THS

Members
 • Content count

  160
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About THS

 1. Takk! Vet noen forresten om Merkels ejektormekanisme kommer i ulike størrelser avhengig av om det er kaliber 12-16 eller 20?
 2. Er disse laget på en 16 - 12 eller 20 lås?
 3. Godt å se det er flere som har god smak:-) Bruker selv en Chapuis i 9,3x74r ladet med 250grs accubond.
 4. Så bra! Selv bruker jeg Nosler Accubond, RWS hylser og N-135. Håper du får jaktlykke med den også
 5. Flott rifle! Kjøpte du brukt siden du samskjøt så godt med hjemmeladet 250grs etter bare 8-10 skudd? Ser uansett dønn strøken ut den der:-)
 6. Noen som har prøvd denne oppskriften på grisejakt i utlandet? Erfaringer?
 7. Når det gjelder dobbelrifler med lodda løp mener jeg man bør være hjemmelader for å kunne eksperimentere seg frem til god presisjon og samskyting. Dersom man er avhengig av kjøp amunisjon bør man velge en variant med justerbare løp(!)
 8. Takk! Jeg bruker den egentlig på all dagjakt (men boltrifle til skumringsjakt). Har nå montert en Swarovski Z6 1-6x24 i ERA svingmontasjer (uten lys). Hakemontasje er mye finere, men blir veldig dyrt om man vil ha flere sikter. Hadde et Leupold 1,5-5x24 montert til å begynne med. Estetisk var det finere og balansen bedre, men optisk vinner Z6 lett. Perfekt gave til seg selv når man snart er 50!
 9. Jeg har en i 9,3x74r og har jaktet med den i 5 år. Den jeg har er med 60cm løp og ejektorer. Jeg ville ha en dobbelrifle med lodda løp, to avtrekkere og vanlig sikring uten oppspenner. I mine øyne er det ingen praktiske grunner til å ville ha og jakte med en dobbelrifle. Det er våpeninteresse, nostalgi og historisk sus som kanskje er begrunnelsen for de fleste og nettopp derfor synes jeg den må være laget klassisk med lodda løp uten oppspenner. Rifla jeg har samskyter godt og holder treffpunkt ved varmskyting (3x2 skudd). Avtrekket var for tungt etter min smak, men det var greit å tune av børsemaker. Etter at jeg hadde skutt en del og jaktet et par år med den fikk jeg laget nytt skjefte og fortre av Rafdal, så den passet enda bedre. Dette gikk ikke utover samskytingen heldigvis. Kan absolutt anbefale en Chapuis!
 10. Prisen er meget bra og kikkerten er god, men ville vel heller valgt en Zeiss HT 3-12x56 til ditt bruksområde. Dette pga vekt, pris og skumringsegenskaper.
 11. Jeg har sendt direkte til Swarovski og fått siktet raskt tilbake helt gratis. Swarovski er fantastisk på service!
 12. Jeg sendte en PV-2 direkte til Østerrike for et par år siden. De fikset siktet uten spørsmål på kort tid. Jeg hadde ingen papirer eller kvitteringer, men det spurte de heller ikke om. Siktet var kjøpt brukt på Ebay. Den gang var Schou importør, men de ba meg aldri om å ta det via norsk importør.
 13. Hansen lettet avtrekkene på min Chapuis og Rafdal lagde nytt skjefte. Garantien - hva nå enn den skulle hjelpe meg med - er nok ikke lenger gjeldende nei. Gjorde imidlertid ikke disse grepene før jeg hadde skutt litt og funnet ut at rifla gikk veldig godt. Var riktignok veldig nervøs første serien etter omskjefting - da jeg vet ikke alle DB´er setter pris på slikt. Funderer nå på ekstra løpsett i 20/70... Når det er sagt ser jeg ingen fornuftig grunn til at jeg bruker DB til mine jaktformer. Er egentlig bare utrolig morro:-)
 14. Avtrekk kan fint tunes på DB også. Du klarer nok å finne noe som gir ok samskyting på 80-100 meter. Når det gjelder skudd på 150+ meter er det jo ikke noe problem å bruke høyre løpet til det. Sjelden det store behovet for et hurtig andreskudd på slike avstander heller er det vel? Tenk på DB´en som en DB opp til ca 100 meter og som en fin presis enkeltskudder på lange hold:-) Sjøl bruker jeg min til allt:-)
 15. Kan anbefale ERA ringer og baser til din CG1900. De ryker ikke www.magnumhansen.com er importør og sender deg det du vil ha om det fast eller svingmontasje du vil ha. Om du sender meg pm kan jeg sikkert hoste opp et bilde:-)