Jump to content

flyfisher

Members
 • Content count

  696
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

flyfisher last won the day on June 27

flyfisher had the most liked content!

Community Reputation

11 Good

About flyfisher

 1. Skuddbilder med Buckshot

  Da var Søndagen unnagjort med test skyting av hagle kaliber 16/70... Jeg har valgt å gjøre dette etter Wannsee metoden; på 35 meter med 16 delt skive diameter 75 cm formålet er å finne dekningsgraden i prosent. Jeg valgt "Sorte døden" som patron RWS weidemansheil 16/70 i 3,5 mm etter kontrolltelling inneholdt patronen 127 hagl som også Kjell Løvold i sin bok angir som standard i 16/70. Etter at begge løpene er testet, jeg opp treff, 80 og respektive 82 treff innenfor noe som angir treffprosent på vel 64% i Løvolds bok skulle dette tilsi 1/2 choke, men som han også skriver; tilvirking av hagle tidligere bestilte kunden på treffprosent og ikke diameter på choke. Min drilling måler i munning 16,0 mm og 15,7 i henholdsvis høyre og venstre pipe, noe som i følge andre kilder skulle tilsi 3/4 og extra full choke.. noe som ikke stemmer når man tar det i praktisk testing.
 2. Skuddbilder med Buckshot

  Er enig i at trenings nivået er magert hos mange... men, trua på mirakel patroner er også godt levende.... mange hiver seg på ett mantra om at alt med ordet "Magnum" i seg så er det flott... i hagle verden er det motsatt... tunge ladninger gir dårlig hastighet og dårlige skuddbilder. Men, det er fint at folk tar seg bryet verdt med å skyte på papp, jeg skal faktisk gjøre det på Søndag med min "nye" drilling i det klassiske kaliberet 16/70... ikke mye magnum her nei... Uansett må folk ha litt kritisk filter på.. de skuddbildene som er i denne tråden er ikke mye å rope hurra for, det er ugjevne klumper med hagl her og der.. ikke en fin rund sverm, som er forutsigbar med ett sentrum. Jeg fikk litt motivasjon til å lage en egen tråd på emne; treffbilde etter Wannsee metoden...dvs finne treffprosenten i en 16 delt skive som måler 75 cm i diameter skuddavstand på denne er 35 meter.. vi får se om tiden strekker til..
 3. Skuddbilder med Buckshot

  Hei ! Om du har til hensikt å jakte rådyr med disse patronene skal du vurdere ett par faktorer ; Avstand; å skyte rådyr på 35 meter er meget i grenseland, selv med grov hagl. tiden fra skudd til treff er en faktor du må ta med i betraktningen...Hagl er rimelig tregt i forhold til ei riflekule.. Som du ser på skudd bildene dine, så har du ca 20 treff i kroppen på dyret, mye av disse kunne like gjerne ha sittet i skinkene på dyret....da har du ødelagt så og si alt kjøttet, samt du har vom innhold bokstavelig talt spredt over hele dyret. Avstanden du har valgt 35 meter er som sagt veldig i grenseland, jeg skyter ikke rådyr med hagle over 30 meter, helst godt under fra 12-25 meter er vanlig for meg. Om du får ett dyr på la oss si 18 meter, og du fyrer av en av disse patronene... hva skjer da ? på 18 meter vil jeg tro at du har en sverm på 25 cm om du treffer dyret vitalt er det hvertfall humant...men det er det eneste positive å si om den saken. Med så liten diameter på svermen, er risiko for skadeskyting større enn hva man tror, rådyr har en hoppende adferd og det er lett å treffe fram eller bakbein... det er og blir ett sant helvete å finne dette dyret...jeg snakker av erfaring.. Mulig jeg blir oppfattet som GGG (gretten gammel gubbe) når jeg sier; det er ingen feil å legge i "sorta døden" 34 gram med hagl #3... 12/70 gir deg ofte en mye raskere andreskudd om du skulle trenge det i forhold til 12/76 som (kan) gi mye mer rekyl som opptar tid...og du blir tregere fordi du er opptatt med å hevle deg etter skuddet har gått. Og en viktig ting; rådyr dør like fort etter ett velplassert skudd fra 12/70 #3 -er skudd avstanden riktig bedømt faller de som regel rett ned.
 4. Innreise/transit i Sör-Afrika med våpen

  Du må også ha eksportlisens fra Norge..(?) saken er vel at men strengt tatt ikke har noen krav på å føre våpen UT av landet... men det blir litt krøll når man skal inn i SA..
 5. Tips til utenlandsjakt med litt klasse

  Spørs på hvor mange Dere er da? er det 7 jegere må nødvendigvis en arrangør ha rimelig svært område...og evt guider... ang guide, ikke alle jakter er slik du beskrev.. at man dilter etter og blir pekt ut ett dyr og så er det bare å dra i avtrekkeren... selv om det finnes de som tar den enkleste varianten..fra Pick-upen. Selv jaktet jeg Zebra forrige uke, og vi hold på i to-tre dager før vi fikk noe særlig svung over det.. og etter 5 timer med gåing, jogging osv... fikk jeg avsluttet..egentlig er jeg litt for dårlig form til sånn infanterimarsj men det var litt moro også.. En vennegjeng jeg er med i har innført hundyrsjakt i Ungarn (rådyr/dåhjort) som en årlig happening, vi har tre jaktdager og skyter 8-15 rådyr HVER oss på disse dagene. Inkl fly,jakt, opphold med mat og 20 kg reint rådyrkjøtt med hjem, ligger dette på ca 12-13.000.-for hver jeger. Vi synes dette er en artig form for jakt, og bestanden av rådyr er hinsides enhver fantasi... @
 6. Fritz Steinerstauch Drilling

  7X65R er en meget spenstig patron, jeg har mer enn 25 år erfaring med denne, med så lett børse vil du notere at det går av...EVO er ok den, god presisjon på de jeg har skutt, men en Oryx jeg skjøt.. 2 ganger.. ga ikke gjennom skyting og svært lav restvekt. Min resept på 7X65R var 170 grs Lapua Mega (utgått) som ble erstattet av 170 grs Norma Oryx som også har utgått tror jeg..
 7. Kan det egentlig kalles jakt?

  Jeg har kommentert på siden til Dagbladet at det ikke opplyses hvor mange som blir skutt..... det er jo veldig vesentlig.. om 230 blir skutt og de setter ut 8000 vil jeg si artikkelen er noe feil vinklet.
 8. Gamle fine våpen...

  Prosjektet står litt stille om dagen, stokken settet inn med olje hver kveld og trekker som en øltørst fyllik..men, har fått kjøpt kolbekappe ( Pachmayer Decelerator 1" i brun utførelse. og har fått satt på den, tilpassinger gjenstår. Kommer med noen bilder i morgen.
 9. Gamle fine våpen...

  Jeg får ta deg på ordet da... noen høvlig nålefil hadde jeg ikke, de jeg har er for store/bratt vinkel.. men..Se hva jeg fant i arbeidsbenken min; nettskjærer verktøy ;-))) aldri brukt .... kostet Kr. 100.- i 1991...
 10. Gamle fine våpen...

  Den gamle "finishen" er ikke ett lag som sitter utenpå treverket, den sitter mer "inni" treverket, er vel mest gammel skitt, og rester av "stokkolje" av ymse slag.. Jeg brukte siklingen til riper, var en del av de på kryss og tvers. Ja, ser det er en del porer, hva bruker du som porefyller ?
 11. Gamle fine våpen...

  Ja, jeg bruker trerens, har brukt sikling på riper som har vært noe dype. Trerensen fjerner mye av den gamle dritten som sitter innover i treverket, den åpner opp treverket så tilførsel av ny olje trekker mer inn. Jeg satser på kombinasjonen sikling og trerens, registrerer at den originale ytterflaten på stokken var rimelig glatt og fin, den ble mer ru etter siklingen. skal holde bruk av sandpapir nede på ett minimum. Det er tilpasninger mellom stål og tre her som ikke tåler særlig bearbeiding. Dessverre så har synet mitt blitt veldig redusert siste tiden, den skjeve hornhinnen gjør sitt... så skjæreverktøy og dyre gamle stokker overlater jeg til de som har haukeblikk..
 12. Gamle fine våpen...

  Første badedag igår, idag skal vi fortsette med trestjerners gulvvask, men mer på de områdene hvor det ennå sitter rester etter gammel finsh, særlig nettskjæringen er vanskelig å få ren. Jeg er ikke kompetent til å restaurere nettskjæring ... og hverfall ikke på noe dyrere enn Star Baikal.. For å få renset godt i nettskjæringen er neglebørste eller en tannbørste gode verktøy
 13. Gamle fine våpen...

  Gårsdagens badedag for drillingstokken avslørte en god del trykkmerker og en litt større skade, vel den er på størrelse med ett fyrstikkhode men er allikevel irriterende, forskjellen mellom trykkmerker og en permanent skade kan gode beskrives som en permanent skade er trefibrene brukket, de vil ikke ha en fysisk mulighet til å gå tilbake til den opprinnelige formen. Ett trykkmerke kan man med å påføre temperatur og fuktighet få trefibrene til å gå tilbake til den opprinnelige formen, en fuktig klut og ett strykejern er godt valg til denne prosessen. Bildet viser skaden hvor trefibrene er brukket;
 14. Gamle fine våpen...

  Ja, det hadde gummi rundt objektivet. Dette ble fjernet i forbindelse med hakemonteringen.. jeg er ikke sikker på hvor langt dette siktet er... skal måle det neste gang det er ute av våpenskapet..
 15. Gamle fine våpen...

  Første vaskerunden ;før bilde til høyre, etter bilde til venstre... Vaskerundene må gjentas, da møkk og skitt gjemmer seg bort i kriker og kroker og du ser ikke disse før stokken tørker opp litt. En kortbustet skrubb børste feks neglbørste er fint å få rent i nettskjæringen..
×