Jump to content

H.K.

Members
  • Posts

    814
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

H.K.'s Achievements

Experienced

Experienced (11/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

5

Reputation

  1. Synd. Den 195grs HV-kula i 9,3 hadde vore moro å prøve. Eg brukte ein gong 185grs kuler frå Tonheim, men dei er ikkje i produksjon. 220grs Naturalis som eg brukar no er også ute av sal. Forslag til aktuelle kandidatar?
  2. Veit du om det går an å bestille direkte frå produsent, eller andre? Kva må i så fall til av papirarbeid for å få dei til Norge?
  3. Er det nokon som kjenner til norsk importør av desse kulene?
  4. Det er vel ikkje farleg å kalle Simon "vidarekommen"
  5. Det er vel ikkje den store krisa
  6. Ein liten korreksjon til 1983: Xm og Ym angir ikkje avvik for siste skot, men for middeltreffpunkt. Her er altså middeltreffpunktet til dei tjue skota i serien 12,8 mm til høgre og 13 mm ned for "passarholet". Skiva er definert som DFS 200 m, og da er yttertiar frå 10,0 til 10,4 og innertiar frå 10,5 til 10,9. For å greie seg med eitt siffer er 10 erstatta med X eller *, X for yttertiar og * for innertiar. Begge gir 10 poeng, men flest innertiarar gir betre rangering på resultatlista ved lik poengsum.
  7. Ny gruppe, nei! På ingen måte. Men dei har skifta informasjonskanal. Før las dei det dei kom over av (gjerne utanlandske) jaktblad og -bøker og fingranska ladetabellar og ammokatalogar for å finne den ultimate elg-/rev-/bjønn-/beverdreparen. No er nok informasjonen lettare tilgjengeleg, men resten er forbausande likt
  8. Prøv denne: http://www.kvf.no/contact.htm
  9. Den frå Intersport har den tommelhylla som er nemnd i forumet eg linka til. Da er det vel snakk om nr 21?
  10. Har leita litt på nettet, og dette er truleg ein S&L Nr. 21, 22 eller 23. Produsert mellom 1919 og 1939. Skilnaden mellom dei tre modellane er kolbefasongen. Står litt om det her:http://forums.gunboards.com/showthread.php?91753-Schultz-amp-Larsen-Matchgev%C3%A6r-Nr-3-og-Salonriffel-Nr-21. Eit betre bilde av kolben kan avgjera modellen.
  11. Schultz & Larsen matchrifle, vart etter det eg veit produsert i mellomkrigsåra. Kanskje i -33 for di børse sin del?
  12. Norma Oryx 15 g er eit godt val om målet er ei kule som oftast stoppar i elgen. Eg har ikkje brukt Vihtavuori-krutt til denne, men ladedata finn du sikkert.
  13. Tilbakestilling hjelper neppe. Denne feilen kom brått (siste dag i elgjakta) og oppdatering gjorde ingen skilnad. Kan jo prøve ei oppdatering til, men trur helst det har skjedd noko med GPS-delen (som heilt korrekt ligg på motsett side av VHF-antenna).
  14. Antenna går vel berre til radiofunksjonen? Det er fullt radiosignal til astroen, men ikkje GPS-signal i bandet.
  15. Har ein DC40 som har funka greitt til siste elgjaktdagen i høst. Da slutta GPS å virke etter eit par timar. Radiosendaren er i orden og sender signal til astroen, men halsbandet sluttar å oppdatere posisjon. Det raude lyset går over frå "trippelblink" til "enkeltblink". Har oppdatert bandet, men ingen endring. Startar eg bandet på nytt funkar det, men berre eit par timar. Er det noko å gjera med dette? Kan sikkert sende det inn til Garmin, men det er for gammalt til at det går på garanti.
×
×
  • Create New...