Jump to content

Simplex

Members
  • Posts

    280
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Simplex's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

25

Reputation

  1. Hvis ikke du skal bruke drillingen til fuglejakt er det ikke et must med sving eller hakemontasje. Vil bare at du er klar over at det er et rimelig alternativ. En børsemaker kan montere montasje i hullene som allerede er i skinna. Det trenger nødvendigvis ikke være en prangende picatinny skinne, selv om det er en veldig fleksibel løsning. Hake eller sving er kostbart. For de pengene kan du heller ha flere sikter som passer i montasjene. Estetikk er veldig subjektivt. Jeg setter pris på fine våpen, men drillinger som har forholdsvis kort og tykk løpsbunt med en svær kikkert montert på er ikke veldig fint i mine øyne. For meg er det viktigste at det fungerer best mulig til bruken. Da må estetikken ofte vike.
  2. Den som alltid blir med hos meg også er en Leica 8x20. Men til ditt bruk tror jeg ikke en lett 8X30 blir feil. Finner et eksempel innenfor budsjett her som jeg tror er bra: https://www.naturogfritid.no/butikk/kikkert/handkikkert/nikon/nikon-monarch/nikon-monarch-m7/
  3. PSE composites har vel med inlet til schultz tactical.
  4. Hvor mye veier en schultz tactical alukasse i en lettvektstokk? Blir vel ikke helt lettvekt, men kanskje verdt å sjekke hvor lavt du kan komme. Du har jo flere løp som passer.
  5. Du har rett bolt. Ta en hylse og stapp i sluttstykke mens du har det i hången slik som på bildet. Da vil du vel se om utdrager lukker seg riktig.
  6. Billig og god løsning er forsvarets fotposer. Har ikke erfaring med Baffin, men har prøvd andre fabrikat med uttagbare innerstøvler som virker bra i kulda/snø.
  7. M67 har jo svart ja. Men jeg sitter med en følelse av at andre forummedlemmer som har skiftet piper, og som gjerne hadde delt erfaringene rundt dette, kanskje ikke gjør det pga at "fasiten" er ettertrykkelig lagt frem av orakelet. Som forøvrig gjerne er tilfellet i mange tråder. Ikke misforstå. Det er bra med resurser på forumet, men det kan til tider bli vel dominerende. Får bare beglage hjertesukket, men måtte få det ut.
  8. Denne tråden ble akkurat som forventet. Synd for de av oss som synes det hadde vært greit å høre om erfaringer rundt trådstarters spørsmål.
  9. Jeg har skiftet til LW, Pacnor og Krieger i forskjellige rifler. Alle er betydelig bedre enn orginal piper. Bra presisjon og nærmest identisk treffpunkt med forskjellige kuler. Veldig begrenset erfaring og det kan være tilfeldig, men jeg må si at Krieger pipen er ekstremt bra og har blitt en favoritt.
  10. Hadde vurdert Swift Scirocco-II til rådyr. 75gr eller 62gr etter tilgjengelighet. Den tyngste bør ha 1-8 stigning, men det er det vel i Tikka.
  11. 400-600 dekar er i utgangspunktet litt lite for en løshund, selv for en dachs. Samarbeid med naboene er nøkkelordet. Ta en snakk med dem før du kjøper hund. Bli enige om at når du har jaget inn hunden kan de skyte for den når den er på deres område. De holder tilbake til hunden er opplært, det vil si at den jager stabilt og kommer greit tilbake til fører. Etter dette er det fritt frem med de føringene du legger på vilttype etc.
  12. Noen får det til. https://www.youtube.com/watch?v=UxdP9SKoKGU
  13. Jeg bruker også 203B/N11 i kaliberet. Skyter stort sett 200gr kuler. TTSX til jakt. Er skogsbørse med kort løp så jeg får ikke de helt store hastighetene, men TTSX'en virker ekspansjonsvillig i dette kaliberet. Har funnet igjen kuler i både elg og kronhjort,(i skinn på utgangssiden), så det er nok andre kuler som gir mer gjennomskyting.
  14. Hva er bruksområdet til trådstarter? Nosler har 338WM data for sine 300gr kuler. Når det er sagt så tror jeg ikke det er hensiktsmessig med så tunge kuler i dette kaliberet. Løpet må ha stigning til å takle det. I praksis gjør ikke orginalløp det med VLD type kuler. Og skal du maksimere effekten av disse kulene må man sette de så langt ute (hvis friflukt tillater det) at de ikke går i magasinet på de fleste riflene . Jeg lader patroner som enkeltskudd til min 338WM for litt leking på langhold, men bruker 250gr VLD type kuler. Jeg har langt løp og får grei utnyttelse av langsomtbrennende krutt.
  15. Det er vel effektivt det. "Moralsk" mener nå jeg at er vi langt utafor med termisk allerede. Hvis argumentasjonen er at man ikke forstyrrer viltet med termisk, så er det vel litt etter som du ser det. Hvis viltet mister muligheten til å skjule seg vil det være forstyrrende etter mitt skjønn. Dyr som er helt i sjul, enten av mørke eller vegetasjon, og ikke kan oppdages med vanlig optikk har stor mulighet for å få være i fred. Men de kan jo lett finnes med termisk etter det jeg har forstått.
×
×
  • Create New...