nhd

Members
 • Content count

  2,085
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About nhd

 • Birthday
 1. Det har kommet en ny oppdatering 21. februar. Se www.skyting.no
 2. @tiders: Du har rett. Jeg er imidlertid en praktiker i slike spørsmål. Om det går raskere ved at jeg leverer et slikt ekstra skjema, så gjør jeg det.
 3. Ja, det står på eskene hvilke pistoler som ikke har godt av dem bl.a. M08 Luger, M37 High Power og M38 Walther.
 4. Jeg har skutt tusenvis av slikt både i min Pardini GT, STI Tactical, G17 og HK USP uten at jeg kan registrere noen skade.
 5. Det er en del annet som også betyr noe for min livskvalitet enn hvor store magasiner jeg får lov å eie.
 6. Høres helt ok ut (dersom det ikke er den nye blyfrie).
 7. Er det i det hele tatt mulig å være et frittstående skytterlag uten å være tilknyttet en av de 9 godkjente skytterorganisasjoner i Norge?
 8. Det er jo en Beretta 92 laget i Brasil. Når du spør om "noe å satse på", må en spørre: Hva satser du på? Hvis du satser på å hevde deg i militærfelt (NSF) eller i dynamisk skyting, er svaret nei. Men hvis du er inspirert av Coq Rouge/Carl Hamilton, er du i hvert fall så nær som du kan komme.
 9. Jeg beundrer innsatsen som legges ned i stadig nye innlegg i denne tråden på Kammeret. Men hjelper det? Neppe, eller i svært liten grad. Skal en nå frem, må en nå inn der makta er. Det er dessverre muligens litt sent i denne saken, men for fremtiden må en inn i ledelsen i de tunge forbund som DFS, NJFF og NSF samt i noen grad DSSN og NROF. Fra flere forbund vet jeg at det er vanskelig å rekruttere tillitsvalgte til lag, krets og nasjonale organer. Skal en oppnå reell innflytelse må en ta på seg verv. Dessuten må en drive valgkamp for det en vil, ikke bare uttrykke motstand mot det som er. Dessuten er politikk er det muliges kunst. En må altså tydelig fronte positive saker som i tillegg er mulige i det samfunnet vi har i dag. Det er ikke nok at det er fornuftig for "menigheten", det må være fornuftig også for en god del utenfor. Eksempel på noe jeg mener er urealistisk: Generell bæretillatelse for håndvåpen over alt. Realistisk: Pistolskyttere på et visst nivå, med erfaring og stor stevnedeltagelse kan få eie sitt eget våpen fra 18 og ikke fra 21 år som i dag. Dette ville gjøre mye for rekruttering av unge konkurranseskyttere. Vær så snill, ikke diskuter eksemplene. Diskuter gjerne første avsnitt.
 10. Da skriver du det i merknadsfeltet. Det er ikke så mange som deltar på stevner før de får sitt eget første våpen.
 11. 1. Det går bra uten stevnedeltagelse. 2. Du kan ta med papirene hjem og fylle dem ut der før du leverer dem til Politiet. 3. Bekreftelse på medlemskap i godkjent klubb/medlemskort som viser at du har betalt. Attest for sikkerhetskurs. Attest for aktiviteten du nevner. Noen distrikt krever også attest fra klubben på at de våpen du søker på er godkjent/egnet for de program du oppgir. Kvittering på våpenskap. Med de opplysninger du gir her, skal dette gå helt greit.
 12. Fordi "noen" med innflytelse i det gamle systemet ikke ville gi slipp på det gamle stevnenummeret som nå ikke brukes til noe (bortsett fra å forvirre oss). Det er sagt at vi skal slippe det fra 2018.
 13. Om NT er et aktuelt område, kan jeg sannsynligvis ordne baneanlegg. Edit: NT som i Nord-Trøndelag.
 14. Hvis du tenker NSF og i tillegg mener at du kan bruke dette skrapet i konkurranse, må det bli i klassen Spesialpistol. Hvis den er i kaliber .22, kan du bruke den i Fripistol, Silhuett, Standard, Finpistol, Hurtig fin og Finfelt.
 15. Det er også mulig å bruke penger som betalingsmiddel. Vårt jaktlag har det omtrent som slemmo, men vi betaler for jakta til grunneierlaget med penger. Så fordeler grunneierlaget pengene etter areal.