Jump to content

høggern

Members
 • Content count

  11,154
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

13 Good

About høggern

 • Birthday 06/04/2012
 1. Jeg har et Brownells kroningsverktøy, på den er det en låseskrue til piloten. Hvilken unbrako dimensjon er det på denne (den er liten, det er sikkert noe amerikansk tommetull størrelse) Er det noen som vet? Og som vet hvor man får tak i slikt.
 2. Årets landsskytterstevne

  Jeg skal. Tradisjonen tro blir det klasse AG3 og klasse 5. Muligens for siste gang medmaskingeværet. Det er jo litt snufsat børsa sannsynligvis er på veg til spikerverket i løpet av kort tid,. Iallefall med tanke på at jeg skjøt 49 48 50 på tre serier på rad i dag.
 3. Problemet er at folk er folk. Så lenge noen brukere "liker trynet" på en leverandør så vil de kunne snakke varmt om denne leverandøren. Hvis noen brukere liker produktene til en leverandør kan de kunne snakke varmt om produktet eller leverandøren. Og motsatt, om noen brukere ikke liker trynet på en leverandør vil de la vær å snakke pent om leverandøren, eller snakke dårlig om vedkommende. Dette er forsåvidt helt greit, men i hele kammerets historie, og muligens i sluttstykkets historie og, har det vært en del brukere som har/hadde lagt sin elsk på enkelte leverandører, samtidig som de har/hadde lagt en viss milsliking mot enkelte andre leverandører. Dette førte til at om brukere fortalte om dårlige erfaringer med leverandører så kom hylekoret på banen og ville tilbakevise det. Den største problemstillingen kommer på banen dersom det er moderatorer som er i den stillingen at de liker eller misliker noen leverandører. Det vil kunne påvirke oponionen all den tid moderatorer er sett på som myndighetspersoner av den menige kammerbruker, og det vil også kunne påvirke modereringen.
 4. Olje mellom løp og låsekasse Sauer 200 STR

  sannsyligvis mindre stabilt pga mindre friksjon ja.
 5. Hva om du bytter patron, er avvikene likedan da?
 6. Hullkorn til M59/KV59

  Jeg har en KV M59 med originalt forsikte. Jeg er ute etter hullkorn til denne, det er stolpekorn pr i dag. Det er ikke urmek eller anchutz type korn, men noe annet som er satt i et svalehalespor. Er det noen som vet hvor i all verden man kan finne no slikt?
 7. 3006 fra raufoss

  Jeg fikk nylig et parti Raufoss 3006. De eldste patronene er merket 1951 og pakka er merket M2. Disse har en 152 grains kule og bladkrutt. Det er også noe RA 1952, RA 1953, AYR 1954 og 1955. Alle disse er likedan. I tillegg er det noe kroneammo, noe er i ladeklips i militære pakker som er merket M2F1 og 1963(tror jeg det var på pakka), og noe i sivile krone pakker, de er merket med lot nr og ikke årstall. Er det noe av dette som er korrosivt (alll 50 tallsammoen regner jeg med), og er det noe her som ikke bør skytes? Kroneammoen tenkte jeg å åpne opp og se hvordan det har gått med kruttet på. Eventuelt kan jo kulene brukes. Noen som har tanker erfaringer eller meninger om dette (dette er jo et diskusjonsforum så fyr i veg)
 8. "Rare" 308win patroner

  Ja jeg regner med AYR54 patronen er en ompressing. De patronene med den lange kula derimot er interessante. Ingen som har vært borti dette?
 9. "Rare" 308win patroner

  Jeg fikk noen 308win/7,62nato patroner fra et dødsbo her om dagen. Deriblant et titalls patroner med en særdeles lang spiss helmantelkule. Hele patronen er nok 73-74mm (fant ikke skyvelæret i farta) Det er to bunnstempel på patronene, noen er kun bunnstemplet "308w", noen andre er bunnstemplet "Lapua 308W", lapua hylsene har nitet hette. Hva i all verden er dette? Noe hjemmemekk eller noe annet? Personen som hadde patronene drev med DFS skyting på 70-80 tallet har jeg forstått. I tillegg fant jeg en patron som var bunnstemplet "AYR 54" som hadde en vanlig lengde spisskule og kunne lignet på en vanlig militærpatron. Kan dette være en kappet og ompresset 3006 hylse?
 10. Har en pakkke 9mm som har lotnr fra 68
 11. Full innboks?

  Jeg hadde samme problemstillinga. Så jeg sletta alt.
 12. Hvilken stilling skyter du opp i?

  Ingen som skyter opp stående på en fot, mens man prøver å strekke seg opp så høyt man klarer komme, etter å ha løpt 500 meter?
 13. Kule på tvers

  Jeg synes den ser ut som en relativt klassisk "velter snart" kule. Men det er min vurdering. Men det kan og være en klisterlapp har flagra, kanskje den har flagra siden det kom en ustabil kule i gjennom. Hvem vet.
 14. Kule på tvers

  Om det bare er tre skudd i skiva er sannsynligvis ikke kulene stabile. 1 av 3 velter, og 1 av 3 ser ut til å være på veg til å velte. Mistenker at noe er galt med løp, munning eller demper.
 15. Kule på tvers

  Hvor mange skudd er det i skiva i første innlegg? 3? 4? 5?
×