Jump to content

Harefrøken

Members
  • Posts

    59
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Harefrøken's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei, jeg må kjøpe nytt pusseutstyr, og lurer i den forbindelse på anbefalinger om pusseutstyr som passer min Sauer 202 Classic 6,5x55? Jeg har en Tipton pussestokk til ei anna rifle i 308, og liker den godt. Må jeg ha en mindre pussestokk til 6,5? Hva slags oljer? It is a jungle out there...
  2. Frostvakt http://www.biltema.no/no/Bygg/VVS/Radia ... P23-35573/" target="_blank Mvh Jim114 Er den bedre enn sånn varmeelement som man ser annonsert i hunde-og jaktblader?
  3. Skal ikke bygge det sjøl, må nok bestille noen til å lage det.
  4. Lurte bare på om noen har mål til isolert hundehus, og evt. andre tips, når jeg nå skal få bestilt et skikkelig isolert hundehus. Jeg ønsker å ha varmeelement eller varmepære i huset, og jeg ser for meg et vindfang før selve rommet i hundehuset. Jeg har pr i dag en jämthund og en NEG, begge er tisper. Mulig det kun blir NEGen igjen i løpet av vinteren da Ser ut til at det huset de bruker i dag er 65x70 cm og 60 cm høyt. Er dette et greit mål for selve rommet i det isolerte hundehuset?
  5. Er det noen som vet om man kan søke om forlengelse av innvilget ervervstillatelse? Jeg har to innvilgelser som blir 1 år i juni, og trenger litt mer tid...
  6. jmonsen, når blir "haglemerke"-kurs arrangert i Bergen? Arrangeres det jevnlig? Jeg er jo langveisfra - er det intensiv trening?
  7. Finnes det noen steder hvor man kan gjennomføre opplæring og skyting som gir "haglemerket" til NJFF eller tilsvarende...?
  8. Takk for svar.. Trudde man måtte ha våpenskapnummer. Hva må man ha for dokumentasjon om man ønsker å bruke et jaktvåpen til jaktfelt..konkurranse.. på sikt?
  9. Jeg skal levere våpensøknad i morgen,men kan ikke finne noe som ser ut som et nummer på våpenskapet og har heller ikke kvittering. Det er en lapp i døra hvor det står bl.a merkenavnet, og det står et nummer, XXX/04. Er dette nummeret til våpenskapet? Hva skal jeg ellers huske å ha med...? Medlemskort for skytterlaget, er det nødvendig? Jegeravgiftskortet? Jeg har våpenkort fra før. Stemmer det at jeg kan levere inn søknad på 3 forskjellige våpen/kaliber på én avgift? Hva om jeg finner ut at det ene kaliberet jeg søker på heller skal være et løp osv til sånn systemvåpen? Vil det være uproblematisk å gjøre om fra innvilget søknad om våpen til søknad om våpendel?
  10. Nei, dessverre... Vi får ta han med uten våpen.
  11. Jeg skulle gjerne visst om jeg har noen mulighet til å ha med meg en ungdom på elgjakt, som veileder. Men det ser jo ut til at jeg ikke kan siden jeg ikke har betalt jegeravgifta i 3 år, eller jakta i 3 år. Jeg er jaktlederen på jaktlaget.
  12. Hvilke regler gjelder for å ha en ungdom under 18 år med på elgjakt? Kan ungdommen jakte med våpen? Hvilke krav stilles til de som skal ha tilsyn med ungdommen under opplæring?
  13. Tusen takk for hyggelige tilbakemeldinger alle sammen! Ilatad og FMH: Takk for oppfordringene om å oppdatere tråden etterhvert. Det skal jeg jammen gjøre. Tispa: Jeg er kjempeglad for den oppbackinga du ga meg i vinter etter at jeg hadde fått tilbakemelding om at det nærmest var et håpløst prosjekt jeg hadde begynt på. Jeg er utrolig glad for å ha kommet i havn med godkjenninga. Nå får tiden bare vise hvor flink vi blir. Ranger: Ja, det stemmer at man kun trenger fersksporprøven ved regodkjenning med ny hundefører. Og ja, jeg har lært masse og kommer til å fortsette å lære veldig masse i ukene som kommer! Bamsegutt: Hyggelig å høre at den nye prøven gikk bra da! Jeg og min hund tok riktignok to fersksporprøver, men besto heldigvis på begge prøvene. Har du rukket å få kortet fra NKK? sevenr: Jeg bor i Finnmark, og her har vi, såvidt jeg har skjønt, krav om at en ettersøksekvipasje må være fysisk tilstede i jaktfeltet under utøvelsen av jakt. Så den formelle godkjennelsen betyr at hunden min og jeg kan steppe inn og bidra hvis jaktlaget som har vært så sprek å invitere oss med, trenger det.
  14. Det er med en aldri så liten stolthet i pennen jeg gjerne vil dele med kammerater og offentligheten forøvrig at jämthundtispa mi på 7 1/2 år og jeg er blitt en "offentlig godkjent ettersøksekvipasje". La meg få presisere: Vi har ikke trent i 7 1/2 år! La dette derfor være en oppfordring og klapp på skulderen til dere som starter med voksne hunder, av forskjellige grunner. Vi har vært igjennom mye, men i høst er tiden endelig kommet for hunden min og meg. Jeg kan nesten ikke tro at det er sant at jeg som førstegangsjeger er så heldig å også få være en del av en ettersøksekvipasje allerede fra starten. Takk for mange råd både her på forumet og på chatten. Jeg gleder meg utrolig til å ta fatt på veien videre!
×
×
  • Create New...