Flashman

Members
 • Content count

  4,155
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About Flashman

 • Birthday 01/23/1968
 1. For min del har jeg dumpet over i Standard i år. Jeg gidder ikke å lade ned til 15 patroner når pistolen kommer med 17 skudd fra fabrikk. Da klikket jeg heller på forlengere og skyter fler før omladning i standard minor. Resultatene mine er okkesom sånn der normalt mellom 50 og 60% i klubbstevner, dog myldrer det av diverse NM vinnere der, vurderer å steppe opp til G35 til konkuransebruk, en og annen C og D koster jævla mye når det scores Minor og med ikke akkurat lynkjappe gjennomføringer. Classic skulle vært begrenset til 45ACP og eventuelt, under tvil 38 Super... En 1911 i 9 mm er omtrent like klassisk som en Porsche 911 replika bygd på VW understell...
 2. Jeg har ett litt anstrengt forhold til Cordings, det eneste de har der som passer er sokker og lommetørkler...
 3. Opp til rundt 94 fikk alle typer befal kjøpt 1000 skudd årlig til egentrening, i ett relativt romslig kaliberspekter spesielt på håndvåpensiden, for en krone pr. patron eller 5000 skudd .22 for 20 øre/stk. I tillegg ble det gitt bort ammo til forskjellige "verdige" formål til "støtteorganisasjoner". Interessert befal kjøpte årskvoten sin og gjerne også kollegaenes sine, om kollegaene ikke var intressert var vanlig. 9mm og 7,62X51 patronene som ble solgt, var samme ammoen som forsvaret normalt hadde til tjenestebruk. Ordningen ble oppretthold en stund etter 94ish, uten subsidiene, men allikevel betydelig rimeligere enn ved å handle over disk.
 4. Stikk innom Walker&Slater. De har mengder med skikkelig tweed, dog ikke så voldsomt mye til friluftsbruk, slik det defineres i kongleriket.
 5. Tweed har jeg vært inne på selv. Regner med at jeg løper på en Norfolk eller half Norfolk jakke, neste gang jeg roter meg over til London.
 6. Hjalp akkurat en fyr med å finne en butikk i Tyskland, og kunne da ikke la være å titte litt selv heller. Det lå en arkfane der som heter Schutzentraditition, og det var for å si det forsiktig, hakeslippende: http://www.klingner-gmbh.de/default.cfm?mid=33896&oid=69 der kan en altså finne ting som skytterhirsfengere og sabler, ett stort utvalg "penhatter" og diverse annet til skytteruniformene, hva de har til skyttersmokingene har jeg ikke tittet på enda... Selvfølgelig er heller ikke spinnesiden uteglemt: Nå skal det vel for all del nevnes at DFS har hatt egen, approbert feltuniform, inkludert hatt med oppbrett og fjærdusk, men det var altså i 1914...
 7. Når var det det ble så få som ni? DFS NSF NBIF NROF DSSN SWS NSU NJFF HVPF Skiskytterforbundet Metallsiluett Norsk Benkskytterforbund Field target Også mener jeg det er ett til, men det kommer jeg ikke på i farten, oppsummerte det hele engang til 14 større og mindre organisasjoner som har en form for forbundsstruktur og som skyter i en eller annen form.
 8. Bilder som lovet: Første skyting gjennomført, kontrollert og boresightet av meg, som også skjøt de første skuddene slik at junioren ihvertfall skulle slippe å skyte noe i stykker om farmann ikke hadde gjort jobben ordentlig. Det var ikke noe stort problem, stacket en haug med åttere med CCI standard ned til høyre før jeg begynte å skru vilt og hemningsløst, aner ikke hva kneppene er på diopteret, men skrudde vel noe sånt som 25-30 opp før den la seg i tieren, det er ikke akkurat grovknepp ute og går her, også er det slike tyske knepp som sier høyre og går venstre så det var mye flytting før jeg rett og slett la meg på med gafling som en annen artilerist... Denne er morosam, for store og små...
 9. God knall, da skal jeg snakke med Steenvaagen om det. Vet du kneppverdiene på diopteret? Skal en tur på 15 meteren i dag og regner med at den må justeres, det er vel ikke akkurat Busk knepp på denne.
 10. Da har jeg hentet en 1427 til test, med vingesikring på bolten og "Made in West Germany" på siden. Komplett med 3 ti-skudds magasiner, og skiskytterrem dingsebomser både her og der, samt OEM dioptersats. Litt rufs på stokken, nydelig stål. Kommer bilder etterhvert. Det blir guttungen som kommer til å bruke den i DFS som den er, så tar jeg den over på sikt når han går lei eller over på Sauer. Eneste som "behøves" er vel strengt tatt gummibelgen rund diopterokularet, resten ser ut til å være på plass. Junioren har ytret ønsket om større hull i baksiktet, og jeg kan være enig med ham i det, er vel litt slik tynn synål hull der nå.
 11. Etter sigende så er det http://osloskytesenter.no/magasin/ disse som har fått det.
 12. Oslo Politidistrikt har ikke engang Digipostkasse, bare som ett apropos...
 13. Ren konkuranserifle for Dynamisk sportskyting, det er noen av de i omløp. Ja, du kan kjøpe lyddemper til den, det kan du til alle de våpnene du har våpenkort på.
 14. Mulig jaktdepotet har Savage enda, det var de som importerte merket sist jeg sjekket.
 15. Der var det aktivitet, ja - flotte greier, mange takk og vaffel ved påtreff.