i 56. Skal få levert den til en børsemaker til uken om jeg rekker, så da blir det prøveskyting utover i februar/mars.
 10. Ta med deg drillingen til en kyndig person som hjelper deg å få skutt den inn, alle dine problemer bør være mulig å få justert i skuret. Høyde kan også tas på kornet, selg om det ikke er justerbart sideveis. Annan ammo, eventuelt hjemmeladet kan få kula til å gå riktig i høyde uten at du filer noe på skuret, eller tar høyde på kornet. Sideveis må du imidlertid ta på skuret. Selv er jeg ikke i tvil om hvor mange skudd jeg vil ha på jakt, hadde skogen vært full av vilt hadde kanskje en kombi vært godt nok, men det er den nå ikke. Derfor vil jeg ha flest mulig skudd ( 3 ) for å ha sjangsen til å ta ned det viltet jeg peker på. Selv startet jeg med kombi, og har etter hvert som økonomien blitt bedre tatt meg råd til finne noen drillinger, jeg går aldri tilbake til kombi. Jeg tror at du har mer igjen får å få drillingen til å gå, enn noe annet våpen. Likevel ta den med til en børsemaker og få en sjekk at det ikke er slark som kan forårsake noe av de problemene du har beskrevet. Brekkvåpen " bør " også ha renpusset riflekammer når det skal skytes, da " klistrer " hylsa seg bedre til kammeret, og stresser ikke låsemekanismen like mye. Går du så langt at du bruker aceton får du nok et enda bedre resultat. Dersom du ikke pusser kammer, fjerner oljefilm vil første skudd kunne gå lavere, dette skyldes at hylsa stresser låsene slik at du får en ørliten glippe som i sin tur gir lavere skudd ( kan dette være skyld i de lave skuddene du får? ). Når skudd nr to og videre går, så er oljefilmen " borte " og skuddene " sitter på samme sted " ( NB! dette forutsetter at du lar løpet kjølne slik at ikke varmgang forårsaker treffpunktforandring ). Hold deg unna Weaver klakker, selv får jeg montert svingmontasje på det jeg har hatt av drilling. Personlig foretrekker jeg å gå uten kikert når jeg benytter drillingen til eventuelt skogsfugel, men har kikerten tilgjengelig om det dukker opp noe på lengre hold. Valg av kikert, Leupold har også mye brukbart. Det er til og med mulig å finne noe brukt til en betydelig prisreduksjon på Finn. Kvalitetsvarer holder seg i mange år, det gjelder også drillingen.
 11. Takker til Dere begge, behovet for løp forsvant når våpenet jeg hadde i hendene ble returnert, men regner med at disse leverandørene også kan ha andre deler, et magasin til en P 210 hadde vært greit å få tak i før eller siden. Likevel kan det være greit å ha kunnskap om hvor handle løp. Takker enda en gang!
 12. Hvem selger deler, løp til neuhausen P210?
 13. Hei Ole. Flott og instruktivt innlegg du har linket til, noe å lære for oss som har holdt på en stund også! Takker
 14. For Dere som ønsker kjøpe nettskjæringsjern, ta kontakt med Hommersåk Jakt & Våpen, Nikkelveien 12, 4313 Sandnes, tlf 51661029. Disse fører Gunline sine produkter. Kjøpte selv der for ca en halvår siden, topp service! Ser at det er noen av Dere som ser etter andre merker enn Gun Line, Dem Bart er også ok, har selv også noen av den sorten, men når Gun Line er å få i Norge, ser ikke jeg helt grunnen til å handle fra utlandet. Er man veldig erfaren og trenger et spesielt jern, så er det sikkert ok, ellers?
 15. Da legger du igjen din mail, så skal jeg få sendt bilde til deg personlig, så kan du gjerne legge det ut her etterpå. Tidskjema for forvandlingen har jeg ikke lagt opp til enda, men kanskje en gang i 2017 om jeg får tid. Børsa er nå i hus, så muligheten er til stede, det er bare en del andre prosjekter som står i kø først.