Jump to content

001

NMF Mods
 • Content count

  815
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About 001

 1. Det er pr.forbund som aps skriver. Løsningen er aktivitet. Med 5 starter i sivilpistol på ei helg er man kommet langt på vei ut av tilværelsen som rekreasjonsskytter
 2. Vis oss ditt laderom!

  Når denne tråden ble opprettet tenkte jeg å legge ut et bilde av mitt laderom, jeg skulle bare rydde litt der først. Det holder jeg på med forstatt
 3. Begynne med metallsilhuett

  Håper du lar Anschutzen være som den er Jeg har noen småprosjekter på gang med andre 22lr rifler selv, eldre matchrifler som skal gjøres mer metallsilhuettvennlige. Så langt har jeg fått tak i rifle og kikkert.Lenger kom jeg ikke hverken i fjor eller dette året Jeg er nok ikke den kjappeste når det gjelder å bygge om ting..
 4. Begynne med metallsilhuett

  Jeg håper jaggu dette foregår sommerstid... Kan jeg forlenge den med disse loddene?, dvs henge alt sammen ca så langt foran munnigen som jeg får til, skru på en forlengertube utav ville helvete eller noe sånt? Er jo snart en kg å gå på. K Jeg påstår ikke at du har sagt at du skal bygge den om. Det virket bare ut i fra dette innlegget som at du var inne på tanken. Forøvrig er det vel mest Torf som har skrevet hva han mener/synes er ideelt for MS. Jeg synes 54 og 64 MS er helt fine til MS for meg. Jeg er veldig fornøyd med den rifla jeg har. Videre vil jeg presisere at jeg mener noe av det som er viktig innen MS er å finne våpen du som skytter kan gjøre det bra med. I produksjonsøvelsene er det helt avgjørende å finne et våpen som passer deg som skytter, siden det er meget begrenset hva du får lov til å gjøre av endringer. I UNL og Silhuett øvelsene kan man i mye større grad tilpasse våpen til skytteren.
 5. Begynne med metallsilhuett

  64 har vel magasin, min 54 er enkeltskudds. Begge er nok helt ypperlig til å skyte metallsilhuett stående med. Ikke helt sikker på hva du mener med det du sier om vinglebørse osv. Jeg synes min 54 er meget god å skyte med. Både med tanke på totalvekt og avtrekksvekt. Det er som nevnt regelverket som setter begrensninger slik at veldig mye tyngre rifle ikke kan benyttes, men det avhenger mye av hvilken kikkert du setter på. Man vil uansett ikke klare å holde rifla helt i ro når man skyter stående på denne måten. Det beste man kan håpe på er å kontrollere hvilken vei rifla skal bevege seg. Forøvrig kan jeg gjerne kjøpe den rifla di. Hvis du uansett tenker på å bygge den om til det ugjenkjennelige, så er det jo like greit å gjøre det med en rifle som ikke allerede er spesialbygd til MS fra fabrikk
 6. Begynne med metallsilhuett

  Man kan mene mye om rifler, optikk og regelverk men skal man bli god til å skyte metallsilhuett med rifle er det en ting som er viktigere enn noe annet. Du må skyte, og du skal helst skyte mye. Stående skyting med rifle på lange hold og små figurer er krevende. Du bør ha ei rifle som har god nok egenpresisjon til å treffe blinken, bortsett fra det er det viktigere å komme i gang med skytinga enn å vente på å få råd til eller å få tak i det perfekte våpenet. Når man skal skyte mye, og ha råd til å skyte mye så, kommer 22lr og luftrifler virkelig til sin rett. Som Torf nevner så kan man finne rimelige eldre 22lr rifler med super presisjon som er fine utgangspunkt for å bygge Finrifle silhuettrifle. Eller så kan de brukes til Finrifle fri slik som de er bare med å sette på en kikkert. Finrifle Light (Produksjon på norsk), finnes det også mye å velge mellom. Legg merke til lavere vektgrense og større restriksjoner på hva du får gjøre med rifla. Selv skyter jeg Grovrifle Silhuett og Hunter med Sauer 202 i 6,5x55, Finrifle Light med Anschutz 1416 og Finrifle Silhuett med Anschutz 54MS.
 7. Langhold video 500m MS

  Morsomt at flere viser interesse for metallsilhuett rifle, dere er også velkommen til å delta. Det er ganske avslappet stemning, og man trenger ikke å kunne treffe 5 bukker på 500m hold for å prøve ut skyteformen. Første mulighet er i Fredriksberg i Sverige, 23.-25.september. Det er mulighet for trening/innskyting 23. Denne gangen skytes det desverre kun på reduserte figurstørrelser ut til 200m, men man kan alikevel få et godt inntrykk av skyteformen og vanskelighetsgraden. NMF hadde i fjor et rifleskytekurs med Marko Nikko som instruktør, han har sagt seg villig til å avholde flere kurs om det er ønskelig. Dersom det er nok interesse for det vil NMF sette opp kurs på nytt til neste år. Gi gjerne tilbakemelding til NMF på mail: president@metallsilhuett.no om du ønsker å delta på et slikt kurs.
 8. Få M1 Garand godkjent

  Dette: og dette: er nok det som gjør at forretninger ikke nødvendigvis hiver seg over tastaruret for å skaffe Garander til de få som er intr. men siden jeg er nysgjerrig så må jeg jo spørre, hva mener man i disse inleggene med "normal pris" og "fornuftig pris"?
 9. Vi har fått noe informasjon om Nordisk mesterskap pistol. Det avholdes i Finland 5.-7.mai 2016 Litt lite info, men vi legger ut det vi har: Nordic Champs of Handgun Silhouette Heinola 5-7.5.2016 10:00 – 20:00 Events SBP/BBP/FP Fees 25 Eur / Dicipline and 40 Eur / Team At range there is buffet. Påmelding innen 10.04.2016. Det vil si at vi må ha påmeldingene inn til NMF så fort som mulig. Send disse til presidenten: president@metallsilhuett.no Nevnes også at det er dusj på banen og sauna, men usikkert om dette er åpent. Det er ingen skyting på søndag. Finnene planlegger Nordisk mesterskap MS rifle 2.-4.september 2016 i Heinola.
 10. Dyrere å søke på våpen

  Det er bare å passe på å søke på et stort nok antall våpen hver gang, da får man fordelt gebyret slik at det kommer ned på et akseptabelt nivå pr.våpen
 11. På let etter klubb

  Send en mail til: president@metallsilhuett.no så får du svar fra NMF.
 12. Antallet påmeldte og interesserte er i en slik størrelsesorden at det kommer til å holde med en dag for dette stevnet. Flere har etterlyst grovriflestevner, så da endres datoen for finrifle rekrutteringsstevnet til 2. mai og så setter vi opp et Grovriflestevne 3. mai. 1. mai blir fortsatt trenings/innskytingsdag. Legg merke til at finrifle og grovrifle skytes hver sin dag, og kun på den dagen som er satt opp.
 13. Salongrifle for MS

  Det var synd, får håpe Puma har større hell med de han spør om pris på dette.
 14. Salongrifle for MS

  Det er snart gått et nytt år siden det var liv i denne tråden. Jeg vet at Puma, 30Herret og SveinSkogen har kommet godt i gang. Puma har jo til og med representert Norge i internasjonale stevner og høstet medaljer med finrifle. 30Herret fikk vel også noen metallanheng på VM, men jeg husker ikke om det var etter rifleskytinga. Hvordan går det med resten av gjengen? Jeg minner om at NMF første helga i Mai arrangerer rekrutteringsstevne finrifle på Meheia. Se tråden om emnet: viewtopic.php?f=51&t=112397 Minner også om at NMF avholder skyteskole med Marko Nikko siste helga i Mai: viewtopic.php?f=51&t=111924 Var det forresten noen som fant noen som kunne lage figurer til en hyggelig pris? Det er flere klubber som trenger slikt.
 15. Begynne med metallsilhuett

  Jeg skyter dead frog, og jeg har en skinnlapp med en bit liggeunderlag under. Dette holdes på plass av et system med strikk og hemper. Det du kan tenke litt på er hvor mye sideblåst det er på våpenet ditt, jeg hadde en DW i 44mag som blåste litt mer enn jeg likte. I dead frog har du ikke bare et ben å tenke på i så måte, du har to, og hele området i mellom bena. Løsninga for meg ble å kjøpe Freedom Arms revolver, og det har jeg ikke angret på. Kjøpte både grov og fin revolver samtidig, og det er noe helt annet både presisjonsmessig og når det kommer til blåsten mellom tønne og løp. Skyter man Creadmore er det enklere med tanke på sideblåst og beskyttelse, men man må selv velge hvilken skytestilling man liker best.
×