Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing most liked content since 01/25/2018 in all areas

 1. 19 points
  Foreslår at dere glemmer dette mini14 tullet, det er andre ting i lovforslaget som er mye verre. Feks kontroll uten forhåndsvarsel. Tenk litt på det, du sitter der og koser deg med øl og ostepop, det banker på døra, vennligst framvis dine våpen, amunisjon og opobevaringssted NÅ. De som ikke ser problemet der vil jeg påstå er for dumme til å delta i samfunnet..
 2. 18 points
  Du har helt rett, men det er ikke det dette handler om for meg. Dette handler om grunnleggende verdier i forholdet mellom stat og individ. Det handler om eiendomsrett. Det handler om at man som lovlydig borger ikke skal bli utsatt for vilkårlig straff uten dom. Jeg vil minne dere på at det å få inndratt sine eiendeler uten kompensasjon eller dom er sett på som straff. Det handler om rimeligheten og forholdsmessigheten i forholdet mellom gevinsten staten vil oppnå, og de virkemidler som benyttes. Det handler om kontinuitet i forvaltningen. Nei, dette handler ikke om den slarkete rugeren. Dette handler om rettstaten og vår begredelig posisjon som våpeneiere i den. For de som fortsatt ikke forstår hva dette dreier seg om. Bytt ut mini-14 med boligen du eier. Alle innbyggerene i en kommune blir tvunget til å selge boligene sine samtidig, men det er bare tre personer som får lov til å kjøpe. De som ikke får solgt må overdra eindomen til staten uten vederlag. Det høres ut som Zimbabwe, men det er faktisk det lovforslaget foreslår. Alle burde være rimelig skremt.
 3. 14 points
  Nei, den kjøpes fordi folk synes den er kul. Det er akkurat samme grunn til at folk med annen smak kjøper meget dyre og forseggjorte boltrifler, eller hagle til over 100000 med graveringer av alskens byttefugler på dem. Fordi de synes det er stas. Ikke fordi de nødvendigvis har 'behov' for slike våpen til jakt. En Baikal hadde sikkert holdt i massevis. Det er et fritt land, og jaktgarderoben bestykker man heldigvis som man selv vil, og mini-14 står på listen. Hvis man synes den er stas, så kjøper man den. Ære være til dem som er fornøyd med det. Jeg har ingen interesse av å kjøpe mini-14 da den framstår som noe skrammel ut fra alt jeg har lest, men om det er opp til meg vil jeg kjempe som en gatebikkje i et hjørne for å beholde den på listen vår. Hvorfor skal ikke jegere få lov til å kjøpe den dersom de har lyst på den? Fordi en idiot tilfeldigvis brukte den til å begå massedrap? Noen som har foreslått spesifikt forbud på modellen av varebil som ble brukt til å kjøre over menneskemengder i Nice? Ofrene kan jo få traumer hvis de noensinne ser en slik bil på gatene igjen. Denne typen følelsesbasert regulering blir rett og slett for dumt til å ta seriøst.
 4. 12 points
  Dersom det blir politisk akseptert at jeg går ut fra heimen med dette som utstyr på hofta, da blir jeg skremt: Hvis sportsskyttere og jegere skal fylle et hulrom ikke politiet dekker, da har noe gått av skaftet for lenge siden. Jeg stoler på de jeg står ved siden av på standplass, men evnen til å forstå virkeligheten og analysere en skarp situasjon er ikke alle gitt. Når er et mål legitimt? Hos oss som har vært befal kjenner vi til plakaten på veggen. Plakaten på veggen er vel tonet ned? Hvis samfunnet har utviklet seg til at "sivile" sportskyttere bør eller kan opptre som bevæpnede "vakter" i det offentlige rom, da har vi passert svenske tilstander og amerikanske stilstander for lenge siden. Hvis dette blir virkelighet bør politikere og byråkrater stilles til ansvar for grov tjenestesvikt. At samfunnet skulle bli slik skyldes ikke privat våpeninnehav, men andre sosiale faktorer. Å sende regninga til jegere og sportsskyttere er en feil fakturering, dagens arbeid med ny våpenlov er en søken etter andre syndere enn den sentrale politiske ledelsen selv i landet, en ledelse som har tatt visse feilvalg i politiske veikryss de siste årene. Sportsskyttere og jeger skal ikke bære våpen for å sikre samfunnet i fredstid: Jeg er tilhenger av en mer liberal våpenlov enn det som foreligger i dag, hvor mange våpen en jeger eller skytter har utgjør ikke en trussel mot samfunnet. En skytter bør være medlem i en godkjent klubb, delta på dugnader og noen stevner i året. I totalforsvaret skal ikke disse undervurderes eller fraskrives forsvarsevne, derfor skal disse heller ikke slaktes/utleveres i et sentral våpenregister i EU (utenfor landets grenser). Dersom det skulle bli greit at vi bærer våpen i det offentlige rom ligger problemet på manglende politisk ledelse. Vi har ikke tradisjon for at skyttere og jegere skal sikre samfunnet i fredstid, politikere må ta grep før vi kommer dit. Ikke grep mot jegere og skyttere.
 5. 12 points
  Hei, Jeph. Synes du er litt urettferdig nå for det rådet du fikk var det beste du kan få. Skyt mye. Ellers hvis du leser litt her og der på forumet vil du fort se at M67 leverer råd og tips av høy klasse og i stort volum. Jeg er helt sikker på at opptil flere prosent av kunnskapstilfanget mitt de siste årene kommer fra å lese hans innlegg. Og dette du fikk servert her var ikke et stikk eller et personangrep. det var en generell betraktning fra en som nok har sett litt av hvert. Såpass tåler, vi så lenge vi får forsyne oss gratis av kunnskapens fat. Men det kan bli interessant på skytebanene fremover når den lettkrenkede generasjon snowflake etterhvert gjør sitt inntog og de virkelig gretne gamle gubbene fortsatt er der
 6. 11 points
  Å stoppe en voldelig handling med skytevåpen handler ikke (ihvertfall ikke bare) om mekanikken bak å trekke et våpen, sikte og treffe raskt nok til at du ikke stopper en blykladd selv først. Akkurat den delen er det nok en hel del sivilister som behersker bedre enn politiet. Politiets trening består av en rekke andre ferdigheter som kan være relevant for å stoppe en situasjon. Hvor mange sivile pistoleros er for eksempel trent i å vurdere hva som er akseptabelt sikker bakgrunn i et bymiljø? Et utstillingsvindu? En lettvegg? Lecablokk? Eller, fuck it; ingen sikker bakgrunn, men kanskje man bør ta skuddet allikevel? Er personen i det hele tatt farlig nok til at det er "vits" å snakke 9 mm med ham? Hvem skal vi forresten skyte på når det smeller og gud og hvermann kan tenkes å legitimt springe rundt med et våpen i lav ferdigstilling i aktverdig formål? Hvor går grensen for når det er ålreit å knerte en kar, akkurat hvor voldelig bør situasjonen være? Skal det være greit at Jens i Storgata kan true Kristian Kriminell han ferska med hånda i kassaapparatet til å bli på stedet til politiet kommer? Hva så når Kristian tar sjansen på å stikke. Herregud, sivile uten annen utdanning enn trygg våpenbehandling - og ofte knapt nok det - åpner for flere problemstillinger enn årsmøtet for blinde sagbruksarbeidere. Det å tro at man skal være fysisk og ikke minst psykisk kapabel til å håndtere noe slikt bare fordi man har valgt å ha med seg pistolen sin i dyreparken med familien, og fyller aktivitetskravet, er i beste fall utopisk.
 7. 10 points
  Da våger jeg meg på et "statement" som det heter på nynorsk. "Muligheten for at sivile som lovlig får bære ladde våpen på offentlig sted i Norge skal bli innvolvert i hendelser der de kan bidra til å redusere skade er så liten at det er større sannsynlighet for at uhell med disse våpnene samlet blir en større ulempe for samfunnet enn nytteverdien" Lang tung setning, men det er min mening om forslaget.
 8. 10 points
  Jeg er uenig. Jeg mener det er vits å klage over den makten som blir lagt i POD sine hender gjennom "bestemmes i forskrift". Det er et stort prinsipielt demokratisk problem når politiet i et land lager lovene. Ved å lage en lov som binder politiet til å håndheve og ikke produsere lover har vi oppnådd mye. Prosessen med å lage en ny lov er så omfattende at det krever mye tid og skaper mye støy. (Dette er en god ting). Å lage en forskrift eller rundskriv er et mye lettere instrument å bruke for å lage instrumenter som får lovs effekt. Gang på gang har det vist seg at de tolker loven, og bygger nye lover, til skytternes disfavør.
 9. 10 points
  Unge Hansen har endelig fått kjøpt seg hus på landet,med dertil god mulighet for revejakt fra egen residens.Har begynt å fore inn på en plass ca 30 meter på nedsiden av huset.Har ingen stor åte liggende,men er nede og strør hver ettermiddag,samt at jeg sjekker etter spor hver morgen. Tok ikke lang tid før det var spor på plassen,ferske spor på ettermiddagen etter kraftig snøfall på dagen,så denne hadde vært tidlig ute. Satte meg på post samme kvelden på verandaen og jaggu kom reven kl 2215.Klarte desverre og støkke reven da jeg skulle få børsa i anlegg mot rekkverket,så den så jeg ikke mere til,ble litt snurt og tok kvelden etter en time til på post.Så gikk det ett par dager og jeg våknet kl 04 av noen jævla hyl nede ved åta,samt at bikkjene gikk bananas i stua. Skjønte straks at det var revehyl,joda kikket ut å vinduet og så Mikkel smyge rundt på uteplassen.Jeg spant ned trappene for å hente riktig verktøy i våpenskapet,på med demper og børsa forsiktig ut av vinduet på soverommet. Mikkel skjønner at noe muffens er på gang og trekker seg unna,men han stopper etter 10 meter og det var det siste han gjorde..PANG og en samboer som nesten ramler ut av senga,mens det hyles:JAMMEN FAAAAEN DA!!!! He he,jeg bare måtte gjøre det forklarte jeg,var ikke mulig å roe ned bikkjene igjen.Hannrev på 7,8 kg med en bakfot som tidligere har vært knekt i leddet.. Nå er det ferske spor på åta igjen hver natt,mens så var det problemet med å orke å sitte oppe om kvelden da.
 10. 10 points
  Nå er det lenge siden det har vært en buetråd på Kammeret. Det er lenge siden jeg har skutt noe nevneverdig med bue også, men det sitter visst i - selv om en litt tung bue kjennes i en stiv kropp etter noen piler. 72-pils runde på skive hadde neppe gått veldig bra. Guttungen ble innrullert i "Gutshooters Unlimited" nokså fort. Det er lett å lage dårlige slipp når en har tjukke lag med jakker og gensere. Kuldegrader og vind er ikke optimalt for god bueskyting - med aluminiumsriser Enda en alternativ måte å stanse dyret. Hørte vi "bremseskudd"? Ei sånn 3D løype er uansett en utmerket måte å introdusere den vordende jegerprøvekandidat til hva som er fornuftige skudd, vinkler og områder å treffe på de forskjellige dyr. Og ikke minst, at en ofte kan ha nytte av å snike seg nærmere... Jeg vet ikke hvor virkelighetstro treffsonen på dette svinet er, men 2. runde, når vi visste hvor den var, så fikk vi jo påka oss inn. Hoyt Excel med SF Axiom lemmer, 26# tror jeg de er, eller er det 28#, det er en passe høy men nokså lettbygd 13-åring. Min bue er bak, Morrison ILF med Border Hex V lemmer. Jeg husker ikke merkevekta på dem, men det er ca 52# på fingrene når jeg drar 30". Begge har GoldTip piler, min er gamle XT Hunter, og hans er Traditional Jeg kan ikke for det, men en bue er et langt mer elegant våpen enn en ei rifle. Med strengedempere slik som her er denne komplett lydløs også. Alu demper ikke som tre, og uten "tufter" i strengen smeller denne nesten som ei dempa 22-rifle, kanskje mer En god rev er en død rev. Ble mer og mer useriøs (man er da langholdsskytter), og avslutta med et skikkelig flakseskudd fra stien forbi banen - det er nok helt bortimot 50m, men et sted skal jo pila bli av... Den tunge pila har ikke allverdens fart, og bruker en liten evighet på å fly opp og stupe ned i målet på det holdet. Men det er ikke noe galt med flaks. K
 11. 9 points
  Hvis jeg husker rett kom forbudet mot å bære våpen på kropp i hylster o.l. i forbindelse med Våpenforskriften av 1993. dvs at det før den til ikke var forbudt. Amerikanske tilstander er like beskrivende som europeiske tilstander. Det er ulike stater med så ulik lovgivning at det i praksis ikke er et land. Chicago har en svært restriktiv våpenlovgivning og der drepes det over en lav sko, det samme med Detroit. Håndvåpendød i USA er kort fortalt 1.selvmord, 2. narkotikaomsetning og 3. psykiatri. 1. Her tenker jeg vi er enige om at ikke er våpnenes skyld. 2. Narkotika og gjengoppgjør står for den overveldende delen av død med skytevåpen i USA. Det er i hovedsak svarte gjengmedlemmer som dreper andre svarte gjengmedlemmer involvert i ulovlig narkotikaomsetning. Tar man vekk disse dødsfallene har USA en mordrate på linje med nordeuropeiske land. Så vi noen si det er rasistisk at man sier det, men tallene viser det, sa da kan det ikke være rasistisk. Det interessante er hvorfor skjer dette. Jo det skjer fordi veldig få svarte menn vokser opp med gode rollemodeller og muligheter til å komme opp i verden er nær null. Hvis man så er en ung mann som bor i slummen omgitt av andre jevnaldrende som tjener raske penger på narkotika og lever en "gansta lifestyle" er det ufattelig lett å falle med i dette og ikke bryte ut. Det er nærmest rart dersom man klarer å bli noe annet. Dette har også vært luftet som forklaringsmodell for hvorfor skyteepisodene og drapsraten blant innvandrerbefolkning ser ut til å være høyere enn den etnisk norske. 3. En av tingen Reagan gjorde da han ble president var å slutte å betale for så og si alt av offentlige psykiatriske institusjoner. De som har vært i USA vet det er og var mange hjemløse med åpenbare psykiatriske problemer i gatene. De har sluttet å fungere og forfaller til et liv med rus og lidelse. Dette betyr også at de som har behov for oppfølging ikke fanges opp og ikke får behandling. Igjen pga et privatisert mentalt helsevesen. Når de fleste problemene så skal medisineres bort har man alle insentiver for å være liberal med psykofarma. Det dør fantastisk mange flere av feilmedisinering i USA enn våpen, selv om man inkluderer selvmord, og hvis man tror at NRA er spesielt sterke til å drive lobbyvirksomhet har man ikke sett summene som de store farmasøytiske selskapene sprøyter inn i valgkampene. BBC Panorama stilte forresten spørsmål ved all antidepressiva rundt skoleskytingene. Den er verd å se. http://www.bbc.co.uk/programmes/b08zjyp1 Men alt dette er uvesentlig i denne diskusjonen for vi er nordmenn og vi har et annet samfunn, annet konfliktnivå og få ting her er direkte overførbart. Men jeg tror at bevæpnede nordmenn ikke hadde utgjort noe større problem enn ubevæpnede. Men viktigere for meg er at jeg ønsker et samfunn med størst mulig grad av frihet for meg selv og alle andre. Jeg tror på individets evne til å ta gode valg for seg selv og retten til også å gjøre dårlige valg. Vi vet gjennom mange tusener av år at makt korrumperer. Ved å stadig konsentrere den på noens hender beveger vi oss mot det korrupte, som jeg mener er feil.
 12. 9 points
 13. 9 points
  Jeg skrev dette i tråden som omhandlet denne omsetningsøkningen for glassmesterbransjen: "De gidder vel ikke dra det med seg hjem igjen. De kjøpte et helt trailerlass fra "Balkan-expressen", fikk ganske stor rabatt på den måten". Jeg er enig i at det kan virke "flåsete" å påpeke at "kriminelle" ikke følger lover og regler. Som Erik Braathen ("Whisper" her inne) skrev i Våpenjournalen for masse år siden, "det er jo akkurat det som kjennetegner "yrket" deres". Men så lenge politikere, byråkrater, domstoler og politi tydeligvis tror at man kan få kriminelle til å bli lovlydige, ved å legge stadig større begrensninger, påbud og kontroller på vanlige skyttere og jegere, som prøver å etterleve lover og regler så godt de kan, vil kanskje sarkasmen sitte litt løst hos enkelte av oss. Etter den siste skytingen i et område og miljø der slike hendelser er ganske vanlige, gikk politiet ut og etterlyste opplysninger fra publikum, de sto "uten spor" etter gjerningspersonene. Det er altså samme etat som har "måltall" på hvor mange "hjemmebesøk" de skal ha hos presumptivt lovlydige våpeneiere. Noen av oss mener ressursene kunne vært brukt på bedre måter.
 14. 9 points
  De svarer ikke på henvendelser angående våpen. De gjör ikke Frp heller, med unntak av Ulf Leirstein...og han er jo ute av kalvedansen.. Höyre er blitt et parti av kjerringer og knehöner...både når det gjelder Forsvaret (som de har 0 interesse for) og i våpensaken. Höyre er bare opptatt av å gjöre hosene grönne overfor EU...jeg spyr av dem..
 15. 9 points
  Våpensmia VSM004 - Rekruttrifla - overhalingsprosjekt Da mitt salongrifleprosjekt endelig ble noenlunde ferdigstilt syns jeg det var på tide å dele litt om fremgangen og resultatet. I 2014 fant jeg ut at jeg ville ha noe mer fra en salongrifle en hva min Ruger 10/22 kunne gi meg. Jeg iverksatte søket etter en ny rifle som kunne passe. Jeg vurderte som de fleste en CZ (452 eller 455), men syns det ble for streit.. ville ha noe annet enn en standard CZ med 3-9 og middelmådig stokk. En dag på Finn snublet jeg over en Våpensmia-rekruttrifle. VSM004, altså modellen kalt enkelt og greit "Rekruttrifla". Denne ble solgt ut av et skytterlag, og så egentlig direkte j...lig ut. Pipa var nesten blankpussa og oppskrapa, men da prisen var til å leve med - 1500 kroner - slo jeg til. Det var stor glede i hjemmet da den ankom etter rask behandling av søknaden. Kolben var overraskende pen, uten skraper, hakk, og bulen. Siden tanken fra første sekund var en passende kikkert og demper måtte dioptersiktet av. Bakre siktet var grei skuring, fremsiktet måtte av hos børsemaker. Den ble imidlertid prøvd med diopteret ved et par anledning - og imponerte stort presisjonsmessig. Våpensmia ble kontaktet, som uten større om og men kunne levere en ny bit med 11mm-skinne. Dette var en kloss allerede tilpasset kassens fremre topp. Børsemaker fikk rifla i neven, fremsiktet ble skjært av, pipa ble gjenget i 1/2"x20 (med en eller annen håpløs personlig vri), og den nye 11mm-klossen ble skrudd på. Rifla hadde nå to baser for 11mm-ringer, og så slik ut: En Versapod-pinne med gjenger fikk også innpass. De første centimetrene av kolben ble skjært rett av, og frihåndsborring av den nå loddrette fronten gikk greit. Noe brunfarge og lett svidd lukt bredde seg i snekkerbua, så ble pinnen limt fast. Versapoden passer perfekt under pipa, og også under forskjeftet. Etter en tid ble den endelig med på banen. Gleden var ikke like stor da rifla oppførte seg som ei .410-hagle på femtimeteren. Siktet ble justert opp, ned, bak og frem uten at noe forandret seg. Det var vel plutselig litt åpenbart at også kikkerten måtte byttes ut - en gammel spansk dorull, adoptert fra Kina, som tidligere hadde tjenestegjort på 10/22en. Prosjektet gikk litt i stå - hvilken kikkert skulle jeg ha, skulle den stå i 11mm-ringer, eller ville jeg ha Picatinny-skinne? Baser..? En venn hadde også en M/67 med like pissegul kolbe. Vi fant ut at for å få noe til å skje med prosjektet ville vi sikle ned lakken på riflene, beise dem om, og få en litt mer "skikkelig" utførelse. Det gikk noen timer med skraping, hakking, og pussing før all lakk var borte. Endelig kunne den beises. Sikkert noen som syns det er idiotisk å beise en laminatkolbe, men, det gikk jo tydeligvis greit... Etter dette stod rifla lenge og ventet på bedre tider. Jeg fant til slutt ut at jeg skulle ha Picatinny-skinne i ett stykke, og Leupold QRW. Rifla ble sendt til børsemaker. Den skulle samtidig få et nytt strøk på pipe og kasse, for å dekke over tidligere mishandling med rødsprit og 40-sandpapir.. hva som skjedde på skytebanen der den kom fra vil jeg ikke tenke på. Rifla var noen uker på ferie. Samtidig som den var borte var jeg innom en lokal dealer - og fant et kikkertsikte som jeg kjøpte der og da. Vortex Crossfire 2 3-12x56, Hog Hunter etellerannet, med opplyst retikkel, parallaksejustering og all inclusive.. spenningen var stor, gleden større, når rifla endelig kom tilbake. Følgende var blitt gjort: Profilfrest og montert Hansen-Picatinnyskinne Cerakote H-serie-lakkering på pipe, kasse, og deler av sluttstykket Rifla var nå virkelig ny. Jeg kan vel legge til at alt som er blitt gjort med, montert på, og satt på rifla har kostet ganske mange ganger prisen til rifla. Verdt det? Tror det.. Her følger noen bilder fra første gang på banen siden remaken: Følgende har blitt gjort med rifla: Rapport om ammunisjonstesting og presisjonstesting kommer senere..
 16. 9 points
  huntingdaddy.......det som betyr mest, er ikke været der og da, men snødybden og underlaget, for å si det slik. Dyp løs snø begrenser revens matsøk veldig og det er derfor man ser svært få, eller ingen revespor etter kraftig snøfall. Går gjerne 3-4 dager før reven er ute på matsøk igjen, er min erfaring. Kraftig regnvær er heller ikke optimalt når man skal ut og lokke på revefant. Når det gjelder lokkelyd, så er min erfaring at fuglelyd, musepip og harens dødskrik er de som har gitt best uttelling for meg. Når skal man bruke hvilken lokkelyd???......man må se an situasjonen der og da. Jeg pleier å begynne med musepip, så fuglepip og så harens døds-skrik til slutt. Nuvel....nok om det. Jeg var som sagt ute på revejakt i går kveld etter nok et angrep av akutt revekløe og var på plass ca kl 17.00 mao akkurat i skromlinga. Mye bedre jaktforhold nå, etter mildværet vi hadde for få dager siden, som pakka snøen slik at revefanten plutselig hadde fastere grunn under potene. Intet sett og intet hørt fram til 18.30 da det plutselig åpenbarte seg 2 rever ute på jordet. De så svært så lyst på livet så det ut som. Kosa seg og løp fram og tilbake, avbrutt av reveskvakking innimellom. Interessant å observere. Prøvde å lokke på de med fuglelyd, men nei......revene hadde helt andre tanker i hodet, selv om de uten tvil hørte lokke-lyden.......det var brunstaktivitet og bryllup i reveskogen på gang.....ingen tvil. Etter hvert forsvant revene. Men jeg hadde sett 2 rever. Da var det ikke snakk om å gi seg med det første. Over til å lokke med musepip....eller det vil si......den nye elektroniske revelokken type ICOtec GC500 lokka med svært så forsiktige musepip. Så som skrudd rett opp av bakken var det rev på jordet. På med lysprikken, fant Mikkel i siktet og vred opp på max forstørrelse....16X På 110 meters hold var ikke revetassen veldig lang unna. Lysprikken på forbeinet og KLAKK....velkjent VMAX signatur i retur.....et hopp, men ikke noe sprett....der lå Mikkel på stedet hvil, nøyaktig kl 19.00 Jeg tenkte at om dette er ei revetispe, er det desidert den beste reveåta en kan få, nå når det er revebrunst ........og jeg hadde jo sett 2 rever. Ny venting og forsiktig lokking med muselyd. Ikke overdrevent og ikke veldig høyt. Bare akkurat. Så etter 3 timer var det nok en gang rev på jordet. Som den forrige reven....hvor denne kom fra aner ikke jeg, men igjen...samme prosedyre som sist....lysprikk på....siktet på 16x.......PANG.....ny rev i bakken....ca kl 22.00......på 70 meters hold. Enda mer kontant og rett ned i bakken, enn den forrige. Bare rett ned.....og halen rett ut. Slik ser de ut. Måtte ha med ICOtec'en å da. Da var det på tide og gi seg. Jeg ut på jordet for å plukke opp rev. Stor var overraskelsen da det lå 2 revetisper der. Trodde det var tispe og hanne, men nei. Mao.....god viltpleie.......Men så er det slik da dere...med revejakt, at en vil poffe mest mulig rev. Den reven en poffer, kommer ikke tilbake. Pleier å sammenlikne revejakt og snømåking, som har en ting felles. Den reven en poffer og den snøen en måker vekk......kommer heller ikke tilbake... Hjemme i stuen og med beina høyt, ble det memorering og en liten nabbe. Synes jeg fortjente det. Revekløa var kurert for flere dager framover og man så helt annerledes på verdensbildet😊 Disse revene var rufsete i pelsen, så de gikk til resirkulering desværre, men slik er det noen ganger. Tipper at revene var 2016, eller 2017 modeller begge to. Ikke veid. Må bare nevne det.....jeg kan ikke få fullrost nysiktet nok. Dette er saker. Kan anbefale det. Så er det ICOtec'en da. Anbefaler også den.....til den prisen ICO'n ligger på så er det nesten bare og løpe og kjøpe. Fangstmann.no har de......og der i gården er servicen på topp. Snipp snapp snute, så var også denne revehistorien over.
 17. 8 points
  Hva har dette med ny våpenlov? Dere ødelegger hele tråden. Bruk isteden tiden på å kontakte representantene på Stortinget! Legger ved mitt bidrag: Kjære [representant] Jeg skriver til deg som en aktiv jeger og konkurranseskytter. Av yrke er jeg politimann. Jeg ser med bekymring på en del av de forslagene som regjeringen har fremmet i forbindelse med arbeidet rundt ny våpenlov. Det er særlig punktet om halvautomatiske jaktrifler som er problematisk for meg. Regjeringen legger opp til at de som allerede eier slike jaktvåpen lovlig skal måtte, innen en treårsperiode, selge eiendelen til en svært liten gruppe sportsskytere. Det store flertallet av jegere med slike våpen vil ikke ha mulighet til å få solgt dem, all den tid våpnene ikke er egnet til sport, men til jakt. I praksis betyr det at lovlydige borgere vil måtte overlevere eiendeler, skaffet på lovlig måte gjennom mange tiår, til staten uten noen form for økonomisk kompensasjon. For min egen del vil dette bety et betydelig økonomisk tap. Dette finner jeg og mange andre jegere fullstendig uakseptabelt. De som allerede eier slike rifler bør få beholde sine våpen. Det er rundt 600.000 tusen våpeneiere i Norge. Våpen er et viktig verktøy for rekreasjon, matauke og glede for mange. Gjennom min tid som jeger og skytter har jeg utelukkende møtt bra mennesker i et seriøst miljø. Dette gjenspeiler seg i min tjeneste som politimann, der jeg ytterst sjeldent har sett misbruk av lovlig ervervede våpen. Det stilles strenge krav til vandel ved kjøp av våpen, og våpenregisteret blir regelmessig vasket opp mot politiets registrere. Våpeneiere er en av få grupper i samfunnet som har et papir på at de er lovlydige. De bør derfor behandles som andre lovlydige borgere i landet; med respekt for deres eiendeler og rettsikkerhet. Som lovlydig jeger og skytter ber jeg derfor om at du som representant for Høyre, et parti som historisk sett har forsvart eiendomsretten og den frie livsutfoldelse, står opp for lovlydige våpeneieres eiendomsrett og rettsikkerhet i det videre arbeidet med ny våpenlov. Mvh........
 18. 8 points
  Dette kammeret er fullt nok av navlebeskuende grinebitere som devaluerer alle bortsett fra seg selv. Politiet er udugelige, politikere er evneveike og byråkrater ønsker "folket" alt vondt. Jeg tror det er bra at vi har såpass strenge regler.
 19. 8 points
  Foe et par tiår siden ble Erik Braathen latterliggjort og idiotforklart da han advarte om hvilke innskjerpinger i sivilt våpeneierskap vi kunne forvente. Han fikk helt rett, og vi har på ingen måte sett slutten på den historien. Om et par tiår til vil vi med stor sannsynlighet se tilbake på denne diskusjonen og undre oss over hvor naive vi var i forhold til den pill råtne utviklingen vi ser i samfunnet. Og det gjelder både øket terror og kriminalitet, og at uskyldige sivilpersoner stadig vekk blir offer. Jeg ligger vel under torva når vi kommer så langt at enkeltpersoner må ta / får lov å ta større ansvar for egen sikkerhet, men at utviklingen vil gå den veien, er jeg sikker på. Alternativet er den engelske løsningen for de som forherliger det.
 20. 8 points
  Totalt idioti. Fra en som ikke har noen slags kontakt med norsk våpenkultur. Vi er jegere og sportskyttere, ikke sheriffer. Hvis han ikke evner å se forskjell på norsk virkelighet og situasjonen i Israel, så bør han med umiddelbar virkning fratre sitt verv. Og aldri, aldri sette seg i en posisjon der han tar avgjørelser som får betydning for andre mennesker. Det er en så total avsporing at han ikke ser skinnegangen, selv om han bruker kikkert.
 21. 8 points
  Jeg regner med det er greit at jeg ringer inn og tipser barnevernet om at ting ikke er som de skal være hjemme hos deg. Husk, om du har rent mel i posen så burde jo det være helt i orden. Eller?
 22. 8 points
  WWF er ingen troverdig kilde til noe som helst, bare så det er sagt...
 23. 8 points
  Vi er fortsatt uenig. I dette landet ilegger vi straff for å rehabilitere (behandle) mennesker tilbake til fungerende samfunnsborgere, og dermed gjenopprette balansen i samfunnet forårsaket av den kriminelle handlingen. Vi sluttet å gjenopprette balansen i samfunnet med øye for øye (hevn) på 1800 tallet. Men det forandrer ikke folks følelser. Jeg hadde ønsket å fjerne kroppsdeler med sløv skje om noen mishandlet mine barn, men jeg klarer å skille ut det som følelser og ergo ikke egnet til å ta avgjørelser. Det at folk, og i stor grad media, plutselig ønsket dødsstraff for 22.7. gjerningsmannens handlinger kolliderte med den første psykologvurderingen av ham. Hvis han var mentalt defekt og ikke kunne straffes så ville det kollidere med følelsene for å straffe han med livstid (som erstatning for dødsstraff). (I tillegg ville det rette enorm kritikk mot med politiets innvilgelse av våpen for en som var etterforsket for bedrageri, og i særdeles het NAV for å ikke ha gjennomført vedtaket om å fjerne ham fra sin mor før skolestart.) Ved å få vurderingen omgjort og ham erklært tilregnelig kunne vi få den hevnen vi føler at vi fortjener. Samlet sette er ikke noe av dette egnet til å regulere mini 14 i den øvrige befolkningen, men hvis vi gjør det så føler vi at litt av balansen er gjenopprettet. Men den er ikke det. Det er en illusjon og vi har gitt fra oss noe i bytte med en illusjon.
 24. 7 points
  Her er mitt siste bidrag på mailfronten, sendt som en fellesmail til ca 50 representanter: Hei. Som de fleste har fått med seg, er det en ny våpenlov på trappene. En våpenlov som noen av dere har arbeidet med i kortere eller lengre tid. Jeg har ingen verv eller offisiell posisjon, jeg er en vanlig lovlydig borger med tillatelse til å inneha lovlige våpen etter behovsprøving og vandelskontroll hos politiet. Jeg er sterkt bekymret for loven som er fremlagt, og signalene som sendes. Selv om dette er litt langt, er det vel ikke i nærheten av mange dokumenter dere mottar på daglig basis, og jeg håper respektfullt at dere tar dere tid til å lese det gjennom. Først og fremst, må man være klar over hvem som omfattes av våpenloven. Det er en lov som regulerer lovlydige borgeres adgang til våpen for jakt og sportsskyting, etter behovsprøving , kontroll av vandel og for håndvåpen og konkurranserifler, krav til medlemskap i skytterklubb og regelmessig aktivitet. Den vil ikke påvirke kriminelles omgang eller besittelse av våpen, som stort sett har sitt opphav fra Balkan eller illegale verksteder som reaktiverer dårlig plomberte våpen, med varierende resultat. Mange kriminelle bruker også softguns eller replikavåpen, da utseende ofte gir effekt uten at man behøver å bruke det. Det vil heller ikke forhindre familietragedier eller selvmord, de som er i en slik tilstand at de vurderer dette, tar det de har for hånden. Terrorangrep har vi sett bare unntaksvis benytter seg av lovlig ervervede våpen, og har nå gått mer over til bruk av biler og kniver. Med unntak av Utøya, er det en svært liten andel av drap som begås med lovlig ervervede våpen. De siste 10 år har kun 12% av drap i Norge blitt utført med skytevåpen, politiet skiller ikke på lovlig og ulovlig eide våpen i sin statistikk, men det er grunn til å tro at en betydelig andel av disse er utført med ulovlige våpen, av folk som aldri ville fått lov å kjøpe våpen om de hadde søkt. Det er altså Norges 600.000 lovlydige våpeneiere man ønsker å stramme inn reglene for. 600.000 våpeneiere som disponerer ca. 1,3 millioner våpen, likevel har vi i internasjonal sammenheng svært lav våpenkriminalitet Den nye våpenloven er påvirket av 22. juli-rapporten fra Gjørv-kommisjonen, som det har blitt påpekt gjentatte ganger, hadde en katastrofal mangel på våpenkunnskap. Bl.a. ble det hevdet i rapporten at et halvautomatisk våpen kunne gjøres helautomatisk ved å bytte magasin. Det er som å påstå at en bil med manuelt gir får automatgir ved å bytte dekk. Våpenloven er også påvirket av EU's nye våpendirektiv, som er drevet frem av grupperinger med det uttalte mål å fjerne lovlige våpen helt fra samfunnet. Der dette har blitt forsøkt gjennomført, som i England, Irland og Australia, har man ikke hatt den ønskede effekt. Masseskytinger, som allerede var et sjeldent fenomen, har blitt redusert, men ikke eliminert. Drapsraten har gått ned, men det har den også gjort i andre land. Våpenkriminalitet har skutt i været, til en viss grad fordi tidligere lovlige aktiviteter har blitt ulovlig. Våpendirektivet ble vedtatt uten de vanlige sikkerhetsforanstaltninger, som bl.a. en konsekvensutredning, og ble betydelig moderert før det ble vedtatt gjennom en taktisk avstemning der man ved et enkelt simpelt flertall vedtok å hoppe over alle innsendte forslag til endringer, og vedta loven slik den ble presentert. Ikke akkurat i demokratiets ånd, men EU-parlamentet fikk i hvert fall en tidlig lunsj den dagen. I den nye våpenloven er det enkelte punkter som vekker bekymring. Det er svært alvorlig at krav til forhåndsvarsling av hjemmekontroll er borte i §30. Om dette er med hensikt eller ved en forglemmelse vet jeg ikke, men det betyr at jeg, som en lovlydig våpeneier, kan oppleve at politiet ringer på og krever å få komme inn og se mine våpen når de måtte ønske, mens "kjenninger av politiet" kan nekte dem adgang uten en ransakelsesordre. Om jeg har mistet en patron på gulvet da jeg satte bort mine våpen i våpenskapet etter siste tur på skytebanen, kan politiet så med loven i hånd frata meg alle mine våpen til en ikke ubetydelig verdi, økonomisk såvel som affeksjonsmessig, mens for de tidligere omtalte "kjenningene", må politiet bevise at ting de oppbevarer i sin bolig er et resultat av kriminelle handlinger for å kunne inndra dem. Dette gir våpeneiere betydelig mindre rettsvern enn andre som ikke har søkt politiet om, og fått innvilget, tillatelse til å eie våpen. Begrensning i antall jaktvåpen er løftet opp fra forskrift til lov, som innebærer at en endring må vedtas på Stortinget. Det kan gi inntrykk av at det er viktigere å begrense antall sivile jaktvåpen hos jegere, enn den grunnlovsfestede retten til beskyttelse mot tilfeldige inspeksjoner av politiet i sitt hjem, som også dekkes av EMK. Det er også svært bekymringsfullt at man gir signaler om at antall lovlige halvautomatiske riflemodeller skal reduseres, og at man ikke får beholde de som er ervervet på lovlig vis. Det ble sagt at dette vil gjelde våpen med militær opprinnelse, men det er vel allerede praksis med godkjent-listene i Forskrift om forbudte våpen. At man spesielt fremhever Ruger Mini-14 virker påfallende. Selv om jeg har forståelse for at noen kan ha et vanskelig følelsesmessig forhold til denne modellen, skal ikke lov bygges på følelser. Ruger Mini-14 er ikke et militært våpen, det ble utviklet for å være et våpen til bruk primært mot mindre rovdyr på rancher i USA, og designet for å være enkelt og driftssikkert. Det er ikke veldig treffsikkert eller langtrekkende. Det foreslås også forbud mot "høykapasitetsmagasiner", definert som mer enn 10 skudd for halvautomatisk rifle og mer enn 20 skudd for pistol. Det blir et forbud mot innehav, et forbud som automatisk skal føre til inndragning av alle våpen. Et større magasin gir ingen endring i et våpens funksjon annet enn at man kan skyte flere skudd mellom hver gang man skifter magasin. For de som synes det høres farlig ut, anbefales det å se på NRK's årlige sending fra Landsskytterstevnet, der man ser mange eksempler på imponerende skuddtakt og treffsikkerhet, med boltrifle med fem-skudds magasin. Kriminelles misbruk av våpen derimot, preges ofte av mange avfyrte skudd, men dårlig treffsikkerhet. Det understreker tydelig at det er skytterens ferdighet som avgjør hvor farlig våpenet er, ikke om det er stort eller lite magasin. Det mest alvorlige er likevel at §§5 og 43 sier at våpen som ikke lenger blir lov å erverve, må selges innen tre år etter loven trer i kraft, fortrinnsvis til utlandet, eller destrueres uten kompensasjon. Dette vil gjøre våpnene nærmest verdiløse og påføre våpeneierne et betydelig økonomisk tap. Bare omkostningene og papirarbeidet ved å selge et våpen til utlandet vil ta motet fra de fleste, i tillegg til at markedet for slike salg er svært begrenset. Mange slike våpen koster over 50.000. Tenk om man skulle innført samme regler for biler? Ville man akseptert å påføre husholdninger et slikt enormt tap ved å nærmest over natten gjøre biler med forbrenningsmotor verdiløse og kreve at de skal vrakes uten kompensasjon? Dette gir også et inntrykk av at de nye reglene får tilbakevirkende kraft, siden tilsvarende endringer tidligere, f.eks. forbudet innført i 2008 mot håndvåpen med kaliber over .500, har gitt de som eier dem lov til å ha dem, men ikke selge dem. Dette påførte også disse et økonomisk tap, men de fikk i hvert fall lov å beholde våpnene de hadde kjøpt lovlig. Jeg håper dere tar med dere disse punktene i det videre arbeidet med denne loven, slik at vi får en lov som gjør det den skal gjøre, forhindre kriminalitet og regulere lovlig adferd med minst mulig ulempe for landets borgere. Etter mitt syn vil den nye loven ikke gjøre det. -- -- Mvh
 25. 7 points
  Tidenes kommentar. Virkelig? Sånn som politiet som skyter seg selv og andre med vådeskudd i alle retninger?
 26. 7 points
  Her ligger hunden begravet. Pådriver for denne lov er etter alt å dømme POD. Behovet for en ny lov er deres da de har produsert forskrifter og rundskriv som griper langt utover de de har hatt hjemmel til å gjøre. Derfor kom forskriften i 2009 og behov for ny lov allerede i 2010. Da var kartet så ulikt terrenget at det måtte en ly lov til (for å forandre terrenget). Dette er bakgrunnen til at de måtte gå tilbake på bestemmelsen om å ikke innvilge nye Mini 14 etter Utøya. En bestemmelse de ble sablet ned av justis på fordi de ikke hadde hjemmel til å gjøre dette. Dette er grunnen til at bruk av fullmakter ikke må gis, for da har vi en situasjon der hverken folket eller de folkevalgte har styringen. Bare så det er nevnt. Jeg tror fullt og fast på at POD jobber etter de beste intensjoner. Jeg tror de innstendig mener at færre våpen i samfunnet gir et bedre og tryggere samfunn. Jeg er uenig med den vurderingen. På samme måte som pasifismen, som virket som en god idé på 1920- og et stykke inn på 1930-tallet, viste det seg å være en en katastrofal feilvurdering.
 27. 7 points
  Kremt.....Grunnen til at du er en av de siste generasjonene som fikk "leke med tollekniv" som du selv så eksplisitt uttrykker det, er vel at enkelte har meninger som du selv ytrer i tråden her?
 28. 7 points
  Da er eksperimentet gjennomført og høyst vellykket! Jeg lagde en enkel jigg av en 2x4, en liten utskåret planke og noen tvinger. Prøvde først å legge inn 6 mm oppe og 9 mm nede (litt kanting), men den kom litt tilbake etter nedkjøling og frigjøring, så jeg tok en ny runde med 4-5 mm ekstra, og da kom den tilbake til ønsket cast off/ kanting. Plasten viste seg å være full av glassfiber, som kom fram i dagen da jeg varmet opp. Dette smurte jeg inn med epoxylim ala araldit, og stokken var vel strengt tatt lile sterk igjen (ingen synlige tegn til gjenneomsmelting inne i kolbehalsen). Men da cast-offen kom til, ble stokken indirekte litt lavere også. Jeg bestemte meg derfor selvsagt for å bygge den opp til passelig høyde. Dette kunne selvsagt vært gjort enkelt med glassfibersparkel eller epoxysparkel, men jeg bestemte meg for å også lage kinnstykke. Dette laget jeg av byggskum, glassfiber og epoxy, og lagde kolbekammen også av dette. De siste par millimeterne bygde jeg opp med epoxysparkel, slik at jeg lett skal kunne slipe den ned igjen om ønskelig. Oppbygging av kolbekammen, fremst på kolben, forsterket cast-offen en del pga vinkelen, så mulig jeg sparkler meg tilbake en millimeter eller to. Dette får tiden vise. Uansett så synes stokken å passe som ei gohagle, og siktet er stort sett spot on umiddelbart, uten fikling. Akkurat slin det skal være. 🍻 Bilder følger
 29. 7 points
  Da har jeg gjort årets mest fornuftige våpenkjøp....fornuftig på den måte at jeg har hatt lyst på en sånn så lenge jeg har holdt på med jakt og skyting, prisen var finfin, og såvidt jeg kan se er det et fint eksemplar. Serienummeret begynner på 03, så det tilsier vel 97 modell. Pipa er blank og fin inni og redskapen ser ikke ut til å ha blitt skutt veldig mye.
 30. 7 points
  Hadde vi vært skikkelig gretne hadde vi nok nevnt noe om å søke og lese😂
 31. 7 points
  Jeg synes dette er en viktig del av denne diskusjonen. Skal vi akseptere å utsettes for tilfeldig og uanmeldt invasjon av hjemmesfæren kun fordi vi har våpen? Man kan hevde at vi, fordi vi har våpen i hjemmene våre, har et særskilt ansvar for å alltid ha fullstendig orden i sysakene våre. Men det blir som å hevde det logiske feilgrepet 'den som ikke har noe å skjule har ikke noe å frykte'. Og derfor er alle former av tilfeldig kontroll fra ordensmakten plutselig akseptabel. Problemet er at dette er et logisk feilgrep svært mange er svært komfortable med. Vi møtes ofte med argumenter som at vi aksepterer fartskontroller, tollkontroller og lignende. Da må vi jo akseptere innsyn i vår privatsfære for å forhindre kriminell adferd? For den som ikke har noe å skjule har jo ikke noe å frykte? Det er jo for et større gode for samfunnet at vi kontrolleres? Det problematiske (sett bort fra at det er en forskjell på aktive handlinger som råkjøring og passive handlinger som å bo i sitt eget tidvis rotete hus) er at man snur et grunnleggende rettsstatsprinsipp på hodet. Borgeren skal plutselig bevise at han ikke har noe å skjule og at han ikke er kriminell. Helt uten at han på noe som helst tidspunkt har vist adferd som skulle antyde at det er noe å skjule eller noe kriminelt på gang. En god analog er at vi som er småbarnsforeldre skulle akseptere tilfeldige og uanmeldte besøk av politiet slik at de kan være trygge på at vi ikke begår overgrep mot våre barn. Ville den jevne forelder akseptert det? Neppe. Med fare for å bedrive whataboutism vil jeg hevde at overgrep mot barn er et større samfunnsproblem enn dårlig låste våpenskap en tilfeldig torsdagskveld og haglpatroner i lomma på feltbuksa. Og i motsetning til den jevne far og mor har vi faktisk gått igjennom en evaluering utført av ordensmakten før vi har blitt innvilget løyve til å eie våpen.
 32. 7 points
  Gidder ikke å lete i tråden, men det er også nevnt tidligere, rett etter at lovforslaget ble gjordt offentlig. Hassel har kjent til dette lenge. Hvis du ser videoen fra høringen en gang til, så vil du se at han og alle andre (untatt representantene fra NJFF) følger opp på dette underveis. Jo. Det er nettopp det som ble lagt fram under høringen (om enn noe fomlete formulert). Hassel sier vel også at dersom 48-timersvarselet ikke blir innført i den nye loven, så vil det kunne bryte med andre lover? (Allikevel er det fjøsdotter her inne som «har NULL problemer med forslaget slik det foreligger»)
 33. 7 points
  Hvis man kikker i våpenskapet mitt og spør om hva er det du egentlig strengt tatt har behov for? I utgangspunktet hadde det gått med ei rifle eller ei hagle for mitt bruk, eller en kombi. I dag har jeg sprengfullt skap. Det er fordi våpen er for meg en livsstil og en viktig rekreasjon som gir hverdager og helger en mening. Sett fra en jegervinkel så har jeg eks. to høl i hue rifler som en Mosin-Nagant M44 og en MAS-36. To bøylerifler! I tillegg en god del annet som lettere kan forsvares. Det jeg og mange andre hygger oss med er ikke nødvendigvis rasjonelt. Har man lyst så er det en viss fornuft i det. Livet er for kort til å kjede seg.
 34. 7 points
  At jeg har mitt jordiske gods på lån fra vårherre er nå en ting, men at det attpåtil skal være på lån fra en eller annen uformelig masse av ryggslikkere og løgnhalser i tiggerstaden kjenner jeg er litt vanskeligere for meg å innfinne meg med...
 35. 7 points
  Jeg aner konturene av en person som kommer til å kjøpe noe han tror han vil ha med støtte fra de spesialiserte skytterne her inne. Skal du jakte opp til 20 dager i året, bør du tenke deg grundige om. Ender du opp med en 200STR med IOR eller 5-25x56 på toppen, har du fått deg fin langholdsrifle (og kun det). Jeg kjenner til to personer som har vært i akkurat samme situasjon som deg. Begge kjøpte 200STR med Kahles624, og begge riflene ble solgt etter en jaktsesong. Nå har begge ”vanlige“ jaktrifler med jaktoptikk. Selv kjøpte jeg (voldsomt inspirert av de samme du lar deg inspirere av) en S&B 3-20x50 P4F og satte den på jaktrifla. Helt ubrukelig til jakt på normale avstander er min mening. En elg travet forbi meg på 10-12 meter uten at jeg klarte å finne den i kikkerten før den var borte..
 36. 6 points
  God dag,revejegere! Til tross for periodevis godt reveføre har det vært omtrent helt stille i Januar. Frem til månedskiftet iallefall. Første skrikingen hørte vi den 25 Jan. Omtrent samtidig begynnte det å komme en luring gjevnlig på åtet. Da letta revedepresjonen en tanke. Denne datt ikke før nå på Onsdagskvelden. Hannrev på 6,8 kg. Lot den ligge og jammen kom det ikke en til og urolig kryssa åteplassen bare en time etter. Denne rakk jeg ikke. Var borte før jeg fikk løpet ut glugga. Nå på fredagskvelden var jeg nede og lokka på go'posten og fikk plutselig se en hannrev som kom luntende inn etter bjeffing på Demmels brunstfløyte. Kom sent i skumringa og satte seg ned på 120m og spana i min retning. En helt kort og meget forsiktig lyd med fuggleskrikfløyta,også fra Demmel,fikk overtalt den til å komme ut av skogen,rett over marka,krysse elva og stille seg opp noen sekunder nedenfor der jeg satt. Ca 50m hold da. Gode 15m overhøyde på denne posten redda nok kvelden. Klæsk i bakken. 7 kg. Med blod på tann og gode forhold testa jeg ut en helt ny post, kvelden etter. Jammen kom det ikke inn enda en hannrev akkurat før alt skytelys var borte. Omtrent reprise på kvelden før men denne kom på hareskrik av PC5 og satte seg ned et stykke unna og spanet min vei. Fisket forsiktig frem fuggleskrikfløyta og på samme vis fikk den på beina frem i skytbar retning. 15m sprint før den lå stille. Puh! 7 kg denne også. Blir spennende å se hva som skjer fremover da jeg så natteferske spor i går også,ikke så langt unna.
 37. 6 points
  Jeg synes det er litt frustrerende at debatten (utenfor Kammeret) alltid tar utgangspunkt i Texas, uten å vurdere Washington DC, Sveits eller Tsjekkia. Ethvert nyhetsoppslag om skyting i USA blir alltid kommentert med "den våpenloven de har der", og en grunnholdning om at enhver liberalisering her vil medføre Vill Vest-tilstander. Bæretillatelse er utopisk i Norge, men når kun 12% av drapene (ekskl. Utøya) de siste ti årene er utført med skytevåpen, flere av dem med ulovlige våpen, til tross for mange lovlige våpen, bør man kunne vurdere om det er på grunn av våpenloven eller våpenkulturen blant de med lovlige våpen. Men så langt går visst ikke den offentlige debatten.
 38. 6 points
  Det kan godt hende, men den det fins bedre løsninger på kriminalitet enn å sende inn bevæpnede sivile. Økt nærvær av Politi, mer Politi, og en et utall verktøy som Politiet har i sine skuffer bør prøves først. Sosiale tiltak, alt mulig, kommer før å bevæpne den generelle befolkningen. Gjør det ikke det er vi ikke lenger hverken soosialdemokrati eller demokrati, men anarki. At noen opplever at vi er på vei dit, samtidig som mengden regler, lover og forskrifter er på et maksimum i historien er et tankekors. K
 39. 6 points
  plusspoeng for tidsriktig gulvbelegg.
 40. 6 points
  Tviler på at de vil ta seg inn. Og det er da heller ikke problemet. Problemet er en lovtekst som sier at kontro.len skjer uten noe forhåndsvarsel. Det er problematisk på så mange områder at jeg orker ikke engang prøve ramse de opp for de som måtte ha tungt for det.
 41. 6 points
  Sto opp kl 4 på natten, fikk på meg klær gikk ut. Rakk så vidt å sette meg ned å begynne å lokke før han kom løpende i mot. Hannrev som har vært på åta mi flere ganger. Natten før rotet jeg bort skuddsjangsene mine siden jeg var litt bakpå, litt urolig. Artig at han falt denne natten, samme tidspunkt som jeg så han natten før, 20min etter jeg sto opp.
 42. 6 points
  Og hvordan skal man så unngå krypskyting? Det er selvfølgelig vanskelig, når svartmarked-prisene på elfenben og neshorn-"horn" går til himmels, og det er tilstrekkelig mange fattige til at man kan rekruttere ungdommer som ikke har andre alternativer enn å sulte i hjel, eller eventuelt å bli skutt at rivaliserende bander i storbyene, i stedet for av viltvoktere. Men der lokalbefolkningen ser at de har nytte av villdyrene, har også villdyrene et godt vern. Det handler, i bunn og grunn, om å få midlene som kan skaffes gjennom "naturen" i området, fordelt ut til befolkningen. Når de ser at f.eks. elefanter kan gi inntekter, i stedet for nedtråkkede åkere, blir de interessert i å ha en høstingsdyktig bestand. I motsatt fall, når "krefter" av ulikt slag vil øke bestander, uten at det kommer lokalbefolkningen til gode, tvert i mot gir økte problemer, vil nok færre være villige til å gå i konfrontasjoner med krypskytterne. Vrimmelen av ulike "dyrevern"-organisasjoner, som bygger opp svære byråkratier for å fremme sine "gode" tanker, bidrar dessverre svært lite til at villdyr virkelig blir vernet. Å fremme diverse ideer om "rewilding", drive mennesker bort fra gård og grunn, er hvertfall ikke rette veien å gå, verken i Afrika eller i Norge.
 43. 6 points
  Sp med Klinge i spissen kommer med noen betimelige spørsmål til regjeringen ved justisminister Listhaug. Må si at jeg er imponert over Klinge. https://www.stortinget.no/no/Saker-og-publikasjoner/Sporsmal/Skriftlige-sporsmal-og-svar/Skriftlig-sporsmal/?qid=71043
 44. 6 points
 45. 6 points
  Innstramning her, og inndraging der, i praksis uten nytteverdi. Men så lenge politikerne, byråkratene og mediafolk føler og tror at det vil berolige folk flest, så lar man de implementere begrensninger ved bruk av ostehøvel uten at det har noen genuin prevantiv virkning. Her ser man for eksempel: https://www.theguardian.com/uk-news/2018/jan/25/knife-and-gun-rises-sharply-in-england-and-wales?CMP=fb_gu Dette skal vel i teorien ikke være mulig, ettersom sivilt våpeneie i England nå bortimot kun består av strengt registrerte og regulerte dobbletløp hagler, og boltrilfer til jaktbruk. Og selv det har blitt utfordrende å få eie for mange vanlige lovlydige borgere. I praksis, ser man at forbud har lite for seg, all den tid de kriminelle ikke bryr seg om lover og regler... Jeg mener at det var nevnt tidligere i denne tråden (el.lign) at masseskytinger hadde stupt i Australia etter at våpentilgjengeligheten der nede ble strammet inn. Det som ikke ble nevnt er at bruk av skytevåpen ifm kriminalitet skjøt i været etter innstramningene som kun rammet vanlige lovlydige skyttere og jegere. Det skal nok ikke kjempe mye Google-fu å finne disse tallene for de som vil. Konklusjonen havner gang på gang på at de innstramningene som en del reguleringskåte mennesker ser ut til å ville påføre oss, ikke gir noe av den tilsynelatende ønskede effekten.
 46. 5 points
  Normalt ville jeg laget en "plugg" (stokken det skal støpes etter) ut av sammenlimte kryssfinerlpater med påfølgende sparkling og pussing til ønsket form. Denne gangen prøvde jeg noe nytt. Jeg brukte plexiglass som jeg bearbeidet med fres, fil, sandpapir og påfølgende polering. Erfaringen med materialet var "ikke gjør dette igjen". Pexiglass er gjennomsiktig og det er vanskelig å se konturene når man arbeider i materialet. Det som reddet meg var den forholdsvis enkle formen. Kryssfiner er mye enklere å jobbe med siden det består av flere tynne sjikt, og man ser derfor konturene mye lettere. Pluggen består av to deler som er satt sammen med 2 sentreringsplugger og 3 skruer. Skruene har jeg plassert der hvor jeg kommer til å lime inn reimfester. Jeg klarte selvfølgelig ikke å la være og profilere fremre del. Jeg rota rundt i en skuff på verkstedet til noen veldig gode arbeidskollegaer, og der lå det en fres som var konisk . Jeg bare måtte bruke den til noe . Ja ja! Man skal ikke nødvendig vis gjøre det enkelt for seg selv. Etter å ha prøvd med litt forskjellige grep og grepsplasseringer endte jeg opp med å lage en dings i metal. Planen er å lime den inn i chassiset. Den gjør det mulig å sette grepet helt inn i avtrekkerbøylen, og jeg tror det blir den beste løsningen for å nå frem til avtrekkeren uten og måtte strekke fingeren i en uønsket posisjon. Dessuten er det greit å rekke frem til sikringen som sitter fremst i avtrekkshuset . I ettertid tenkte jeg at denne delen kunne like gjerne være laget i carbonfiberlaminat i stedet for rustfritt stål. Men siden vekt ikke er et tema i prosjektet spiller det egentlig ikke så stor rolle. Fordelen med metal er at man kan lage gjenger i det Siden pluggen er laget i 2 deler splittet på langs er planen å lage støpeformen som 2 halvdeler. Jeg har ikke mange bilder av prosessen, men her er et hvor den ene halvdelen er ferdig støpt og den andre delen er i ferd med og støpes oppå den første. Det jeg har gjort er å splitte stokken og skrudd den fast på en flat plate. Så har jeg smurt på slippmiddel og brukt West System glassfiber og epoxy for å støpe rundt den halve pluggen som sitter fast på plata. Deretter har jeg løsnet plata og fjernet den for så og montere den andre halvdelen av pluggen mot den som er "innstøpt" (bildet). Så er det ny runde med slippmiddel og nytt støp på dene siden også. Det finnes mange veldig gode videoer på youtube om hvordan dette gjøres. Jeg liker EasyComposites sine: https://www.youtube.com/user/easycompositestv Se og lær! Her er det uante mengder med tips og triks for den interesserte
 47. 5 points
  Dette med ingen varsel før kontroll kan i Værste fall gjøre ransakelsesordre unødvendig hvis en mistenkt er våpeneier. Som sannsynligvis bryter med en del rettsstatsprinsipper. Det som etter min mening er det viktigste punktet rundt dette med innlevering, er at uansett tilfelle så setter det presedens for praksis i alle år framover. Blir vi nødt til å levere inn mini 14 uten kompensasjon, betyr det i ytterste konsekvens at ingen faktisk eier våpnene sine lenger, og at de er på lån fra staten.
 48. 5 points
  Vi kan slutte flåseriet, men like fordømt kommer lovgivere til å bruke allerede kriminelle hendelser som argument for å innføre strammere regler sånn at de får vist "handlekraft". Så det er ganske relevant, selv om det er så hemningsløst idiotisk at det er vanskelig å forholde seg alvorlig.
 49. 5 points
  Ja, det er noe tull å støtte opp om eget lands industri og arbeidsplasser. Pioter bygger badet, Wackav beiset, Annastasisa tar vasken, bilen er bygd i Korea, sporsutstyret handles på nett fra utlandet. Billig! Og et helvetes sjokk og ramaskrik når egen arbeidsplass plutselig flagges ut....
 50. 5 points
  Yes! Var meldt skareføre inatt❄️, kjørte på med åte, strødde blodspor og tråkket flere stier inn til åte fra skog og bekkedrag med truger mens biter av sure grillpølser ble nedgravd hver 10 meter. Første ble observert klokka 01:15 i pølsesporet, noe større Mikkel, men forsvant. Fikk nummer to, en annen rev, ei lita tispe skutt på 50 meter Kl 0220 med 40 grain Nosler BT mens den plukket sure grillpølser🌭
This leaderboard is set to Oslo/GMT+01:00
×