Jump to content

Steve

Members
 • Content count

  1,470
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About Steve

 1. Dette " nye" forumet

  Jeg synes derimot det ble bedre, nå har jeg nok ikke brukt mer enn en time her inne etter jeg oppdaget at kammeret var blitt fornyet, så det kan hende jeg forandrer mening. Men førsteinntrykket er at det ble enklere, og faktisk litt inspirerende for en som har vært lite aktiv på forumet i flere år.
 2. Fersking på kammeret

  Velkommen! Og det er morro å se at det fortsatt registreres nye brukere, så lenge etter at forumet ble opprettet. Forumet var vel knapt 4 timer gammelt før jeg var registrert bruker, for en evighet sia..
 3. Klart "rørleggern" må gjøre skikkelig arbeid, det er helt avgjørende. Men jeg har desverre hatt og fått prøvd andres rifler som har dårlige piper, det er kjedelige greier. Og selv om det ikke er fullblods BR men en presis småviltrifle det er snakk om så ønsksker jeg fine samlinger borte på skiva, og enda viktigere at de samlingene kan reppeteres gang etter gang. Hvis skytteren gjør sitt da. Jeg som skytter gjør stadig feil og sender kuler " i hytt å pine" rundt på skiva. Men da er det greit å vite at det er skyteferdighetene og treninga som er for dårlig. Og ikke ei dårlig sammenskrudd børse.
 4. Å finne de beste pipene er lett, ser man på topp-utøverne er det gjerne noen få produsenter som går igjen. Problemet er å finne piper som er "OK" til en rimelig penge, der er det mye mindre info. Skal en lage en lett jaktpipe til elg er det egentlig meningsløst med et emne som kan samle 5mm/100m. Hvis jeg bare skulle klare å treffe en elg. Så hadde pipeskift kommet et langt stykke ned på prioriteringslista Og jeg skjønner at det ikke er så lett å sette to streker under svaret på et slikt spørsmål. Det var mer ment som en pekepinn på hva folk brukte i dag, og som har godt rykte. Etter som jeg har lest litt rundt så tror jeg Pac-Nor i super match kvalitet eller Lilja blir valgt. Får diskutere litt med børsemakeren enda. Skal jo ikke bli noen fullblods BR rifle men jeg hater rifler som går dårlig, og valg av pipeemne og børsemaker er viktig. Det bør bli bra når man først skal gjøre en jobb. Og jeg er nok blitt bortskjemt med de to riflene jeg har.
 5. Haglnummer på rypa nå

  Vel - det er opp til deg. Du kan fortsette å tro, eller teste selv å se hva resultatet blir. Jeg har for lengst funnet mine favorittladninger (lader selv).
 6. Haglnummer på rypa nå

  Chronograf og masse pappskiver er eneste vei å gå for å finne sin "superpatron" som passer akkurat den hagla man har. Det er ikke altid så enkelt som å si at man går opp fra 32 gram til 36 gram så får man automatisk bedre dekning på lenger hold.
 7. Kanskje jeg burde utdypet litt. Spørsmålet mitt er av en mer generell karakter. Da jeg drev mer med skyting og tulla med løpsbytte osv fra midten på 90 tallet og til noe over tusenårsskiftet så leverte feks Border og Shilen pipeemner av generelt høy kvalitet. Men ting pleier å forandre seg på 10-20 år. Og det jeg lurer på om for eksempel Border og Shilen fortsatt leverer pipeemner av god kvalitet. Eller om det er kommet andre produsenter som har fått ord på seg for å levere pipeemner av gjevn kvalitet, både med tanke på toleranser, presisjon, pussing osv osv.. Selv har jeg jo selvfølgelig mine meninger om pipeprofil, lengder, riflestignig, kammermål og annet, men det er en annen historie. Innen BR miljøer, hos langholdsskyttere og blandt andre presisjonsfreeker pleier det altid å være meninger om hvem som leverer pipeemner av en god og gjevn kvalitet, og gjerne til en fornuftig pris.
 8. Da var det på tide med ett pipeskift igjen. Begynner å bli noen år sia sist, og jeg har ikke orientert meg skikkelig i markedet enda. Men tenker jeg kanskje kan få noen tips her. Sist jeg drev å bygde rifler og byttet løp så benyttet jeg Border og Shilen piper i mine rifler. Men det er noen år sia nå. Hvilen produsenter leverer piper av god kvalitet i dag? Jeg trenger kanskje ikke en BR pipe, men krever litt mer kvalitet av riflepipa mi enn et standard stålrør. Planlegger å sette inn ei pipe kammret i 222Rem.
 9. Ja det var tider Gode Gamle Dager ja, men kan vel huske at "høflighetsfrasene" satt løst hvis man rullet nedover trådene som omhandlet kjente temaer.. Og klagene på "ungdomen" som spurte og ikke søkte selv var der og, som på Sluttstykke og her.
 10. Holdbarhet på krutt

  Huff ja, tenk hvor gammel man er blitt Men til trådstarters spørsmål. Og som "alle" andre sier, det er stort sett ikke noe problem. Jeg har litt krutt igjen fra tidlig 90 tallet og den er god som ny. Ikke alle krutt typer det går like mye av tydeligvis..
 11. Sveiseapparat - tips?

  http://www.esab.no/no/no/products/index.cfm?fuseaction=home.product&productCode=430956 Jeg har både Kemppi og Esab og for meg er disse gjevngode. Kemppien er over 10 år gammel, og har ikke vært noe som helst tull med. For ett par år sia kjøpte jeg også en Esab Caddy Mig C200i og er strålende fornøyd med den. Jeg har satt Esaben opp til å sveise aluminium med, jeg bruker stort sett bare 3 og 4mm aluplater og til det er den suveren. Men har prøvd den på tynnplater (stål) og det fungerte utmerket - som forventet. Jeg vet ikke hvor lett de er å få tak i brukt. Personlig så ønsket jeg å ha en ny maskin som jeg vet er i orden. Har også hatt biltema/clas ohlson/jula sveiseting men det slutta jeg fort med. Andre merker har jeg ikke noen erfaring med, eller mening om.
 12. På jakt etter Baikal .22wmr over 20/76

  Sabatti har en kombi i 20/76 - 22hornet. Den har jeg bare gode erfaringer med. Men dyrere en baikalen. Jeg kjenner 2 jegere her i området som har Savage 24 kombi i 20/22wmr, begge er storfornøyd med kombiene sine.
 13. Jaktglede

  Jakt og fiskeglede stiger ikke proposjonalt med mengden av dyrt og avansert utstyr - desverre. Har tatt lærdom av det så det blir "back to basic" her i gården innimellom.
 14. Nyheter i media

  http://www.vg.no/nyheter/innenriks/mafi ... /23578060/ Spørs på utfallet av saken, men minkjakt med hund kan bli en utfordring heretter. Gjelder å få skutt før bikkja og minken "ryk i hop".
×