Jump to content

høggern

Members
 • Content count

  11,168
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

17 Good

About høggern

 • Birthday 06/04/2012
 1. Sauer 200 STR - Årsmodeller - "Forbedringer"

  Er den "ikke mer enn 10 år gammel" har den serienr som er ca Y24-25000 eller høyere Forresten er det vel egentlig ikke no særlig forskjell om børsa er 6, 10 eller 17 år gammel. De kan være gått 200 skudd, eller 20 000 skudd(eller mer). Det er ingen skuddteller på børsa.
 2. Sauer 200 STR - Årsmodeller - "Forbedringer"

  fra rundt 2000.
 3. Skytterlagskrutt

  Norma har oppgitt ladedata med magnumhetter i flere kaliber tidligere, i nyere versjoner av ladedata står det ikke hvilke hetter som er brukt. På skytterlagskrutt vet jeg ikke om ladedata er oppgitt med magnum hetter eller ikke, men min erfaring er iallefall at dersom man benytter federal magnumhetter får man ofte høyere hastighet enn oppgitt på boksen for skytterlagskruttet.
 4. Nosler RDF, ny kule til felt og langholdsskyting

  Nå har jeg testa kulene flere ganger og får samme samling fra gang til gang. Altså er presisjonen akkurat som forventet fra det våpenet. Går "hull i hull" på 100m, dvs at det ikke er luft mellom kulehullene På 200m er og presisjonen meget god.
 5. Nosler RDF, ny kule til felt og langholdsskyting

  For meg har 140 grain Amax ladet til 850 msek eller mer med RA/N15 eller tilsvarende krutt vært selve feltpatronen med stor F de siste 8 sesongene, kula har gått godt i alle løp, og jeg har hatt en stabil patron i vind. Denne patronen har jeg vunnet feltstevner med fra Hedmark til Finnmark. I fjor oppdaga jeg at det var slutt på 140 grains Amax, kula var gått ut av produksjon (skandale) dermed måtte jeg begynne å se meg om etter en ny feltpatron. For ikke så lenge siden oppdaget jeg at nosler var kommet med en ny superkule, den skulle ha høy BC, og min erfaring med nosler kuler er fra tidligere god, jeg har skutt mange banestevner med nosler matchkuler og er fornøyd. Om BC er i nærheten av det som er oppgitt er det ikke så mange andre kuler som er like gode, og de som eventuelt er det er neppe på billigsalg. Målet mitt var 850 msek eller mer så nå ble de nye nosler RDF kulene ladet med samme ladning som jeg har brukt på amax feltpatronen min, en ladning jeg vet går godt med Amax. Jeg har brukt "litt under max for kulevekten" som står på kruttboksen, hastigheta ble klokka til 880 msek med den ene kruttloten (i en pipe), og 855 msek med den andre kruttloten (i en anna pipe). Begge disse ladningene gir gode samlinger med 140 grains Amax, og samlingene var ikke dårligere med RDF kula. Etter første testdag er inntrykket at dette kan bli feltpatronen med stor F fremover.
 6. Kom over en kasse med noen pakker kroneammo lot 96 fra 1965, så den typen ammo må ha blitt produsert mye tidligere og. Har nemlig lot 60 og 62, men der har jeg ikke kassa så jeg vet ikke årstall...
 7. 6,5 x 55

  Seriøst. Finn et annet krutt. N140 er for kjapt til å klare 800 msek med nevnte kule i nevnte kaliber om ikke du ladder godt over max eller har veldig langt løp som gir mye hastighet. I følge quickload (som er et simuleringsprogram) må du ladde med mye overtrykk for å få 800 msek i en 60 cm pipe....
 8. Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Herlig egentlig.
 9. De siste 8 DFS feltsesongene har jeg brukt 6,5X55 med 140 grains AMAX som jeg har sendt ut i mellom 850 og 900 msek (avhengig av løp, kruttlot N15, osv). Med 870 msek har denne patronen omtrent matchet DL felt i 900 msek. Dette har jeg skutt med stort hell, god presisjon, liten vindavdrift og alt har vært velstand, men nå er det slutt på produksjon av den kula. MEN heldigvis har det kommet enda bedre alternativer. Jeg har fått lagt mine klamme hender på Nosler RDF kal 6,5mm 140 grains. Planen er at dette skal bli en ny feltpatron som det kan gå gjetord om. G1 BC på .658 og G1 BC på .330. Til å få vidunderet sendt avgårde har jeg tenkt å bruke et 74 cm løp i sauern, kaliberet er jo selvfølgelig 6,5X55. Jeg har et reelt håp om å oppnå over 850 msek med den kula, med det kruttet og det løpet. (I følge kruttbox er max ca 880 msek med 140 grains Sierra, og med samme ladedata får jeg litt over 880 msek med 140 grains AMAX) Om BC stemmer, og man ladder kula til 870 msek så får man ca like mange knepp til 600m som med DL felt. Men på 600m i 5 msek får man 2 knepp mindre på vind, og med 10 msek får man 4 knepp mindre på vind. Det kan ha mye å si. (kilde for dette: DFS kulebanegenerator). Det er vinden som er det værste å håndtere, så jeg er spent på dette. Dette kan bli en vinner. Rapporter jeg har fått fra noen andre som har prøvd kula virker lovende med tanke på presisjon og at BC stemmer ganske bra. Jeg er spent på dette, testladninger kommer snart og vil bli sendt ut i kulefangervoller i nær framtid.
 10. Hva er dine ladedata for 139gr Scenar i 6,5x55?

  Jeg har erfaring med at 6,5mm scenar har større diameter enn de fleste andre kuler, ( nesten 1/100" større diameter enn for eksempel Sierra MK). Har og så erfaring med at kula (9 grams scenar) kan gå ganske godt i slitte løp som ikke går med andre kuler
 11. Jeg har et Brownells kroningsverktøy, på den er det en låseskrue til piloten. Hvilken unbrako dimensjon er det på denne (den er liten, det er sikkert noe amerikansk tommetull størrelse) Er det noen som vet? Og som vet hvor man får tak i slikt.
 12. Årets landsskytterstevne

  Jeg skal. Tradisjonen tro blir det klasse AG3 og klasse 5. Muligens for siste gang medmaskingeværet. Det er jo litt snufsat børsa sannsynligvis er på veg til spikerverket i løpet av kort tid,. Iallefall med tanke på at jeg skjøt 49 48 50 på tre serier på rad i dag.
 13. Problemet er at folk er folk. Så lenge noen brukere "liker trynet" på en leverandør så vil de kunne snakke varmt om denne leverandøren. Hvis noen brukere liker produktene til en leverandør kan de kunne snakke varmt om produktet eller leverandøren. Og motsatt, om noen brukere ikke liker trynet på en leverandør vil de la vær å snakke pent om leverandøren, eller snakke dårlig om vedkommende. Dette er forsåvidt helt greit, men i hele kammerets historie, og muligens i sluttstykkets historie og, har det vært en del brukere som har/hadde lagt sin elsk på enkelte leverandører, samtidig som de har/hadde lagt en viss milsliking mot enkelte andre leverandører. Dette førte til at om brukere fortalte om dårlige erfaringer med leverandører så kom hylekoret på banen og ville tilbakevise det. Den største problemstillingen kommer på banen dersom det er moderatorer som er i den stillingen at de liker eller misliker noen leverandører. Det vil kunne påvirke oponionen all den tid moderatorer er sett på som myndighetspersoner av den menige kammerbruker, og det vil også kunne påvirke modereringen.
 14. Olje mellom løp og låsekasse Sauer 200 STR

  sannsyligvis mindre stabilt pga mindre friksjon ja.
 15. Hva om du bytter patron, er avvikene likedan da?
×