Jump to content

rifleman1981

Members
  • Posts

    113
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

rifleman1981's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

4

Reputation

  1. Det har du helt rett i og det kommer frem i de andre kommentarene mine. Med en elghund vet man ikke før man har prøvd, men man kan fort ende opp med å få en som er løs på drevet halsende. Nå har jeg jaktet med 3 ulike individer og alle har endt opp med å bli løs på drevet halsende, så noe generalisering kan jeg koste på meg. Spørsmålet er om dette er en risiko man er villig til å ta på seg når man kjøper en hund som primært skal brukes som løshund. Et annen erfaring jeg har med de tre indivuidene er at de jager hjorten voldsomt fort og over store strekninger, gjerne over til nabobygda. Resultatet er dårlig skuddsjanser på post pga hastighet på losdyret. Dette kan igjen føre til skadeskyting om folk ikke greier å holde igjen/ overvurderer skyteferdighetene sine. Og ikke minst, hjorten jages ut av jaktterrenget for en lengre periode. Dersom det ikke er slik at man skal ha en hund for å jakte elg, men som man også innimellom skal kunne bruke på hjort, så forstår jeg ikke hvorfor folk fortsatt ender opp med å kjøpe NEG med det primære formål å bruke den som løshund på hjort. For 20 år siden hadde man kanskje ikke kunnskapen om andre raser, men nå finnes det jo så mange flere alternativer (beagle, basset, drever, wachtel etc)
  2. Du vet ikke om det er lov før du har prøvd den. Du kan lett ende opp med en som halser på drevet, og da er den ulovlig.
  3. Absolutt ikke. Den driver hjorten foran seg i los, på akkurat samme måte som en drever, bare i mye større fart og rettere strekker.
  4. Jeg har jaktet med 3 forskjellige NEG og etter hjorten har alle vært rimelig halsende når de har vært løs på drevet.
  5. Norma sier de ikke skal føre Lovex krutt lengre. Noen som vet hvem som skal ta over agenturet?
  6. Hei! Ser ingen har svart enda, og du har sikkert lært mye siden du skrev innlegget. Jeg angrer på at jeg ikke tok meg mer tid til å lære hunden å søke ut enn hva jeg gjorde i starten. Var nok litt for ivrig med å komme igang med jakt, og var litt for «travel» pga poster som satt og frøys og var utålmodige. Gikk rolig, og det ble loser, men ser nå at dersom det ikke er lukt i terrenget rundt (50-100m radius), så søker ikke hunden lengre ut for å finne spor. Skulle ha tatt den med mer ut i viltfattige områder og bare satt meg ned og ventet. Gjorde jo dette i starten, men ikke nok trur jeg. Den ble fort lei og bare la seg ned ved siden av meg. Så jeg så ikke vitsen. Men da var den bare liten enda. Skulle bare ha fortsatt med det. Hadde vært kjekt å hørt hvordan det gikk med dere!!
  7. Hei, Hvordan har det gått med innjagingen? Jeg hadde første jakthøst med ei beagletispe i år. Brukte mye tid i vår og sommer på å gå spor lagt ved å slepe hjorte og rådyrbeim, og hunden blir alltid «heit» når den får ferten av hjortevilt og ferske spor. Har hatt mange loser vi vet er hjort og rådyr, og vi fikk skutt et rådyr for henne tidlig i høst. MEN, dessverre så har utviklingen bare gått i negativ retning. Losene blir kortere og kortere, og interessen for hjortespor er nesten helt borte. Jeg har jaktet med henne nesten hver helg. «Tabben» jeg tror jeg har gjort var å la henne lose på hare et par ganger. I starten så skjønte jeg ikke hva det var, men har etterhvert lært meg å se forskjellen i sporet på GPSn når hun leter opp hare vs hjort/rådyr. Hører også forskjell på losen. Nå de siste 3-4 helgene går hun helt i lås på haremodus om hun først får ferten av en. Da er det liksom kun den lukten som er spennende og hun kan løpe over og ikke bry seg om helt ferske rådyr og hjortespor. Nå er jeg litt fortvilet og innser at det må jobbes seriøst med treningen utover våren og neste sommer, om jeg skal få den hunden jeg kunne tenke meg. Min klare anbefaling er derfor å ikke la henne jage hare. Ser du at hun begynner å stikke snuten nedi lyngen og snuse mye frem og tilbake på et lite område: kalleæ henne inn og koble på. Prøv på nytt en annen plass. Dra til en plass med mye dyr og få skutt for henne.
  8. Har to eksemplarer av boka «Jakt med kortbeinte hunder» jeg kan selge. Men NB teksten er på svensk. Send melding om noen er interessert.
  9. Den laveste kombinasjonen av Ruger ringer i 30mm gir klarning på ca 1mm for Leupold med 50mm objektiv.
  10. Hei, Har opprettet en FB gruppe dedisert for Ruger M77. Søk etter "Ruger M77 rifle owners" og blir med!
  11. Hei, Vurderer å kjøpe en Leupold VX-5 eller VX-6 til et 280AI prosjekt for jakt etter storvilt på litt lengre hold. Det er jo en ganske stor prosforskjell på de (se under). VX-6: 3-18x50: 25 490,00 VX-5 3-15x44: 12 790,00 Begge disse har det jeg er ute etter ift forstørrelse som passer tiltenkt jakt, opplyst retikkel, passe objektivstørrelse, kulebanekompensator etc. Ulikhetene (som jeg antar utgjør prisforskjellen) ser ut til å ligge i alle detaljene rundt glass og coating etc.. Så den opplevde forskjellen må ligge i skarphet og skumringsegenskaper. Spørsmålet mitt er; er det noen her som har erfaring med begge disse modellene, og i så fall kan argumentere for hvorfor man skal bruke ca 12700,- mer på å kjøpe VX-6?
  12. Hei, Noen som vet hvor jeg kan få tak i følgende deler til en Mauser 98 med nytt løp i 6,5, (dvs den har IKKE militær profil): Jaktstokk i tre Henglset magasin underbeslag i stål Virker jo umulig å oppdrive.... Hilsen Sondre
  13. Hei, Har fått tildelt et rådyr i Porstjern/Viermyr rett nord for Kongsberg og trenger derfor ettersøksavtale fra 25 september til 23 desember. Se område her: https://www.inatur.no/jakt/51263443e4b0 ... -kongsberg" target="_blank Send PM om aktuelt.
  14. Hei, Har fått tildelt en rådyrbukk og trenger derfor ettersøksavtale i Sletner skog i Nes fra 10 august til 24 september. Se kart: https://www.inatur.no/jakt/523a77aee4b0 ... skog-i-nes" target="_blank" target="_blank Send PM om det er aktuelt.
×
×
  • Create New...