Jump to content

rune72

Members
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

About rune72

  • Birthday 04/27/1972

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

rune72's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei, jeg har lett litt rundtomkring etter noe ladedata for denne kula, uten hell. Har ikke siste versjon av Ladeboken, i den jeg har så står ikke nevnt noe om nevnte kule. Jeg har stående en kilo med Vihtavuori N160 krutt som jeg forsåvidt kunne tenke meg å bruke. Men går ikke det så kjøper jeg gjerne nytt krutt. Er det noen her ute som kan hjelpe en stakkar hehe
  2. Tja ville bare prøve siden jeg fant den hos hjemmelading. Brukte 73 grains n160 og ble meget godt fornøyd med samlinga. Men blir vel bare på banen for moro.
  3. Hallo godtfolk. Som topic sier er jeg på jakt etter ladedata for Nosler Accubond 180 grns. Krutt type jeg har nå er ingen så åpen for alle forslag
  4. Fare for rikosjetter på frossen mark ja. Hva om man skulle være så syndig å løsne skudd i nærheten av stein eller gud forby fjell. Er det ikke da en litt større risiko for rikosjetter. Nei trur vi må forby reinsdyrjakta og all jakt forøvrig på vestlandet og i ellers fjell og bergutsatte steder. Da det er fare for rikosjetter.
  5. Hahaha genialt, var vel nærme nok den ja, litt fint at han avsto fra skudd der da
  6. Hvis du leser litt mer gjennom denne posten finner du både bilder av sår og bla en film av elg skutt med bue. Filmen ligger på side 5 om jeg ikke husker feil. Og forøvrig syns jeg 6,5x55 er egnet på bortimot all jakt i Norge, har ikke prøvd selv, men dette er godt dokumentert. Buejakt burde også også være godt nok dokumentert til at dette burde være tillat i Norge, om jegerene var kvalifisert for dette. Etter min mening. Ikke at jeg har erfaring med dette heller. men har skutt noen piler med min compoundbue, og er ikke særlig redd for at jeg ikke skulle treffe mer en godt nok til å legge ned alt vilt i Norge fre 20 meter.
  7. Til Grizzly, hva mener du er det best egnede kaliberet på elgjakt da eller på hjort eller rein? Hva med kuletype, finnes det typer som er mer egnet enn andre? Er det slik at du mener att en som jakter elg med 9,3 bruker ett bedre egnet våpen enn en med 6,5 feks. Hvis jeg mener att en 338wm er mer egnet på elgjakt enn en 6,5, er det da legitimt for meg å si at en som bruker 6,5 ikke burde bruke dette, fordi min er bedre egnet eller effektivt som du sier. Jeg mener dette er flisespikkeri. 6,5x55 er lovlig og bra NOK på elg. Finnes kanskje kaliber som er mer effektive, ja. Jeg mener bue brukt på 20 meter med jaktspisser er effektivt nok i massevis brukt på elg. Ikke mer effektivt enn 9,3x57, men godt nok, og med mindre kjøttødeleggelse. Og forøvrig hadde jeg ikke dratt på løvejakt alene med bue, men om jeg var på buejakt i Afrika alene(gud forby) og en løve syns jeg lignet mistenkelig mye på en kotelett, vel ja da ville jeg skutt den, helst på skrå forfra slik at det var mest sjanse for at pila ikke bare gikk gjennom, men ble stående i løva, da jeg har hørt at dette er mest effektivt.
  8. jøss noen som fant denne nå, hehe. Ja er fortsatt på utkikk etter ny stokk. hvem lager den stokken som det er bilde av her, er vel akkurat i de baner jeg har tenkt.
  9. rune72

    338 lapua

    Du må huske på at dine finske venner eter jern og driter kjetting
  10. Var i forcen i 93, grensejeger/ hundefører. og pipa var alltid opp. Bortsett fra når vi hadde helkoptertransport ut langs grensa, da var pipa alltid ned. det pga at ett vådeskudd oppover i helikopteret ikke er å foretrekke. Grunnen til at pipa alltid skulle peke opp for meg var att Panto som hunden het alltid kom forbi kloss ved foten og han likte ikke pipeenden hvis den kom ned hehe. Ellers når jeg er på jakt eller på skytebanen er pipa alltid opp, når rifla er på skuldera.
  11. Hei, jeg har ei Weatherby Mark V med kunstfiberstokk i kaliber 338 WM. Og lurer på som overskrifta sier å skifte stokk eventuellt bygge om eksisterende stokk. Om mulig lage stokken selv. Er fersk når det kommer til våpen, dvs alltid vært intressert, aldri hatt tid og anledning til å bearbeide og bygge selv. Har lurt på å lage ny stokk i type tactical. Da det ser litt "freshere" ut en den vanlige litt kjedelige stokken fra Weatherby. Men lurer litt på åssen jeg skal komme i gang. Jeg har lurt på å lage en stokk i aluminium da det er noe jeg har tilgang til på jobb, og eventuellt dekke dette med en eller annen duk og epoksy eller annet egnet "lim". Ellers vil jeg si at dette forumet er meget bra og jeg har hatt mye fin lesing her inne.
×
×
  • Create New...