Jump to content

T3X4C0

Members
  • Posts

    109
  • Joined

  • Last visited

About T3X4C0

  • Birthday 08/26/1984

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

T3X4C0's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

  1. Takk for svar. Er nok enig med dere. Tips på god olje/finish?
  2. Da er hagla kjøpt! Strålende fornøyd til nå. Eneste lille aberet jeg har med hagla er at forskjefte er ganske stygt. Stokken er nydelig og ikke slitt. Dette er stokken. Fin farge og veldig lite slitt. Forskjefte er av en litt annen kvalitet. Svært slitt, spesielt i "hullene". Spørsmålet mitt er. Hva burde jeg gjøre for å pusse opp forskjefte? Tenker kanskje å olje den?
  3. Tusen takk for svar. Er en 686 E "det samme" som en SP1? Virker mer "sporty" på en måte. Frister å spare 5-6 tusen på en brukt hagle(vellholdt)
  4. Hei, Tok jegerprøven i høst og har lyst å kjøpe hagle. Sett på mye forskjellig, men har vel landet på en Beretta. Bruksområdet blir først og fremst Fugl/Rådyr og Figursti/Leirduer. Tipper brøken blir sånn 80% bane, 20% jakt. Sett på en 686 SP1 som jeg "skøyt opp med". Veldig god. Har fått tilbud om en Beretta 686 E brukt(12000,-). Kan dette være ett godt kjøp? Brede
  5. Takk for svar! Ja, du sier noe, hehe. Den turen opp trappa gleder jeg meg ikke til nei. Jeg får legge inn noen diplomatiske ord hos fruen for å leie litt plass i første etasje
  6. Tusen takk for råd og tips. Kommer med ett muligens dumt, eller rart tilleggsspørsmål: Har falt litt for skapet som El Gringo viste meg, virker som ett fornuftig kombiskap. Men dette skapet er 150kg tungt og jeg setter spørsmålstegn på hvor jeg kan sette det. Jeg har en liten furte/ladebu i andre etasje hvor jeg har mitt gamle våpenskap. Med litt omrokkeringer kan jeg få inn det nye skapet der. Men tåler vanlige gulv i andre etasje ett skap på 150kg? Sikkert litt vanskelig å si uten å se konstruksjonen, men har noen andre hatt utfordringer med plassering pga vekt?
  7. Tusen takk for svar dere! El gringo: Får du plass til våpenkoffert også i disse "sidehyllene" på innsiden av skapet altså
  8. Hei, Driver aktivt med håndvåpenskyting. Jeg lagrer nå mine våpen i ett kort lite skap designet for kortvåpen. Dette fungerer glimmrende. Men, når jeg nå går over i jegernes rekker ønsker jeg å kjøpe meg noen langvåpen også, og da må jeg ha skap som egner seg til dette. Da tenkte jeg at det må være flere enn meg som har denne utfordringen, så å finne ett form for kombiskap må gå ann. Så enkelt er det ikke. Alle skapene jeg finner som egner seg til langvåpen egner seg ikke til håndvåpen. Ser at noen skap leveres med "dype hyller" hvor på bilde er en 1911 som står tredd med løpet ned i hyllen uten hylster eller beskyttelse. Det er ikke slik jeg ønsker å lagre mine håndvåpen. De ligger som regel nedlåst i de medfølgende kassene, som jeg føler fungerer ypperlig. Så over til problemet. Er det noen som vet om slike skap eksisterer? Jeg ser for meg ett skap litt sånn som ett "Side by side" kjøleskap, hvor deter lanvåpen på en side og kortvåpenhyller" på høyre. Er det noen som vet hvor jeg finner dette? Evt har noen andre tips? Hjertelig!
  9. Hei igjen! Tusen takk for svar alle sammen! Turen gikk veldig bra. Vi la avgårde fra Oslo ca kl 06:30 og var fremme på Øygardstølen kl 1315. Vi lot ikke vente på oss før vi skiftet og startet turen til Kjerag. Turen til Kjerag var veldig fin, men ganske så krevende med alle de bratte og steinette bakkene(både opp og ned). Men for en tur altså. Vannvittig natur, fantastisk kult å se bolten som har satt seg fast i den possisjonen, og må si jeg følte meg ganske "sprek" etter den turen. Vi var også heldige med været. Det holdt seg tørt selv om været truet i det fjerne hele tiden. Kan se for meg det blir problematisk når det regner ja. 18:20 var vi nede og måtte hive oss i bilen. Vi hadde bord på resturanten i Preikestolen Fjellstue kl 2045. Den tiden måtte vi halveis gjennom Sirdal se tapt, og vi ringte inn for å få de til å holde av en porsjon til oss. 2110 var vi fremme, spiste og rett i seng. Etter en lang natt og frokost bar det ut itl Preikestolen kl 0900. Dette var en litt anerledes tur ja. Ferdiglagt sti hele veien til toppen og ikke spesielt krevende(men er jo tungt). Igjen fantastisk natur og utrolig stilig platå, men fikk ikke samme "overmann" følelsen der oppe. Det var tjukt med alle typer nasjonaliteter med sandaler, uggs, joggebukser og allskens "ikke turklær" som hadde kommet seg opp. Men utrolig fint når man blokket ut alle de masete turistene(er jo kanskje en turist selv, menhar da respekt for naturen Vi var nede igjen kl 1210, satt oss i bilen og startet hjemturen. Kl 2100 presis var turen ferdig. Tok lenger en jeg trodde men det sprutregnet heeele veien. Så vi er veldig godt fornøyd med turen og kan absolutt anbefale de videre. Kjerag for de som er litt turvante(og ikke spesielt redde), mens Preikestolen for stort sett alle.
  10. Tusen takk for raskt og utfyllende svar Kaller vel oss "normal god form +", hehe. Supert, da virker det som dette skal gå fint Tusen takk igjen!
  11. Hei, Jeg og min samboer har lenge ønsket oss en tur til lysefjorden, og denne uken åpnet det seg en mulighet. Vi skal kjøre fra Oslo til lysefjorden på Onsdag, og tenkte i utgangspunktet å gå til kjæragbolten samme dag. Det tar ca 6timer å kjøre, og vi reiser i 6tiden. Holder det med rundt 5-6timer for turen til kjæragbolten? Vi ønsker å være nede før det virkelig begynner å mørkne. Så overnatter vi ved preikestolen fjellstue før vi går til preikestolen på morgenkvisten og kjører tilbake til Oslo samme dag. Aberet er at det skal regne på Torsdag, men det er vel lurere å gå preikestolen, som skal være en lett tur, i regnet enn å ta kjærag i regnet? Virker dette som en gjennomførbar plan for andre som har vært der?
  12. Hei, Jeg og en venn har vært heldige å fått krepsekort til dag to av sessongen på Store Sandungen i Sandvika. Saken er den, at vi har faktisk aldri vært der før, så vi er litt usikkre på hvordan vi kommer oss dit, og hvor vi kan parkere bilen. Vi skal krepse på siden som vender bort fra Sandvika. Ser det er mange som mener at P plassen ved vestmarkveien er den eneste løsningen, da det står en bom i vieen. Hvor langt er det fra denne plassen til sandungen? Det ser ut som ett stykke og gå, spess med tunge bøtter, forhåpentligvis, fulle av kreps. All hjelp taes imot med takk!
  13. Var på skytebanen å prøvde ut min noe ladning idag. Hylse: G.F.L 38 Spesial "Wad Cutter) Kule: Selvstøpt Lee 105gr SWC Krutt: VV N310 Mangde: 2,5gr Lengde: Kule satt kant i kant med "Wadcut" delen, så tuppen stakk ut. Hette: Federal SP 100. Jeg synest presisjonen var overraskende bra. Men støtet på to store irritasjonsmoment. 1) Det var veldig mye ubrent krutt i løpet og i hylsene. Mase små "gule flekker" overalt. Dette varierte ganske mye. Noen hadde nesten ingenting, andre hadde mye. Hva skyldes dette? (Se Bilde) 2: Veldig mange av hylsene ble fryktelig sota. Tuppen ble ofte helt sort av sot. Har ikke sett dette på fabrikkladinger, eller 9mm jeg lader. Hvorfor blir det slik? Setter pris på all hjelp!
  14. Da har jeg hatt meg en liten støperunde, og mye av det gikk ganske bra. Men sitter igjen med endel spørsmål som jeg håper noen av dere støpeguruer kunne hjulpet meg(og sikkert flere nybegynnere her på forumet) med. Jeg har tatt noen bilder av kuler som jeg måtte "hive i gryta igjen". Det er forskjellige feil på disse, og jeg kan ikke si at jeg gjorde så alt for mange store blemmer og at de kulene ble resultatet av en feil jeg burde ha sett. Skriver spørsmålene og kommentarene under bildene. Kule 1: Denne er en av flere kuler som har blitt "revet opp". Som dere kan se har siden av kulene sluppet taket i resten av kulene og er på vei til å dette av. Jeg la merke til at noen kuler var veldig tunge å få ut av kuletangen. Måtte bruke tommelen med mye makt for å få de ut. Kan det være derfor de har blitt slik? Kule 2: Ca 30 av 300 ble slik som dette. Helt rund i katene, og ved smørerillene. Er det dette Tinn hjelper med? Å få blyet til å fylle kuletangen bedre? Kule 3: Denne kulen har fått en "Hale" helt nederst på rompa. Endel kuler ble slik. Men regner med disse kan kalibreres vekk? Kule 4: Jeg vet jo egentlig svare på dette selv. Kuletangen er ikke ordentlig sammen. Men saken er at, den virket veldig som den var det. Jeg presset tangen sammen, den "klikket" tilbake som den pleier og virket hel. Men alikevel har endel kuler blitt slik. Kan det være noe galt med tangen? Hoff, her var det mange spørsmål på en gang. Men håper at noen ildsjeler kan hjelpe meg, med flere. Tipper det er interessant lesning for andre som vil støpe selv. takker!
  15. Takker for svar! Ok, så her trengs det egentlig ikke å droppe kulene i vann altså. Tror jeg rett og slett får ta en prøvestøping her jeg. 50 kuler i vann, 50 kuler uten vann. Så ser jeg hva som skjer Omd et er flere som har tips er det bare å komme med de
×
×
  • Create New...