Jump to content

MorganKane

Styret
 • Content count

  4,455
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

76 Excellent

About MorganKane

 1. Nyhetene som forsvant

  Bakgrunnen for at dette ble endret på, er at en lang samletråd for linker til nyhetssaker + en tilsvarende tråd der sakene kan diskuteres, ble ansett som en veldig merkelig løsning. (Skjønner egentlig ikke hvordan forumet endte opp med noe sånt..) Resulterer i at man klikker seg inn på tråden, for å så finne ut at det som ble postet er totalt uinteressant. Skulle det derimot være interessant, så blir det så man må sjekke den andre tråden for å se om noen har skrevet noe lurt om temaet. Nesten litt komisk synes jeg. I tillegg har man det med at folk stadig kommenterer i tråden det skal kun linkes i, slik at moderatorer må rydde opp i det. Egne tråder om hver sak gjør det mer ryddig og søkbart. Så får man heller vurdere å opprette ett egnet underfora for "saker i media" inn under "Våpen i samfunn". For min del synes jeg "våpen i samfunn" fint dekker også saker fra media og at man bør holde antall underfora på ett minimum. Men har ingen sterke meninger rundt det.
 2. Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Hvordan ser de for seg å løse dette? Tapskompensasjon eller må hver enkelt eier dekke tap? Salgbare blir de jo ikke.
 3. Oppfattet heller ikke som noe kjempeproblem, men mulig jeg var sløv når det gjaldt å fjerne unødig sitering den tiden jeg var moderator. Dette med sitering er vel litt på siden av hva tråden handler om? Kanskje hadde det vært en idè å ta spørreundersøkelser om enkelte tema. F.eks er dette med økt takhøyde blitt nevnt også tidligere. Er det mange som synes det, eller noen få som roper høyt? Selv frykter jeg da at forumet går mer i retning diskusjoner i FB grupper. Tror forumet støtter slike undersøkelser.. ikke helt sikker. Må gjerne starte det dersom det lar seg gjøre. Helt demokratisk er det ikke, så ikke forvent at det blir endring ut av det.
 4. Jeg er medlem, for da får jeg ett fint klistremerke til 6,5'n min
 5. Ja, så klart. Jeg misforsto deg.
 6. inherje; Enig i det, informasjon til både medlemmer og ikke-medlemmer bør bli bedre. grevling1; Har prøvd å svare i grønt. beaker; Var ett forslag om medlemskontingent i NOJS ja, ingen stemte i mot. Bestemmelsesrett er å ta litt hardt i, men tilgang til forslagskasse ble nevnt som en mulighet. Det er flere baller i luften, vi får se.
 7. Planker og .22lr er en dårlig kombinasjon. Man tror gjerne kula har plystret rett gjennom når man ser på hullet, men i virkeligheten skifter gjerne kula retning forbausende mye. Har klart å filme dette i sakte film på hytta, der man ser kula i lufta inn mot planken og ut i en helt annen retning. Skal se om jeg får gravd fram videoen. Kula mister fart såklart, men likevel.. som sikring bør man ikke bruke plankegjerde, det blir for dumt. Selv hadde jeg nok skutt på banen ved Granåsen dersom jeg hadde fått mulighet. Men ville da vært ekstra nøye på at ikke skudd går over vollen. F.eks ved å ikke på stående skyting kamre patron i det man senker pipa ned mot skivene for å skyte. Drev litt med skiskyting tidligere, så vet det er vanlig praksis for mange. Kamrer man når siktet er på nivå med skivene, så mister man litt av "flyten".
 8. Hmm.. er den 3-4m totalt. Så er den vel da ca 3m over skivene? Ganske sikker på at man kan lempe kuler over til Nilsbyen ved å skyte rett over, men ser ut til at det blir grei nok sikkerhet m.t.p det området jeg først tenkte på (parkeringsplassen og det nedenfor).
 9. Du må gjerne måle vollen om du gidder psAico, er kanskje høyere enn jeg husker. Beklager om dette ble en avsporing fra simuleringsskyting i boligstrøk (noe jeg for øvrig synes er greit)
 10. Er litt delsky ldig i at du ikke fikk sjekket Granåsen i går psAico, kona hadde bestemt oss for at vi skulle på den Robbie Williams konserten. Så jeg var blant de som sto der i tordenregnet. Litt interessant å finne ut av. Fant noen høyder og valgte en nokså tilfeldig .22lr patron. Sted Avst. fra standplass [m] Høydeforskjell [m] Vollen v/50m må være Kongsveien 465 -12 1mm Hus øst for Kongsvei 466 til 514, velger 490 -2 til 8, velger 3 1,7m Parkering nord 375 -10 Må skyte under skiva for å treffe. bc 0,140 2,6 gram 370m/s Nå er det godt mulig jeg har rotet til noe. Men det ser greit ut for Kongsveien og parkering nord, skal godt gjøres å ikke få overskyting på begge. For Kongsveien tilsvarte midten av blinken tilfeldigvis treff akkurat på den avstanden jeg valgte (hadde det ikke vært for vollen og eventuelle trær såklart). En 'worstcase' med subsonisk og en person som er 1,8m høy ute på veien, så må man skyte bare en halvmeter over skiva for å "treffe". Så lav er ikke vollen. Litt verre for de husene. Gjennomsnitt høyde og avstand til hus tilsvarer at man må skyte 1,7m over skiva for å treffe. 514m og 8m => 2,04m over skiva for å treffe. Vollen er kanskje 2m? Mest uggent etter at jeg begynte å se på det, er krumbaneskyting mot Nilsbyen: Ganske tett boligområde som ligger 7moh lavere enn standplass. Midt mellom venstre del av banen og boligområdet er en høyde som er 5moh høyere enn standplass, kula vil passere 8m+ over den toppen. Selv trær på den høyden vil ikke kunne hindre. -Ett skudd 2,55m over skivene vil kunne lande i barnehagen 925m unna. -Ett skudd 3m over skivene utgjør at kula lander på 1000m, midt i boligfeltet. -Ett skudd 4m over skivene utgjør at kula lander på 1175m, fortsatt innen boligområdet. Kula har da energi 35J og en hastighet på 166m/s. Man kan si at det er urealistisk å treffe noe på slike avstander, men det er i allefall ikke urealistisk å treffe noe så stort som ett boligområde. En .22lr kommer ikke dalende som ei fjær på 900m. Skyter man mot vann på en slik avstand, er det mulig å høre klasket. Merkelig skyteretning på den banen..
 11. Ja, i Norge kan vi det der med knirkefri prosjektering av nasjonalanlegg Må være mulig å si at noe ser rart ut synes jeg, spesielt når det gjelder sikkerhet. Så får vi håpe ting er mer på stell enn det ser ut.
 12. De tvilsomme banene jeg tenkte på er rundtomkring i små skiskytterklubber i distriktene. Det er ganske vanlig at løpenett går idiotisk tett innpå. Understreket at jeg TROR vådeskudd kan treffe steder med folk på Granåsen. Og når det gjelder Holmenkollen, så kan man skyte fasaden til bygget fra standplass (med mindre man nå har gjort om på det).
 13. Det er haugevis av tvilsomme skiskytterbaner rundtomkring. Gjengangeren er løypenett/stier/skogveier som går ett stykke bak eller langs banen. Disse to bildene er fra Granåsen. Banen ligger riktignok høyere enn bakgrunnen, men kuler har jo en lei tendens til å falle nedover. Parkeringsplassen bak (den som skimtes mellom tretoppene) er 340m unna. Den brukes også til sirkus osv.. Jeg TROR skudd over skivene vil kunne treffe der, Kongsvegen og husene på motsatt side av veien. Og dette er Holmenkollen. Der er det fri sikt fra standplass til hus bak skivene, i allefall var det det når jeg skjøt der sist. Man skal ikke lete lenge i landets innendørsbaner for å finne kulehull i taket og de merkeligste steder.
 14. Tungtvann

  Var det ikke slik at Samlerhuset oppsto på det tidspunktet vi nordmenn klikket totalt etter OL pins, OL mynter, OL doruller osv? Sansynligvis kjøpte jeg noe slikt ræl i 94, for de har i allefall trofast sendt reklamebrev til meg i over 20 år uten at jeg har kjøpt noen verdens ting. Kunne såklart gitt dem beskjed om at samlemynter osv interesserer meg langt oppå ryggen.. men vært for lat. Dessuten er det jo litt spennende å se hvor lenge de holder liv i sitt gamle kunderegister.
×