Jump to content

LabRat

Members
  • Posts

    581
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by LabRat

  1. Hei, Nokon som har høyrt noko ang NM feltpistol for 2017 ? Veit at spesialfelt er planlagt til Mysen, men kva med dei andre øvelsane ? Var noko rykter om avlysing dersom det ikkje kom noko arrangør før årsskiftet Øystein
  2. Det er nok ikkje enkelt lite tilgjengeleg våtmark
  3. Om den er verdt forskjell i pris skal eg ikkje seie, men gjekk frå cz til sako. Liker spesielt patent for løpsskifte og kort hevarmsløft.
  4. Eg har berre testa litt, men synes den holder godt treffpunkt på 50m sjølv om eg veksler mellom 17 og 22 løp. I alle fall innanfor dei 2,5 cm blinkane eg skaut på.
  5. Alternativt softgun hylster til desert eagle og andre store pistoler
  6. Eg hadde og litt slark i toolhead som eg ikkje likte. Uniquetek har ein fin løysing på dette med lausgjenger du setter i alu blokka. Så bruker du eit par umbraco skruer og låser alt ned med. Blir meir stabil ammo av slikt. Tek 2 min lengre å skifte toolhead, men ingen problem. Gjengetapp og alt du trenger er med i pakken. ( utanom verkøy for å drive tappen da ) http://www.uniquetek.com/site/696296/product/T1230 Men så kjem det vel litt an på korleis settedia treffer kulene og. Om dei er 100 % like. Skal ikkje mykje endring til i kuleprofil før du får litt COL avvik. Det er jo små avvik, men er skjønner at du vil ha det så likt som mogeleg.
  7. Hei. Den 325 Hornady kula med plasttupp krever spesialtrimma hylser. Ellers blir patrona for lang. God presisjon på 100m, men eg planlegger stort sett ikkje å bruke 45/70 på det holdet likevel. Ikkje verdt styret meiner eg Kjem på sikt til å bruke 350gr blykule til alt.
  8. Går nok greit. den blir ikkje kontrollert på SA da. Men me er vel mange som har utført nødløysinger her for å hindre at ein kan spenne.
  9. kjem litt an på bruken. men 70D er best på filming av dei 2. Greit å tenke på når det faktisk er så bra resultat Kjøpte meg nettopp eit sjølv og er veldig fornøygd
  10. Hei Når er leser i tapatalk så begynner berre postene på nytt etter eg har lest ein 15-20 nedover på lista Kvar gong er oppdaterer er den tilbake til dei øverste postane Skjer berre med funksjonen unread. Tips ?
  11. Kulevekt er langt fra noko absolutt referanse. Finn deg eit lite referanselodd.
  12. Er vel Norên som presterer med revolver og antakeleg vant grovfelt med ein revolver for ei stund sidan. Elles meiner eg og Mr. Baumann var i ein omskyting med rev. Begge litt over gjennomsnittet Men du skal gjennomføre ein del trening med revolver for å komme dit. Er uansett ein klar fordel med pistol til grovfelt. Men at det er mulig med revolver. Sjølvsagt
  13. kjøpt noko eller ? Denne burde vere aktuell http://www.finn.no/finn/torget/annonse? ... e=45468432
  14. Ingen som hadde noko kjennskap til dette ? Ser at medium ringer til skinne er litt høgare enn dei eg har. Da spørs det vel berre kor mykje skinne bygger i forhold til std baser
  15. Hei. Vart ikkje heilt klok på kva ringar eg skal velge og sidan det er litt vanskeleg å måle så kanskje nokon her inne veit eller har liknande oppsett. Eg har i dag ein howa 1500 varmint med ein meopta 56 montert. Leupold std baser og høge ringar. Det er to problem med dette som eg tenkte ein ny montasje kan fikse. Det eine er at eg treffer for lavt utan å shimse bakre base. Det liker eg ikkje sidan eg føler kikkerten blir satt i unødig spenn. Det andre er at kikkert er så lavt montert at eg knapt får under ein papirark bretta dobbelt. Tenker eg anskaffer meg ei 20 MOA skinne. Da må eg og ha nye ringar, men eg trenger vel ikkje å kjøpe ekstra høg sjølv om høge std ringer vart litt i lavaste laget ? Nokon som veit ? så eg slepp å bestille feil. Trenger kun nok klaring til å kunne montere ein butler creek eller tilsvarande. Kor mykje desse skinnene bygger er vel litt forskjellig. Tenkte i grunn på ei Blackhawk alu f.eks. takker for hjelp.
  16. flotte hylser, men ser ut som ein del arbeid for oss som vasker meir enn 100 hylser i gongen.
  17. Eg er kanskje litt skeptisk til så store lår, men om eg skulle prøvd så ville eg gått for tørrsalting. ca 0,8 dager pr kg ( ca 9 dager ). Skyll av og heng til tørk på ein kald og luftig plass.. helst litt tørt, men det er vrient på mine trakter no for tida. ( har sjølv nokre villsaulår som henger som eg er ørlite skeptisk til ) Dekk botnen i ein stamp og gni låret godt inn med salt. Dekk alt med grovsalt. Pass på at det ikkje ligger kjøt mot kjøt. Det skal vere salt mellom låra. Stå passeleg kjølig. garasje eller kjeller. Når det er så stort så er det vel mulighet for at det er plasser på låret saltet ikkje har kontakt og derfor liker vel mange å bruke saltlake. Men det skal gå. Men da har eg ikkje oversikt over tid i lake. Ser for meg at dette vil ta litt lengre tid. Tørketid ville eg prøvd meg fram litt. 60 dager minimum vil eg tru. Lykke til Øystein
  18. Ser i alle fall ut som den kan gjere seg godt på ei kortholdsrifle. I mangel på betre ord så er den veldig god å sjå gjennom. Ser lite av veggane i kikkert og den er veldig klar. satser på at den tåler litt rekyl.
  19. Forsøkte å søke litt på nettet, men fant ikkje ut så mykje. Den sto på ein 45/70 eg kjøpte for ei stund sidan og har i grunn berre blitt tatt av rifla og blitt liggande. Satt å samanlikna den litt med nokre andre billigkikkerter eg har liggande, og den virkar veldig bra i grunn. Nokon som kan komme med litt meir informasjon sidan eg finner veldig lite på nett ? Kanskje eg må finne eit bruksområde til den takker
  20. Hei. var på skytebana med min Marlin 1895 forrige dagen og skaut ein del skot. Først på litt kloss hold og så på 30 m for å sjekke Ghost siktene. Eg skyter for det meste 350 grain og 375 grain støypte kuler med GC. Har rifle med micro groove. Den skyter ok samlingar på 100m og holder greit svarten og betre enn det normalt. Da skyter eg liggande utan støtte. Men eg opplever at trefflunkt klatrer litt etter kvart. Kan dette vere fordi løpet blir for varmt ? Eller er det meir sannsynleg at eg holder litt igjen etter å ha "varma" opp skulderen litt ? Skal og seiast at eg skaut kun med t-skjorte denne dagen. kan jo hende eg blir litt mindre konsekvent etter kvart. Skaut kanskje 40 skot på vel 40 min. nokre i serie og venta litt dersom eg følte den vart for varm.
  21. Eg kjøpte no ein boks med n150 på Søilen på laurdag. Hadde fleire igjen Edit: Sorry.. det var N130 - 150 var nokre veker sidan.
  22. LabRat

    1911-tråden

    Eg har ingen slike knaster på mine 45 magasin og aldri hatt problemet. Men ser det er på alle mine 9mm 1911 magasin.
  23. Drysser det ut krutt kva gong du senker armen på pressa ? Om det er problemet så må du kanskje senke hastigheten på heving litt. Eg opplever dette når eg lader rifle eller håndvåpenpatroner som krever litt krutt. Må rett å slett senke ladehastigheten litt. Tek litt tid for kruttet å renne ned i hylsa. Det hjelper som oftast ikkje å vente med pressa i topp posisjon heller. Da vart i alle fall mine ladningar meir stabile. Men likevel høyres det merkeleg ut med slik høgdevariasjon som du opplever. Vil ikkje tru du har dramatisk hastighetsvariasjon med slike avvik som du beskriver på kruttmål Kronograferte du og ?
  24. Eg hadde mykje same erfaring med min chrono i vår. Var heilt umulig å måle hastigheter med lav sol og blå himmel. Uansett kva eg gjorde så fekk eg for lave målinger. Falsk skygge og refleksjoner er nok årsaken. Såg det var tilsvarande problem hos skyttarar i USA. Beste er overskya eller å lage ein boks med lyst tak
×
×
  • Create New...