nhd

Members
 • Content count

  2,182
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

nhd last won the day on March 9

nhd had the most liked content!

Community Reputation

42 Excellent

About nhd

 1. Prosjekt GMSR fortsetter. Siden sist har jeg gått gjennom en del punkt i øktarkivet. Spesielt nullpunkt, avtrekk, etterhold og K+F. Var på banen (50 m) mandag kveld. Fikk utmerket instruksjon av en som tidligere har vært internasjonal skytter for Norge. Hadde fått briller siden sist. Det førte til at jeg "tålte" mange flere skudd uten at øyet ble "utslitt". Ny trening i kveld. Fortsetter med samme fokus - særlig det med nullpunkt. Har hatt en tendens til å få treffpunktsforandring mellom enkelte serier.
 2. Litt OT, men det er mye fokus på utstyr her på Kammeret. Ser du "fikk bank av en Baikal". En venn av meg blir av og til invitert med på banen av ivrige lerdueskyttere. Da får han låne et Baikal klubbvåpen. Hittil har han slått dem hver gang. Tror det er mest å hente på å fokusere på skyting og skytteren. (Sorry, kunne bare ikke dy meg)
 3. I NSF/pistol er det ikke noe program for annen .22 enn .22LR. (Short var tidligere tillatt i silhuett, men det er det slutt på).
 4. Totalt unyttig.
 5. Jaktdepotet selger S&W 686, sekstommer med full lug (ny) for 11.000. Da har du en skikkelig revolver. https://mail.google.com/mail/u/0/?shva=1#inbox/15c26a58692ce234
 6. Nei, absolutt ikke.
 7. Skal den brukes som spesialpistol, må en huske vektgrensen på 800 gram inkl magasin. OT: Hva i all verden skal en med Stinger i en pistol?
 8. Nei, jeg har ikke funnet DFS-øktarkiv, men jeg antar det er søkbart. Skal kjøpe boka det er linket til. Gjennom årene har jeg hatt stor glede av å lese her om alle mulige tekniske prosjekt med våpen, ammo, lading etc. Men jeg har ikke sett noe prosjekt om skytteren. Derfor tenkte jeg at jeg kunne lage et prosjekt på meg selv. Hva kan jeg oppnå fra utgangspunkt null til f. eks. 1. sept 2018? Ja, jeg er så sær og sjelden at jeg liker best å skyte på runde, stillestående mål der jeg får umiddelbar respons på resultatet inkl. tiendeler. Jeg takker for svar så langt. Kommer sikkert innom for å be om tips og råd fra de som kan dette.
 9. Jeg er en gammel mann, men erfaren pistolskytter. Kjøpte en 6,5 sist sommer og skjøt 2 stevner i klasse 1. Fikk en .22LR 6. februar og har deltatt på tre stevner med den. Har deltatt på to 200 m- stevner i år. Jeg skal nå gå av med pensjon og får rikelig tid til å trene. Fikk bare lyst til å se hva en kan få til om en starter fra null i høy alder, men gjennomfører et godt og planlagt treningsprogram. I DFS blir det vel kun liggende - 100 meter fra neste år. Har også lyst til å se hva jeg kan få til på 60 ligg i NSF. Har tenkt å debutere 3. juni Til ditt spørsmål: Antar at jeg er elendig på stående, men det er ikke så aktuelt. Ikke så verst på kne, men det er kun aktuelt om jeg skal skyte klasse 2 neste år, så det er vel først og fremst liggende jeg må trene på.
 10. Kan noen beskrive hvordan en typisk treningsuke er for en god rifleskytter (NSF/DFS)? Antall økter, innhold i hver økt, antall skudd per økt, tørrtrening, fysisk trening, mental trening osv...
 11. Jeg heller mot at vi skal kalle alt dette for sportsskyting. Enten en ligger på magen og skyter på 100 meter i V65 i DFS eller en deltar på et stevne i DSSN, driver en med sport, og det er det vi trenger å understreke. Sportsskyting i motsetning til tullskyting/plinking.
 12. Hva med Lapua Naturalis?
 13. Det skader ingen med noen stevner med X-essen selv om den ikke er det optimale våpenet. En trenger å få litt erfaring både med banestevner og feltstevner før en kan forvente pallplasseringer. Litt NAIS, hurtig SP og et par finfeltstevner, så viser du politiet at du ikke primært er en våpeneier/plinker, men en sportsskytter. Hos oss er i hvert fall politiet så fornuftige at det er det de ser etter. Har aldri blitt nektet et våpen selv om jeg har hatt flere fra før som har vært mulige å bruke etter reglementet. Men for all del: Om personen vil gå rett på en matchpistol i .22, så er intet bedre en det.
 14. Det er bare å sørge for å ha nok aktivitet i approberte stevner, så går det bra