Jump to content

C96

Members
  • Posts

    170
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by C96

  1. Raufoss militærammo har jeg valgt å ligge langt unna, vann og såpe i rifla passer ikke meg ikke helt . For de som ikke har noe problem med dette ligger flere annonser på Finn. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=327971001 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=321165636 Mye klikk på slike, da er det bare å dra ut kulene og bruke de istedet for dyre kjøpekuler. Skal en dra sparinga enda lenger er det uproblematisk å presse om hylser fra 7,62X63 som det ligger haugevis av omkring på skytebanene.
  2. Programvaren for å betale jegeravgift er trøblete, dvs ingenting skjer om man følger linken. Prøvde kontroll av jegeravgiftskort, og avlagt skyteprøve, og begge virket. En telefon til jegerregisteret (etter lang ventetid), bekreftet problemet, og krav skal komme via snailmail. Blir ikke mindre ventetid av slikt.
  3. Min 71-84 fra Amberg, repro stokk. Kan underskrive på at magasinrøret er utsatt for rust, forbausende bra avtrekk. Lager hylser av 45-70.
  4. Min 4" Diamondback i .22 LR, kjøpt hos Aaserud dengang bruksområde var et ikketema. Her sammen med storebror 8" Python Hunter, kikkert er nå plukket av og bukes på et annet våpen.
  5. Kan underskrive på det. hadde en frukthage engang....
  6. En ting til før demontering, ta av forskjeftet før bakskjeftet.
  7. Mer Mauser, småen fikk bli med storebror til fjells.
  8. Har kjøpt klassisk Weaver 2.5x og 3x på eBay, flust å velge der.
  9. . 45 magasin, så helt OK ut ved et overfladisk blikk.
  10. Forsåvidt, men liker bare ikke å kalle skytterkamerater idioter, det er nok mobbing nåtildags.
  11. Skylder å gjøre oppmerksom på at det ikke var undertegnede, unnskyldningen var at de passet godt i magasinet, derfor ble ikke feilen oppdaget. Kula satt i overgangskonen, og kom greitt ut, Kongsbergcolten tålte misbruket!
  12. Når en innhar våpen i diverse obskure kaliber, er tilgang på hylser ofte et problem. En løsning er å omforme hylser fra patroner med nærliggende dimensjoner. For å sikre en viss levetid på hylsene, er gløding av hylehalsen helt nødvendig. Alt etter utgangspunktet, er skyteforming den mest lettvinne metoden, etter eventuell modifisering av krage (rim på nyere norsk). En lettvin en, lett trimming av kragen, så skyteforming. Desse er fått av en jaktkamerat, men regner med at de er skyteformet etter kutting til rett lengde. Trimming og avgrading av kragen. Pressing ned med tilhørende dieset, eventuell skyteforming etterpå. Kun skyteforming, holde våpenet vertikalt, ellers blir hylsemunningen lett skjev. Kun skyteforming. Egentlig unødvendig, men måtte bare prøve. Etter kutting, pressing i tilhørende dieset.
  13. Har noen 350grs .446 for .43 Mauser som kan doneres, usmurte. Send andresse på PM.
  14. C96

    Bilder av deres rigg

    Har ikke sansen for ordet "rigg" i denne sammenheng, men her er ihverfall min "retro" utgave.
  15. Mauser er Mauser, her 71/84, den andre som kom ut med bolt. Repro stokk, og låskassa skulle vært hvit, men har blitt blånert. Ytterste 10-15cm av løpet er en katastrofe, men skyter likevel forholdsvis bra og har et supert avtrekk. Hylser fra 45-70, gløda og helpressa, mulig de ble skyteforma førtste gangen, blir litt korte, uten at det ser ut til å ha noen betydning, rand dreid ned til riktig diameter. Håndsmurte kuler er et klin, med kalibreingsdie er underveis.
  16. Har også brukt denne Lee kula CTL 312-160 støpt av hjulvekter. Brukt i en 1917 modell Lee Enfield No3 MkII*, kikkert Weaver K3. Kula ukalibrert men med GS, rullet i Alox. Ladd med 33g N140, avstand 100m. Når sant skal sies var neste serie over hele skiva, har mildt sakt rufsete løp, pussejobb for å fjerne blyinngen ved hjemkomst. Alox er ikke tilstreggelig her, men kvier meg for å begynne med pulverlakkering.
  17. Trodde det var standard, det er ihvertfall det på min.
  18. De to "låsepinnene" entrer ikke foringene sine i den andre halvdelen av blokka, med den følge at kulene kommer ut ovale. Har disse krabbet ut av seg selv, eller er det en fabrikkasjonsfeil? Hvis ikke, hvordan får man de inn igjen så de får kontakt med foringene? Se og sammenlign med de to andre tengene øverst, der "låsepinnene" sitter i riktig dybde.
  19. Stemmer det, her er Tom i aksjon med "The toaster"
  20. C96

    30.06 to 300H&H

    Takk for tipset, kjøpt brukt fra Aaserud for leeeenge siden, og har aldri lagt merke til det.
  21. C96

    30.06 to 300H&H

    Kan underskrive på at avtrekket er det eneste negative ved dette våpenet, men har balanse som en s/s hagle. Min er også i 30-06, og det er helt greitt.
  22. Beviser bare at en ikke skal tro alt en blir fortalt, takk for oppklaring!
  23. Denne er ganske opplagt, klassisk eske. Garand klips. For Mauseren. 7,5x55 Swiss .303 Brit. Strengt tatt hurtiglader dette, var populær til banemauseren. Forsvaret stør om seg med disse nå
×
×
  • Create New...