Jump to content

Bisley

Members
  • Posts

    93
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    4

Bisley last won the day on May 4 2023

Bisley had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Bisley's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • Very Popular Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post

Recent Badges

100

Reputation

  1. 310 er tingen hvis man ikke skal ha veldig harde ladninger. Brukte i mange år 320 til ladninger rundt 170 i faktor, men fikk mye jevnere hastighet og mindre uforbrent krutt da jeg byttet til 310
  2. Brukte .45 gap i dynamiskrevolveren, en S&W m625, i noen år. Fine å lade om siden de er litt kortere enn .45 acp. I fullmoon clips i revolver finner man heldigvis hylsene igjen. Den første batchen på 500 Starline hylser gikk 50 omladinger før de første begynte å sprekke, på de neste batchene sprakk de første hylsene etter noenog40 omladninger. Gode hylser, med andre ord. (230 grs kuler ladet til ca175 i faktor m N320krutt)
  3. Noen som har sammenlignet zeiss/swaro/leica i 8 eller 10x20/25? Vekt, optikk og kvalitetsfølelse?
  4. En kamerat har en Chapuis i .30-06 der det er frest spor for kragen slik at han kan bruke 7x65R-hylser, men funksjonen er ikke helt 100% med disse. Det virker som utdrageren henger i hylsene og av og til hindrer mating siden det ikke er utdragerspor i R-hylsene. Ikke noe problem med å dra ut hylsene, bare matingen så vidt jeg husker. Går sikkert an å frese utdragerspor i R-hylsene, men... Fungerer 100% med .30-06.
  5. Har ladet mye med federal magnum sp hetter i både .45 acp og 9mm i revolver. De er blant de mykeste jeg har prøvd, men litt hardere enn vanlige federal små hetter. Omtrent som Winchester. Har ikke utstyr for trykkmåling, men hastigheten har i mine revolvere alltid vært tilnærmet lik med vanlige og magnumhettene, så magnumhettene er nok safe så lenge man ikke ligger helt på maksladninger.
  6. Har du sjekket under stjerna at det ikke ligger et kruttkorn eller annen drit der? Ellers har jeg opplevd på 1911 at tennstempelet, som Graakall sier, kan henge. Ikke pga drit, men pga en skarp kant i tennstempelkanalen som bygde opp en grad i tennstempelet.
  7. Bisley

    Reim til jaktrifle

    Hvis du vil bruke reima til støtte i tiilegg til å bære rifla kan jeg virkelig anbefale en ching sling. Dette er en trepunkts reim som for meg gir støtte og stabiliserer børsa bedre enn moe annet jeg har prøvd, spesielt i andre stillinger enn liggende. Har bestilt mine fra Andy's leather i USA, men ser ut til at de kan bestilles fra Brownells også https://www.andysleather.com/products/ching-sling Ulempen er at det må monteres et ekstra remfeste foran magasinet, men selv jeg fikk til å montere et flush-feste selv
  8. Takk til Aasbø som la ut linken til customKragen. Den kommer til å bli mye brukt. Har forøvrig hatt både plast/rustfri børse og "moderne" våpen som f.eks Blaser. Er ferdig med det. Husker ikke hvem som opprinnelig sa det, men "life is too short to hunt with an ugly rifle"
  9. Tenker du å lade med svartkrutt eller røyksvakt? Jeg og en kamerat har ladet med røysvakt til .450 bpe 3 1/4" og .450-400 bpe 3 1/4". Bruker Vihtavuori N120 og 12-13 gr kapok for å fylle hylsa. Har gått ut fra 40%-regelen til Ross Seyfried og ganske enkelt byttet ut 4198 med N120. Ser ut til å gi omtrent samme hastighet og lavt trykk. Se artikkel under. Det er viktig å bruke et raskt krutt som brenner godt/rent ved lavt trykk og fylle hylsa godt med noe. Seyfried bruker dacron (polyester/putefyll), men vi liker heller å bruke kapok, som er et naturfiber (slakter "båtputer" fra Biltema). De eneste hylsene jeg fant til 450-400eren var Bertram fra et firma i Australia. Disse har muligens ikke spesielt godt rykte på seg, men har holdt veldig bra i det lave trykket NitroForBlack-ladningene gir. Artikkel om .500 bpe av Ross Seyfried: Ellers anbefaler jeg boka under for alle som skyter gamle britiske rifler eller patroner, mye nyttig info enten man skyter dobbeltrifle eller enkeltskudder:
  10. Fraser .375en og Lyon&Lyon .400en ute på vårlig kuletest i godværet
  11. Sjekk at armen er skikkelig skrudd fast slik at det ikke er noe slark i innfestingen. Hvis den er det er det ikke noe problem å file vekk litt i utsparingen på braketten (eller bordkanten der braketten er festet). Alternativt flytte pressen litt ut fra bordkanten den er montert på, men da blir det større påkjenning på innfestingen.
  12. Hvilken montasje er det? Går i tanker om å få bygget meg jaktkrag...
  13. .450-400 3 1/4" har samme tykkelse på rim som .450en, 3"eren har tykkere rim. Bestilte kenguhylser (Bertram) fra en forretning i Australia da jeg plutselig hadde en Lyon&Lyon 450-400 på vei i posten til meg i fjor.
  14. En kamerats Henry 450 exp sammen med min Daniel Fraser fra 1892 i .375 2 1/2" Han skyter nitro for black ladninger med en papirviklet kule på ca 330 gr. Beklager Docteren på Fraseren, men den var allerede besudlet da jeg køpte den, og jeg ser ikke så godt lenger...
  15. Bisley

    Lyon&Lyon .400

    Omsider fått testet noen få skudd. Ladet to skudd hver med 40, 42 og 44 gr N-120 og 270 gr kulen og et par med 40 gr N120 og 305 gr kulen. Mørk og våt dag på banen, hadde ikke allverdens håp om små samlinger med de åpne siktene, men det gikk bedre enn fryktet. 40 gr-ladningen gav 1780 fps, 42 gr 1880 fps og 44 gr gav ca 1950 fps med 270 graineren. Venstre løp skutt mot venstre lufgeværskive, høyre mot høyre skive. De siste to med høyest hastighet trakk seg litt nærmere hverandre, men det kan jo være tilfeldig (halvgamle øyne, dårlig lys og v-skur og perlekorn). Synes det ser riktig lovende ut med 270 graineren, dette er allerede brukbar samlig/samskyting for kortholdsjakten jeg normalt bedriver. Prøver med litt mer krutt neste gang for å trekke treffpunktene sammen (kortere løpstid). 305 grainerne gikk det ikke så bra med. De landet ca 35 fra hverandre og det ene hullet i skiva var ikke helt rundt. Ser dermed ut til at kula ikke stabiliserer helt og at den uansett er for tung til å samskyte (for mye rekyl, som gjør at løpene skyter fra hverandre). Kan være at litt mer krutt/hastighet trekker dem sammen, men er ikke veldig optimist for denne kula. Må selvsagt testes mer med begge kulevektene, også i vått papir for å finne riktig legering for jakt.
×
×
  • Create New...