Jump to content

Swift

Members
 • Content count

  175
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Swift

 • Birthday 03/25/1969
 1. Schultz & Larsen-Klubben

  Hei. Hva er bruksområdet? Når det gjelder å plukke på noen er det vel raskere med en svipptur til butikken på Gjøvik? Jeg har to stk Victory og trives med disse, men smak og behag og ikke minst hva du skal brike den til. Tactical passer i mine øyne best (bare) på bane, og der fungerer en Victory med eller uten Kkc minst like bra.
 2. Svemko - Standard eller short?

  Hei. Som du kanskje har lest i andre tråder kjøpte jeg meg en hunter short og er meget fornøyd med den. Jeg valgte short fordi jeg er hundefører og går mer eller mindre hele dagen. De 40 grammene og 4 cm i forskjell har liten praktisk betydning, men så er det det psykologiske med at den er lettere og kortere. Til ditt bruk hadde jeg valgt standard. Forskjellen i demping er merkbar, forskjellen i vekt og lengde er knapt merkbar. Jeg hadde valgt standard alle dager i uka hvis det ikke hadde vært for all traskingen på kryss og tvers, gjennom all slags terreng som følger med det å være hundefører på løshundjakt etter elg. Når det gjelder prisen er den ganske så stiv, men demperen er godt bygget, virker solid og presterer bra, så det må bli opp til hver enkelt om man vil blø med 4400,- Hvis du måler løpsdiameteren 8 ? cm inn på løpet og oppgir diameteren på bestillingen tipper jeg de tilpasser plastforingen i bakkant. Jeg bestilte med "skrå bushforing" for smidigere krattforsering og fikk både originalen og "bushforingen" tilpasset.
 3. Erfaring Svemko demper ?

  Jeg kjøpte en Svemko hunter short på vårparten, primært for bruk på ei børse som skal bæres mye. Jeg er til nå meget fornøyd med vekt, demping og byggekvalitet. Har hatt/har dempere fra både A-tec og Hausken, og pr nå er Svemko førstevalg. Men smaken er som bakken, så dette er ingen fasit, men min personlige mening ut i fra mine preferanser for en god demper.
 4. Hausken eller a-tech

  Jeg er helt enig med de som nevner Svemko som et godt alternativ. Kjøpte selv en hunter short og er imponert over alt; vekt, størrelse, design/utførelse, service/levering (giro) og demping. Koster litt mer, men modulmuligheten gjør at demper nr. 2 i et annet kaliber ikke koster like mye. Jeg noterte diameteren på løpet i bestillingen og fikk plastforingen riktig. Skulle jeg handlet på nytt hadde det blitt Svemko alle dager. Jeg er ikke på noen måte sponset eller i "familie" med disse, jeg er bare uvanlig fornøyd med min nye demper.
 5. Te Titan vs Hausken JD184

  Jeg har 14x1 gjenger på begge riflene mine og bruker 8 mm dempere på både 6,5x55 og 8x57JS. På 6,5 sitter det en a-tec hertz og på 8x57 sitter det nå en hunter short. Alle de tre demperne passer om hverandre så jeg kunne vel egentlig greid meg med en demper siden jeg bare får skutt med et gevær av gangen. Beholder Hertzen og Hunter short, så har jeg en til hver... og selger Hausken på finn.no, hvis noen vil ha den. På mine gjenger har dette ikke vært noe problem og gjengingen er utført av to forskjellige børsemakere. Det virker på meg som om demperprodusentene og børsemakerne har blitt mer standariserte med tanke på gjengedimmensjoner.
 6. Te Titan vs Hausken JD184

  Her har du bilde av de to ved siden av hverandre. Jeg har prøvd å plassere de slik at de viser byggelengde og tok utgangspunkt i magebeltet på demperne. Jeg lot meg rive med og bestilte også en gummiforing som i følge reklamen skal gjøre det enklere å bære våpenet i tett vegetasjon. Er ikke helt sikker på nødvendigheten av denne, men den sitter der foreløpig. Jeg føler at jeg har fått mer demper nå enn med Jd151 og er som sagt fornøyd.
 7. Te Titan vs Hausken JD184

  Etter at svemko greide å lage modul til 8 mm ble det en hunter short på meg. Har fått testet den på vekta og på bane. Vekta stemmer med reklamen, noe som ikke alltid er tilfelle. På banen føltes demping av lyd og rekyl mye bedre enn min JD 151. Børsa blir ca 2 cm lenger og lengden på demperen minner om lengden på JD 184, men den ser smekrere ut i og med at diameteren er mindre. Finishen og designen er strøken og jeg synes demperen ser riktig så lekker ut, i den grad en lyddemper kan kalles lekker..... Konklusjon: Strålende fornøyd. Så fornøyd at JD 151 fort vekk kan havne på finn.no.
 8. Hvilken stilling skyter du opp i?

  Jeg pleier og skyte opp stående. Det er såpass krevende for meg at jeg blir passe stresset, noe jeg også kan bli i jaktsituasjoner. Det går som oftest greit. Uansett skyter jeg opp i disse dager, så jeg har god tid. Skulle det gå skeis gjentatte ganger kan jeg bare sette meg ned og safe prøvene inn, men det går gjerne greit bare man holder skikkelig i skaftet. Trener 90% stående og resten sittende og prøver å få til mellom 300 og 500 skudd i løpet av vår-sommer-høst inkludert endel skudd på løpende elg.
 9. Schultz & Larsen Ambassadør (Ambassador)

  Ja, ser at det blir litt reisevei. Jeg mener å huske at ambassador hadde trykkpunktavtrekk. Det kan byttes til direkte uten problem hvis du heller vil ha det. Jeg impulskjøpte nok en victorymekanisme og løp på opphørssalget i Asker. Den hadde trykkpunkt, de tok den med til Arendal og et par dager senere lå den i postkassa med direkteavtrekk. Huntermodellen på den norske forhandlerens nettside er TD. Siden de er ofte er dårlige på mail, hadde jeg tatt en telefon, lagt frem mine ønsker og bedt om mobilbilder av aktuelle stokker. De pleier å ville selge og finner de en stokk du liker får de automatisk solgt resten av børsa også....det pleier selgere å like
 10. Schultz & Larsen Ambassadør (Ambassador)

  Joda, de har faktisk TD. På hjemmesiden "greatdanerifles.com" markedsføres den som Classic traveller dl. Er forøvrig helt enig med deg i at det går helt fint uten hull. Det er ikke så ofte man bytter løp? Ang koffert så følger det vel med en enkel plastkoffert med alle riflene uansett modell? Når jeg handlet hadde jeg en filial i Asker som jeg frekventerte ofte og la igjen en del penger i. Skulle jeg handlet i dag tror jeg det hadde blitt en liten weekend i Arendal. I ditt tilfelle hadde jeg sett på alt som var av treverk og kranglet meg til en akseptabel pris på en stokk jeg likte. Jeg liker selv i disse interaktive tidene å handle face to face og kjenne på varene når det koster såpass mye. Det fantes og finnes sikkert mange fine Victorystokker også
 11. Schultz & Larsen Ambassadør (Ambassador)

  Hei. Jeg tafset på alle tre modellene da jeg skulle handle meg ny rifle for et par år siden. Forskjellen slik jeg ble forklart var finere stokk og blankere finish. Vekta kjentes lik og ble vel oppgitt til å være lik, så jeg tror ikke den er veldig mye mer robust. Da hadde jeg merket det, jeg er følsom for slikt. Jeg er også typen som kunne latt meg lokke til "toppmodellen", men da måtte den hatt noe mer enn det den hadde. Valget mitt falt på Victory fordi jeg følte at det litt bakoverbøyde sluttstykket var mer passende enn det rette på Classic, også så det bedre ut. Stokken trengte jeg ikke da jeg skulle sette den inn i en Hightec stokk Jeg er svært fornøyd med valget og angrer ikke et sekund på overgangen fra tysk ingeniørvåpen...
 12. Schultz & Larsen-Klubben

  Etter flere år med tyske ingeniørvåpen dukket ønsket om noe klassisk opp igjen. Resultatet ble to stk Victory. Skogs- og hundeførerbørsa: 8 x 57 JS med picatinnyskinne modifisert med syntetstokk fra Rafdal, kappet, dempet og ceracoated Bane- og bukkebørsa: 6,5 x 55 med picatinnyskinne i KKC stokk kappet, sandblåst, brunert og dempet. Avtrekksvekten er justert likt slik at treningsverdien fra den ene forhåpentligvis kan overføres til den andre. Ja, det kostet litt, men nå kjenner jeg at jeg er fornøyd med garderoben [http://www.kammeret.no/bilder/albums/userpics/11307/normal_image.jpeg/img]
 13. Hi-Tech skjefter, finish????

  Fikk tilpasset et skjefte fra ham til Schultzen min for et år siden. Det ble lakket med Ceracote i hans vanlige stripete mønster. Jeg mener å huske at mange av byggene hans under "bygges nå" på hjemmesiden var behandlet på denne måten.
 14. Schultz & Larsen-Klubben

  Tja, alle skruer kan vel i praksis løsne, selv om det sjelden skjer med skruer som er strammet riktig og godt. Det er jo et løpsbyttesystem med to skruer, og det er jo ikke all verdens jobb å sjekke at skruene sitter som de skal.
 15. Schultz & Larsen-Klubben

  Jeg har ikke opplevd samme problem med mine to S&L, men en nabo som har en take down opplevde tregt sluttstykke. Grunnen viste seg å være "knoting" ved montering av børsa. Problemet forsvant når børsa ble montert og skrudd til riktig. Hvis dette har en sammenheng med ditt problem hadde jeg sjekket "koblingen" mellom løp og låskasse.
×