Jump to content

KydeX

Members
 • Content count

  1,274
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 Neutral
 1. Dersom alle landets skyttere hadde gått sammen og stemt på Liberalistene på mandag, så tenker jeg de kanskje hadde fått noe å tenke på.
 2. Utvalg av 6.5 Creedmoor ammo/komponenter i Norge

  Det går fint an å kappe en 6.5x55. Det går fint an å kappe en 6.5 Creedmoor også. Uten å regne på det tror jeg du vil slite med å klare anslagskravet om du kapper for mye.
 3. Nok en "hvilken lyddemper er best" tråd !!

  Enig med Skarvekongen med de kriteriene du lister opp. En Whisper er kongen på haugen når det gjelder demping.
 4. Vertikal-adapter til horisontal slire

  Hehe, Nicket er helt tilfeldig Jeg er ikke noe super kydexfan. Men jeg har et par kniver selv, som jeg har byttet ut originalslira med alternativer i Kydex. Blant annet har jeg en litt større Kabar BK-9 som jeg har en custom kydexslire. Jeg synes det fungerer meget bra. Slira er ikke i kontakt med bladet i det hele tatt. Den låser på en måte rundt nederste del av håndtaket. Samme karen har til din kniv også. Her kan du få mange forskjellige festemetoder. http://www.azwelke.com/sheaths/bradford/guardian-3/
 5. Vertikal-adapter til horisontal slire

  Jeg hadde gått for kydexalternativet til produsenten. Det fungerer helt sikkert bra.
 6. Valg av rifle

  Lyddemper er helt konge å skyte med. Som andre sier, det demper rekyl og det demper lyd. Begge deler bidrar til at man skyter bedre. Spesielt ferske skyttere. Ulemper er mirage ved mye skyting, og at man flytter tyngdepunktet fremover. En ekstra feilkilde kan det være, men ingen problem dersom man bruker den riktig.
 7. Og de siste 10% synder mot denne.. De var 300% sikre på at det var et dyr når de i skumringa skjøt en trestubbe, eller i verste fall en kompis.
 8. Hvilken stilling skyter du opp i?

  Skyter opp liggende med reim, med samme børsa som jeg bruker til alt annet. Jeg hadde en Marlin 1895 i 45/70 med rødpunktsikte. Den skjøt jeg opp med sittende. 405 grs kuler i passe frisk elgveltefart var ikke noe særlig morsomt i liggende.
 9. Frontmontert demper 300WM

  Reduksjon i rekyl, da er det munningsbrems som gjelder. Selv har jeg brems og lyddemper med hurtigkobling som går utenpå bremsen. Begge deler fra Brugger & Thomet. Begge deler er i 338, så bruker jeg samme lyddemper på både 338LM og 6,5 børsa mi. Veldig fornøyd. Lyddemperen er tung da, men den tåler det meste.
 10. Tinnitus

  Bruk propper i tillegg under Hørselvernet når du er på overbygd standplass. Det gjør jeg alltid. Spesielt om du har aktive hørselvern. De demper for dårlig på en overbygd riflestandplass, som en annen skriver. Og du har rett, noe lyd forplanter seg inn til øret via skallebeinet.
 11. Ruger RPR i 223 rem annonsert

  Det varierer veldig fra land til land. Noen land får ikke rifla i det hele tatt fordi det er forbud mot foldekolbe. Men jeg er enig i at det er en tullete regel. Det hadde holdt med regelen om minste løpslengde, bare for å skille mellom rifler og håndvåpen.
 12. Ruger RPR i 223 rem annonsert

  RPR, ikke RPC. Og den vil ikke kunne tas inn til Norge da den kun har 20" løp. Totallengden blir da for kort. Samme som med 308.
 13. NM Langhold 2018

  Tag. Er med neste år også. Årets høydepunkt
 14. "At jeg er paranoid betyr ikke at ingen er ute etter meg"
 15. Ting er visst strammet inn en smule siden den gang jeg begynte da, ser jeg.
×