Jump to content

høggern

Members
 • Content count

  11,204
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

31 Excellent

About høggern

 • Birthday 06/04/2012
 1. Kan jo fylle litt på, min erfaring med 7,62X51 piper til baneskyting er at de holder ca dobbelt så lenge som 6,5x55 piper. 8-12 000 skudd er mulig å få til med de før de føles oppbrukte. Å det er jo dobbelt så mye som jeg har brukt de fleste 6,5 piper.
 2. Jeg har et løp som "har gått siden 40 tallet", jeg snakker ikke om antall år, men antall skudd Forresten er det mange som har løp som går hull i hull, som dessverre bare gjør det når jeg ikke er på banen.
 3. Som tittelen sier, hva er folks praktiske erfaringer med løpslevetid i div kalibre? Min erfaring med 6,5X55 i sauer (dfs bruk) er at den er vanligvis et sted mellom 4000 og 7000 skudd, avhengig av patron.
 4. Ingen som har noe formening om dette? Et par skytterlag jeg har vært medlem av har hatt ca 100 medlemmer som gjør nemlig omtrent akkurat dette et par tre ganger i året, (møter opp, skyter, får stempel, drar)
 5. Du skrev et par innlegg på tre minutter. Da jeg begynte skrive innlegget var det som et direkte svar. Men før jeg rakk å svare så var det kommet enda et inlegg fra deg. I følge forumreglene skulle man ikke sitere om man svarer rett under et innlegg Alt er basert på dugnad, men om man ikke skulle jobbe 50 ganger mer dugnad enn gjennomsnittsmedlemmet, eller jobbe like mye dugnad som gjennomsnittsmedlemmet.... at settingen er at man bare skal kunne bare møte opp, til dekket bord, skyte å så dra. Hva er verdien på dette? Er det ingen som tør si noe?
 6. Du svarte på mitt innlegg går jeg ut fra, så da spør jeg hva er kontigenten siden du forventer at noen skal stille opp og bruke sin fritid for at du skal skyte.
 7. Så du forventer at det er gratis. Det gjør de fleste. Hvor høy kontingent betaler du da?
 8. Jeg har spurt tidligere. Hvor mye mener folk det kunne være "verdt" å kunne møte opp på en skytebane, kunne skyte på ferdig oppsatte elektroniske skiver, kunne skyte på 100 og 200m en hel økt, skyte på oppsatte selvanvisere på for eksempel 200, 300 og 400m, DVs komme til dekket bord med baneoperatør/standplassledere/sikkerhetskontrollører til stede? Hvor mange kroner kunne vært en ok pris for dette for la oss si 3 timer? (de fleste vil jo ha det gratis, men hva mener dere er en ok pris for gildet?)
 9. De vil kanskje være gratispassasjerer fordi det er enklest for de?
 10. Stereotypiske skyttere - Norsk versjon

  Jeg tror ikke at det er 10 cm feil på det beste..... Kanskje jeg med godvilje kan gå med på at en skive (som det er feil på) anviser 10 cm feil, men at alle gjør det tviler jeg på. Forresten er jeg DFS skytter satser mest på felt, og der er det like viktig med god innskyting som for jaktriflene mine, og de elektronikksivene vi har på både 100 og 200m gir innertier når våpenet er innskutt på papp. dvs at treffet er under 1,5 cm unna senter på 100m og under 2,5 cm fra senter på 200m. Men dette er off topic.
 11. Stereotypiske skyttere - Norsk versjon

  I utgangspunktet kan det stemme. Men jeg har da skutt på endel titalls forskjellige Elektroniske baner de siste tjue åra .... og har til dags dato ikke opplevd så mye avvik at jeg ikke hadde truffet et a4 ark på 100m etter å ha vært sentrert etterpå.......
 12. Stereotypiske skyttere - Norsk versjon

  Har dette skjedd? Eller er det på linje med det som står i mosebøkene, noe noen snakker om og påstår har skjedd, men ingen var der og opplevde det.
 13. Stereotypiske skyttere - Norsk versjon

  GGG har selvfølgelig god rekruttering. Og det er neppe tilfeldig. Når man for eksempel har brukt 15 timer på å vedlikeholde elektroniske skiver, og oppdager at noen driver å skyter pistol på 100m rifleskivene med tilhørende sundskutte ting og tang så rykker man for eksempel stadig nærmerer GGG medlemskapet, når man andre ganger oppdager at gjøkunger som ikke engang betaler de skarve hundrelappene det er i medlemskap bruker banen og både ødelegger ting og roter uten å rydde etter seg, så blir det enda lettere å vurdere GGG medlemskap. Så GGG er jo en steriotypi man og burde utgreie litt, men også grunnene til at GGG blir akkurat sånn....
 14. Stereotypiske skyttere - Norsk versjon

  Kikkertsikteskytteren, han som tror at det er feil på alle elektronsike skiver siden han ikke klarer skyte inn på de, eller ikke klarer skyte samling på de. Merkelig nok kommer det innimellom en 10-11 år gammel jente å skyter midt i på samme skive rett etterpå, uten å justere på siktet selv om det er innskutt på papp. Samling skyter hun også.
 15. Deler til anschutz diopter

  Jeg leter etter deler til et anschutz dioptersikte, hvor finner man slikt? Eventuelt om noen har defekt delediopter så si fra.
×