Jump to content

Vesper

Members
  • Posts

    64
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Vesper's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

  1. Husker dere filmen Ace Ventura: Pet Detective? Og samme året (1994) den andre med samme skuespiller, Dumb and Dumber? Perfekt tittel på dagens trend. I sommer plukket jeg noen hvitveis og satte dem i en krukke for å pynte ved siden av PC’en. Men naboen hadde sett ugjerningen, ringte politiet og anmeldte meg. Nå sitter jeg i enecelle med vann og brød. Nei, brødet fjernet de i går, for det er umoralsk å benytte oss av stakkars minoritetsplanter som hvete og rug. Jeg hørte nettopp – innimellom vannslurker og biter av polyetylensmørbrød uten smør – at Politidirektoratets nye bygning skal få en egen fløy for Blomsterpolitiet. Der blir fem tusen betjenter, og avdelingssjefen er Balle Tulipan. Om en liten stund havner jeg vel i forvaring i Trøndelag. Med mindre advokat Meling tar saken min og stiller Siv Jensen for riksrett.
  2. Robinson og Oddvar - helt og totalt enig. Jeg sto opp tidlig i dag og gikk i Nordmarka på grunn av elendig humør. Det hjalp ikke stort, men på vei nedover fra Kikut fikk jeg plutselig en tanke. Bragernes torg, Z, en omelett og to øl hadde vært lykke. Samme fanden hva slags øl som er best. Å sitte utenbords i solen og ta en pils er lykke samme hva pokker ølet heter.
  3. HM Media ba meg publisere følgende: I det siste opplaget av Ladeboken utgave 6, har trykkeriet kastet om på 10 sider. Ladebokens utgave 6 som er sendt ut ETTER 12 april i år, blir trukket tilbake, og solgte bøker vil erstattes med nye. Det er 10 sider i forbindelse med ladedata for pistol. Sidene er paginert, altså merket med riktig sidetall, men de er stokket om. Problemene begynner på side 362. Den siden følges av 365, deretter 366,så 363,364,så 369,370, så 367, 368, så 371. Bøker kan returneres til oss, så vil vi dekke utgifter og naturligvis erstatte bøkene med korrekte utgaver. Ta kontakt med: lars-tore.lien@hm-media.no Dette gjelder altså KUN bøker solgt og sendt ut etter 12 april 2010.
  4. Trykt publisering av ’The Best of Våpenjournalen’ er er et fåfengt prosjekt. Inntekt ved salg ville ikke dekke produksjonsomkostningene. Hva gjelder opphavsretten – med ett eneste unntak hadde Våpenlitteratur AS alle rettigheter til artikler så lenge jeg drev firmaet. Men hva betyr det? Som en jurist her har påpekt, så er det ingen enkel sak. Muligens kunne vi publisere en artikkel om igjen, men vi kunne ikke selge den til et annet tidsskrift uten at forfatteren fikk et ekstra honorar. Jeg solgte Våpenjournalen til et aksjeselskap som gikk konkurs etter kort tid. To menn, tidligere nevnt i tråden, overtok konkursboet. De overdro senere rettigheten til en annen. Har han rettighetene? Ja, men nei. I dag er det vanlig at tidsskrifter forlanger en kontrakt med forfattere som sier at kjøp av av artikler innebærer retten til å publisere digitalt i tillegg. Slik var det ikke den gangen, og forfattere/fotografer fra Våpenjournalens tid har fremdeles krav på honorar om noe blir lagt ut på nettet. Vedkommende som til slutt overtok konkursboet kontaktet mange av forfatterne og ba om tillatelse til digital publisering. Noen sa ja til det, men to av de viktigste sa nei. Jeg var en av de to, så nå vet dere hvem som har skylden. Det er ikke noe å grine over, dagens innstilling blant skytter og jeger er en helt annen enn da Svein og jeg lagde Våpenjournalen.
  5. Ny våpenlov på gang, en som kan ta strupetak på oss alle. Men hva diskuterer dere? 'Brekke' inn løp, over- og underlyd. Jeg sier ikke det jeg har lyst til, slike ord passer ikke offentlig.
  6. Så vidt jeg husker, hadde Våpeneierforbundet på det meste noe under 4000 medlemmer. Det burde ha vært 200 000. Kammeret har omtrent 9000 deltagere, det skulle ha vært 100 000. Det er derfor vi stadig får nye lover og forskrifter med økende innstramming. Våpeneiere er pyser. Unnskyld, men jeg sitter og ler. Dere har fått som fortjent.
  7. Du er inne på noe der, solheimen. Før jeg utgav bøkene selv, sendte jeg manuskripet til noen forlag. Jeg fikk mange svar fra forlagskonsulenter, og de stred sterkt mot hverandre. En av dem sa mye pent, men konkluderte at historien ikke kunne utgis som bok. Derimot hadde historien passet flott som en TV-serie, skrev han. Det er jeg faktisk enig i. Det hadde nok ført til sensur, ja. Vold er greit i våre dager, men det er verre med sex. Hva Peter og Ellisiv fortok seg i hemmelige stunder kunne ikke ha passert i noe annet en en pornofilm. Selv kapittel 13 i Demon hadde nok blitt for mye for moralistene. En mann og tjue jenter kliss nakne i en hule... Livet er som det er, men ikke alt skal skrives eller filmes. Hvor går grensene? Jeg aner ikke. Bare jeg slipper Solstad, Knausgård, Tarantino og de fem siste justisministrene, så er jeg tilfreds.
  8. Takk, Fulmen. Jeg kan fremdeles ikke se at noen forskrift er 'avvist', men skal gå gjennom teksten av 2008 og forskriften som ble satt i kraft i 2009. Det skal jeg komme tilbake til. Viktigere - jeg er fullstendig enig med Jaktlykke. Del Kammeret og NOJS i to. Slik det har utviklet seg, er sammenblandingen skadelig for begge parter.
  9. Beklager hvis dette blir en dobbeltposting, men innlegget mitt ble ikke vist. Du svarte ikke på spørsmålet mitt, Fulmen. Ikke du heller Morten Vinje, og det var deg jeg spurte. Jeg er oppmerksom på at en forskrift ble ferdigbehandlet i 2008, men ikke satt i drift før et år senere. Hva med det? Jeg gjentar - hvilken forskrift ble avvist?
  10. Dette er flaut for meg, jeg kan ikke ha fulgt helt med. Derfor - Morten Vinje, hvilken forskrift var det som ble forkastet? Jeg har bare hørt om en som ble vedtatt? Ellers ... kritikk er en god ting, den holder hjernen i gang
  11. Styret i NOJS burde tenke på et enkelt faktum. Det er ikke NOJS som er Kammeret, det er omvendt. Hvorfor fikk NOJS gjennomslag hos de andre skytterorganisasjonene og status som høringsintans angående den nye våpenloven? På grunn Kammeret. Her er det 9 000 medlemmer, og det gjør inntrykk. Ikke fordi ni tusen er så mye, men Stoltenberg lar seg bli avbildet med en IPod, og Obama og Gordon Brown twitrer. Kammeret er Internett, og det tar sentralmakta høytidelig. Det skal jeg ikke si noe mer om, for da... Tenk på det, styret. Ikke gå i automatisk forsvar, ikke avfei kritikk fra brukerne. Den kan være god eller dårlig, men ta den alvorlig. Skaubjørn tar den visst alvorlig, men ærlig talt, Vinje... Forøvrig mener jeg at Karthago bør nedlegges.
  12. Klipp,klipp G.Larson Poacher, du har min støtte. Ikke at du trenger det Jeg har lovet meg selv ikke å kommentere tråder om våpenlov og forskrifter. OK. jeg har sprukket et par ganger, men jeg satte meg ned i stolen, så i speilet og sa - aldri mer. Aldri! Kanskje jeg klarer det også.
  13. Kjære deg, Etterbrenner - det er jo nettopp noe av moroa. Særlig når jeg kranglet med museumskonservatorer, og hadde rett
  14. Mange takk, Per-S og OptiBond. Det er godt å vite at det fremdeles finnes folk med føttene plassert i virkeligheten. PS. Jeg la inn samme innlegget for noen minutter siden, men det dukket ikke opp. Blir det dobbeltposting, så slett et av dem.
  15. Historien om Kompaniet består egentlig av fire bind – Vida, Demon, Ioranna og Silva. Vanlige forlag vil ikke utgi dem, mener at de ikke kan selges. Antagelig har de rett. Det er mye jobb å gjøre dem ferdig og inntekten er null. Men hvis jeg kjeder meg nok innimellom free lance drittjobber, så kommer bind 2 på nettet. Personlig sukk – den eneste jobben jeg har hatt glede av i de siste åren er Damms historiske verk, Våpen. Den likte jeg.
×
×
  • Create New...