Jump to content

høggern

Members
 • Content count

  11,238
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

høggern last won the day on December 6 2017

høggern had the most liked content!

Community Reputation

41 Excellent

About høggern

 • Birthday 06/04/2012
 1. Trenger klubben la han skyte på banen om han driver å ødelegger ting? Kanskje betaling for det han ødelegger fra og med tredje gang noe ødelegges kan innføres? Hvordan skal dette løses?
 2. Skarp patron sitter fast i løpskammeret.

  Det som setter av hetta kan være krutt som presser mot ambolten i hetta. (forutsetter vel krutt som er såpass finkornet at det kan presses inn dit, og boxerhylser)
 3. Forsvarets ammokasser av plast

  fram til midt på 90 tallet var det en type plastkasser med dårlig lås, så kom den bra type med sleider. Husk at kassene ble gjenbrukt, så kasser fra 79 kunne brukes omigjen på ammo fra 99.
 4. Forsvarets ammokasser av plast

  Bare for å forvirre. Så kom 7,62X51 også i tre- kasser med 10 slike "pølser" a 100 i hver, dette var beredskapsammunisjon HV. Og de grønne plastkassene hadde også en forløper i tre, som også inneholdt 5 slike 200skudds grønne pølser, og var i samme form og størrelse som de senere plastkassene. Trekasser var vel så å si enerådende fram til 1976 ca.
 5. BC på gammel rekrutt ammo

  Jeg ville lagt meg på 800 msek ladningen for 6,5 grams rekruttpatroner (står og på de boksene) om presisjon er målet.
 6. Våpenolje

  Man får da levert våpenolje i større forpakninger enn 1 dl. For eksempel i 1 gallon forpakning https://www.brownells.no/GUN-CLEANER-1-Gallon-M-PRO-7-945700128
 7. Våpenolje

  Noen av dere som har vurdert våpenolje til våpenpuss?
 8. BC på gammel rekrutt ammo

  bruk ladedata på skytterlagskrutt NC96M eller Norma 19. der står ladedata for 6,9-7 gram kuler. Da kan du få ganske bra med fart. Er redd den kula kanskje ikke går så godt i den veldig høye farta men det finner du ut.
 9. M1 Garand ombygd til å ta løse magasin

  BM59 var vel og bygd på M1 kasser?
 10. BC på gammel rekrutt ammo

  Om du sammenligner kula med en 22lr så er den jo ikke så fundamentalt forskjellig. Mener norma leverte den kula som 5,2 grams FMJ i en del år.
 11. Ja jeg er enig. Det beste er at noen av de blir oppkjeftige når man påtreffer de på banen og sier at man jo går ut fra at de har betalt medlemskap eller har tenkt å betale det for å bruke banen. Noen av de rydder ikke opp etter seg, skyter i stykker ting de måtte finne på banen (det er ikke sånn at alt treverk som står på standplass er der for at noen skal bære et fram og skyte på det) osv. Så om noen lurer på hvorfor noen som jobber hundrevis av timer dugnad på en skytebane avogtil er litt gretne når folk "bare skal skyte litt" uten å løfte en finger i noen som helst sammenheng kommer å lurer på om man kan flytte seg litt for å gi de plass...
 12. Vi tar 300,- for medlemskap pr år, da har man så å si fri tilgang til banen, 12 timer i døgnet, mer enn 300 dager i året. Det stilles krav om medlemskap for å bruke banen (står på baneinstruksen, der står og skytetider, at flagg må heises, osv, men det er alltid noen som driter i baneinstruksen....) Alikevel har vi "gjøkunger" som bruker banen uten å ville melde seg inn.
 13. NM231 og NM60 7,62x51

  Kruttet er i følge spesifikasjoner for NM60 et krutt som heter NC1055. Noen mener det er RP11, men det er ikke i følge spesifikasjonene jeg har lest. (ladevekt på forskjellige lot NM60 jeg har sjekka på har vært fra 46,4 til 41,5 grain, avhengig av årstall patronen er fra. Så kruttet har hatt "en del" lotvariasjon) Kula tilsvarer Raufoss/RANO sin D-spiss 146 grain som man kunne få kjøpt for inntil ca 10 år siden.
 14. Har du informasjon om at ting unndras offentligheten i større grad enn i andre offentlige organer? Eller prøver du å la det framstå slik ved å være litt diffus?
 15. tja, om du leser tråden finner du vel ut hva jeg sikta til.
×