høggern

Members
 • Content count

  11,114
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About høggern

 • Birthday 06/04/2012
 1. Om du er i tvil, send en mail til dfs å spør. Slik jeg leser skytterboka så er det ikke lov å endre kolbens orginale farge eller utforming (bortsett fra å korte inn kolben noe)
 2. Ja blir vel no sånn olje. Jeg etterfyller fort en liter pr 1500 km...
 3. Jeg har endel LP Hetter liggende. Har prøvd de til særdeles svake ladninger i rifle og der fungerte de. Men jeg lurer på, hvor mye trykk tåler de egentlig. Er det noen som vet?
 4. P4 er nok betydelig tregere enn n320. mer omtrent som n330-n340 eller kanskje tilogmed tregere. Jeg har brukt det endel i 9x19 med 115 grain fmj kule.Da ladet jeg med 4,5 grain og det var moderat. Ca 320-340 msek i glock.
 5. Drypper ingenting av motoren. Bilen gikk nettopp gjennom eu kontroll. Så det blir vel bare billig olje jeg kan fylle litt av uten å gå konk.
 6. Ammo du har fått fra forsvaret? ikke lov å videreformidle.
 7. Y05xxx var neppe 22lr original. Pipa har vel et z-nr
 8. 1991 og sent 90 tall
 9. Ingen kontingent til dfs.
 10. Dette er praksis i følge erfaring. Om laget legges ned skal lagets eiendeler overføres til samlaget eller DFS.
 11. Lovene er klare. Er vel bare ringe DFS å spørre om gangen i det om du er uenig i skytterbokas paragrafer. Der er det jo definert lover for skytterlag. Om laget var medlem av centralforeningen eller folkevæbninsgssamlagene ble de jo flytta inn i DFS av stortinget, og sånnsett er jo arven godt mulig tilbake til 1861 da centralforeningen ble stiftet (forresten godt mulig jeg vet noe om praksis i slike saker og den er ganske lik det Jegermeistern skisserte)
 12. Om laget er registrert i DFS så er det DFS. Når laget er startet har egentlig ikke så mye å si om det er under DFS sin paraply i dag. (veldig mange lag er startet tidlig på 1860 tallet som en del av "centralforeningen for legemsutøvelser og vaabenbrug", og de som er startet på 1880 tallet var en del av "folkevæbningssamlagene", skytterlagene fra de to organisasjonene ble med i DFS i 1893 da disse to inngikk "tvangsekteskap i stortingets ånd" )
 13. Du kan ikke melde et DFS skytterlag ut av DFS. Da må man i såfall legge ned laget. Regler for dette står i skytterboka, og er nevnt tidligere å tråden.
 14. Spørsmålet om M98 er en bra jaktrifle er egentlig umulig å svare på. beste konstruksjonen på alt da den er noe gammeldags MEN.... Jeg går ikke med på at det er møkk uansett hvordan M98 det er.
 15. Ja. Dvs løp generelt..... men jeg tolker det til sauer spesielt....