Jump to content

zeissoem2

Members
  • Posts

    1,246
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

1,590 profile views

zeissoem2's Achievements

Mentor

Mentor (12/17)

  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • Conversation Starter
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

72

Reputation

  1. Her er en tråd som viser mye dyktig Makrofotografering https://www.candlepowerforums.com/threads/tain-tribute-thread.362313/
  2. Leitz Camera ble i sin tid til Lei(tz)Ca(mera)
  3. Ernest lagde mange av sine egne kniver selv. Resultatet av hans arbeid er imponerende
  4. https://www.gustavsenas.no/produkter/treskjæring
  5. Før i tiden var det inkludert støvkost som standard utstyr til bruk å fjerne støv etc før annet hjelpemiddel ble tatt i bruk. Har man en linsepenn har den pensel innebygd.
  6. Stødighet har mye å si. Prøv sammen med stativ så ser man forskjell på lange hold vs håndholdt. Her er det bare 8x som blir brukt som håndholdt.
  7. https://www.gullleather.no/kikkertreim/
  8. Har ikke sett vass før som kvass, men derimot Hvass
  9. Vassere??????, Hva har vasse ,vade med optikk å gjøre????? https://www.riksmalsforbundet.no/qa_faqs/heter-det-hakket-hvassere-eller-vassere/
  10. Ja som bærbart blir det litt stort. Men optikk med stor baslinje er fantastisk å bruke som terrassekikkert. Har selv en 14x45 med bas 520mm på terrassen. Ideelt sett i mitt tilfelle burde den være 882 mm men selv med 520mm er 3D effekten stor. Uten kikkert og med ipd 63mm , 1x blir det da 63mm som naturlig da føles best angående 3D . Selv om de fleste porrokikkerter ikke har ideell baslinje så har de bedre 3D effekt enn takantkikkerter. Enøyd optikk er noe jeg slettes ikke liker å bruke til observasjon.
  11. Om det er forskjell på 3 D effekt angående takant vs Porro ? De fleste takant har baslinje lik ipd visstnok unntak med eksempelvis AK prismer . Porro har alltid større baslinje enn ipd.
  12. Ett øye vs to øyne. Det hele handler om stereosyn og dybde i bildet. Porro og bra lengde mellom objektiver gjør susen. Stangenfernrohr og raumbildtentfernungsmessgerat er en drøm å bruke selv med lav forstørrelse.
  13. Selv synes jeg at 30mm objektiver er det laveste å gå for. Skal man ha en rimelig og god kikkert er Kowa BD 8x32 et alternativ. Så dem i sommer nedsatt til under 4000kr. Selv bruker jeg en swarowski cl 8x30 i fjellet men den er noe opp i pris
  14. https://www.gullleather.no/kikkertreim/
×
×
  • Create New...