Jump to content

Tomas

Members
 • Content count

  492
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

About Tomas

 • Birthday 11/30/1953
 1. Medium til farging av gevir

  Har brukt en del av kaliumperg. og jeg mener at du kan påføre flere ganger om du ønsker mørkere farge.
 2. 222 cal hvilke kuler skal jeg velge?

  Har selv skutt noen rådyr med Norma Oryx 55 grain, super kule som i min Vixen / 222 gav gjennomskudd på 150 meter med minimal kjøttødeleggelse. Kan virkelig anbefales på tross av prisen, blir vel ikke så mange rådyr som detter likevel.
 3. 6xc prosjekter.

  Har RCBS laget dier i 6 mm XC, finner bare Redding og et slag til som Brownels hadde. Mener det var Forster til en litt rimliger penge. Uansett er disse diene langt over hva RCBS normalt bruker å koste. Rart om ikke også RCBS også har laget dier til dette kaliberet, eller er det så nytt at de ikke har tatt inn under sine vinger?
 4. Slarkete Finn Classic 612

  Jeg vurderte også 612 i sin tid, men leste litt av hvert om denne modellen, og ble vel advart for å kjøpe denne. Ble drilling på meg i stedet. At det går å få skikk på den er sikkert, man hva koster det å designe et helt nytt forskjefte, dersom det er der " feilen ligger " ?
 5. Hvilket krutt og lading har du brukt for å få til den beste skuddsamlingen? 40,4 grain ? med Laupa 144 grain FMJ BT. Har for øvrig en Driling laget av Josef Sodia, Ferlach i cal 12/5,6x52 R, og en Heim i 1676,5x57R. Det er til den siste jeg er ute etter gode ladedata, har ikke fått skutt så mange skudd med den enda. Sodia drillingen min vipper opp skuret når jeg velger rifle, meget enkel mekanisme som du har tilgang til når du demonter løpet, sitter en liten skrue som du ser når løpene er lagt på " ryggen ", plassert mellom utdragerne. Skru ut denne, så kan dra ut den stangen som har en liten hake på enden. Haken synes mellom utdragerne. Litt rengjøring og alt burde fungere.
 6. Ny låskasse i hus Shilen DGA

  Takk, fornuftig svar Erlend. Hadde en Sako Vixen i 222 Remington som jeg skjøt svært bra med, rådyr på over 150 mete,r gikk kun noen få meter etter skudd. Så avanserte jeg opp til 6 mm BR, ikke noe bedre skuddvirkning, men litt tryggere å skyte på lengere avstander. Så dukket plutselig denne Shilen kasse opp, noe jeg har kjent til over 40 år. Blir nok å bruke denne kassa til både jakt og baneskyting, gleder meg, men blir neppe ferdig før neste år, koster en del det her.
 7. Ny låskasse i hus Shilen DGA

  Du har sikkert helt rett, kammeret er ikke satt enda, løpet ikke handlet inn, så dette er bare løse planer som blir endret etter hvert som dette modnes. Takker for bidrag til modningsprosessen. Tillater meg likevel å spørre, hva er vitsen med å ha ei låskasse som sannsynligvis er optimalt stiv, forhåpentligvis rett i tillegg ( dette bør nok sjekkes før løp monteres ), om en ikke skal gjøre alt det andre minst like bra? Tanken med flutingen at jeg kanskje sparte noen gram i løpsvekt, samt at det sikkert ikke skader løpets prestasjoner. Helt enig at blir ikke differansen mellom et ordinært kammer og et " tight neck kammer " mer enn et par mm i spredning på 100 mm, så er det nok ikke det jeg er ute etter i skogen. Kjenner jeg meg selv best, så går vel de fleste skudden på banen, til trening, om jeg blir med på et BR stevne gjenstår å se.
 8. Ny låskasse i hus Shilen DGA

  Mulig at jeg " stjeler " Swarovskien fra min Ruger nr 3, så da er det problemet løst.
 9. Ny låskasse i hus Shilen DGA

  Sikkert flere meninger om det, og jeg er ikke kompetent nok til å svare deg, men har visst nok blitt anbefalt denne teknikken. Mulig at jeg er langt ute på et for meg upløyd jorde, men noe skal man rote nesa i før man går i jorda selv.
 10. Enda ei flott låskasse som jeg så første gang for ca 40 år siden, og nå jaggu har i hus. Hva skal jeg bruke den til, primært vilt - rådyr og annet. At låskassa nok er laget for å kunne prestere mer presisjon enn standard låskasse er nok tilfelle. Så at det kan bli noe benkskyting ser jeg ikke bort i fra. Har blitt temmelig glad i 6 mm kaliber, selv om 308 sikkert også hadde vært ok på enda lengre avstander. Har vel siktet meg inn på 6 mm XC med " tight neck kammer " for å få litt mer futt enn 6 mm BR som jeg har fra før. Åpen ovenfor andre forslag, det finnes vel korte patroner i hvertfall 6,5 mm som kunne passet. Dersom det kommer inn andr kaliberforslag, fint om Dere også fører anbefalt stigning, løpslengde. Dersom jeg likevel velger 6 mm XC, bør anbefalt stigning være på 1:8 som for 6 mm BR? Tar for gitt at jeg vil benytte de tyngste kulene som ligger på 107 grain, eller finnes det enda tyngre? Kunne vært greit med både hel og blyspiss i samme vekt. Bruker nå 85 grain Nosler blyspiss til 6 mm BR Remington med stigning 1:10 ( feilbestilt stigning av børsemaker ), fungerer upåklagelig til rådyr. Lyddemper blir nok montert. Anbefalt løpslengde for 6 mm XC, tykkelse, er det tull å flute løpet? Siden børsa også skal brukes litt til jakt, er det flott om den ikke veier over 5 kg med kikert ( blir nok en Vortex på denne, kan ikke ha Swarovski på alt ). Trenger også litt tips om hvilket merke jeg bør kjøpe av utstyr for å frese hylsehalser, litt om pris er også ok. Sporet nok av noe i begynnelsen, men tar for gitt at jeg vil få best info fra Dere som driver med benkskyting derfor la jeg denne tråden hos Dere.
 11. Fare med trusler ser jeg som utenkelig, men gratis reklame for dette firmaet er i hvertfall ikke aktuelt. Jeg vill heller si at dersom firmaet ikke har lagt opp til at det skal være en viss kommunikasjon med kunden når jobben er klar ( d.v.s. meddele kunden om at arbeidsoppdraget er klart pr. telefon eller mail ) så øker neppe kundetilgangen ( skjønt er de enerådene på å gjøre en god jobb når det passer dem selv, er det kanskje vi brukerne som har problemer ). Man blir i hvertfall skeptisk til å levere en jobb til, som faktisk kunne vært aktuelt.
 12. Leverte inn et våpen til en børsemaker på ettervinteren, tid for ferdigstilling ble satt, når vi var nådd denne dato tok jeg kontakt pr. telefon. Fikk som svar at jeg måtte vente en viss tid i tillegg. Så ble gjort, og jeg tok kontakt igjen i slutten av denne perioden pr. telefon. Fikk da ny beskjed om at neste uke skulle børsa være klar. Ingen beskjed fra firma at noe var klart når uken var omme. Jeg tok da kontakt pr. mail, firmaet har mailadresse, svar uteblir. Etter at helgen har gått, sender jeg en ny mail for å høre om børsa er klar, og siden de ikke svarer kvitterer jeg med at da kommer jeg neste dag. Da får han jaggu gjøre den jobben, om børsa ikke er klar. Jobben dreier seg om å få montert en skinne, montere kikert og skyte inn for å kontrolere at dette fungerer. At et " velrenomert " børsemakerfirma ikke setter av tid til kundebehandling synes jeg er graverende. En kan kanskje si at siden du ikke får svar pr. mail, så ring. Joda det kunne jeg godt ha gjort, men hva pokker har firmaet mailadresse til, om den ikke er til for å holde kontakt med kundene. Får jeg noen gode svar så kanskje jeg røper hvilket firma det er snakk om, kan likevel røpe at firmaet ligger på vestsiden av Oslofjorden.
 13. Slipebånd

  Hei, jeg som svarer deg er gammel formingslærer og har vel prøvd litt av hvert gjennom en del år. Deriblandt lagd egne slipebånd utav slipebånd på rull. Om det er rimligere vil jeg anta uten at jeg har sjekket det. Fremgangsmåte, jeg skråskjærer to ender, beregner overlapp/limflate. På den ene limflaten som har påført slipekorn fjerner jeg dette med et eller annet metallverktøy. Ikke veldig viktig at det er absolutt ren flate, men at det er mulig for kontaktlimet å hefte godt. Påfører så et standard kontaktlim på begge limflate, lar dette etter innstruks tørke de 20 min, alternativt bruker varmepistol for å korte ned tiden. Så legger jeg flatene sammen og banker de skikkelig sammen med en gummihammer. Så lar jeg de ligge et døgn før jeg begynner å bruke båndene. Bruker du de med det samme sklir de limte flatene i fra hverandre. Dette skjer derimot ikke dersom du benytter min metode. NB! jeg har kun benyttet denne metoden på mindre stasjonære slipemaskiner. Om det virker på gulvmodeller vet jeg ikke, men da er det vel limkvaliteten det avhenger av. Lykke til!
 14. Har en Franz Sodia drilling med Greener sikring, hvordan går jeg frem for å demontere denne låskassa? Har demontert Sauer driling uten Greener sikring før, så det går greit. Hva med Greener sikringen på denne ca 60 år gamle Sodia drilling, Sitter to skruer på beslaget som sikringen er felt inn i, og en stor mutter på høyre side av kolbehalsen. Må disse fjernes før jeg tar øvrige skruer. Er det noe spesielt ved montering så er det også greit å ha med seg.
 15. Spørsmål om drilling

  Flyfisher du må unna han den børsa, så da er det unødvendig å sikle, det er det bare unger og bikjer som gjør!
×