Jump to content

Ulven

Members
  • Posts

    123
  • Joined

  • Last visited

About Ulven

  • Birthday 06/03/1975

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Ulven's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Takk for svar, da kniven min ikke har slik som stopper fingrene fra å gli fremover, vil jeg tro at å kutte strupen er best. Vel og merke, det er snakk om in worst case scenario dette.. Jeg bare liker ikke å se et dyr lide, og jeg kjørte forbi et slikt tilfelle her nylig, det var flere folk rundt der og de vinket bilene videre så de hadde nok kontrollen. Men så dyret lå der å, så begynte tankene....
  2. Hei, se for deg, du kommer til et rådyr som ligger å spreller midt i veibanen, langt til politi/viltnemd. Ifm jegerprøven lærte jeg at man skal avlive skadede dyr for å unngå at det ligger å pines. Da jeg ikke har våpen i bilen, men har som oftest en kniv. Ville dere ha stukket kniven mot hjertet, eller ville dere ha kuttet strupen, eller hva er den mest humane måten å avlive et påkjørt rådyr?
  3. nei, derfor vil jeg finne ut om det er lov å eksportere ut et kikkertsikte..
  4. ja, selvsagt, men jeg har bekjente i usa som jeg kan sende til, som igjen kan sende til meg men kikkertsikte går greit igjennom tolla vel?
  5. hei, hvordan er det å bestille kikkertsikte fra USA? ser på ebay at det er ganske billig og med tanke på god dollar pris, så trenger det ikke å bli så dyrt. hva slaks kikkert bør en velge? jeg jakter rådyr og skyter på blink.. litt overkill kanskje? men kjekt å ha..
  6. Hmm.. når blir det for sent å lokke på bukken?
  7. Jeg har gjort det slik at både skapet, og stedet jeg gjemmer nøkkelen er godt dekket av hver sin sensor til alarmen. Skapet er godt boltet fast i vegg og gulv. Men akkurat nå kunne skapet vært åpent og stått på gata.. for sluttstykket er borte vekk.. det ble lagt på en "lur" plass.. og nå måtte jeg bestille nytt gitt.. forb.. Skal aldri gjemme bort sluttstykke når vi reiser bort mer nei. hehe.
  8. Ulven

    Kjøp av hagle

    Kan få kjøpt mi hagle for en grei pris. Ypperlig hagle, god å skyte med. Minimalt brukt, så den er som ny. http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs ... e=21850347 (koster rundt 9000,- ny) Ta kontakt om den er av interesse.
  9. Hei, Med "på plass" mener jeg at hunden skal komme til meg og sette seg foran meg med fjeset mot meg. jeg ser ingen grunn til å gjøre det slik at han måtte gå rundt bena og sette seg på venstre side. jeg skal forsøke det med å ta bort maten og kun la den stå fremme ved mate tidspunkter. Han er litt tynn, derfor jeg har latt det stå fremme slik at han kan spise når han er sulten. Har i kveld forsøkt meg å få til "Dekk", men må nok jobbe en stund med han ja. "Sitt" er grei, den reagerer han på, men dekk så må jeg hjelpe med å forlabbene, også fikk han en pølsebit når han la seg ned og lå der.. På slutten så rulla han rundt på ryggen og lå der. hehe. Da ble det over på leking i stedenfor.. Nå har han funnet plassen sin i sofa kroken.. hehe
  10. Takk for tipsene, skal teste ut disse og se hvordan de fungerer på Cito. Akkurat nå ligger det høy snø på fotballbanen jeg kan trene på, men kan en begynne med noe slikt innendørs kanskje.. i stua.. stua er 10 meter lang her.. De gangene han har stukket av, så pleier jeg bare å rope navnet hans, og når jeg får øye på han og han ser meg, så roper jeg "kom her" og "kom da", også plystrer jeg litt og gjentar.. Har med vilje ikke brukt "på plass" kommandoen aktivt, med tanke på at det skal brukes til bestemt innkalling. Skal jeg vente med å bruke "på plass" inntil "kom her" eller "hit" fungerer først? Cito er ikke noe matvrak nei.. Jeg lager i stand mat til han og setter det ned, så kommer han bort og snuser litt.. så går han å legger seg.. Litt senere på kvelden, da tusler han bort og spiser litt av skåla.. drikker litt vann.. også tusler han bort å legger seg. Så kan maten stå til neste morgen, når han har vært ute en tur da, så går han bort og spiser litt rester fra i går.. Og sånn går det sin gang.. Men om jeg legger grillpølsebiter i matskåla, da spiser han opp pølsene med en gang, mens resten blir liggende igjen.
  11. Jeg har full tilgang til skogen, men det er jo en meter med snø der, vil ikke hunden slite i snøen? og vil den ikke kunne stresse rådyrene unødvendig i den dype snøen? Kanskje greit å vente til det blir litt varmere i været og snøen smelter.. men da er det vel fare for at den skremmer opp rådyr som kalver osv. Men burde jeg ikke lære den innkalling o.l. på et jorde eller noe før jeg slipper den ut i skogen? Jeg har også en slik garmin peiler, har brukt den for å teste bare frem til nå.
  12. Hei, Har over lengre tid forsøkt å lære opp Cito'en vår på innkalling, men ikke pokker.. han er sta som en fjortiss.. hehe.. Jeg har forsøkt med godbiter, men har ikke funnet noen godbiter som han blir skikkelig vill av.. det meste er sånn passe ok... Lukter på det, og smaker litt på det, også går det ned sånn "ok da".. Eneste var når jeg hadde rått rådyrkjøtt biter etter en middag, da gikk halen samtidig med at jeg lot han få jobbe godbiten ut av handa. det smakte. Men, er det noen som har gode tips på hvordan få lært opp bølla vår til å komme når vi roper på han? Hender at han stikker om han får mulighet, hvis noen åpner døra så tar han seg en tur.. jeg løper etter for å finne han og forsøker å lokke med godbiter, leke litt og kaste snøball osv, men han er mer interessert i å snuse rundt og gå sin egen tur. hehe. Derfor har jeg han alltid i bånd når vi går turer osv, slipper han aldri, så det er litt slitsomt. Har derefor ikke turt helt enda å ta han med opp i jakt terrenget for å løpe fritt. Har til nå bare gått turer med en 15 meter lang line slik at han får løpt litt, men jeg har en mulighet til å gripe båndet om han setter kursen ut og ikke hører. Vil gjerne ha han klar til høstjakta i år, så jeg trenger tips og hjelp med å få lært han opp. Sikkert meg som gjør masse feil, så fortell meg gjerne hvordan jeg skal gjøre det. Jeg forsøker meg med slike metoder som de brukte til å lære opp schæfere osv, burde vel ikke være så store forskjellen i metoden vel? Det skal sies at hunden er en strihåret dachs, 1,5 år ca.
  13. Kult.. fikk akkurat med meg programmet tilfeldig.. artig
  14. Hehe.. betryggende å lese.. at det ikke bare er meg som opplever det slik Det med å bare stå å se dumt på meg mens jeg peker på gården og lokker, er veldig kjent.. Her må det bæres inn. Litt dumt det også.. men det virker nesten som han liker bedre å ligge i det bittelille bil-buret inne i stua/kjøkkenet mens vi er borte enn å være ute i gården. hehe.
  15. Inne i stua er han en ramp (av og til), dvs han sniker seg bort til vår minste på 3 mnd'er, og forsiktig snapper av sokken, og løper... Andre ganger så tussler han sakte rundt og sniker seg inn på største datters rom, finner en bamse og løper.. Disse tingene er selvsagt for å få oppmerksomhet, og det har han jo fått når han har gjort det, så den skjønner jeg. Når han ligger inne i buret sitt inne, så er han helt rolig og sover, helt til det blir liv på utsiden, da skal han grave seg ut av buret.. hehe.. Han er også ram på å stjele teppet sitt ut fra buret for å dra det mellom bena sine og sparke det baklengs bakover.. hehe.. Hunden er nok valp/fjortiss enda.. snart 1,5 år. Men han er også skikkelig kosete og ligger gjerne på ryggen i sofaen og blir klødd på magen.. Eller så legger han seg på siden god-stolen til far og sover.. Utrolig snill mot de små i huset og får bare sånne raptusser av og til.
×
×
  • Create New...