Jump to content

David

Members
  • Posts

    62
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by David

  1. Grunnen til det er at hvis du lader hulbase kuler for hardt så kan du risikere at skjørtet på kula blir stående igjen i løpet, mens resten av kula reiser. Det kan da bli litt vel spennende når neste skudd skal skytes…
  2. Supert, takk skal du ha!
  3. Er det noen som har en A1/L461 Varmint eller PPC med original tung pipe, som kunne tatt noen mål av pipa? Skulle hatt diameteren i begge ender (over kammeret og munningen). Lurer også på om pipa er kon fra låskasse til munning, eller om det er et sylindrisk parti først?
  4. Jeg tror heller ikke du klarer å løfte treffpunktet 40 cm med å endre kruttmengde. Hvis jeg skulle primært skutt lettere kuler hadde jeg nokk filt ned framsiktet. En annen mulighet er å få frest inn spor i løpet for å kunne bytte korn. Et korn for lette kuler og et for tyngre..
  5. De fleste S&W revolvere med faste sikter i .38 Special er vel "skutt inn" med 158gr kuler. Jeg hadde en mod 36-1 3" som traff der jeg siktet med 158gr kuler, men hadde lavere treffpunkt med 125gr.
  6. Flott, da har jeg fått to gode forklaringer! Takk!
  7. Men jeg lurer fortsatt på hvorfor Scenar kula er ladet så forsiktig. Startladningen på f.eks. 140gr Sierra MK er jo langt over max på 139gr Scenar. Ikke at dette betyr så mye, jeg fortsetter å lade slik jeg har gjort. Forstår bare ikke dette...
  8. Drar opp denne tråden igjen da jeg har et lignende spørsmål. Jeg har ladet en del 139gr Scenar i 6,5x55, da har jeg stort sett brukt N19 krutt. Jeg har brukt ladetabellen på boksen å tatt utgangspunkt i 140gr Sierra, noe som har fungert bra. Men så kjøpte jeg meg noe N160 krutt å sjekket ladetabellen til Vihtavuori, da fikk jeg egentlig flere spørsmål en svar. Hvorfor er ladningene til 139gr Scenar med N160 så lave i Vihtavuori-tabellen, sammenlignet med andre kuler med tilsvarende kulevekt? Ladeboken ligger også godt over ladetabellene til Vihtavuori. 130gr Norma N160 43gr - 47,3gr 139gr Scenar N160 37gr - 41,2gr 139gr Norma N160 42,1gr - 46gr 140gr Sierra N160 43,4gr - 46,7gr (Jeg ser at tabellen for 6,5x55 SCAN har maxladning på Scenar litt høyere (43,8gr)) Er det noe spesielt med Scenar kulene? Burde jeg tatt hensyn til dette når jeg bruker N19 krutt (startladningen til 140gr sierra er over max for scenar)?
  9. Hvordan er lyden i ei .223 rifle med demper kontra .17hmr med demper? Og hvordan er lyden i ei dempa .223 kontra 6,5x55 med demper? Jeg har ei rifle i .17hmr, men bruker den kun til jakt på and og kråke i nærheten av bebyggelse. Men siden vi også har et fugle/rådyr terreng blir sjelden .17hmr'en med der. Lurer derfor på å bytte .17hmr'en med ei rifle i .223 hvis den ikke smeller mer. Jeg kan forsåvidt montere demper på 6,5en, men må da bytte kikkerten også pga for tykkt trådkors for fugl. Men siden jeg ikke jakter storvilt frister ei lita rifle i .223 for å bruke til alt.
  10. Jeg fant to veldig enkle informasjons videoer som viser oppbyggingen og virkemåten på ei rifle. Den første videoen viser prinsippene i ei boltrifle med avtrekk osv. Video nr. 2 viser hvordan de forskjellige typer halvauto rifler fungerer.
  11. David

    Cz-Klubben

    Jeg har også fått meg en CZ 455 American i 17HMR idag. Men det jeg lurer på er om stokken skal ligge inntil løpet helt forran på stokken? Jeg trodde det skulle være helt frittliggende, men etter å ha snakket med forhandler mener han at alle "amerikanske rifler" har kontakt med løpet her. Jeg synes dette er rart, løpet har f.eks. ikke kontakt med stokken på min 452 American. Hvordan er det på din rifle?
  12. David

    Stokk til Krag

    Jeg har en gammel Krag Jørgensen, som noen en gang i historien har kappet stokken på (rett forran den bakerste løpsringen). Jeg kunne tenkt meg at den var tilnermet original, så jeg er på jakt etter en "ny" stokk. Men hvor kan jeg få tak i en original lang-krag stokk? Den trenger ikke være helt strøken, men i ok stand.
  13. Ingen som bruker Norma Elite? Den er jo både billig og bra. Kansje ikke like moderne og fancy som andre kuler, men en gammel og godt utprøvd blyspiss. Kombinasjonen 6.5x55 og Norma Elite må vel være den som har felt mest storvilt i Norge?
  14. Jeg har 2 stk CZ rifler og er kjempefornøyd.. Men jeg ville anbefalt deg å kjøpe American eller Varmint versjonen hvis du skal skyte med kikkertsikte. Pga på Standard og Lux er det "svinerygg", dermed mindre kinnkontakt når du skyter med kikkert.
  15. David

    Gammel Beretta

    Lurer på hva denne hagla egentlig heter. Er det Beretta Vittoria? Det står oppå låskassen. Står også; Veritable Monoblock. På siden står det; Brevettato. Men hva er det den heter?
  16. Jeg kjøpte meg en CZ 550 American pga noe av det samme som du nevner. Og det angrer jeg ikke et sekund på. Jeg syns det er merkelig at det er nesten ingen som anbefaler denne, siden stort sett alle som skal kjøpe salong blir anbefalt CZ, og det samme gjelder rifler med store kalibre...? For rifla er jo både fin, og veldig driftsikker. Presisjonen er også veldig bra. Eneste som kansje er et minus for noen er at den er litt tung, men som en annen her på forumet sa; Folk som jakter idag er ofte 15-20 kg overvektige, men hvis rifla er 200g for tung.... Avtrekket er kansje heller ikke helt bra fra fabrikk, men er veldig enkelt å justere. http://www.klikk.no/produkthjemmesider/jakt/article290919.ece
  17. David

    Gammel Beretta

    Takker for svar! Har nå kjøpt haglen, fikk den for en god pris for å si det sånn! Den er i bra stand, ingen slakk eller rust. Stokken er slik den skal være på ei gammel hagle.. (Godt brukt..)
  18. David

    Gammel Beretta

    Har kommet over ei gammel Beretta hagle. Enkeltløper i kaliber 12. Vet ikke hva navnet på den er, men kan prøve å forklare hvordan den ser ut; Den har en "avtrekker" forran avtrekkerbøylen til å åpne mekanismen. Og i framskjeftet er det et spor for avtrekkerbøylen og denne "åpneren", slik at haglen kan legges helt sammen. Så det jeg lurer på er; hvor mye kan denne være verd? (Er ikke rust på den, og er i god stand)
  19. David

    hjelp ang. 6,5 x 55

    Jeg har ei CZ 550 American i 6.5x55. Rifla er bygget med utgangspunkt i M98, som vel er den mest utprøvde mekanismen i verden. Bygget etter gode gammle måten, med tre og stål (ikke plast og alu ).. Presisjonen er også helt topp. Les denne testen: http://www.klikk.no/produkthjemmesider/ ... 290919.ece Avtrekket er ikke noe bra fra fabrikk, men er fort gjort å fikse. Jeg har også beddet rifla, men det er noe du vil bli anbefalt på nesten alle rifler.
  20. Jeg bruker en 10 cm tykk limtredrager. Har skutt mange hundre skudd på den, og ikke et har gått igjennom. Denne er også forholdsvis myk, slik at kulene rikosjetterer ikke heller. Men drageren er jo bare 50x70cm så jeg har den stående i en skråning slik at hvis jeg skulle være uheldig å bomme så går ikke kula langt..
  21. Tenkte jeg skulle prøve meg med hagla på rådyrjakt. Noen som har forslag til ammunisjon som selges idag (er ikke intressert i å høre om "superammunisjonen" som dere hadde før, da dette ikke er lov å buke idag ), som er bra til dette formålet? Det står jo litt tidligere i tråden, men synes det står mest om bly, og om ammunisjon dere ikke er fornøyd med.. Selvfølgelig skal ammunisjonen testes i hagla før den tas med på jakt, men før jeg kjøper inn ammunisjon for å teste er det greit å ha en pekepinn på hva dere er fornøyd med.. (Må jo selge en nyre eller noe for å ha råd til å teste alt.. ) Hagla mi er i kaliber 12-76
  22. Har du vært i våpenskapet mitt å funnet den rifla? Som du sikkert skjønner har jeg en akuratt lik rifle, og angrer ikke en meter på at jeg kjøpte den..
  23. David

    skal ha rifle:P

    Har du sett på Leupold European? Jeg har en Leupold European-30 3-9x40 på mi rifle. Er storfornøyd med den. Jeg likte bedre European enn VX1, pga european har metriske klikk, det har ikke VX1. Og så har european klikk, VX1 har glidejustering (vertfall ikke den jeg så på..)
  24. David

    CZ 550 American

    Det er godt å høre at jeg ikke er den eneste som liker dette! Har også hørt dette, men vil ikke prøve dette selv.. På mi rifle var sluttstykkegangen nokså bra, men for å få den helt fin mettet jeg sluttstykket med våpenolje, og etter et par hundre ladegrep så ble det veldig bra! Jeg vet faktisk ikke hva montasje som står på, mener det er en Leupold. Jeg ga bare beskjed om at jeg skulle ha en sikkelig stålmontasje.. CZ har egne montasjer ja.. Det var først montert den laveste (mener det var det forhandleren sa) CZ montasjen på rifla mi, men kikkerten ble for høy, så dette fikk jeg byttet.. (Servicen hos Winge Våpen er veldig bra! ) Men sånn ellers, takk for fine tilbakemeldinger!
  25. Nå har jeg endelig fått tid til å skyte litt. Har skutt inn på 50m med CCI Standard og må si at presisjonen helt topp! Samlinger av 5 skudd på under 20mm på 35m... Fikk ikke tatt bilde av 50m pga blinken ble våt. Men der var samlingene på ca. 30mm med 5 skudd CCI Standard. (Med campingstol som anlegg ) Hvis den leverer sånne samlinger med stort sett alt av ammo er jeg fornøyd! Prøvde med litt Yellow Jacket, men den ville ikke under 45mm..
×
×
  • Create New...