Jump to content

kalle

Members
  • Posts

    26
  • Joined

  • Last visited

kalle's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. En kompis skryter veldig av Lapua Naturalis.
  2. Kompisen kjøpte 320 og t5 i dag. Vi forsøkte å legge inn dc 30 båndet mitt på hans 320, sammen med hans t5. Funket som snus! Fikk inn begge båndene med sporlogg og avstand! Da funker det sikkert med dc 40 og dc 50 også. Jeg har spurt flere forhandlere, og ringt Garmin 2 ganger. Har fått forskjellige svar. Men nå har vi testet selv, og det funker! Takk for hjelpen!
  3. Takk for svaret, SSamiK. Får du sporlogg og avstand til begge hundene? Jeg ringte Garmin og spurte, og fikk dette svaret:Hvis man har lagt inn egen hund med T5 båndet, kan man legge til et dc 50 bånd via trådløs info fra kompisen med dc 50. Da har man begge hundene inne, men får sporlogg og avstand kun fra t5 båndet. Dc 50 båndet vises kun som et symbol på kartet? Er dette din erfaring?
  4. Kan man spore dc 50 og t5 samtidig med astro 320? Eller må man velge en av dem?
  5. http://www.tv2.no/underholdning/hjelper ... 21885.html" target="_blank
  6. Fant en annonse på FINN, der det tilbys småviltjakt, rype, skogsfugl og hare. Leies ut til inntil 6 jegere. Terrenget er i flg. utleier, kjempestort. Prisen er 18000.- for 5 dagers jakt. I tillegg leies det ut hytte (uten strøm/vann) for kr 800.- pr døgn. Når vi kontaktet utleier, får vi beskjed om å bestemme oss raskt. Hvis han ikke har registrert innbetaling av hele leiesummen innen 3 dager, ville han leie det ut til "de som ringte 10 sekunder etter oss!" Når vi sjekket litt rundt dette, så viser det seg at han som grunneier, har fått tildelt 6 jaktkort av fjellstyret, som han kan gi til sine "kunder". Kortene koster kr. 800.- pr.stk. for 5 dagers jakt. For vår del betyr dette at han forlanger kr. 14 800.- for frimerket på søknaden han sendte til fjellstyret. Det må også nevnes at dette ikke er ekslusiv jakt, da det selges mange kort på det samme området. Kan kjøpes på Inatur for kr. 1400.- Så vidt vi har forstått, er denne måten å leie ut jakt på, fullt tillatt, og det er frivillig hva man vil betale for jakt. Er det noen som har synspunkter/erfaringer fra tilsvarende? (vi takket nei).
  7. Det sies at rovdyrene kun tar de syke og svake. De "svake" er ofte kalver, og dyr i dyp snø. Har sett spor etter rev og rådyr, der reven har forfulgt rådyret over lang strekning. Det var blod i rådyrsporet, så det var samme situasjon som beskrevet over. Dette skjer hver dag. Og med ulvens nyetablering, er dette også blitt elgens hverdag.
  8. kalle

    Elgjakta 2011!

    Tidligere var det løshundjakt og 7 elg på kvota. Etter at ulven etablerte seg, er det bandhund og 2 elg på kvota. Men gleder meg likevel til kosen rundt bålet.
  9. Artig å se hvor lite sky denne ulven er. Den kommer rolig løpende fra en gård. Når jegeren roper til den, er den iflg jegeren bare 5-6 meter unna. Bare så vidt den gidder å se i retning av ham, før den rusler videre.
  10. Har hørt om 5 hunder som er tatt i Østfold siden i sommer. Kan være flere. Dette til tross for at mange har sluttet med løshundjakt. Mange frustrerte hunder og jegere i Østfold nå.
  11. www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostfold/1.7421739
  12. http://www.eub.no/nyheter/article5329303.ece Er gitt fellingstillatelse her, da ulven har tatt sau på innmark.
  13. Dette er et billigere alternativ. Festes med tape. Jeg er meget fornøyd med dette produktet. http://www.hakedaljakt.no/skyteutstyr/e ... _kort.html
×
×
  • Create New...