Jump to content

nhd

Members
 • Content count

  2,301
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

nhd last won the day on March 9

nhd had the most liked content!

Community Reputation

80 Excellent

About nhd

 1. Jeg skal delta på en skyting hvor vi skal skyte med Colt C7 og C8 på 100, 200, og 300 meter med natoammo. Vi får kun 6 og 10 prøveskudd med hvert våpen før konkurransen. Hvis jeg velger å skyte inn på 200 meter, hvor mye må jeg da forvente å treffe over på 100 meter og under på 300 meter? Spør her fordi jeg ikke får anledning til å teste ut dette på forhånd med akkurat disse våpen.
 2. Hadde samme problemstilling da min sønn var student. I utgangspunktet skal våpenet oppbevares der han bor/bodde (studiestedet). Han ønsket å oppbevare det i mitt våpenskap i foreldrehjemmet. Politiet ba oss formelt søke om dette, og det ble innvilget for et år av gangen. Når TS vil oppbevare våpen i våpenskap på studieadressen, der han faktisk bor, bør det være helt kurant.
 3. Oppegård SL Høstfelt -AVLYST

  Jeg kan fikse terminlisten.
 4. Hvis målet er å kunne utøve vanlig jakt og sportsskyting, er jeg rimelig sikker på at både jeg og min sønn kan gjøre det ut vår levetid. Lenger tørr jeg ikke spå. Hvis målet derimot er å eie flest mulig våpen, kan det godt være at du i noen grad får rett i dine fremtidsvyer.
 5. Nå har en to valg: 1. En kan tro at alt går til helvete og skyting blir forbudt. Da bør en selge alle sine våpen mens en enda kan få noe for dem og finne seg en annen hobby. 2. En kan satse på at det blir minimale endringer og fortsette å skyte som før. Evt kan en kjøpe noen flere våpen billig fra de som tror på alt. 1.
 6. Test 22lr 50meter

  Skikkelig testing kan gjøres ved at en først skyter 10 skudd uten å måle, kun for å renske løpet. Så skyter en 40 skudd i en serie og måler største diameter på hullet. I tillegg til minst mulig hull, er det viktig å få et hull som er mest mulig sirkelrund uten uteliggere og museører.
 7. Ta med resten av det jeg skrev også. Det er noen år siden jeg drev med dynamisk nå (den gang det het praktisk). Da var jo magskift en del av sporten. Husker det ofte var lagt inn begrensninger i antall patroner i magasinet for å tvinge gjennom flere magasinskifter. Er det ikke slik lengre? Hvis det fortsatt er slik, hvorfor blir det da et stort problem om en må skifte magasin en eller to ganger mer på en stage? Dynamisk skyting skal vel kreve noe mer enn en rask pekefinger?
 8. Det er jo intet problem med at det blir maks 20 i skudd i pistolmagasin. De eneste som evt blir berørt av det er dynamiskskytterne, og for dem betyr det kun at det blir et magasinskift mer. Magasinskifte er jo allerede en del av gamet så det bør ikke by på problemer. Noen ganger lager en jo forutsetningene slik at en fremtvinger magasinskift.
 9. En liten bråbrems

  Rekylbrems på .308? Det er mulig å begynne med soppsanking. Men artig å lese om det tekniske 👌
 10. Din Perfekte Jaktvåpengarderobe

  @Sør-jeger: Til hvilken jakt vil du bruke langholdsrifla i 6,5 og rifla i 6BR?
 11. Din Perfekte Jaktvåpengarderobe

  1. Sako quad med .22 LR og .22WMR 2. Sauer 404 Synchro XT i .308W 3. Steyr Scout i .223
 12. @jeaant: Hvordan ser du for deg at vi nekter at en lov blir vedtatt?
 13. Verdivurdering

  Nei, det er ikke mulig å få begge deler helt skarpe, men det er heller ikke nødvendig. Du trenger ikke å se en sirkel skarpt for å vite hvor midten er. Ei heller for å vite hvor ca midten mellom nedre skivekant og nedre del av svarten er, eller hvor midt i en feltfigur er. Med skytebrille skal kornet være skarpt. Om målet er litt diffust, finner du likevel midtområdet på det. Du trenger ikke se ringene på skiva.
 14. Verdivurdering

  Enig. Leste litt for raskt og fikk ikke med meg at den er sgs ubrukt. Nypris i dag er 24. Du bør få 60%. Hadde vært litt mer kurant om den var i 9mm. Med colten er det litt enten eller. Jeg hadde uansett pris ikke kjøpt den. Den hadde blokkert for en S&W. Men det finnes de som kjøper Fiat også, så kanskje du får 3 for den.
 15. Verdivurdering

  Både Benellien og Pardinien er førstevalgsvåpen for folk som vil skyte NSF. For 7000 får du en pent brukt S&W som den fornuftige kjøper foretrekker. Derfor priset jeg Colten en del lavere.
×