Jump to content

Anders

Members
  • Posts

    318
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Anders's Achievements

Experienced

Experienced (11/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

2

Reputation

  1. Har ikke erfaring med 6,5x55, men har forsøkt S&B-hylser i 6,5x57R og .30-06. Det har for så vidt blitt med forsøket. Jeg likte de ikke, og har valgt helt andre fabrikat seinere. Hadde problemer med å få satt tennhettene dypt nok. Antar det skyldes grunne hettelommer, men er ikke sikker. Prøvde et par ulike hetter, men med samme resultat. Kanskje andre har utfyllende info.
  2. Jeg har brukt min Krieghoff drilling i 6,5x57R til toppjakt. Skyter alltid inn i tilnærmet lik temperatur, da jeg i "yngre dager" hadde noen uforklarlige bom Bommet en gang på en orrhane på 90m. Temp var ca. -15C. Skikkelig anlegg, så skjønte ikke stort. Drillingen var skutt inn tidligere på høsten i 5-10C. Sjekket treffpunkt og det var faktisk 7-8 cm lavere i kulda. Dette syns jeg var MYE. En stor fordel med drilling på toppjakt er muligheter for oppfølging av evt. halvgode skudd. Jeg tar alltid av kikkerten og går frem mot felt fugl med haglepipene klare. Har ved to tilfeller skutt oppfølgingsskudd på tiur. Den ene hadde garantert blitt borte hvis jeg ikke hadde kunne skutt hagleskudd når jeg skulle plukke den opp.
  3. Jeg har i hvert fall vært veldig forsiktig med å skyte stål.. Men det er vel langsiktig bruk som, sakte, men sikkert, kan slite ut våpen med lodda piper? Eller kan skyting med stål gi "umiddelbar" skade av få skudd? Jeg trodde det var greit å skyte noen skudd i ny og ne..
  4. Oj, godt spørsmål.. Etter blyforbudet er det kun vismuth jeg har brukt i dette våpenet.. Jeg trooor det, men skal ikke si det sikkert.
  5. Ja, som dere skriver, 40 er altfor mye.. Jeg kjøpte min Krieghoff Plus på starten av 2000-tallet. Den gang hadde Jakt- og Friluft et tilbud på 26.000 for den enkleste Plus-modellen. Jeg kjøpte en utstillingsmodell med enkel jaktgravyre og fikk den for samme pris (denne gravyren kostet vel 4-5000 på den tiden). Hakemontasje og Schmidt & Bender 1,5-6x42 kom raskt på plass. Denne Plus'en er i 20/76 og 6,5x57R. Her avbildet etter vellykket gåsejakt Må si at jeg har vært meget fornøyd med dette våpenet. Oppspenneren er treg, men dette blir man fort vant til. Jeg føler ikke at dette er noe handikap, selv på skogsfugljakt der ting skjer fort innimellom furuleggene Hovedsakelig har dette vært et rådyr- og småviltvåpen, men et par rein har det også blitt. Denne typen drilling med 63,5cm piper er, i mine øyne, mer velbalansert og egnet som haglevåpen enn mange av de nye som ofte kommer med 55cm piper.
  6. Anders

    Seljakt

    Min eneste erfaring med seljakt er en tur til Vesterålen. Der leide vi oss inn hos en kar som heter Sigbjørn Johnsen: http://www.seljakt.net/ Tror han fortsatt driver på. Vi var tre jegere uten erfaring med seljakt og syntes det opplegget han hadde var helt topp. Vi betalte ca. 1500kr/per dag (dette var vel 5-6 år siden). Dette inkluderte transport til og fra flyplass, båt/bensin, guiding, opphold og mat (vi spyttet litt inn i matbudsjettet). Du kan jo vurdere et slikt opplegg for å bli kjent med seljaktas gleder? Her en link til en rapport jeg skrev om turen: http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=54&t=34642&p=390547&hilit=seljakt#p390547
  7. Er det "Balearan goat" på Mallorca du tenker på kanskje? http://www.ibexhuntspain.com/ban/feral-balear-goat.php To kompiser var der på jakt i fjor. Fantastisk opplevelse, men relativt kostbart..
  8. Nye fullmontasjer på plass! Mouflon og beiceite ibex RZM har gjort jobben og levert varene nok en gang! Disse skal etter hvert settes opp på et større "fjell"
  9. I de fleste tilfeller går det sikkert fint med riflekikkert i håndbaggasjen, men slett ikke alltid. Ble selv stoppet i Frankfurt. Dette var en del av et våpen og helt uaktuelt som håndbaggasje. Forsøkte forklare, men kom ikke så langt. Hadde heldigvis litt god tid, men blei mye styr. Måtte pakke den etter beste evne i en pappeske. Deretter ble jeg geleidet av væpnede sikkerhetsvakter tilbake til innsjekking. Gikk fint, men i dag jeg lar den heller sitte på rifla, eller pakker godt i annen innsjekket bagasje.
  10. Gleder meg til rapport! Ser ut som jeg blir med Fosser'n som kameramann (og kanskje litt jeger).. Skitt jakt
  11. Min "nye" Remington 700 AWR i 7mm Rem Mag. Eneste bildet jeg hadde liggende på pc'n her. Skal få på en lett Leupold VXII så tenker jeg den er klar
  12. Nå begynner tråden og fylles opp med flotte bilder! Herlig! Selv driver jeg med et nytt filmprosjekt. Kom nylig hjem fra en flott tur i Fjellheimen der vi jaktet på to storbukker. Noen bilder fra turen. Bukken sto sammen med 14 andre øverst på ei snøfonn når skuddet smalt.. Flott bukk, skutt av en PH fra Sør-Afrika. Vi satt og kikket på 11 bukker før skuddet smalt på turens andre bukk. Enda litt større enn den første bukken. Flott gevir og vekt rundt 85-90 kg.
  13. Flott den bukken du fikk. Du får bare si ifra om du vil at jeg skal komme og hjelpe deg med å få skutt den gamle skrapbukken Anders Du er ikke den første som melder seg frivillig! Hehe
  14. Hehe, ja det er mulig.. Zzzzz... Har prøvd det meste egentlig! Huffameg og mange timer jeg har lagt ned nå.
  15. Gratulerer til alle som har skutt bukk! Mye fin lesning og flotte bilder Herlig å være i gang med bukkejakta! Jeg fikk en ganske fin sekstagger første morgen. Med litt hell holder den til bronse. http://www.kammeret.no/bilder/albums/userpics/12395/IMG_2698.JPG Men det er på et annet jaktterreng og etter en annen bukk jeg egentlig har jaktet. Har brukt vanvittig mange timer både i fjor og i år, men foreløpig har den vært for lur. Fikk imidlertid filmet den utenfor terrenget her om dagen.. http://www.kammeret.no/bilder/albums/userpics/12395/bukk.JPG
×
×
  • Create New...