Jump to content

sjomaling

Members
  • Posts

    22
  • Joined

  • Last visited

About sjomaling

  • Birthday 07/15/1986

sjomaling's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. sjomaling

    Fotopapir

    Heisann! Dette virker interessant! Hvor mye er det snakk om, og hva vil fraktkostnaden bli til Namsskogan? Mvh Karl-Peder Sjømæling
  2. Akkurat det er vel også litt vanskelig, i og med at det ligger midt i et tettbygd strøk... Hvordan er det med fellefangst av måker? Er det lov på egen tomt, og lar det seg i det hele tatt gjøre?
  3. Jeg konstaterer bare rett og slett at jeg er glad jeg er tronesbygg og ikke fra Ørmelen. Ellers støttes forslaget om å følge opp politianmeldelsen. Synes også det er merkelig at Mattilsynet sier at de ikke har noe med det der. Det må jo bli en fryktelig smittefare av det...
  4. Takker for svar. Det trenes stadig vekk, og han får ikke under noen omstendighet lov til å bestemme om vi skal hilse på andre hunder - jeg klarer å beholde roen ganske greit når slike situasjoner oppstår, så satser på at det ordner seg etter hvert. Tror det stort sett er usikkerhet det er snakk om. Jeg lurer forresten på om Turbo og Lunik kan være i slekt på et eller annet vis (?) - begge har i hvert fall fedre som heter Dei Fiorindo. Kanskje bare fra samme kennel?
  5. Ettersom jeg ser at her er mange som har erfaring med breton, våger jeg meg utpå med et spørsmål... Som man ser litt lenger opp i tråden, tok jeg over en nå to år gammel bretonhann i mars. Han ser ut til å ha fått litt lite grensesetting før, men det meste går seg til - selv om han viser "tenåringstendenser" ennå... Dog er han litt slitsom når vi går tur og møter andre hunder, spesielt hannhunder. Han begynner med å knurre med en gang han legger merke til dem, og virker nokså sint når vi nærmer oss mer. Slik er han også når det går hannhunder forbi hagen mens han står ute. Jeg har lest litt rundt omkring og ser mange sier at bretonhanner kan være litt skarpe i møte med andre hannhunder, men jeg har da vitterlig møtt bretonhanner som er snille som lam også. Det at han ikke klarer å være sammen med andre hunder uten å oppføre seg som en idiot, gjør at madammen kvier seg til å gå tur med ham, og at jeg velger bort sosiale happenings der folk møtes med hundene sine (selv om det sikkert er nettopp det jeg burde ha blitt med på...). Alle tips til hvordan vi kan få bukt med problemet tas imot med aller største takk.
  6. Etter å ha brukt Retreq-buret (enkelt) en stund, har jeg følgende punkter å bemerke: [*]Buret er lett, men virker solid. Det skrangler ikke i nevneverdig grad (merk dog neste punkt), bortsett fra ved kjøring på veldig humpete vei (og da overdøves det av alt mulig annet rart som skrangler...). [*]Låsemekanismen er ikke helt patent - den skrangler og virker litt slapp i fisken, med mindre man legger noe mellom slik at det blir litt strammere. Jeg brukte vanlig kjøkkenpapir som jeg brettet sammen en 3-4 ganger og la mellom, da ble det bedre. Har nå planer om å få lagt mellom noe gummi eller et eller annet mer permanent, men papiret fungerer enn så lenge. Hunden får forresten opp låsen også, selv hvis jeg låser den med nøkkel (fikk forresten låst opp med en hengelåsnøkkel som egentlig ikke burde passe, men det er ikke så viktig for min del), men mulig det har noe med at den er festet slik at den sitter litt "slapt". Har dere andre samme erfaring? [*]Verdens verste monteringsveiledning. Den var skikkelig, skikkelig dårlig. Jeg er glad madammen er glad i å legge puslespill og bygge flatpakker. [*]Mye bur for pengene. Det frister selvsagt med Variocage, Herkules, Trixie eller liknende, men til under halve prisen av disse synes jeg Retreq-buret er en vinner. Som vanlig: YMMV.
  7. Jeg er relativt sikker på at Værdalsbruket i Verdal selger kort for første uka. De gjorde i hvert fall det før i verden. Vil tro du finner dem i telefonkatalogen, så du får spørre.
  8. Flott at du løftet den akkurat da jeg holdt på med leting etter bilbur til min breton-hann. Dette så bra ut, så jeg bestilte på torsdag kveld. Får se om det er så bra som jeg håper når det kommer.
  9. Jeg skal også prøve jakta i Namsskogan i år. Tenkte det da jeg flyttet dit i fjor, men det ble aldri noe av det... Har overtatt en to år gammel breton som jeg skal prøve litt på rypefjellet også, så håper det finnes fugl der. Tror nok at du kan finne greit med fjellrype der, ut fra hva jeg har sett så langt i vår. Jeg hører dog at det blir sagt at det er fryktelig lite rype i forhold til hva det var før der også, som overalt ellers.
  10. Ja, da har vi plutselig hatt vår hund i hus en ukes tid - aktiv krabat i forhold til labradoren vi har hatt mest med å gjøre fra før av! Vi overtok en 19 måneder gammel bretonhanne - MA Lunik - via Charlottes Omplassering i Trondheim (eller egentlig Buvika, for den som er lokalkjent). Småstressa type, spesielt om han frykter at han må være inne alene, men det må da vel gå å lære ham at det er ufarlig. Ellers trenger han nok litt ny innlæring på deler av grunndressuren, selv om vi ser at han egentlig kan det - kanskje det bare er litt pubertal trass han bedriver... Veldig koselig er han i hvert fall, og jeg kjenner at jeg knapt kan vente med å begynne å jakttrene ham, for det er ikke gjort før. Han tar visstnok stand av seg selv, men det er vel disse hundene genetisk programmert til å gjøre? Nuvel, grunnen til at jeg også melder meg inn i denne tråden er egentlig for å spørre om noen har tips til hvordan man begynner jakttrening med en såpass "gammel" hund, og om det i det hele tatt er håp når han ikke har blitt preget på rypa som valp? Jeg liker jo å tro at det er det. Uansett - her er et lite bilde fra turen i dag, ifall noen har interesse av å se "pappas lille gulleplutt" (madammen mener at han har blitt avhengig av meg i løpet av denne uka...).
  11. For å komme med tidenes bump her: Bestefar var flyktningelos her hjemme, og hadde en gang fått et oppdrag med å hjelpe en barnefamilie over grensa. Som takk for hjelpen, fikk han en amerikansk pistol av for meg ukjent merke og modell fra familiefaren. I ettertid viste det seg at denne karen var en avhopper fra Rinnanbanden, ifølge Verdalsboka bind 8, tror jeg. I hvert fall den som heter "Krig, okkupasjon, motstand" eller noe slikt. Dette burde vel kunne understøtte påstanden i førstepost ytterligere.
  12. Jeg må bare hive meg på heiagjengen her, og si at dette nok må være noe av det mest interessante jeg har lest her. Det har absolutt potensiale til å bli et meget populært produkt, gitt at menigmann klarer å administrere det på et fornuftig vis. Følger spent med videre i prosjektet. Forresten har jeg et spørsmål som helt sikkert er dumt: Hvorfor måtte du ha med temperaturmåling i utgangspunktet? Er det ikke tidsdifferansene som er interessante, slik at man da slipper å tenke på selve lydhastigheten? Eventuelt hvorfor funker det med fire mikrofoner uten å vite temperaturen?
  13. Jeg hadde akkurat samme problem med en rifle jeg har her, og da ble alt meget bedre etter at jeg fikk den beddet. Nå er største problemet å finne bak kolbekappa...
  14. Så där.. Her kommer før-bildene. Hele stasen - noen av ripene og småskadene vises delvis her: Forskjeftet. Legg merke til de to store hakkene. Hva gjør jeg med dette? Er det vits i å prøve våt fille og strykejern? Hvor får jeg forresten kjøpt CCL-oljene?
  15. Damn you, kammerfolk! Nå ble jo jeg også nødt til å prøve å få gjort noe med den ene hagla mi... En gammel Marocchi som nok har sett sine bedre dager. Forskjeftet har et par riktig store hakk som jeg tenkte å få gjort noe med, men ser for meg at de er for store for "fuktbehandlingen" Raudnakke har vist oss i diverse prosjekter. Bilder kommer etterhvert.
×
×
  • Create New...