Jump to content

seawolf

Members
 • Content count

  3,479
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

seawolf last won the day on June 15

seawolf had the most liked content!

Community Reputation

97 Excellent

About seawolf

 • Birthday 11/07/1945
 1. Klar for elgen :)

  Nord for Trofors, Haustreisdalen. Bra med elg det det ut som.
 2. Klar for elgen :)

  Bilen pakket og klar for elgjakt i Grane. Mosjøen neste via en pit stop i Trondheim. Værmeldingene varsler oppholdsvær hele neste uke og fin sør øst bris. Årets høydepunkt
 3. Ny håndkikkert

  Jeg kan prøve Kuli. Utgangspunktet mitt er heller dårlig; gammel gubbe, operert for grå stær på begge gluggene, skjev hornhinne på høyre øye, samt generell alderssvekkelse av synet ( i tillegg har jeg tinnitus...) Det jeg opplever som forskjell på Conquest HD (min var 8x42) og Zwarovski SLC (10x42) er at Swarovski har bedre kantskarphet, bildet er klart i hele planet, motlysegenskapene er litt bedre, ikke mye men bedre. I tillegg er bildet klarere, skarpere i detaljene (bedre kontrast?) og kikkerten er lettere å justere da Zeiss har justeringshjul hvor det skal minimalt med bevegelse til før en er ute av fokus. På Zwarovski må du bevege hjulet litt mer slik at det er lettere å skarpstille fokus. Dette er slik jeg oppfatter forskjellen, andre med godt/bedre syn vil kanskje erfare forskjellen så minimal at det ikke er verdt pengene å kjøpe noe annet enn Conquest HD. Jeg brukte min HD i tre år både på hjort, rådyr og elgjakt, og var godt fornøyd med kikkerten, utvilsomt mye god optikk for pengene. Noen har hevdet at Conquest HD.serien er like god optisk som den gamle Victory serien. Det får andre bedømme som har friske og gode øyne.
 4. Ny håndkikkert

  Jeg har endt opp med det Chiefen
 5. Ny håndkikkert

  Jeg er ikke uenig i den påstanden (har hatt en Conquest HD 8x42 selv i flere år), men at det er forskjell på en kikkert til 6000 og en til 15000 er det ingen tvil om. Det kan til og med jeg se med mine gamle øyne. Om det er verdt prisforskjellen er en helt annen sak, og det får hver enkelt avgjøre ut ifra egne preferanser, bruksområde, og tilstand på eget syn. For min del gir kvalitetsoptikk det lille ekstra som gjør at jeg fortsatt kan bedrive jakt på en sikker måte, og da er det verdt mellomlegget.
 6. .25-06 Remington

  Jeg hadde noen år en Remington 700 i 25-06 Rem. Bruksområdet var rådyrjakt, da den ikke er godkjent for større vilt. Presisjonen var utmerket, med 120 grs Sierra GK og N160 var vanligvis treskuddsamlingene ca 15 mm liggende med reim. Hastighet var ca 950 mps ifølge mine gamle notater. Rifla ble ikke brukt til annet enn jakt, så hvordan kaliberet oppfører seg på lenger hold og med andre kuler aner jeg ikke, men som sagt var presisjon med jaktkuler mer enn god nok til det bruket.
 7. Walkstool, erfaringer?

  Jeg var nok litt kjapp der @vavlo, den var litt for høy for sittende skyting, selv om beina vanligvis synker et par centimeter ned i bakken. Så beina er kappet 8 centimeter og knottene limt på med epoxy, nå fungerer det utmerket @Skaubjønn, på den modellen jeg har er det kun en høyde, men som sagt, ikke noe problem å finne fram vinkelsliperen og justere etter smak og behag.
 8. Walkstool, erfaringer?

  Jeg er 175 høy (lav ) og har 45 cm Walkstool . Den passer meg utmerket med tanke på anlegg med albuene på knærne. Min har sett fire sesonger med til dels hardt bruk på hjort og elgjakt uten å ha sviktet en eneste gang. Det eneste jeg har gjort er å lakke beina med en matt grønnfarge, blank aluminium passet liksom ikke helt på post..... Lett å slå sammen og går greit i sekken. Lett og solid.
 9. Ifølge en engelsk venn og jaktkompis ble det betalt kompensasjon etter pålagt innlevering av halvauto rifler og pistoler med tilbehør i 1996. Hvordan våpnene ble prissatt er han litt usikker på. En senere innstramming som gjaldt luftvåpen ga ingen refusjon. Etter Tasmaniamassakren hadde også Australia et Buy Back program på halvauto rifler og hagler (samt pumpehagler), så ut fra det er det ikke urimelig å tro at også norske myndigheter vil betale en symbolsk sum hvis vi kommer i den situasjonen at våpen må leveres inn.
 10. Jakt klær vadmel og ull, hvem selger?

  Jeg har en jakke (ull) fra Jagdhund og er svært godt fornøyd med den. Supert plagg til bevegelig jakt da den er lydløs og puster godt.
 11. 8,5x63 Reb

  Er den mye forskjellig fra 338-06 A-Square i ytelse?
 12. Ekspansjon i homogene kuler

  Ifølge bildene ser ekspansjonen unektelig litt puslete ut. Den går sikkert dypt, men om den er konstruert for ikke å ekspandere mer enn dette tror jeg at jeg ville stått over. Paradokset er at de reklamerer med stor stoppeffekt (ved slik minimal ekspansjon), noe mellomeuropeerne også hevder å få med myke kuler som nesten eksploderer i viltet på drivjakt.
 13. Rekylklubben: for oss med 375 H&H og oppover.

  Ja det er korrekt, tre skudd for kombi og dobbelrifle.
 14. Rekylklubben: for oss med 375 H&H og oppover.

  Dobbelrifle = 3 skudd på prøven.
×