Jump to content

Per-S

Members
 • Content count

  3,180
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Per-S last won the day on January 16

Per-S had the most liked content!

Community Reputation

253 Excellent
 1. Mer driftssikker? Hvor har du det fra?
 2. Som flere ganger tidligere betrakter jeg jeaant sine synspunkt og utgreiinger som tøv. Dersom en AR mekanisme brukes med svært skittent krutt kan det oppstå problemer med avsetninger inne i glidekassen etter 500-600 skudd uten puss eller smøring, dersom våpenet blir stående upusset slik at avsetningen får hardnet.. Samme problem vil oppstå med andre automatrifler, muligens mye tidligere. Dersom du skal skyte så mange griser på rappen er det nok ingen automatrifler som duger, da skal man bruke en Mauser M-98.
 3. Stor forskjell mellom vanlig og ackly improved?

  Fordelen med 6,5-06 AI i Norge er at det er mulig å brotsje opp et 200 STR løp og dermed få billige løp.
 4. Da kan vi starte med å anmode om at kokker med fagbrev har generell tillatelse til å bære sin kokkekniv til og fra sitt arbeidssted, også når det medfører bæring av kniv på offentlig sted. Spøk til side, om det skulle tillates at kvalifiserte personer kan bære ladd skytevåpen på offentlig sted må det fremdeles være en hensikt med dette, man må oppnå noe som gjør at sikkerhet for befolkningen som helhet får en sikrere tilværelse. Situasjonen i Norge er i dag ikke slik at bæring av ladd våpen vi gi bedring av alminnelig sikkerhet. Kompetansemessig og psykisk er det nok mange som ville oppfylle eventuelle krav, mange skyttere og militært personell er på mange måter bedre trent med våpen enn politiet er. Om det i fremtiden skulle bli endringer som gjør det aktuelt for menigman å kunne bære våpen er det noen utfordringer som må klarlegges. Ved bruk av militær makt i fredstid er det to viktige begreper som må avklares. Det er "retaliation in kind" og "rules of engagement". Det vil si at en må klargjøre hvilken maktmidler kan brukes i hvilke situasjoner. Her er Norsk politi meget dyktig, de avklarer de fleste situasjoner ute å måtte benytte skytevåpen. Er det mulig at vanlige borgere vil ha den type opplæring som dette krever, og evne til å gjøre det? Neppe. Da er vi tilbake til start. Forholden i Norge må endre seg drastisk før det blir behov for generell bevæpning av vanlige folk. Rent selvforsvar er en helt annen sak.
 5. Ukjent .22 randtenning for meg

  Her er innstikkløpet med to sett adaptere for kammeret slik at de fungerer gjennom magasinet (på noen våpen) Det er kontramutter på løpet slik at innstikkløpet ligger spent fast. Patronen legges i adapteret som har et randtenningstennstempel som tennstempelet treffer. Det er en messing plate som treffes slik at tennstempelet ikke blir stuket mot stål. Siste bildet viser adapter satt inn på løpet.
 6. Ukjent .22 randtenning for meg

  Småtassene er 4 mm randtenningspatroner med litt ulik form, de brukes ofte i innstikkammer.
 7. Ukjent .22 randtenning for meg

  Jeg har et slikt sett, kan ta bilder av det om noen er interessert. De ble solgt av Hauge, samme mann som lagde Haugediopter for Krag og Mauser. Dette var det mest brukte diopteret før Busk ble valgt til Sauer.
 8. Ukjent .22 randtenning for meg

  Egentlig kom jo Velo Dog etter at sykkelen hadde gjort sitt inntog, men samme type selvforsvarsvåpen fantes jo før det også. Men patronen er så lang at den mest trolig er for rifle.
 9. Ukjent .22 randtenning for meg

  Belgia og Frankike hadde mye rare kreasjoner. Kan dette være en lang Velo Dog?
 10. 32cal hulbase wadcutter kuler

  Jeg har noen, hvor mange trenger du?
 11. Da våger jeg meg på et "statement" som det heter på nynorsk. "Muligheten for at sivile som lovlig får bære ladde våpen på offentlig sted i Norge skal bli innvolvert i hendelser der de kan bidra til å redusere skade er så liten at det er større sannsynlighet for at uhell med disse våpnene samlet blir en større ulempe for samfunnet enn nytteverdien" Lang tung setning, men det er min mening om forslaget.
 12. Neida, han har bare forlest seg på Morgan Kane som trekker på 1/5 s og skyter fra hoften.
 13. Oppbevaring av ammunisjon

  Det jeg skrev er det samme som Taure har fått fra politiet. Dersom rommet er avlåst og våpen i våpenskap er det tillatt å oppbevare ammunisjon i rommet. Dersom du har et våpenrom kan ammunisjon oppbevares i rommet dersom den er innelåst i skap osv.
 14. Da har vi 48 år på oss til å komme tilbake dit på 1000 års jubileet- om vi vil.
×