Jump to content

Adarma

Members
  • Posts

    299
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Adarma's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

25

Reputation

  1. https://www.aimpoint.se/produkter/anvandingsomraden/piggyback-sikten
  2. https://www.eurooptic.com/Accuracy-International-AXSR-Rifles.aspx
  3. https://www.brownells.no/GUM-UNIVERSAL-OPTIC-MOUNT-FOR-GLOCK-STRIKE-INDUSTRIES-Black-1-Piece-Adapter-Bases-100037261 https://www.brownells.no/SCORPION-UNIVERSAL-REFLEX-MOUNT-FOR-GLOCK-STRIKE-INDUSTRIES-Steel-Black-1-Piece-Tactical-100036919
  4. Et lite forslag til å forbedre skyteprøve; Hvis man ikkje klarer den etter 2-3 forsøk må man ta nye 30 treningsskudd fordelt over to treninger før man får prøve seg igjen. Klarer man det ikkje da får man vente til neste år. Ideelt sett burde man tilby dei som sliter litt et lite kurs en kveld der de får innføring/oppfrisking i det grunnleggende og får plukket bort litt feil, men all den tid det ofte er lettere å drive en underavdeling av kondomeriet i vatikanstaten enn å finne frivillige til å hjelpe til under treninger/dugnader generelt er jo det litt vanskelig å få til.
  5. Brownells priser er litt for stive.. De hadde muligens bestilt en forend på 15" for meg hvis eg ba pent, men å betale over kr 3.500 for en del til ca. $200 sitter veldig langt inne.. Pvas og 2alfa må vel i likhet med meg/alle andre få godkjent eksporttilatelse, og det tar jo sin tid. Så hadde et lite håp om at det ligger en Odin works 02 Lite forend som samler støv på en foretning i skandinavia/europa et sted..
  6. Eksisterer det forhandlere i Skandinavia/Europa som har et litt større utvalg innen ar 10-deler? Trenger først og fremst en 15" Odin Works 02 Lite 308 M-lok forend https://www.odinworks.com/product_p/f-15-ml-o2-308.htm
  7. Du fremstår ikkje som negativ, er en ærlig sak å ville teste vannet litt før man kaster seg ut i det. Er uansett ikkje noe å tenke på, de såkalla "Gretne Gubbene" er stort sett en klisjè, og de få som finnes har nok blitt bedt om å dra til helvete for lenge siden. Toleransegrensen for storkjefta drittsekker er veldig lav/ikkje-eksisterende i de aller fleste skytterlag. Så lenge du tenker sikkerhet er du velkommen til å skyte med hva du vil, iført hva du vil. Og ikkje vær redd for å delta på en dugnad eller to/bli dratt inn i miljøet, det eneste du risikerer er litt tid etterpå med dype samtaler om skyting, våpen og andre viktige ting over en kopp kaffe. Uansett høres du ut som en grei fyr, vil passe fint som faen inn i ethvert skytterlag eg kjenner.
  8. Stag3Gefan, du bør absolutt høre på M67. Hvis du vil bli en god skytter så er DFS den beste veien å gå. Der lærer du det grunnleggende, noe som vil gjør deg til en god skytter både med rifle OG pistol. Å følge mitt og andres eksempel, prøve og feile på egen hånd, anbefales ikkje.. Det er kostbart, tar lang tid og det er mye lettere å legge til seg uvaner. Uansett har du god tid. Man får som kjent ikkje kjøpe eget håndvåpen før man er over 21, og dynamisk rifle krever min. 2 år som aktiv dynamisk skytter. Så kort sagt, meld deg inn i det lokale skytterlag, det gir deg et glimrende grunnlag for enhver skyteform senere.
  9. Hr. Larsmartin. Spørsmålet er ikkje hvilken 9mm som er best, men hvilken 9mm som er best for DEG, og svar på det får du ikkje her inne eller på den lokale våpenbutikk. Litt pga. svært varierende kompetanse, men først og fremst fordi det er DU med dine preferanser innen grepsvinkel, balanse, sikter, avtrekk, subjektive preferanser, etc. som skal avgjøre det. Og ikkje legg så fordømt mye vekt på at din første pistol skal være "perfekt". I verste fall bare selger du den etter et par år, kjøper noe som er mer egnet.
  10. Ble litt nysgjerrig.. Kom nevnte person med en grunn for å kjøre ammo i trommel? Hvis det bare er for å fjerne hylsefett så vil en klut og litt aceton gjøre jobben på en brøkdel av tiden og uten noen risiko.
  11. Hvis man spør pent, kunne du beskrive prosessen du måtte gjennom for å egenimportere pistol/våpen fra USA?
  12. Høres ut som om ein inkompetent sau uten den minste innsikt i fellefangst som har satt fella på bakken. Når det gjelder skepsis til turstier, samt grunnleggende kompetanse; hvis du setter opp fellen korrekt (les "Fangst og feller" av John S. Opdahl) vil verken hunder eller unger klare å utløse den. Uansett ikkje så lett å oppdage når den er plassert oppe i ei gran/furu.
  13. Det at det er helt gratis å få sin sak behandlet i retten i forbindelse med et forelegg er vel ikkje helt korrekt.. Hadde for et par år siden et uheldig møte med en jogger da eg gikk tur med hunden. Jogger anmeldte saken, eg fikk et solid forelegg. Siden anmeldelsen i stor grad var basert på et svært alternativt syn på virkeligheten ville eg prøve saken. For å gjøre en lang historie kort; eg prøvde å føre saken sjøl (anbefales ikkje under noen omstendigheter), tapte. Ble dømt til å betale både forelegg og saksomkostninger. Siden vi snakker om våre venner i politiet så mistet eg faktisk min siste rest av tiltro til etaten der. Husker for eksempel en telefonsamtale der en lensmannsbetjent ba meg om å innfinne meg på kontor innen 30 min for utlevering av innkallelse til tingretten., ellers var han svært tydelig på at de ville hente meg i en tjenestebil og ville passe på at naboene såg at eg ble hentet.
  14. Bare be din kompis om å returnere hagla til Jakt og friluft, be dei pent om ei forklaring og en løsning på problemet.
  15. I stedet for å legge to pinner i kors vil eg anbefale tre.. Hvis du tar tre kosteskaft/pinner/solide grener/e.a, binder de sammen med litt hyssing i passe høyde, så drar de fra hverandre og planter de grundig i bakken så har du solid støtte for rifla. https://www.youtube.com/watch?v=JvR_WLA1GXo
×
×
  • Create New...