Jump to content

warthog

Members
  • Posts

    46
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

warthog's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • Conversation Starter
  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Har samme rifle selv, pluss en enda gamlere 640. Begge har cirka likedan stokk. De er knallharde og skyte med. Vill nesten anbefale og skifte stokk helt. Jeg har skifta til BOyds stokk, under tusenlappen inn til landet. Skulle du skyte kun med åpne sikter blir det nok litt bedre, stokken er ikke designet for bruk med kikkert. Uansett, fin rifle av god gammel svensk kavalitet. Ser ut til at du har alu. underbeslag, de fikk det etterhvert først var det stål, som var sett på som en bedre løsning. Mitt har også alu. sjekk også ut linken her: http://www.jaktojagare.se/husqvarna-164 ... bruksbossa" target="_blank STIG:)
  2. Har brukt Jet A-1 til primus i lang tid. Dette var i 2001-2003. Feltarbeid på Svalbard. ca 2mnd i felt totalt. Lever ennå. STIG:)
  3. Dette så veldig godt ut. Takker for inspirasjon! STIG:)
  4. Litt av poenget med ett forum er jo at alle kan ta del i læringsprosessen. Så dette er jo ikke spesielt nyttig for resten av oss som kansje er interesert i våpen generelt og kansje HK sine sivile spesielt. Dette er sagt i største vennlighet og jeg er ikke sur eller vill framstå som noen wannabe mod. eller noe. STIG:)
  5. Hunden min roet seg betraktelig ned i den alderen, men det er jo mye som skjer med kroppen i den tiden. Jeg fikk en roligere hund etter å ha begynt og sykle med den. Ikke så velidg lange turer egentlig, men intensive turer, den fikk "strekke" ut litt, noe jeg ikke klarte med å gå med den. Samtidigig er jeg med på "miljøtrtening en gang i uka, der vi møtes med andre hunder og trener på "hverdags" oppførsel, ikke bli "gal" hver gang en annen hund kommer bort, ikke hilse på alle hunder en møter osv osv. Merker at selv ett par dager etter den treningen så har den fått brukt så mye energi at den vill like og slappe av litt. All slags trening vil gi slilke resultater tror jeg, om det er "miljøtrening" sportrening, dressur agility osv osv. I tillegg til det har jeg ikke så langt fra meg enn hundeluftegård jeg kan slippe henne fri og der det også er andre hunder hun kan leke med, hvis de går sammen da. Der er vi 1-2 ganger i uka og hunden er da rolig i 1-2 dager etterpå. Det sammen med miljøtreninga, sykkel og generell lek har gitt oss en hund som kan leve godt med oss innendørs. STIG:)
  6. http://ipsc.org/pdf/RulesHandgun.pdf" target="_blank - Er det slik at det SKAL brukes en 5" pistol til production? Nei, finnes en liste med godkjente pistoler. - Hva er lov av modifikasjoner? bytte til fiber-sikte, legge på greps tape, ol? Fiber sikte ok, grepstape ok - Er det noen krav til utstyr som belte,magasin holdere, hylster, evt annet utstyr? Beltet må være sikkert, hylster bak "hoftebenets fremste del" samme med mag holdere. Ikke lårhylster. Detaljene er i regelverket. Ellers les reglene på linken over. STIG:)
  7. amerikanerne er redde for at noen skal bruke gamle våpen, mauser med .318 løp.f.eks. i en frisk m98 kan høyere trykk brukes. står en del om det i speers ladebok nr 13. STIG:)
  8. Det er vel mere sannsynlig at temperaturen påvirker kulebanen pga. høyere utgangshastighet. Kruttet blir varmere og gir høyere trykk. Tror ikke temperatur vill påvirke kikkerten som sådan, men mange faktorer som spiller inn, kansje mirage når sola skinner? Vanskelig og finne ut om det er kikkerten eller andre faktorer. STIG:)
  9. Andre igjen vil ha problemer med å få fri på jobb for å bli med på stevner. Andre igjen vill ha med seg familie på stevner. Så tror nok at uansett når ett stevne blir lagt, vil det bli noen det ikke passer for. STIG:)
  10. Kan tipse om denne, er ikke syntetisk men svarer til de fleste andre kriteriene dine. Er ikke spesielt lett. http://www.boydsgunstocks.com/CLA-MAUSE ... 00-012.htm STIG:)
  11. Jeg deklarerte mine våpen på nett, til svenske myndigheter, når jeg skulle til Finland. Les selv her på disse lenkene, kansje du finner noe fornuftig. STIG:) http://tull.se/innehallao/v/vapen/vapen ... 08655.html http://tull.se/innehallao/tjanster/skju ... 10780.html https://tid.tullverket.se/svd/
  12. "liten case" = "en liten sak" STIG:)
  13. Jeg fikk kjøpt en pipe av "snapphane" her på forumet. Han borrer opp gamle løp. Jeg er meget fornøyd med den pipa jeg fikk av han. Til en fornuftig pris. http://www.nisi.no/piper.html STIG:)
  14. Hvis det er praktisk en har lyst til å drive med, så er det like greit og starte rett på praktisk. Fordi praktisk har andre regler for behandling av våpen, slik at en ikke trenger og avlære seg det en har lært i andre grener. Når det er sagt er det bare bra og drive med forsjellig skyting for og bli bedre i praktisk skyting. Jeg personlig startet rett på praktisk og fikk sikkerhetsreglene der i ryggmargen. Det er lettere og tilpasse seg andre skytingers regler etter og ha lært seg praktisk reglene, det skader ikke og holde pekefingeren unna avtrekkeren til du har målet i sikte i felt, men finner du trykkpunkt i avtrekkeren før du har målet i sikte i praktisk er du disket... Når det gjelder 8 åring er jeg tilbøyelig til å si at han kansje kan ha godt av og vente ett par år. Men det er individuelt. STIG:)
  15. Skulle ikke være for vanskelig og få den til å passe i M98, da låskassa på 1600( hvis det er det samme som min 1640) er tilsvarende "small ring mauser" og en M98 er en large ring mauser, det går på diameter på framsiden av låskassa. Men det blir da litt beddemasse e.l. rundt framsida av låskasse da. Boyds har fine stokker for small ring mauser, som skullle være mulig og få inn i landet til riundt 1000 lappen. STIG:)
×
×
  • Create New...