seawolf

Members
 • Content count

  3,385
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

seawolf last won the day on March 12

seawolf had the most liked content!

Community Reputation

33 Excellent

About seawolf

 • Birthday 11/07/1945
 1. Pål S.Jensen i dette firmaet er i hvert fall meget rutinert jeger og våpneier. Hvorvidt han tar slike saker vet jeg ikke, men kunnskap om våpenlovgivningen har han i alle fall. http://zenitadvokater.no/
 2. Jeg sier ikke at dette er negativt. Jeg konstaterer kun at forskjellen mellom brukt og nytt ikke er mange kronene. At et trimmet og justert våpen er bedre å skyte med er vel naturlig, men skal en forvente å få dekket slike oppgraderinger ved bruktsalg? For å trekke sammenligning med feks. jaktrifler, så vil ikke en tur til børsemaker for diverse oppgraderinger gi nevneverdige utslag i høyere bruktpris. Regelen er vel heller at en kan se langt etter å få igjen for slike utlegg.
 3. Jeg kikka litt på de brukte S&W 686 på finn, og prisene lå mellom 8300 og 10000. Da er ikke hoppet langt til en splitter ny.....
 4. Kiwi, må du bestille fra USA (link?), eller fins det europeisk forhandler?
 5. @DoctoRoy . Bare mangelfull norsk rettskriving er nok til at jeg skygger unna
 6. Vi gleder oss i hvert fall Rino . Alltid artig med slike prosjekttråder. Som jeg har nevnt for deg tidligere så fikk en kompis ordnet seg et "matching pair" av to ZKK 602. Den ene er forsåvidt original 375 H&H, mens den andre var en 458 Win, og som fikk ny pipe i 300 H&H. Begge har laminatstokker fra Richards Microfit så det er ikke snakk om noe påkostet prosjekt. Men han er utrolig godt fornøyd med disse to "arbeidsjerna", det jaktes hardt med begge og presisjon og funksjonalitet er 100%. Jeg har hatt flere selv opp gjennom åra, både i 375 H&H og 30-06 og 308 Win, og uten unntak har presisjon og funksjonalitet vært upåklagelig. Disse ZKK riflene må være noe av det beste som er laget med tanke på hardt bruk i felt hvor forutsetningen er at alt skal virke, alltid!
 7. Vi har et par stykker i klubben som har kjøpt nye Buckmark nylig. Det er lette våpen med hardt avtrekk som gjør at de er vanskelige å skyte presist med. Det blir mye napping og tildels dårlig resultat. Jeg vet ikke hvor fornøyde de egentlig er med nyerhvervelsen....det er jo litt artig å treffe det en sikter på også.
 8. Hos meg var det stikk motsatt. Det fulgte med to Wilson Combat magasiner med pistolen (S&W 1911 Pro Series 9 mm.) og de ga stadig vekk problemer ved dynamisk skyting. De ble solgt og erstattet med magasiner fra Metalform (Brownells), og etter det har det ikke vært et feilslag i min pistol. Jeg tror ikke man skal være for bombastisk når det gjelder magasiner om hva som er bra og hva som er "mindre" bra..
 9. Rogne Våpen er ikke de billigste, men jeg har brukt dem konsekvent for alt av våpenmodifikasjoner de siste 15-20 åra. Topp fagfolk koster, uansett hvilken bransje det er.
 10. Et sikkerstikk når det gjelder jaktkuler er vanligvis Woodleigh. De siste 10 årene jeg jaktet med 308W (rådyr og hjort, pluss litt rev, dåhjort og muntjac i England) brukte jeg konsekvent 165 grs Woodleigh PP. Resultatet var utmerket, og presisjonen i min rifle var i hvert fall mer enn god nok. Woodleigh er også blitt standardkula i de riflene jeg i dag bruker på storvilt.
 11. Ca 3,5 her også med 30-06 pipa og Leupold VXIII 1,5-5x20. Det er ikke noen "superlettvektere", da det er bra med stål i mekanismen. Men i og med at det er korte våpen får en vekta "mellom begge nevene" og de virker dermed lette og kjappe å skyte med. Forøvrig fikk jeg chimset litt under montasjen på 30-06 pipa, og både 30-06 og 243 er nå innskutt og begge samler meget bra. Blir det ikke salg får den kanskje prøve seg på rådyr og grågås til høsten.
 12. Det var enda bra at du ikke argumenterte med at kula som stopper i skinnet "samtidig legger igjen all energi i dyret": Noe som enkelte ser som en kjempefordel med tanke på å få tatt livet av viltet.....
 13. Blir ikke dette en noe heftig og generalisert påstand Torf? Og har du dokumentasjon som kan bekrefte dette? Jeg er sannsynligvis i denne målgruppen din da jeg har jaktet med 35 Whelen, (den amerikanske tvillingen til 9,3x62) i ca 25 år, uten å ha registrert at jeg skadeskyter noe mer "de fleste".
 14. Når det gjelder NSF programmene vil nok M41 være et bedre valg enn revolver. Det samme gjelder finfelt med korte skytetider, der har pistol fordel framfor revolver. Jeg har både M41 (er til salgs) og revolver M 17 Masterpiece, og med god tid skyter jeg bedre med revolver single action enn pistol. Men når skytetidene krymper, er pistol absolutt en fordel.
 15. Spørsmålet dreier seg om elg spesifikt, og da blir Sonic sin analyse feil. I stort vilt er det som oftest tunge for kaliber kuler som gir gjennomskyting. Og gjennomskyting er gjerne ønsket da det medfører større/lengere sårkanal, raskere utblødning, raskere trykkfall og raskere død. Avsatt energi i målet er noe diffust, som sikkert kan beregnes rent matematisk, med på stort vilt er det blodtrykksfall som dreper. (Da snakker vi ikke om treff i hjerne/ryggrad/nakke, men i hjerte/lungeregionen)