Jump to content

tunderbrd

Members
 • Content count

  1,469
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About tunderbrd

 • Birthday March 19
 1. Røverkjøp og gode tilbud

  Lyngdal Jakt og Fiskesenter kjører en fantastisk pris på Zeiss Conquest DL nå! 🤗👍 http://www.ljfs.no/produkt/optikk/kikkertsikter/zeiss/conquest-dl/zeiss-conquest-dl-3-12x50-retikkel-6
 2. Colt woodsman

  Å, lykke til! Har også drømt om å eie en slik sidn jeg sikla på en i et svensk våpenblad i barndommen. Men har fra fler hold blitt frarådet å ha en slik som et våpen man skal trene aktivt med da deletilgangen til disse visst nok begynner å bli svært dårlig. Håper noen i denne tråden kan gjøre disse påstandene til skamme. I så fall vet jeg om en slik jeg bare må få kloa i.
 3. Pris 9 mm nato

  En ting blir ikke mer lovlig bare fordi mange velger å bryte loven! Forsvaret i Norge har aldri vært tiltenkt rollen som ammunisjonsforhandler med salg til det sivile markedet. De skal kjøpe og bruke ammo. Men gang på gang ser man at personer ender opp med slik ammo. Hvordan skjer dette? Er det liksom kun ved tyveri fra Forsvaret? Er der utro tjenere der som selger ammo for egen fortjeneste? Jeg kjøpte f.eks selv ei "pølse" med 7,62x55 hos en godkjent våpenhandler seint på ´90-tallet. Hvor de fikk disse fra aner jeg jo ikke, og visste den gang ikke bedre enn at jeg antok at det måtte være helt ok. Andre sivile borgere har også opplevd å få ammo som betaling for hjelp og dugnad ved millitære øvelser o.l (Jada, jeg også...) Så om det er forbudt ved lov? Tja, jeg er jammen usikker! Noen kaller det heleri, men å kjøpe i en butikk eller å få som "takk for hjelpen" er vel ikke i den kategorien, eller? Jeg er jammen ikke sikker!
 4. Ny rifle Benelli MR1

  Med mindre POD sin tanke er at ingen nye halvautorifler skal godkjennes til jakt så fatter jeg ikke hva som skal være diskvalifiserende med denne i forhold til forløperen Benelli Argo. Har en Argo slev, og er godt fornøyd. Kunne gjerne hatt en MR1 om den jeg har idag skulle byttes ut noen gang.
 5. Demontere sikte

  Du risikerer å måtte skyte inn rifla for hver gang om du tar av kikkerten. Men det kommer an på hva slags montasje kikkerten står i, som jeffery sier. Legg enten ut et bilde her, eller spør selger om han/hun vet hva slags du har. Så kan du jo ha det som kriterie når du skal ha ny kikkert, at du vil ha med hurtigmontasje så du kan ta den av og på så mye du vil. Og det så godt som helt uten at du vil få endring i treffpunkt. Ørlittegrann kan der likevel bli, men ubetydelig for de fleste.
 6. Hva jaktstokk har din mauser?

  Min M67 fikk en Boyds Varmintstokk da den ble ombygd fra banerifle til jaktrifle for 10-15 år siden. Idag er den "pensjonert" og lever en roligere og mindre omflakkende tilværelse som langholdsrifle. Den ble, som kanskje flere av oss, litt for tung med årene!
 7. Boyds med konkurrent til GRS, KKC m/fl

  Fantastisk!
 8. Boyds med konkurrent til GRS, KKC m/fl

  Ja, det undrer meg også at ingen importerer Boyds! Med såpass lave priser for så bra kvalitet måtte det la seg gjøre å selge disse i Norge også, selv med bransjens krav til inntjening. Særlig når prisgrensen på 99$ gjør at man ikke like enkelt kan kjøpe direkte lenger. Med denne nye stokken, og med tanke på de noe stive prisene på GRS og KKC, må vel noen kjenne sin besøkelsestid!
 9. Billig rifle i 223 rem til revejakt

  Alt etter hva du mener med billig, men Howa sine rifler er ihvertfall mye rifle for pengene! Har ei slik i .223 og er veldig glad i denne. Anbefales på det sterkeste!
 10. Hvordan gjøre Browning BAR klar for sending med Posten

  Nei, kanskje ikke?! Har aldri tnkt på det! Men rifle er rifle, tenker jeg. Om man tenker på oppbevaring er jo halvautovåpen og pistol/revolver spesielt omtalt med at de uansett skal oppbevares i skap, er de ikke? Eller forsvant dette når "skap fra første våpen, uansett" regelen kom? Ja, etter litt finlesing av lovverket gjorde den kanskje det! Står kun rifle nå...
 11. Hvordan gjøre Browning BAR klar for sending med Posten

  Loven er klar nok, om en litt inkonsekvent, på hva som er vital del: Som vital del regnes: Sluttstykke, låskasse og pipe for rifler For hagler og kombivåpen hvor mekanismen spennes ved at våpenet brekkes, regnes forskjeftet, pipe og kolbe med avtrekkermekanisme. For enkeltløpete hagler regnes ikke forskjeftet som vital del. For pistoler regnes rammestykket, pipe, sleide og sluttstykke. For revolver regnes ramme, pipe og sylinder. Der sier Politiet hva de regner som vital del mtp oppbevaring og sånn. Det jeg mener er uklart er om forskriftene i det hele tatt sier noe om hva man må gjøre ved postforsendelse av våpen! Jeg kan ikke finne noe. Men sender alltid våpen delt, for egen og andres sikkerhets skyld.
 12. Hvordan gjøre Browning BAR klar for sending med Posten

  Ja, så da må man nesten se hva man "gidder" ta løs fra våpenet. Enten sluttstykket, som lovgiver regner som vital del. Å tenke at da er man innafor. Eller gi blaffen og bare fjerne noe for at den ikke skal være komplett. Evt kan man gjøre som snart samtlige forhandlere i landet, å sende våpenet komplett!
 13. Hvordan gjøre Browning BAR klar for sending med Posten

  I følge lovverket er det vel noe uklart om man i det heletatt MÅ fjerne vital del ved sending, så jeg vil si dette er en god løsning. Man har ihvertfall gjort at det ikke er et komplett, skarpt våpen som sendes. Og det er iallefall det eneste fornuftige å gjøre. Ellers kan vel kaskje like lett sluttstykket pilles ut og sendes for seg, om man først skal sende to pakker, mener jeg.
 14. Litt usikker på om denne var til meg, eller mer generellt. Men jeg var imot, og frontet det i mange kretser, forbudet av .50kaliber! Fullauto kan jeg aldri huske har vært lov for vanlige jegere eller sportsskyttere, så det har jeg aldri tenkt så nøye på om jeg er for eller mot. Jeg er dog for at våre våpen skal ha en legitim ervervsgrunn og bruksområde. Er fullt inneforstått med at "kjekt å ha" ikke funker lenger. Derfor bruker ikke jeg personlig mye energi på å få lov til å erverve fullauto våpen. Jeg vil fortsette å kjempe for å beholde de rettighetene vi har idag, men at vi får "tilbake" ting som .50 cal og slikt som allerede er blitt forbudt tviler jeg sterkt på. Ellers er jeg helt enig med deg i at det er kontroll av hvem søker er som bør veie tyngst, ikke hva slags våpen det er.
 15. Du har trolig lite erfaring med drivjakt nedover i Europa? Men vi kan kanskje bare forby det også? Eller ihvertfall forby nordmenn å reise dit? Kjenner jeg blir så trist hver gang noen jeg tenker er "en av oss" kommer med den evindelige frasen "trenger ikke"! Vi trenger jo strengt tatt ikke våpen i det hele tatt. Men det er liksom ikke dit vi vil. Ved stadig å tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer oss selv undergraver vi til slutt oss selv også! Man behøver ikke være så fryktelig konspiratorisk anlagt for å tenke som mange andre her gir uttrykk for, at de som står bak disse lovforslagene har en agenda som slett ikke stopper med å få bort de aller største magasina bare...
×