DocHolliday

Members
 • Content count

  106
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About DocHolliday

 • Birthday 10/27/1982
 1. XXL tilbudet er kun på nett denne helgen
 2. XXL har tilbud på Leica avstansmålere 8x56 til 14000 ny mener eg er den hyggeligste prisen eg har sett på kikkert med avstandsmåler. https://www.xxl.no/leica-leica-geovid-8x56-r-kikkert-med-avstandsmaler/p/1136833_1_style Må logge inn for å få opp prisen. Rå kikkert.
 3. Noen som vet når inatur trekker kort for sirdal/setesdalsheiene? Søknadsfrist var 2Mai. Kan godt vere de har delt ut kort og eg ikkje får Men lever fortsatt i håpet om at de ikke har trukket enda og at eg fortsatt er med i løpet. Noen som vet når dette skjer/har skjedd
 4. Kristoffer Clausen har helt klart mye bra filmer, og eg tok ein titt på Filmen om slakting og partering igjenn og den er veldig informativ og med mange gode tips. Annbefales for oss som kanskje ikkje er helt sikre på hvordan det burde gjøres.
 5. Observerte for det meste. Han far var ikkje jaktintressert så lærte ikke å gjøre opp vilt fra han, men han har flådd noen tusen skinn så der har eg lært litt. Skulle dog ha fulgt mye bedre med å lært mye mere. Men hadde desverre ikkje interessen i dne tidne. Så har eg lært av de eg har vert med eller som har vert med meg å ta ut av dyr. Så tusen takk til broderen som har lært meg mye der. Ellers så har eg sett Kristoffer Clausen sin film Helt Vilt ei gang og merker at eg burde se den igjenn om man kan få noen nye gode ideer. http://jaktflix.se/index.php/hyrfilm/item/250-helt-vilt gikk igjennom dvd samlingen. (har kastet eller gitt bort alle filmer som ikkje har med jakt å gjøre i siste opprydding ) Da tenker eg at eg må se denne igjenn snart. mulig å finne nye tips.
 6. Beklager at eg postet dobbelt. Hvordan kan eg slette den ene tråden`?
 7. Vi er ein kammeratgjeng som har store planer om å ha ein Kanotur i sommer. Setesdalsheia fra Øyuvsbu (brokke- suleskard() og ned til Ljosland (Åseral) Begynner med ein gåtur fra brokke suleskar veien og ned til Øyuvbu, padler Øyuvsvatnet- Sandvatnet - Nordra Monsevatnet - Gjuvatnet - Sødra Monsevatnet - Gaukheivatnet - Øyarvatnet - Steigilsvatnet - Vevatni og Langevatn ned til demningen. https://www.ut.no/tur/2.2114/ Blir noen bæreturer men ser ikkje avskrekkende ut. Monsen, Monsen og Mattis gjør jo at reisefeberen allerede er brennheit. Noen sitter på Finn å prøver å komme over godt bruktkjøp, men de fant ut av at det var dårlig timing etter nevnte monsen monsen og mattis gjør veldig god reklame for Ally kanoer. Så bruktmarkedet er vansklig for øyeblikket. Eg har heldigvis en Ally kano liggende samt eg har en bror som også har en så vi har 2 kanoer klare. Vi håper å få kjøpt/lånt en tredje kano sånn at vi kan bli seks stk på turen. Blir Juli / August regner vi med. Har hellsport lavvo som overnattingsplass og planlegger å fiske mye på turen. Er det noen som har vert på turen eller i noen av vannene på ruta / langs ruta som det utmerker seg med flott fisk i? Ønsker gjerne informasjon av folk som allerede har tatt turen, eller som har fisket i de nevnte vannene eller noe som ligger rimlig nært da kan vi ta avstikkere og fiske litt
 8. noen av dere som har testet denne? https://www.outdooredge.com/collections/folding-knives/products/onyx-edc?variant=16399674883 Eg har vanlige varianten til 250gram. Liker denne som bytter blader og fin å flå med. Relativt billige blader og om man kommer intill bein eller annet er det bare å bytte å fortsette. onyxen er ca 80gram
 9. Tranene er spesielle fugler. Her er en som hadde gått av skaftet om de hekket på plenen https://tv.nrk.no/serie/naturfotografene/DVNA50000415/sesong-1/episode-4
 10. Begynner så tidlig som mulig. i 2016 var det jo grønt til jul så bli lite foring frem til det. men begynner som regel i oktober. På en 60 liters tønne som eg bruker har eg vert oppe i over 800kg på en sesong. (tømte en storsekk og fortsatte etterpå) Forer 1 gang i uka. men er det veldig kaldt så kan de godt spise opp alt på 2 dager (Er det veldig kaldt over tid så forer eg gjerne 2 ganger i uka). Men de får mat hver helg å det er som regel ganske riktig mtp når de tømmer automaten. Nå er foringsautomaten min ca 250meter fra huset mitt og bare eit stort jorde og 20 meter skog skiller oss. så er ikkje så veldig arbeidssomt å fore de. Begynte første foringssesong med å sette ut foringsautomat og fylle den, samt eg hadde hele høsten gått å samlet nedfallsepler og hadde flere frysere fulle. Så delte eg opp epler i 2 bøtter og gikk ut i skogen å laget stier med epler inn til foringsautomaten. Første sesong gikk det ikkje mye pellets. men eplene forsvant og de fikk smakt på pellets. Sesong 2 -3-4-5-6-7 så har det gått mye kraftfor Har oppe noe kamera for å se etter. Er morro å se hva som beveger seg i terrenget. nr Er minst 8 dyr på bildet Godt å se bukkene er i området. Nå begynner taket på min foringsautomat å gi etter så må nok ha ein full overhaling av alt i løpet av sommeren.
 11. Godt jobbet. Slet også med at eg ikkje kom inn på fremsiden. Men det er nevnt før at Chrome henger litt igjenn så når eg fikk slettet nettleser data og kontrollert www.kammeret,no så funket alt igjenn.
 12. Eierene eller hundene? Veldig mange eiere uten jaktinteresse tror eg. Men hunden broderen hadde hadde stor iver etter alt vilt. Elsket det våte element å uten at den var skuddredd tru eg den hadde vert rå på andejakt og apportering.
 13. Min erfaring er fantastiske hunder. Jakt, tja. Mange er skuddredde. De har også sterk egenvilje. Men med god kustus og trening så er de flotte hunder.
 14. Trenger ikkje noe godkjennign fra skyteklubb eller bane. Er nok heller Onkel Blå du må spørre om lov.
 15. Hei, er på utkikk etter rimlige Jaktstøvler i små størrelser. altså JR. Nå har ikkje eg noen jr men er onkel til noen som trenger jaktutstyr. MEN eg er ikkje intressert i å kaste ut flere tusen på støvler som kan brukes i veldig kort tid da 8-12 åringer vokser rimlig bra i beina Men er alikavell glad i å få skikkelige ting. dermed også gi bort skikkelige ting. Har nå bestilt https://www.jaktogfriluft.no/display.as ... rodid=7521 str 41 minste eg kunne finne til rimlig penge. Noen som vet om andre alternativer?