Jump to content

T3 Varmint

Members
 • Content count

  236
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

9 Neutral

Recent Profile Visitors

362 profile views
 1. Import av trofeer; how to?

  Norske Kyst 1 ordnet dette greit for oss i 2016. Til ein langt rimeligere pris enn Danske Labrador
 2. Beste "varmint" kule i 6,5.

  - Berger (utgaven som er anbefalt for jakt. - hornady sst - hornady a-max - sjølvsagt også v-max og andre varmint kuler, men her er bc lavere og på 300m ville eg valgt kule med høy bc. Eg har jaktet skarv med alle kulene over og dei har ekspandert kraftig alle sammen.
 3. Hansen låskasse ??

  Det er ikkje Shilen avtrekk då? Hadde ei Hansen rifle for ei stund siden med Shilen avtrekker.
 4. Billig Minox OK ?

  Sett at disse er ekte. Hvordan blir det med garantien om ein skulle få behov for å bruke den...? Må ein da sjølv stå for kontakten med fabrikken sjølv. Er vel ikkje mulig å gå gjennom noe norsk importør..?
 5. Revejakten 2017/2018

  Har blitt et par rever hittil i sesongen. Som nevnt i tråden for sist sesong så er eg ikkje dedikert revejeger men tar muligheten når den kommer. Første rev blei felt tidlig i september under smygjakt etter hjort. Et reinsdyr og x antall hjort seinere i sesongen ramlet rev nr 2. Denne blei tatt etter samme prinsipp som revejakten eg skreiv om i 2016-2017 tråden. Kort fortalt: veslejenta sover fremdeles urolig om nettene og eg går fremdeles i vinduene og kikker ut når eg først er våken. Så til tross for ein alder på kun 2år har jenta to revepelser på samvittigheten😂 Begge blei humant tatt av dage av 358win👍
 6. Den ultimate lettvektsriflen?

  Barret fieldcraft, vekt fra 2,15kg.
 7. Hvilken kikkertmontasje til anchutz 64R

  Takk for gode tips. Skal sjå videre på dette. Vertebrae var eg inne og såg på, men ser ikkje ut som dei har. Mulig dei kan skaffe. Skal undersøke litt mot Canada og UK.😊 Dei fra DX var jo fin pris på, men såg ut til å bygge litt meir enn eg ønsker. Men mulig dei har fleire alternativ.
 8. Hvilken kikkertmontasje til anchutz 64R

  Jepp vi får nok opp det samme på Google Har googlet ein del men det florerer ikkje av treff mot norske sider. Denne https://www.diproductsinc.com/Detail.aspx?PROD=1173149&CAT=3599 får skryt ser eg, men sender vel ikkje til Norge. Så da blir det brått verre. Tips til noen som kan skaffe? (Har sendt mail til Kjell Hvamb, kanskje han har kontakter som gjør det mulig å skaffe). PS: trenger i utgangspunktet ikkje tilt.
 9. Hvilken kikkertmontasje til anchutz 64R

  Ingen med tips altså ? Alle mann på jakt kanskje..
 10. Hei Har reservert ein brukt Anchutz 64R og godkjente papirer er på vei fra politiet. Tenker å ha denne til trening og skyting med kikkertsikte. Og spørsmålet blir da hvilken montasje? Tenker kanskje picatinny-skinne kan vere greit, finnes det? Hvilke muligheter finnes og hva har folk før meg valgt?
 11. Revejakten 2017/2018

  Pleier ta ein og annen rev når eg jakter hjort. Så i går blei det ein ung hann.
 12. Bygge rifle av enkeltløp hagle

  Hei noe nytt om beretta-ombyggingen din? Hadde vert artig om du var kommet i gang og kunne informere litt?
 13. Ny hyttebåt

  Hei. Eg er ingen motormann men har hatt ein båt med optimax 115 i 10år, siden den var ny. Motoren har fungert bra, med bare mindre "småfeil" på dei 10 årene. Og pga innsprøyting er forbruket på 4T nivå. Men det gjør også at ein må bruke dyr 2T olje som ikkje tetter dei små dysene/kanalene. Men vedlikehold er enklere og rimeligere på 2T enn på 4T. Og fleire verksted meiner forventet levetid er høyere på 2T enn 4T påhengsmotorer.. Eg ville ikkje hengt meg veldig opp i timetallet så lenge det ikkje er fryktelig høyt. 80 timer på 9 år er jo veldig lite... Mitt inntrykk er at det ikkje nødvendigvis er positivt at motorer stort sett har stått i ro.. Eg ville fokusert på at service er fulgt årlig, og at alt virker på motoren. Om motoren har gått i saltvann bør du sjekke at det ikkje er noe utvendig rust i området rundt tiltmotoren. Det virker som et utsatt område. Ellers er et tips, at du kan sjå på smartdisplayet kor mykje drivstoff som er brukt totalt, og det forbruket delt på timetallet gi snitt-forbruket. Eg har et snitt på ca 11 liter i timen og tenker eg har brukt båten (Uttern T55) ganske normalt. Ligger snittforbruket høyt tyder det på at motoren har blitt kjørt mykje på høyt turtall/belastning. Lykke til?
 14. Sierra kuler til storvilt?

  Har brukt sierra GK 225grs i 358win. Fungerte utmerket til hjort med god effekt og fine slakt. Utgangshastighet 720m/s, og her ligger nok det vesentlige. Til høye hastigheter trur eg fort du får ukontrollert ekspansjon med resultat i mykje gris og liten inntrengning.
 15. Jaktkule 6,5x55

  Hmmm. Her er 12 kule-alternativ å stemme på, og det nærmer seg 200 personer som har stemt. Kor mange av dei har prøv meir enn ein fjerdedel av dei oppramsa kulene før dei stemmer tru? Eg tipper det er et fåtall. Ikkje meininge å forsure tråden, men tenker trådstarter heller får svar på "kva kule skyter du storvilt med i 6,5x55" enn "Kva er den beste jaktkula i 6,5x55" Om eg skal prøve å komme med noe konstruktivt til trådstarter i forhold til opplista kuler så vil eg valgt Mega, om ikkje høyest mulig BC er et must. Men eg har bare prøvd tre av disse kulene i 6,5 så eg har i grunn ikkje grunnlag for å avgi noe stemme
×