Jump to content

OptiBond FL

Members
  • Posts

    1,206
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

OptiBond FL's Achievements

Mentor

Mentor (12/17)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

48

Reputation

  1. Jeg bruker mye det samme pusseprinsippet, remediene, type stenger og lapper som M67 ovenfor her har vært innom - litt stykkevis og delt - gjennom denne tråden. Brukt dette i ca 20(?) år. Bruker ikke rutinemessig Boretech Eliminator før etter minst 3-sifret antall skudd, men bronsebørste + Super 1 - ca. 20 drag etter skyting holder problemene greit unna. Ofte bruker jeg i stedet for bronsebørste heller å "gnukke" et par VFG-pussepropper med messing innbakt i ulla(?) gjennom pipa. Synes dette langt på vei synes å gi samme resultat som 20 - ish drag med "bronsebørste"(?) og er mye kjappere. (Har boreskope - så har også mulighet for å se hva som funker). Super 1 virker å være en ganske tynn olje, så ved langtidslagring bruker jeg gjerne noe annet (gjerne Buths Gun Oil, BreakFree CLP eller Montane Extreme Gun oil). Sist jeg kjøpte en dyrere amerikans pipe, fulgte det med "instruks" fra leverandør og børsemaker om innbrekking. Dette medførte at jeg pådro meg tennis-albue som jeg slet med et halvt års tid og måtte få behandling for - så sånn generelt har jeg etter dette også litt respekt for "skadepotensialet" v/ pussing av geværløp på legemet. Bruker ellers hansker og gassmaske dersom jeg (som jeg rutinemessig ikke gjør) bruker Hoppes nr. 9, Butchs Bore Shine eller annet som ikke lukter bra. Pussing av våpen er litt som ved bilpleie. Det koster litt penger og tid, selv om en gjør det selv for hånd - og det går an å drite seg ut om en gjør ting feil. Er sikkert også derfor det er like greit å finne en enkel og grei rutine som funker for våpen og eier, og som bidrar til godt vedlikehold og lite skadepotensiale. Bronsebørste+ Super 1, god pussestang og pussestokkinnfører) er et sånt regime som en kommer nokså langt med.
  2. Har rem 700 kort kasse i 308win, med 17mm (eller var det 18mm)/ 50 cm flutet Lilja pipe, PSE-stokk og TriggerTech Special Pro 700 avtrekk. Funker det. Veier vel ca 2,9 kg.
  3. Har 3 Tikka T3/ T3x i 6,5x55, .308win, og 30-06, alle light SS. Alle leverer bra presisjon, og har gode avtrekk. Til bruket du skisserer - regner med du også skal traske litt - ville jeg valgt 6,5 x 55, med en Svemko Hunter 1,0(?). Smeller da som en udempet .22LR. Behold pipelengden som den er originalt. En lett kikkert på toppen, og du har en totalpakke på i underkant av 3,5 kg. (Leupold VX2/ eller Swarovski Z3 så er du innenfor denne vekta). Sako 85 på tilbud er jo også et alternativ. Tenker fordel der er magasinløsning, ellers er Tikka like bra for de praktiske forhold (min mening).
  4. Hva skal du bruke våpenet til - hva skal du skyte på, og hvor/ hvordan/ når skal du event. jakte? 3-12 x 56 m/ opplyst retikkel tenker jeg rev, hjort og tilsvarende på "svarte" natta. Er det dette som er bruksområdet, eller er det mer all-round? Mauser m100 funker sikkert greit som det meste annet. Om du ikke lader selv bør du tenke pris på ammo for kaliberet du velger. Selv ville jeg først prioritert best mulig optikk, (objektiv+kvalitet) deretter lysprikken. Selv er jeg generelt litt skeptisk til "ferdige" pakkeløsninger på rifle+kikkertsikte etc. Det greieste er om du kan få satt sammen noe selv til en pakke hos en av forhandlerne. Har selv god erfaring med begge de 2 som er nevnt tidligere i tråden.
  5. Hva med Tikka T3 med light-skjefter? Er det ikke «gjengs» at det ikke har noe spesielt for seg å bedde disse? (Strammer skruene til 45 inch pound). Har en Sako Quad. Der ligger låskassen så tilsynelatende ustabilt/ presset inn i plast-stokken, at det i det hele tatt er vanskelig å se at noe er «stabilt» med hensyn til flater og anlegg. Denne er heller ikke beddet men samler meget bra. Har ellers beddet Cz452, Mauser m98 (søylebeddet i laminatstokk), og rem 700 (beddet i PSE-stokk).
  6. Ja, jeg skjøt kun de 3 samlingene vist over denne dagen. Den beste der skjøt jeg som serie nr. 2, og med den kraftigste ladningen. Satt på en "rastebenk" med 2-fot og støtte bak. Noe godt statistisk grunnlag er jo ikke dette, men jeg lar det bare være med det og lader opp jaktladninger med N-150 på 51,3/ 51,5 (avhengig av hvilken vekt). Har heller ikke tenkt å teste noe kraftigere ladning enn dette. Når det gjelder Norma 203B og Norma 204 som jeg testet med i juli måned, var det min "opplevelse" i skuddøyeblikket at disse gav mer upresise samlinger, mer følt rekyl/ mer smell enn ved bruk av Vihtavuori N-150 på aktuell ladning. Derfor gikk jeg videre med den. Har skutt "en god del" rådyr med Fox fabrikk-ammunisjon 123grn kuler, i min Tikka 6,5x55 og har vært veldig fornøyd med denne kula i forhold til presisjon, kjapp avliving og skuddskade. Derfor jeg også valgte å "ta den inn" som homogen kule for bruk i 30-06.
  7. Jeg viser til innlegget ovenfor (som jeg nå ikke får til å endre). Gjorde også noen forsøk nå i vinter, når det var minus 10 grader ute og ganske tørt vær, hvor jeg økte ladningen til 51,3/ 51,5 N-150. (Redding vippe-vekt og billig Frankford Arsenal elektronisk vekt). Meget fine samlinger, hvor den beste 3-skudd var på 6,5 mm (ett hull) i blinken. Bruker en billig chrory chromograf. Farten lå på rundt 850 m/ sek. (...stoler sånn passe på chronografen). Ingen tegn (som jeg så/ merket i alle fall) til for høyt trykk. Jeg skal lade opp 100 skudd med denne komboen nå. Bildet med hjorteblinken (50- meters blink) her viser 2 x 3-skudd. Den øverste er s-s på 16 mm skutt med ladning på 51,0/ 51,3 grn N-150. Den nederste er 22 mm s-s (51,0/ 51,3) N-150. "Hullet" i sirkelblinken er 3-skuddssamling skutt med 51,3/ 51,5 N-150. All lading på eget ansvar - med forbehold om feil.
  8. Hei Etter opprydning av et dødsbo etter en som drev med diverse skyting/ lading, sitter «jeg» med en kasse inneholdende diverse krutt/ hetter / filt(?)forladninger, hagl etc. Diverse grå/ beige forpakninger - sikkert av relativt gammel alder. Hvor blir en kvitt slikt? På det lokale søppelmottaket? (Antar det IKKE bare er å sette det fra seg som «farlig avfall» heller)?
  9. Jeg har 3 tikka light ss. I alle fall de 2 siste hadde tydelige støttepunkt som jeg lot børsemakeren fjerne samtidig med gjengejobb. Det første våpenet husker jeg også ble frilagt helt inn til låskassen av børsemaker - men det var i 2009. (Børsemakeren som fjerner er i alle fall en av de mest velrenommerte) - har ikke noe med stabilitet å gjøre. Når det gjelder moment; Sendte selv en telefax til fabrikken i 2009 og spurte om de anbefalte noe spesielt moment til skruene. De svarte at det gjorde de ikke - bare stramme de til passe hardt. Eezox: Jeg brukte også dette jevnlig rundt 2010 og har nok fortsatt en god liter(?) stående. Sluttet å bruke det. Lukter grusomt og er nok direkte helseskadelig. Lukter gammel type lim til sykkellappesaker. Har ikke rust på mine våpen, men ikke brukt de særlig i drittvær heller. Alle "skyter bra".
  10. Kjøpt ny Tikka T3 light SS fra lagerhylla til en OK leverandør. Få våpenet gjenget 14 x 1 (uten ytterligere kapping), og støttepunktene i framstokken fjernet (av kompetent børsemaker). Kjøpt kikkertsikte som er egnet for det jeg tenker å bruke rifla til/ skyte på. Kjøpe Leupold QR montasjer i høyde som passer kikkertsiktet jeg har kjøpt inn. Plukke rifla fra hverandre, justere avtrekket til ca. 1 kg, rengjøre alt, og sette inn metall (synlig og "usynlig") med egnet olje/ for rustbeskyttelse. Sette alt sammen igjen, og stramme skjefteskruer ca. 45 inch-pound. Montere kikkertsiktet Pusse rent pipa (grundig) Dra på skytebanen. Har du råd (noe det ser ut for at du har) - kjøp deg lyddemper. Hvis ikke - ALDRI skyt noe skudd uten hørselvern.
  11. Ja....og det er jo bra @Per-S - i alle fall i denne sammenheng.
  12. "Heldigvis" er 6,5 x 55 laget slik at den ikke kamrer i 30-06 - i alle fall ikke i min 30-06. (Kunne fort blitt 6,5x55 superidiot)
  13. Var en på banen som konsekvent siktet på hodet/ øret på reinsddyrblinken da han tok prøven - var enklere å sikte der enn på det "store svarte brystet" da han tok prøven. Siktet var stilt in der etter - så han traff greit (nok) innenfor ringen - og fikset sånn sett skyteprøven...
  14. i så tilfelle…slitsomt opplegg å være skyteleder kanskje…
  15. Strammer alle skruer visuelt jevnt til 3 Nm. Legger også litt blå Loctite i øvre + nedre ringhalvdel for å få bedre friksjon. Når det gjelder alle mulige remedier inni stålringene - også Loctite som jeg bruker - vil endringer i temperatur kunne medføre at ting "flytter seg"? Plast og temperaturendringer??
×
×
  • Create New...