Jump to content

jmonsen

Moderators
 • Content count

  3,967
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About jmonsen

 1. DSC_6513.JPG

 2. Hvilken stilling skyter du opp i?

  Som Standplassleder og en som er på banen litt for mange ganger i løpet av en uke er dette et artig tema. Ser de fleste ligger å skyter, mange er så anspente at det går galt på skudd 3 og 4. For de festes del skyldes dette forlite trening og manglende kunnskap om skyting. Prøven er ikke noe som gir annen verdi en at våpen og skytter treffer en sirkel på 30cm. At jegre føler seg kompetent til å jakte når de har klart prøven ved et arbeidsuhell ved fjerdeforsøk har forundret meg i alle år. Jeg skyter opp i den stillingen som jeg føler for og det er vilkårlig hva jeg velger.
 3. Den opprinnelige tråden er fjernet. Den er til vurdering av moderator korpset. Videre diskusjon på dette temaet er uønsket om en forsetter i den retning tråden tok. MVH Jan F Monsen Moderator.
 4. Nytt våpenamnesti fra 1. Mars 2017

  Der er nok dukket opp flere våpen lagre fra krigen. Disse blir ikke alltid levert inn. Familien vet ofte ikke om før de tilfeldig dukker opp under den store rydde jobben. Så da er det et håp at disse havner som spiker. Ellers burde våpen av verdi blitt solgt, og innleverer burde få oppgjør for våpenet. Ellers står der nok flere gamle hagler i skap og avlukker som kan ende sitt liv som spiker. Dessverre blir nok de uregistrerte uønskete våpnene forbli i de svarte kriminelle markeder.
 5. Tysk jaktterrier

  Der er flere. Jan Inge Skjerven på Haflo er velkjent . Olav Nordli på Os ved Bergen Trude Granhus og Eivind Lurås Flå . https://www.facebook.com/groups/142246345806575/
 6. Kråkejakt med rifle

  Det er nok rev, katter og løshunder som er den største trusselen mot åte nattestid. Her er ingen fasit svar. Prøv deg fremm. Bruk dagtid i starten. Men du vil nok se at de etter en stund kan komme i gryningen . Men prøv. Her hos meg når jeg er på hytten, hører jeg kråken i tretoppene om morgenen. Og er der skytelys
 7. Hvem kan godkjenne pliktskudd?

  Skal arrestere deg litt på det siste utsagnet. Elektronikk kan du stole på, men det er en forutsetning. Og det er at den eller de som drifter banen gjør jobben sin. Gjøres det så er der minimale avvik. Jeg drifter en NJFF bane Bergens Jæger og Fiskerforenings bane på Kismul (BJF.No). Sist jeg skiftet alle front og bak skiver. samt dro frem mage bannet var største avvik på treffpunktet mellom målt treff og fysisk treff 9mm. Så elektronikken kan du stole på om den stelles.
 8. Kråkejakt med rifle

  Erfaring med kråkejakt med rifle har jeg i mengder. Har flere steder brukt åte på kråke Men kråkene lærer fort hva som er farlig område. Hiv ut maten på kveldstid, helst etter mørkes frembrudd. Da forbinder de ikke foringen med deg. Dessverre vil de og sky den plassen i rimelig lang tid etter at noen kråker er felt der. Du får gjerne to til tre forsøk per plass. Her hvor jeg har hytte er de ikke mye glad i å lande på revåte mitt. Men de setter seg jo i trærne på ca 100m avstand. Poff. og de detter pent ned.
 9. To spørsmål fra en ny rifleskytter

  Nå vet jeg ikke hvor du bor. Det er faktisk en god hjelp for deg og oss om du fører opp kommune i profilen- Bor du i Bergens området er du velkommen til BJF sin skytebane, så tar vi alt der Et moderne våpen. Kjøp skudd. Gå å skyt. Pusse gjør du når du kommer hjem. Innbreking, Joda det var noe en drev med når en i forhistorisk tid ikke hadde finmaskinerte løp. ( nå trekker jeg på meg en masse folk) Skyt og spør de erfarne på banen om hjelp.
 10. Varmekamera til jakt?

  Tror ikke jeg ville prøve å strekke strikket på at du kommer klar lovverket på dette. Om du ikke finner nøyaktig definisjon på at dette er forbudt. Så ligger forbudet i lovens intensjon med bruk av kunstig lys
 11. Våpensøknad - ALT du trenger å vite

  Det er ditt ansvar at skapet er forsvarlig festet. Vis kvittering, eventuelt et bilde av skapets FG godkjenning med serie Nr. Slutt å konstruere alle mulige rare løsninger.
 12. Får legge ut et bilde av 100m standplass. Her er det 9 elektroniske skiver. Rikelig med skyte benker. Ønsker du å skyte på papp er der og papp skiver tilgjengelig.
 13. Lenge siden jeg har skrevet noe her og lagt ut bilder. Her er deler av hagle anlegget som er ferdig stilt. T trapp baner og en skeet bane. Der er og et sporting anlegg til venstre for dette. Alle er velkommen Tirsdager og Torsdager 18000- til 2100. Og lørdager 1200 til 1600. Skudd og duer er på stedet, har du ikke hagle så kan du låne det på banen. Nærmere info på BJF.no
 14. Reven den største synderen.

  Jeg skal støtte Dagl i det aller meste han skriver. Men han har nok mistolket meg, jeg gir ikke fuglejegre eller andre skylden. Men jeg er skremt over at ikke fuglejegrene er mer aktive i jakt på predatorene . I de ti årene jeg har administrert predatorjakten til BJF er det få eller ingen fuglejegre som deltar. Vi vet fra rekker av forsøk at et jevnt trykk på disse øker overlevelsen av hønsefugl. Og da tenker jeg på alt fra Røyskatt til Rev. Når det gjelder predator jakten til BJF er den ikke låst til BJF sine terenger, den er en åpen jakt og det er opp til jegeren hvor det jaktes. I de områdene hvor jegerne har vært flinke til å ta ut predatorer, ser vi og en oppblomstring av både Orrfugl og Hare. Men det hjelper lite med skippertak, det må holdes jevnt press på alle predatorer. Stopper man jakten fylles det fort på med nye predatorer fra omliggende trakter. Egen erfaring fra hytten min er et lite fint eksempel, der er der ikke skjære, kråke eller ravn. Men et hav av småfugl. Dette er da en liten nisje hvor småfuglene har et lavt predatortrykk og derved bra mulighet for å få opp kull. Norge har meget dårlige tradisjoner angående viltstell Erfaring fra andre land jeg har jaktet i som driver aktivt viltstel viser at det gir resultater. Hvem som skal betale det er jo et tema. Men vi som jegre kan gjøre mye. Skyt predatorer når vi er på annen jakt. Legg forholdene til rette slik at ønsket vilt har økt mulighet for overlevelse. Og den vilttrygd avgiften vi betaler bør kunne pløyes til bake til viltstell formål. Grunneiere og jegre bør absolutt samarbeide i viltstell saker.
 15. Ny brukar

  Velkommen hit. Her finner du det meste, spør og du får normalt gode svar. Du vil fort se forskjell på hva og hvem som har de gode svarene.
×