Swift

Members
 • Content count

  167
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Swift

 • Birthday 03/25/1969
 1. Ja, ser at det blir litt reisevei. Jeg mener å huske at ambassador hadde trykkpunktavtrekk. Det kan byttes til direkte uten problem hvis du heller vil ha det. Jeg impulskjøpte nok en victorymekanisme og løp på opphørssalget i Asker. Den hadde trykkpunkt, de tok den med til Arendal og et par dager senere lå den i postkassa med direkteavtrekk. Huntermodellen på den norske forhandlerens nettside er TD. Siden de er ofte er dårlige på mail, hadde jeg tatt en telefon, lagt frem mine ønsker og bedt om mobilbilder av aktuelle stokker. De pleier å ville selge og finner de en stokk du liker får de automatisk solgt resten av børsa også....det pleier selgere å like
 2. Joda, de har faktisk TD. På hjemmesiden "greatdanerifles.com" markedsføres den som Classic traveller dl. Er forøvrig helt enig med deg i at det går helt fint uten hull. Det er ikke så ofte man bytter løp? Ang koffert så følger det vel med en enkel plastkoffert med alle riflene uansett modell? Når jeg handlet hadde jeg en filial i Asker som jeg frekventerte ofte og la igjen en del penger i. Skulle jeg handlet i dag tror jeg det hadde blitt en liten weekend i Arendal. I ditt tilfelle hadde jeg sett på alt som var av treverk og kranglet meg til en akseptabel pris på en stokk jeg likte. Jeg liker selv i disse interaktive tidene å handle face to face og kjenne på varene når det koster såpass mye. Det fantes og finnes sikkert mange fine Victorystokker også
 3. Hei. Jeg tafset på alle tre modellene da jeg skulle handle meg ny rifle for et par år siden. Forskjellen slik jeg ble forklart var finere stokk og blankere finish. Vekta kjentes lik og ble vel oppgitt til å være lik, så jeg tror ikke den er veldig mye mer robust. Da hadde jeg merket det, jeg er følsom for slikt. Jeg er også typen som kunne latt meg lokke til "toppmodellen", men da måtte den hatt noe mer enn det den hadde. Valget mitt falt på Victory fordi jeg følte at det litt bakoverbøyde sluttstykket var mer passende enn det rette på Classic, også så det bedre ut. Stokken trengte jeg ikke da jeg skulle sette den inn i en Hightec stokk Jeg er svært fornøyd med valget og angrer ikke et sekund på overgangen fra tysk ingeniørvåpen...
 4. Etter flere år med tyske ingeniørvåpen dukket ønsket om noe klassisk opp igjen. Resultatet ble to stk Victory. Skogs- og hundeførerbørsa: 8 x 57 JS med picatinnyskinne modifisert med syntetstokk fra Rafdal, kappet, dempet og ceracoated Bane- og bukkebørsa: 6,5 x 55 med picatinnyskinne i KKC stokk kappet, sandblåst, brunert og dempet. Avtrekksvekten er justert likt slik at treningsverdien fra den ene forhåpentligvis kan overføres til den andre. Ja, det kostet litt, men nå kjenner jeg at jeg er fornøyd med garderoben [http://www.kammeret.no/bilder/albums/userpics/11307/normal_image.jpeg/img]
 5. Fikk tilpasset et skjefte fra ham til Schultzen min for et år siden. Det ble lakket med Ceracote i hans vanlige stripete mønster. Jeg mener å huske at mange av byggene hans under "bygges nå" på hjemmesiden var behandlet på denne måten.
 6. Tja, alle skruer kan vel i praksis løsne, selv om det sjelden skjer med skruer som er strammet riktig og godt. Det er jo et løpsbyttesystem med to skruer, og det er jo ikke all verdens jobb å sjekke at skruene sitter som de skal.
 7. Jeg har ikke opplevd samme problem med mine to S&L, men en nabo som har en take down opplevde tregt sluttstykke. Grunnen viste seg å være "knoting" ved montering av børsa. Problemet forsvant når børsa ble montert og skrudd til riktig. Hvis dette har en sammenheng med ditt problem hadde jeg sjekket "koblingen" mellom løp og låskasse.
 8. Det er astroen du må "skru på". Jeg har bare gjort det i forbindelse med dc50. Først gikk jeg på innstillinger og skiftet til engelsk språk, deretter setup (innstillinger) så dogs (hunder). Nederst på siden som dukker opp da skal du finne bark detection, velg det og sett denne på on. Du vil ikke finne ut om det er i orden før du har kontakt med båndet. På hundesiden skal det nå være et lite ikon (hundehode med åpen munn)oppe i høyre hjørne. Dette ikonet synes også over hunden på kartsiden så sant du ikke har valgt "hide on map". Når hunden jager vil du se ))) utenfor munnen til hunden. Når dette fungerer kan du prøve å stille språket tilbake til norsk. Med dc 50 og oppdatert astro fungerer det bare på engelsk. Men nå er jo ikke dette Oxford engelsk så for meg funker det med engelsk. Lykke til!
 9. Hei. Har ikke prøvd denne. Men jeg har jaktet mye med 320 og dc 50 og litt mindre med T5. Uansett så fungerer losindikatoren greit så lenge du har "skrudd" den på. Litt problemer med mye pels på dc 50 siden den baserer seg på vibrasjoner fra stemmebåndet. Med T5 har jeg ikke opplevd problemer. Jeg vet ikke om T5 baserer seg på lyd eller vibrasjoner. Sliter du med å få på losindikatoren får du si i fra.....
 10. Ja, jeg mener det er QRW. Jeg kjøpte skinne laget av Ragnar Hansen, den er definitivt av stål. Noe annet enn stål hadde vært helt uaktuelt for min del. Alt ble forøvrig kjøpt hos Jakt og Friluft i Asker v/Egil. Vi hadde noen diskusjoner om diverse montasjer, jeg føler meg trygg på at vi valgte en stabil og solid løsning. Og det var vel også hovedpoenget mitt ved valg av montasje.
 11. Jeg monterte picatinnyskinne på min og kan bytte kikkert uten forandring. Kommer til å montere picatinnyskinne på min neste rifle. Sitter med et inntrykk av at det blir en stabil montasje/låskasse og opplever ikke problemer med å lade rifla fra toppen, eller utkast selv om skinna dekker noe av utkasteråpningen.
 12. Forstår det slik at det er PSSO skapet som mangler nøkler? Da hadde jeg tatt en telefon til Petter Stalsberg i PSSO. Jeg har gode erfaringer med ham. Han burde kunne gi deg svar Lykke til!
 13. Merkelig, elektroniske skiver viser treffpunkt i mm langt utenfor blinken. Ta en tur til en bemannet skytebane og spør om hjelp. På min skytebane, Høgåsbanen rett nord for Sollihøgda har vi vært borti mange slike tilfeller. Alle har havnet der de skal etter under 10 skudd. Skulle det være aktuelt er jeg standplassleder der førstkommende onsdag fra 1700 til ca 2000.
 14. Jeg hadde først prøvd med litt stokkolje. Nye kolber er ofte litt tørre og har godt av litt stokkolje. Hvis ikke det løser problemet kan man kontakte forhandler. Det er neppe noe galt med en Beretta stokk, men den kan som nevnt være litt tørr og da blir det matte merker etter vanndråpene når de fordamper/tørker.
 15. Enig med Ole-Johan. Har brukt mye Norrøna, og de var av det beste du kunne få for penger. Etter at produksjonen ble flyttet er de ikke det. Nå virker det som om de øker lengden på bena, når de øker livvidden. Det er selvsagt riktig opp til str. L Når det gjelder større størrelser blir det feil. Hvis livvidden øker med alderen, øker ikke benlengden med alderen. Man kan nok ikke forvente at småvokste syersker fra Asia skal vite det. Nordiske størrelser fortoner seg sikkert som monsterstørrelser, og de regner vel med at monstre vokser i alle retninger ikke bare rundt livet.... Hvordan jeg kom frem til dette? Skulle kjøpe meg ny bukse i XL, men skulle du sett. Beina sluttet godt under hælen. Kan fungere med støvler og stramming, men rusling i sokkelesten på hytta blir ikke helt det samme