Jump to content

Johs

Members
 • Content count

  307
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Johs

 1. Gammel Raufoss haglammo, verdi?

  Den helt store verdien er det nok ikke, men ingen grunn til å dumpe dem. Legg gjerne ut eller send noen bilder så er det helt sikkert noen som er interessert.
 2. Merkel s/s kaliber 16

  Merkel har/hadde en modell med benevnelsen 1620, som er en kaliber 16 bygget på en 20 låskasse. Står endel om denne på bla 16ga.com
 3. Triks...

  Beddemasse kan også være en løsning. Tilpassingen blir da 100% og veldig sterk. En børsemaker eller en som kan det klarer også å lage der slik at det ikke vises. Er også gunstig for tilpassing på innsiden, men en må vite hva en gjør og unngå å lime fast noe eller lage hindringer der det ikke skal være hindringer.
 4. Drivjakt på rev uten hund.

  Litt gammel tråd, men dette fungerer bra ja. Spesielt i kulturlandskap med mye skogsåter. 1 mann som går gjennom og 2-3 som poster. Kan klare mange slike i løpet av en dag og svært mange av de vil inneholde rev.
 5. Marinert gås [bryst]

  Piffikrydder er stort sett salt og smaksforsterkere og har etter min mening ikke noe med mat å gjøre. Spesielt ikke vilt. Vil anbefale å holde deg til ordentlig mat og krydder. Både for smak og helse ☺
 6. Marinert gås [bryst]

  For best resultat bør en sortere (og merke) unggås og voksengås. Brystfilene til unggås kan stekes som biff og er så og si bankers. Voksengås kan være en smule seig og jeg langtidsteker dermed de i stekepose. Da er det og bankers. Marinader har jeg ikke så mye erfaring med.
 7. Ny stokk til Star

  Skulle det vært http://www.ata-group.ru/
 8. Jeg er nøye på å alltid smøre et tynt lag med friksjonsreduserende fett på leddbolten o.l på haglene. Spørsmålet er om en også bør bruke slikt fett på andre glideflater på våpen. Tenker da spesielt på flater/områder som skal fange opp krefter. F.eks kryssbolten i Greener/Kersten lås, hakemontasje, låseklakkene og bolten på rifle osv. Reduserer en friksjonen noe plasser må nødvendigvis kreftene fanges opp et annet sted. Håper det fremkommer hva jeg mener og at noen som f.eks Amatør, Per S el.l. kan komme med en god forklaring basert på fysikk
 9. Prosjekt: Mør grågås

  Jeg sorterer ut tydelige unggjess og rosa steker brystfilene i pannen som biff. På voksengås eller de jeg er i tvil om langtidsteker jeg alltid bryststykkene i stekepose i ovnen. Lårkjøtt og hjerte kverner jeg. Brystfilene på unggås fungerer også på grillen, både som hele stykker og i terninger på spyd. Dette gjelder grågås og kortnebb, kanadagås har jeg mindre erfaring med.
 10. Merkel rifledrilling

  Grattis ☺ Den var meget pen, med flott treverk!
 11. Hei, Er interessert i å komme i kontakt med andre i Trøndelagsområdet som er interessert i og eier tradisjonelle kombinasjonsvåpen. Er mye flott på Internett/i utlandet og jeg er interessert i å utveksle informasjon og få sett ulike våpen "live". Spesielt sidelås våpen, bock drillinger, vierlinger
 12. Fra kaliber 16 til 20 - innstikkshylse?

  Er klar over prinsippet for innstikksløp, utfordringen her er at det blir veldig lite gods pga svært liten forskjell mellom 16 og 20. Dermed tror jeg ikke du får et tradisjonelt innstikksløp som du kan ta inn og ut som du vil i dette tilfelle. Kammerhylser finnes, men slik jeg forsto det ville du ha innstikksløp i full lengde.
 13. Fra kaliber 16 til 20 - innstikkshylse?

  Ville ikke "ødelagt" en fin hagle med et slikt prosjekt. Ballansen vil helt sikkert bli dårlig. Sannsynligvis må innstikksløpene pga det tynne godset måtte limes el.l inn i de opprinnelige løpene. På samme måten som bla K&S monterer .17 innstikksløp i 9.3 løp. Kaliber 16 ammo finner en i alle former og farger om en ikke i alle butikker. Alle kan dog bestille og ved innkjøp av litt kvantum er prisen også ok.
 14. Waffenexport24.de

  Rett over 400 euro. Da er alle avgifter, forsikring osv inkludert. Det er kommet en ny avgift på 66 euro for tysk tollbehandling med røntgen. Prisen vil kunne variere noe etter vekt o.l. Det er også rimeligere å sende flere våpen samlet. Det er gratis å lagre våpen hos Krico i 3 mnd, så en kan kjøpe fra flere også sende alt samlet fra Krico. Har ingen forbindelse med Krico, er bare en fornøyd kunde. Jeg hadde kontakt med Arndt Kriegeskorte.
 15. Waffenexport24.de

  Jeg fikk en drilling send hjem fra Tyskland via Krico. Ikke det billigste alternativet, men veldig proffe både på kommunikasjon og selve forsendelsen. Drillingen ble levert på døren og regning for moms kom noen dager etter. Slipper dermed å hente den på terminal og at den blir liggende på tollkontrollen i uker. Anbefales på det varmeste og jeg er ikke i tvil hvem jeg velger neste gang jeg skal ha våpen fra Tyskland.
×