Tordenkjeppen

Members
 • Content count

  719
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Tordenkjeppen

 • Birthday 05/17/1974
 1. Lapua scenar 123grs er den fabrikkammoen som går best i min R8. Klistrelapp presisjon, som det kalles.
 2. 300 WSM selvsagt.
 3. Det blir alltid kompromissløsning når du har slike krav. "Litt avstand" tolker jeg som å være innenfor vanlige avstander, ikke særlig over 150m. Resten av jakten stiller krav til kjappe skudd på nære hold. Jeg ville ikke gå over 1,5x som laveste forstørrelse. Den lave forstørrelsen er den viktigste her. Med disse kriteriene ville jeg valgt en 1,5-6x42. Med lys.
 4. Så ønsker du en rifle av litt tyngre art (det har du) og en lettere. Et "mellomalternativ" når du har en Blaser R8 er å kjøpe deg et ekstra skjefte i karbon, eks: http://www.christensen-europe.com/carbon-stocks/ Et lett kikkertsikte i tillegg så har du alt du trenger og fordelen av at all trening skjer med samme mekanisme.
 5. Noen som har fyrt avgårde ladninger med 165/168gr Barnes ttsx/tsx kuler og N160 krutt? Hva var i så fall ladning og patronlengde?
 6. Hvis du først setter kikkerten på et stativ kan du også dra på med mer forstørrelse. Jeg gikk for: Zeiss Conquest HD 15x56 T* (den kommer med integrert hurtigfeste og adapter som du bare klikker inn på trefoten) Feisol CT-3301 karbonstativ Manfrotto 700 RC2 videohode
 7. Med så liten kunnskap burde de ikke - men det gjør de. Og da er det bedre at de får hjelp med å sette opp systemet og ikke må forholde seg til annet enn det lasermåleren sier. Jeg har en ASV selv. Fungerer som bare det. Kronograferte ammoen, sjekket BC på kula, valgte ring, verifiserte ut til 300 (som er mitt makshold). Null stress. Jeg tror alle som har litt peiling heller skulle sett at slike folk heller fisket enn å gå på jakt, men slik er jo ikke verden.
 8. M67: Når du møter folk med så liten forståelse som du beskriver her så vil jeg vel heller konkludere motsatt - de bør i høyeste grad gå for en ASV. Da kan de jo "stille siktet på 200m", og det er nok ufattelig mye enklere for dem enn løsninger hvor de må klikke 14 klikk. Så får det heller være slik at de må ha hjelp til å sette opp ASV`en. (ASV`en kommer forøvrig med en cm klikk ring som standard, så man kan fint velge å ikke bruke "meter-ringene")
 9. For R8 veier selve skjeftet 1018g. I praksis gjør karbonskjeftet at R8 blir like hendig som R93. Original R8 er en feit gris som trenger slanking!
 10. Hvis du vil ha 270 så er jo saken grei. Så lenge du har råd er det bare å kjøre på. Du kunne jo legge ut "3006 byttes mot 6,5x55 pipe" på Finn og se om du får napp. Da har du et snusfornuftig valg til mengdetrening, småvilt og back up for den nye bonuspipa i 270 som du kjøper deg.
 11. Jeg har en Blaser R8 med Christensen karbonskjefte, og selv med Hausken demper og Zeiss V 2,5-10x50 HT ASV veier den under 4 kilo. Da jeg Googlet meg frem til dette med karbonskjefter fikk jeg inntrykk av at karbon brukes på flere måter. På billigere løsninger er det ikke bare karbon, men også andre stoffer som er blandet inn. Jeg har smelt mitt skjefte inn i steinura og dratt den over steiner (i forbindelse med lav åling innpå reinsdyr) - alt uten at det er kommet en ripe i karbonen. Ren karbon, som fra Christensen, er litt glatt synes jeg (som lakkerte treskjefter) og jeg sprayet på med krylon for å få bedre grep, det hjalp betraktelig. Her er den med 300 WSM pipa (som forøvrig går skikkelig bra) Karbon er jo helt stabilt og bidrar nok til at Blaseren min går som ei stråle, 3sk @100m (6,5x66 pipa): Superedit: - Formen er (som du ser av bildet) ikke identisk med originalt fra Blaser. - Avtrekket er helt rent og mitt ligger på ca 750g (altså lettere enn vanlig på Blasere som selges her på berget), det er betydelig bedre enn det jeg hadde i det gamle Prof skjeftet.
 12. Vil endelig amerikanerne se lyset og forstå at 6,5 er det optimale kaliberet? "Teleskopisk" ammo med langt bedre prestasjoner enn puslepatronen 5,56x45: http://www.popularmechanics.com/military/weapons/a23094/this-experimental-army-rifle-uses-telescoped-ammunition/ Dette ser jo ut som en "videreutvikling" av tanken tyskerne hadde med hylseløs ammo, ved å gå ett skritt tilbake og kapsle inn kula i krutt men å beholde en hylse av et slag.
 13. Noen som har etterstrammet sadelmontasjen til pipa etter å ha skutt inn? Ble det i såfall endringer i treffpunkt? Eks: oppdager at bakre hurtigmontasje er litt lite stram da jeg tok av kikkertsiktet - vil det endre treffpunkt om jeg strammer det litt?
 14. Dette har vært en fin popcorn-tråd. Men jeg må jo få takke for at jeg har blitt oppmerksom på Terminal Ballistic studies http://www.ballisticstudies.com Her har vi en fyr fra New Zealand som har en erfaringsbasert tilnærming til avliving av dyr med skytevåpen. Han har undersøkt undersøkt effekten av over 8500 dyr skutt med ulike patroner. Det er jo ganske imponerende, og gjør ham i stand til å vurdere patronenes effekt opp mot hverandre på en måte som få, om noen andre, kan. .
 15. For noen år siden var det en fyr som fikk deler av bolten på en Weatherby rifle inn i ansiktet og ut bak øret. Restene av den rifla så ikke så pene ut de heller - men energi til å sende bolten gjennom trynet på stakkaren var det... Saken ble forøvrig dekket med en helside i et av jaktbladene. Som vanlig var det brukerfeil der også. Weatherby lager jo svært robuste våpen, men når man ber om bråk så hender det at man får det.