Jump to content

uncas

Members
  • Posts

    260
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

uncas's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

33

Reputation

  1. Slutt på prøver og trening i kunsthi med levende markør i Norge dessverre. Tror det samme gjelder for Sverige. Mulig Finland fortsatt gir åpning for denne typen aktivitet.
  2. Dachsen har noen begrensninger med tanke på snø. Likevel har jeg jevnt over jakta fram til lille julaften hvert år med noen få unntak (sentrale østlandet). Jeg jakter i skog med mine dachser. Fordelen med Drever og Beagel, er at de også kan brukes på hare ut over nyåret. Valget skulle vel likevel være enkelt dersom du liker å høre på en vakker los;)
  3. Det optimale ved rådyrjakt med hund aleine er å få rådyret til å bukte og ture. Helst å få det til å komme tilbake til, eller i nærheten av, uttaket. En god hund (dachs) har et godt søk slik at ikke hundefører støkker. Den støter på fot og den har et klart uttak. Frekvensen på losen skal gi hundefører god kjennskap til hvor langt bak drevdyret hunden er. Sjelden jeg har fått til en slik premielos innenfor et begrenset areal med et fall som punktum. De fleste fallene for bikkjene mine, har skjedd etter en kort los (5-20 minutter) der losdyret i starten kun tar ei lita runde for å sjekke "raringen" som holder leven rett bak. Svært sjelden jeg har skutt dyr etter en lang los (over timen). Rådyrjakt aleine med løs på drevet halsende hund er neppe det mest effektive for å fylle fryseren. Jeg ser likevel på denne jaktformen som det optimale med tanke på samarbeid mellom hund og jeger. Fantastisk følelse når en lykkes etter en god los og fall for bikkja.
  4. Handlet Geco Hexagon 180 gn. Ladet med 45,5 gn. 201. Bedre presisjon enn forventet. Kommer til å bruke denne kula til trening framover dersom den forblir tilgjengelig. Takk for tips Spindrift. Geco Hexagon anbefales.
  5. @spindrift Hvilket krutt og kruttmengde bruker du? Av aktuelt krutt jeg har liggende er vv140, n-202 og n-201.
  6. Takker, Spindrift. 4,25 pr. stk. kan jeg leve med. Da blir det å prøve den.
  7. Tomt i hyllene rundt om. Trenger en kule for mengdetrening for bla. løpende elg. Vurderer å lade opp med håndvåpenkuler i .357, 148-180 grain. Er det noen som har tips til .357 kule som går brukbart i rifle?
  8. Finn.no!! Sjøl vil jeg anbefale japanskprodusert; Miroku eller SKB.
  9. En oppdatering. Valgte å sende inn begge parene for utblokking. De blei sendt via det norske kontoret for å unngå evt. problemer med toll. Den svenske skomakeren ringte meg å spurte om han også skulle bytte såle på det ene paret, noe jeg takket ja til. Seansen tok noen uker. Opplevde topp service hele veien. Prisen blei totalt kroner 1450,- for 2 x utblokking, nye såler, moms og porto. Har brukt begge parene og de virker som om de holder god passform. Må legge til at det kun har vært lett bruk (lufte-bikkjene-turer). Om passformen vil vare over tid er for tidlig å si, men enn så lenge er jeg godt fornøyd med resultatet.
  10. uncas

    .35 remington

    Jeg trenger..
  11. Ikke for å forurense tråden, men..... Rottefella har kommet med en ny off-track binding, xplore, som jeg har hørt mye bra om. Sjøl ville jeg sjekket ut dette før jeg ville handlet nye BC-støvler.
  12. Leupold er et bra forslag til kikkert på en M98. Okularene til Leopold er jevnt over små og slanke. Dette kan være avgjørende for hvor lavt kikkerten kan monteres uten å komme i konflikt med hevarm.
  13. Sasta Taiga Ventile er siste nyanskaffelse for meg. Glimrende plagg med god passform. Går ikke i noe annet om dagen.
  14. Du sier våpenet skal brukes spesifikt på rådyrjakt med hund. Jeg er også hundefører og har aldri hatt behov for ei ekstra haglepipe. Drilling er til mer kombinasjonsjakt der haglepipene er det sentrale og riflepipa er bonus. En bbf er ei enkeltskuddsrifle der haglepipa er bonus. 2 av 3 fellinger for dachsene mine er med riflepipa. Pipene er festet sammen i munningen på Merkel. Den tynne riflepipa på Blaser syntes jeg så utsatt til uten en "sikker forankring". Mulig feil betraktning, men en følelse jeg fikk da jeg klådde på den.
  15. Sisu Villmark selger Merkel bbf fra kroner 45k. De oppgir vitterlig at den kan leveres i både kaliber 12 og 20. Sjøl har jeg Merkel SL2, forløperen til B4. Dette er det våpenet jeg bruker desidert mest. Storfornøyd og kommer aldri til å kvitte meg med det. Var i samme situasjon som trådstarter. Valgte Merkel fordi nettopp på grunn av haglekaliber 20/76. Blaser må ha endret de siste årene. Kun kaliber 12 på det tidspunktet. Montasjen fikk jeg også noe lavere på Merkelen. Merkel har en annen variant på tetningslisten mellom de frittliggende pipene som jeg likte bedre. Uansett er de begge ganske like både i konstruksjon og utseende. Tipper trådstarter hadde blitt fornøyd med begge. Når det gjelder haglekaliber og rådyrjakt, er min erfaring at kaliber 20/70 er å foretrekke i et kombivåpen. Raskere enn 20/76 og mindre bly i slaktet. Bruker aldri haglepipa på lengre avstander enn 20 meter på vinterkledd rådyr.
×
×
  • Create New...