Jump to content

Wiking

Members
  • Posts

    139
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Wiking's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • Conversation Starter
  • First Post

Recent Badges

8

Reputation

  1. Hei. Allroundriflen min, en Sauer 202 med McMillan stokk, i 6,5x55 eller .308, bruker jeg Swarovski Z8i 2-16x50 på. Den bruker jeg til toppjakt, småvilt, storvilt og kortere langhold (dvs når jeg ikke tar med meg noe mer spesialisert). Her om dagen skjøt jeg ca 900m med den og andre ganger brukes den på korte hold i elgskauen. Den rifla, og kikkertsiktet, er litt "jack of all trades, master of none", men et utmerket allround oppsett. edit: husk 20 MOA skinne.
  2. Virkelig positivt at den ser ut til å gi reelt bedre rekyldemping enn tradisjonell demper. Noen flere som har fått erfaring?
  3. Hei, Jeg synes dette ser ganske interessant ut, rett og slett fordi: Med tre moduler blir dempingen god nok til at jeg personlig vil synes at det er OK å skyte noen skudd på jakt hvert år. Jeg er mer i tvil om jeg vil skyte uten hørselvern med bare to moduler... Rekyldempingen skal være vesentlig bedre enn "vanlige" dempere. Den kan brukes på fire av mine kalibre (.223, 6,5x55, 308 og .338). Hvor godt er rekyldempingen dokumentert? I mitt hode må den være veldig mye bedre enn "vanlige" dempere for at totalpakken skal være verdt det. Vil den kunne fungere på 338LM, eller blir gassmengden for mye? Og ja, prisen er høy.
  4. Denne minnes jeg såvidt å ha hørt om for mange år siden. Ser ut til å ha dødd ut... Noen som kjenner til prestanda eller ladedata på denne?
  5. Hvis man skal gå for litt sær patron og tung kule, så er en WSM-hylse necket opp til 458 en brukbar løsning. Bra tilgang på hylser, til en forholdsvis rimelig penge, samt god tilgang på kuler. Går ganske mye krutt i en WSM-hylse, men burde kunne lades med samme eller litt hurtigere krutt og holde trykket nede pga større hylsevolum enn 458 B&M, som tross alt er en litt nedkortet WSM. Tror dere en slik konstruksjon vil fungere godt i løp på 42-45cm med god forbrenning av krutt og god effekt fra demper?
  6. Innfall; hva med å necke opp gode gamle 6,5x55 til .338 eller 9,3? Masse gratis hylser, i det minste.
  7. Takk for beregninger og god info. Overraskende bra prestasjoner for 338 Federalen. Fordelen med denne er jo billige hylser og god tilgang!
  8. HEWI: Enig, 9,3x62 fungerer nok godt, selv med kort løp. Eneste problemet er at den er for fornuftig.
  9. Mange gode forslag og refleksjoner her, jeg må bare si takk! Skal sette meg og sammenlige litt mer nøye etterhvert. Må si at 8,5x55 Blaser ser mer spennende ut enn ved første øyekast. Virker som om man er i stand til å hente ut gode prestasjoner på denne og jeg tror kanskje at jeg heller mot den, dersom .338 blir kulevalget. Ja, jeg vet pris på hylser er sinnsykt... Ellers skal jeg se nærmere på både 375 Raptor og 9,3x57. Jeg antar at 9,3x57 ladet til litt friskt hevder seg godt prestasjonsmessig. Har sjekket litt angående 458 B&M Super Short. Hadde vært et artig valg som ser ut til å fungere godt i korte piper og med plenty av punch! Problemet er at jeg ikke finner die-set eller brotsj noe sted. Skal forsøke å sende en mail til ham som har laget patronen og se om jeg får til noe.
  10. Ser faktisk at det finnes en 458 B&M Super Short som er utviklet for 16 tommer løp. Basert på en nedtrimmet WSM-hylse. Noen som har erfaring eller hørt noe om denne?
  11. Hei, og takk for masse spennende forslag! Noe som er 338 basert finnes det flere alternativer til, også denne nye fra Blaser, som jeg ikke var klar over. Det er derimot ikke veldig mye å "vinne" over en standard .308 på disse patronene. Gøy og noe annet, javisst! Må si at jeg synes 358 win er spennende. Her er det såpass mye "mer" å levere i form av kulevekt og dimensjon at det begynner å monne. 458 B&M? Virker som en spennende sak! Her ser det ut som om man kan få veldig god effekt fra kort løp, 45cm bør fungere fint. Dette bør jo være flott medisin på elg, samt at man med moderate ladning og demper bør ha rimelig håndterbar rekyl. Noen som har vært borti denne eller har ladedata med nordisk krutt?
  12. Takk! Godt forslag, denne ser ikke dum ut mtp å levere godt innenfor 200m.
  13. Enig, men jeg hadde håpet å finne noe enda bedre, dersom man ser bort fra hvor lett det er med .308. Hehe, der gikk det over grensen til hvor sært det kan være.
  14. Hei! I forbindelse med innkjøp av ny systemrifle, Blaser R8, leker jeg med nye kaliberoppsett. Fordelene med Blaser R8 kontra mer "tradisjonelle" våpen er blant annet utrolig stor fleksibilitet mtp vidt forskjellige kalibre og ikke minst patronlengder. Hittil har jeg bestemt meg for følgende: - .223 til trening. - 6,5x55 for toppjakt og hulling av papp på langt hold. - 9,3x64 Brenneke for all postjakt og annen jakt der man ikke må bevege seg så smidig. For snikjakt og hundeførertjeneste ønsker jeg et lett oppsett med kort pipe (42 cm) og demper. Det blir typisk jakt på rådyr og elg med dette oppsettet og holdene er stort sett korte. Jeg antar 200m som lengste praktiske skyteavstand som dette oppsettet vil bli brukt på og de fleste skuddene vil bli avgitt under 100m. I dag bruker jeg .308 til dette og det er et helt utmerket kalibervalg til formålet. Problemet er at jeg så gjerne kunne tenkt meg noe annet, rett og slett fordi det kunne vært gøy. Så hva er det ultimate kaliberet for lett og kort rifle med demper, der skuddholdene blir korte? Med nok punch til elg og gjerne med god margin! Noen helt frie tanker: - 338-06. Hurtig krutt kan brukes og litt høyre kulevekter er anvendelige. - 338-08 (338 Federal). Samme kule, men er kanskje enda mer fleksibel i korte løp? - 458 WinMag. Her er jeg helt blank, men skikkelig grov kule og grei kulebane innen 200m, selv fra kort løp? Bør kunne anvende krutt som yter godt i kort løp. - 458 Lott (om man først skal gå for WinMag)? Mottar gjerne kommentarer og erfaringer på mine forslag og svært gjerne andre forslag! Er det slik at .308 blir best uansett eller finnes det andre effektive (og artige!) valg for en slik kortholdspatron. Jeg lader alt selv, så obskure og lett upraktiske patroner er også velkommen.
  15. Tusen takk for svar med mange gode tips! Jeg bestilte noen hundre Lapua Open Tip og prøver de først.
×
×
  • Create New...