Jump to content

seawolf

Members
 • Content count

  3,601
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

seawolf last won the day on February 17

seawolf had the most liked content!

Community Reputation

198 Excellent

About seawolf

 • Birthday 11/07/1945
 1. Med tanke på hvor sivilisert diskusjonen angående Agder Fpu sitt forslag om lov til selvforsvar er, er jeg ikke redd for at vi kunne lempe litt på regelverket. Pr. i dag er selvforsvar ikke grunn til erverv, men som jeg har sagt i flere anledninger, verden er i forandring i en mer brutalisert og uforutsigbar retning, og vi her i kongeriket har allerede begynt å se virkningen av dette.. Hvor lenge det tar før dette temaet kommer opp til diskusjon i andre sammenhenger gjenstår å se. Men selvforsvar, det å ta ansvar for eget liv, og det å ha lov til å bruke maktmidler for å redde seg selv, sin familie, eller andre, må aldri får lov til å bli skubbet under teppet på grunn av politisk korrekthet. MSM, og den generelle politiker, samt byråkratiet og til dels ordensmakten tier dette i hjel. De vil verken se årsakssammenhenger eller problemene, i hvert fall ikke snakke om det. Men jeg syns det kan være akseptert her inne.
 2. Det er klart at om utgangspunktet for denne meningsutvekslingen er at alle vi som har våpenkort på håndvåpen fra i morgen kan henge de lovlig i beltet og gå ut i det offentlige rom med lovbestemt rett til å bruke det i selvforsvar, eller for å stoppe terror, da blir hele diskusjonen en smule søkt. Om man derimot tenker seg at en slik lov setter krav (som flere har vært inne på) om godkjennelse etter omforente kriterier blir bildet noe mer nyansert. Og igjen, om man legger til grunn et slikt behov basert på dagliglivet på Torpo, Suldal, Dombås, Majavatn eller Rørvik og baserer sitt personlige standpunkt på det, kan hele greia virke tullete. Imidlertid er samfunnet i ferd med å forandre seg, og de som fornekter det, og konsekvensen av en slik forandring, ser naturligvis heller ikke behovet for flere tiltak for å ivareta egen og andres sikkerhet. Mitt syn er preget av et levd liv med mange år utenfor kongerikets grenser, og er det noe jeg frykter er det at naivitet og godhetstyrranniet skal få være det som setter dagsorden i slike viktige spørsmål.
 3. Jeg lurer på jeg hvordan et slik forslag ville blitt mottatt hvis det kom fra AUF i etterkant av Utøya? La oss si at voksne ansatte der hadde hatt CC lisens, hvilken effekt ville det hatt på det som skjedde? At dette forslagen nå kommer Fpu, gjør vel at mange utgangspunktet reiser bust på samme måte som da Carl I. Hagen ble hudflettet for flere tiår siden da han advarte mot ukontrollert innvandring. Rent personlig er jeg for muligheten til å lovlig kunne forsvare seg mot overgrep, gjerne ved hjelp av godkjent CC . Spesielt når man er blitt en eldre herre slik jeg er, og mangler ungdommens hurtighet og muskelstyrke. Jeg er på grunn av det et potensielt offer, og hater tanken på å bli overfalt, skamslått og kanskje drept, mens det ligger utstyr i skapet hjemme som kanskje kunnet forhindret det og gitt meg fortsatt mange gode år her på planeten. Samfunnet vårt blir stadig råere for hver dag som går, foreløpig kanskje begrenset en del geografisk, men vektskåla har tippet, og vi er for lengst passert point of no return.
 4. Håkon Rogne hos Rogne Våpen fikset denne ibenhot-tuppen på min Ruger African (Trond Livden kjøpte rifla av meg etter siste tur til Namibia) Jeg syns det ble bra, men forskjeftet på Ruger`n er jo en smule slankere enn på din. Ellers syns jeg du har fått frem fine linjer på stokken Rino.
 5. Journalist uten peiling

  Ja det har vært flere innlegg i bla. NRK både Dagsnytt 18, og i Dagsrevyen med Tove Bjørgås fra USA om AR 15 som er en kloning av M16 og som lett kan gjøres om til helautomat.
 6. Klassiske 22 lr finpistol pluss evt grovpistol.

  Jeg har endt opp med en klassiker, S&W M 17 Masterpiece med Miculek skjefte fra Brownells (den øverste av disse tre). Nydelig avtrekk, og ligger godt i neven. Til mitt bruk som er uhøytidlig klubbskyting, passer den ypperlig.
 7. Jeg kunne ha sagt litt om det du tar opp, men ville nok blitt kastet ut av kammeret ganske kjapt. Derfor holder jeg kjeft, og satser på å være her en stund til. Men du penser inn på ting som skjer rundt oss, og som vi ikke skal verken snakke eller mene noe om.
 8. Hva amerikanerne gjør og hvilken erfaring de har er egentlig helt uinteressant. Som alle vet, deres rett til selvforsvar og våpeneierskap er nedfelt i et lovverk som vi nok aldri vil få her i landet, dermed er det også irrelevant. Noe er føderalt, noe er statlig, de har The Second Amendment, Castle Doctrine, Stand-Your-Ground osv.... Å bruke USA som sannhetsvitne i en slik diskusjon blir bare tull.
 9. Det virker som om at frykten for sivil bevæpning i henhold til dette forslaget vil utløse det enkelte kaller Wild West-tilstander. Jeg tror ikke det, og grunnen er at en slik lov (om og hvis den kommer), helt sikkert vil ha så mange begrensninger at folk vil betenke seg både en og to ganger før de bruker våpen i selvforsvar eller for å begrense terror. Et hvert skudd avfyrt i en slik situasjon vil nok umiddelbart avstedkomme involvering av rettsapparatet. På den annen side, Kardemommeby viste seg å være en bløff, den har visstnok aldri eksistert, men fortsatt er det masse mennesker som tror de bor og lever der. Etter sammenbruddet av Jugoslavia og balkankrigene, pluss Afganistan og folkevandringen fra Midtøsten og Afrika inn i Europa, er mye forandret, og vi har bare så vidt sett begynnelsen. Det vil bli verre, mye verre, og på ett eller annet tidspunkt må folk få lov å forsvare seg selv og sine mot overgrep og terror når og hvis ordensmakten ikke er tilstede eller makter å gjøre det.
 10. Foe et par tiår siden ble Erik Braathen latterliggjort og idiotforklart da han advarte om hvilke innskjerpinger i sivilt våpeneierskap vi kunne forvente. Han fikk helt rett, og vi har på ingen måte sett slutten på den historien. Om et par tiår til vil vi med stor sannsynlighet se tilbake på denne diskusjonen og undre oss over hvor naive vi var i forhold til den pill råtne utviklingen vi ser i samfunnet. Og det gjelder både øket terror og kriminalitet, og at uskyldige sivilpersoner stadig vekk blir offer. Jeg ligger vel under torva når vi kommer så langt at enkeltpersoner må ta / får lov å ta større ansvar for egen sikkerhet, men at utviklingen vil gå den veien, er jeg sikker på. Alternativet er den engelske løsningen for de som forherliger det.
 11. Det må vel finnes ett eller annet sted i forordningens irrganger regler eller retningslinjer om hvordan en forskrift skal utarbeides og ikke minst praktiseres i forhold til en lov? I mitt tidligere liv var jeg av og til involvert i utarbeidelse av forskrifter knyttet til lov. Her var tunge bransjeaktører høringsinstans, og ansvarlig direktorat (med ansvarlig departement og minister) tok som oftest hensyn til, og vektla de praktiske problemstillinger som fremkom både i utarbeidelsen, og i høringskommentarene, da bransjen var fagmiljøet. Når det gjelder POD/Politiet og deres engasjement i forhold til våpenloven og tilhørende lovverk, virker det som om de har fått fritt spillerom, og ingen, verken politikere eller byråkrater ser dem i kortene når det gjelder deres tolking og forståelse av lovverket.
 12. Hva slags rifle er det, og hvilken type montasje? Et stort x56 sikte på en jaktrifle i 458 Lott høres ut som en noe uvanlig kombinasjon....
 13. Hørselsvern

  De siste par årene har jeg brukt Peltor Tactical XP. Litt større enn snittet, men romslige klokker og super demping. Når det gjelder bruk med jaktradio er disse vesentlig bedre enn MSA Sordin Supreme Pro X som jeg også har brukt en del år.
 14. Jeg var i Namibia i 2011 (en stund siden ) og reiste med SAS Oslo / Frankfurt, og Lufthansa Frankfurt/Windhoek. Null problemer, tysk grundighet og verdens enkleste innsjekk med våpen i Windhoek. SAS og Lufthansa er begge i Star Alliance, og booking av gjennomgående billett med våpen og bagasje var piece of cake.
 15. brystlomme/rig for kikkert

  Bino-Jacket for kikkert. Kan dette være noe?
×