Jump to content

stuegris

Members
  • Posts

    270
  • Joined

  • Last visited

About stuegris

  • Birthday 11/30/1968

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

stuegris's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • 10 years in
  • Collaborator
  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. ql måler jo ikke friflukt. Det må du måle i våpenet ditt. I det jeg satt opp her er det brukt 80,01 i patronlengde. Selv bruker jeg 80,80 når jeg bruker a-max. Da har jeg 1mm friflukt.
  2. ql viser fyllingsgrad på 97,5% med 48,8 grain mrp.
  3. Her viser teori og praksis det samme. Dere må skille mellom teori og synsing. K Siden du skriver DERE så må jeg si at grunne til at jeg sier at det en teoretisk fremstilling så der det jeg tenker på at ladningen på 48,8 grain med Mrp er kjørt i et dataprogram og at man ikke bare må lade med dett og tut og kjør. Man må gjøre ordentlig arbeid og lade seg oppover slik at man får testet det i egen pipe.
  4. Om jeg ikke husker helt feil så testet Jørund Lien dette og kom til at Mrp ga bedre hastighet fordi om man kappet løpet. Mange tenker jo, og jeg gjorde det selv at raskere krutt ville gi bedre hastigheter, men med forbehold at jeg husker riktig så viste praktisk test at MRP ga best fart. Lekte meg litt med QL nå og da har jeg lagt inne samme data på samme kule med mrp og urp. 47,0 grain Mrp med 45 cm løp=753ms 43,0 grain Urp med 45 cm løp= 763ms men da har jeg høyere trykk på Urp enn Mrp. Begge dataene er max i ladeboken. Om jeg lader MRP slik at trykket blir tilnærmet likt så får vi v0= 787 ms. da er ladningen 48,8 grain med MRP. DETTE ER OVER ANBEFALT LADING I LADEBOKEN. MÅ IKKE BRUKES DA DETTE ER EN TEORETISK FREMSTILLING.
  5. Jim 114: Du har rett. Jeg har en 64 bit versjon, men den utgaven av QL er 3.8. Der står i instruksjonen at " 64-bit systems need existing "wow 64" (Windows 32-bit on Windows 64-bit). Problemet er at jeg ikke skjønner hva jeg skal gjøre for å fikset dette. Skjønner heller ikke hvorfor ikke pc`n klarer å lese cd`n? Forslag taes imot med takk.
  6. Heisann:) Jeg har kjøpt Quick Load og får ikke installert det. Det er faktisk verre enn som så får når jeg sette inn disken i pc`n så kommer den opp som tom. Får spørsmål om jeg vil bruke den som flashdrive eller ekstern lagringsenhet. Noe er galt her kan man si. Tror ikke cden er tom, men noe med en ikke helt ny pc. I instruksjonen står der at 64 bit versjon må ha Wow 32 innstalert? det skjønner jeg ikke hva betyr. Pcen kjører Windows 7. Noen som kan hjelpe?
  7. Ikke noe problem om du går til en børsemaker. Har gjort det selv.
  8. Takk, Tika. Kanskje bruke 1% under 0 grader og 1,5% over 0. Ser jo ellers ut som om du lader heller friskt. Du får ikke overtykk når du f.eks. skyter i +30?
  9. Takk Per-S. Jeg fant en annen tråd her inne og der blir det sagt at mellom 1 og 1,5 % avvik på hver 10 grad C. Det du nevner jeg jo litt mer. Tanker om det? Lader forresten med N-15 eler MRP.
  10. Hei. Jeg sitter her og lurer på hvor mye temperaturen innvirker på hastighet av prosjektilet. Har da lekt litt med "Shooter" og får store forskjeller her om jeg gjør alt rett da. Eks. 6,5x55, 140 grains A-max, V0= 811 målt i 15 grader C. Shooter: 5 grader C. V0= 761 -10 grader. V0= 686 30 grader. V0= 866 Dette er da laget etter temp. på krutt og ikke luft. Eller det vil si at luft og krutt har samme temp. Syns dog at forskjellen i hastighet er VELDIG stor. Kan jo dog være meg som ikke bruker programmet riktig. Har noen gode data/erfaring med temp. og hastighetsfall/økning? Kan vise sine dataer så jeg kan få se f.eks. forskjell på +20,+10,0,-10 osv.
  11. Takk skal du ha Har lurt på å kjøpe QL selv. Har du kjøpt det her i Norge eller fra Danmark? Er det greit å bruke?
  12. Takk for beskjeden . Er kjekt å vite. Var det så at også 49 grain med mrp ligger innenfor med Col på 80,80? 140 grains amax? Kan du eventuelt se hvor høyt jeg kan gå før jeg det går i rødt?
  13. Pipelengde er 57,7 cm, standard Blaser lengde og lengden er 75. Går fint i mitt våpen. Som du så begynner jeg lavere og lader meg oppover og bruker den ladingen som jeg får best presisjon med. Vil jo gjerne ha litt fart også om det lar seg kombinere. I alle fall i 6,5x55. Skyter mest med 140 grains kuler. Ladet der også Nosler Accubond 140 grain med 47 grain MRP. Gikk godt i mitt våpen. Da var col. satt til 76, men kan sikkert øke på litt der om jeg vil og særlig nå som jeg har målt kammer og vet jeg kan sette de til 80,80. Det jeg legger frem her er dog ladninger for MINE våpen. Andre må selv finne ut av hva de kan bruke. Ser jo dog at Lapua har egne ladedata for Blaser m.f. da de tåler litt hardere ladinger om man også setter kula lengre ut. http://www.lapua.com/en/products/reload ... odata/5/98
  14. Det var 130 grains tsx. Skytejernet er en Blaser R93.
×
×
  • Create New...