Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. 45 acp ammunisjon

  Det er ikke særlig vanskelig å lære å lade sin egen ammunisjon. Når du skyter 9mm, .38 Spl, .357 Mag og .45 ACP er det absolutt noe du bør vurdere. Jeg begynte fra null uten noen veiledning for fem år siden, og det har gått meget bra. Aller først, skaff deg en ladebok og les den. Så får du et inntrykk om hva det dreier seg om. De fleste vil anbefale den norske Ladeboken. Hvis du bare skal lade for håndvåpen, vil jeg anbefale "Reloading for Handgunners" av Patrick Sweeney (på engelsk). Han har også skrevet "The Big Fat Book of the .45 ACP". Lading handler om å ha sans for detaljer, være nøye over grensen til det pirkete, og gjøre den samme tingen om igjen og om igjen i et par timer, uten å miste fokus. Hvis dette høres forferdelig ut, er kanskje ikke lading noe for deg. Lading for håndvåpen handler om volum. Mange anbefaler å starte med en enstasjonspresse. Jeg er ikke ening i det. Du kan fint lade en og en patron på en progressiv presse, til du blir kjent med prosessen. Med en enstasjonspresse lader du ca 50 patroner i timen. Hvis det er det du skyter i uka kan du likså godt kjøpe ferdig ammo. Hvis du skyter 200 i uka kommer du til å bruke 4 timer hver uke på å lade. Med en progressiv presse lader du la oss si 300 patroner i timen. På tre timer har du ladet en måneds forbruk. Og du kommer ikke til å spare penger på å lade selv. Etter hvert kommer du til å ha tjent inn igjen utstyret, det er så, men du kommer ikke til å tjene penger. Om du er som mange andre av oss kommer det du evt sparer til å gå til mer kuler, krutt og tennhetter. Det vil si du kommer til å skyte mer. -dagvt-
 3. Våpenloven

  De vil oss neppe vondt, men de har en emosjonell opplevelse av at volden i samfunnet reduseres dersom man reduserer våpen på et generelt grunnlag. At VI betaler for innstrammingene DE ønsker seg, er en pris DE er villig til å betale... At de ikke får noe for denne prisen, er noe bare vi vet...
 4. Today
 5. 1911 tråden

  Er bare å google 1911 slide stop så får du opp nok bilder og videoer rundt demontering
 6. Hjortelusflue

  Nja ganske mange som mener det er mer is og kulde enn før
 7. Våpenloven

  Vei vet at intensjonen til POD er å begrense antall våpen i samfunnet og vi vet at de har fikk gehør for det i regjeringen før valget. Sosialistisk side er neppe motstandere ev innstramninger, så da går det mot mer restriksjoner. Så er det store muligheter å tette de ... åpninger POD har lagt i loven. Dette er åpninger lagt der for å gi POD det handlingsrommet de ønsker.
 8. Tom for justering med en halv runde igjen? (Simmons 4-12)

  Sant nok. Spesielt på alu-baser er det greit med det ekstra arealet en kon gir.
 9. Politiet og vådeskudd.

  Idiotsicher gibt es nichts...
 10. Hjortelusflue

  De beista kommer lenger for hvert år. Få her jeg bor enda, men de kommer nærmere og nærmere. Skjegg er også noe de setter pris på.
 11. Våpenloven

  Det eneste vi med sikkerhet kan si er at vi ikke vet. Vi vet faktisk ikke hvordan den nye loven kommer til å se ut når den vedtas, og vi vet ikke hvordan de tilhørende forskriftene blir. https://www.stortinget.no/no/Saker-og-publikasjoner/Saker/Sak/?p=69453 Er bare å hente popkornet, eller enda bedre, kontakte aktuelle politikere og forsøke å påvirke i den retningen du selv ønsker.
 12. Senkehode gir mye bedre sentrering (kan være både fordeler og ulemper om maskineringen ikke er 100%) og samtidig mener jeg de vil holde momentet bedre da konen gir bedre friksjon slik at det skal mere til før skruene løsner.
 13. Tom for justering med en halv runde igjen? (Simmons 4-12)

  Enig i at senkehode ikke er nødvendig for at ting skal sitte, men de gir i teorien bedre sentrering. Im det betyr små skruer med trekkerspor vet jeg likevel hva jeg velger. Nå beholdt jeg de i denne omgang, dels fordi jeg måtte tatt ut pipa for å gjenge på nytt. Og jeg har et vagt minne om bruk av feil låselim sist jeg satt den i. Uansett er det liten grunn til å modifisere før det er nødvendig, og det å matche en radius på denne måten er fint pirkearbeide.
 14. Den eneste riflen man trenger? (Ruger GSR)

  Ikke ødelegg denne med scout scope. Vanlig kompakt kikkert med kompensator er tingen i tillegg til en kompakt demper. Med 1-10" løp passer den også til fint til sub-ladninger. https://www.youtube.com/watch?v=cyW7Fl-6aV4
 15. Dagens annonse på finn.no

  Den er vekke nå. Kanskje fyren fikk kalde føtter - eller "Omar bak Essoen" har kjøpt den
 16. Våpenloven

  Du kan godt legge til at en dag går jorden under (dommedag) og i tillegg skal vi alle dø. Den paranoide tanken om at "De" (embetsverket, Staten, Regjeringen, EU, forskerne, akademikerne, kaffelattedrikkerne eller Illuminati) vil oss vondt, har en skremmende stor plass hos alt for mange våpeneiere og jegere.
 17. Hjortelusflue

  Hjortelusfluen er observert på Vestlandet også - nord i Sogn og Fjordane. Ellers er det vel ingen uenighet om at klimaet har forandret seg? Uenigheten går på om det er en naturlig variasjon eller om det er menneskeskapt
 18. Selvsagt, balansegangen blir jo mindre jo mindre dimensjoner som benyttes. Lapping av montasjen og bruk av momentnøkkel vil nok hjelpe.
 19. Du har nok rett. Men da må det trekkes til så det blir nok friksjon. Problemet er de bittesmå skruene som ofte brukes, som da balanserer mellom å være trekt til for mye, så de ryker, og for lite, så de ryker... Men nå er vi på viddene - der vi trives K
 20. Det er vel friksjonen mellom to plater (skinne og låsekasse) som holder delene samme og ikke skruen i seg selv. Så om skruer løsner så ryker de. Altså skruene ryker fordi de løsner. Korriger meg gjerne. Edit: Jeg kommer heller ikke på noen montasjer jeg har montert som har senkehode på skruene, men vanlige skruer slik som på bildet til m67
 21. Jeg vet jo det Men i farta kom jeg ikke på noen senkehodeskruer, på mine våpen, som ikke har "børsmakerskrutrekker"-spor og sitter på ei hagle. Eller når rekyl lager krefter på tvers av skruen. Ikke et stort tema på en 1022, men mang en kikkertmontasje har falt av sentertente rifler fordi skruene røk. K
 22. Våpenloven

  I første omgang vil den sannsynligvis ikke påvirke NSF skyttere, men den vil som all annen lovgivning på dette feltet sakte men sikkert stramme skruen så det blir vanskeligere og vanskeligere å være innenfor loven. At dine barnebarn kan drive med denne idretten anser jeg for usannsynlig.
 23. Bruker 105gr RDF i 6mm XC. Tok litt knot for å finne ei ladning, men når jeg oppdaga at det var hylsene mine som var for lange så ble det bra med en gang. Har ikke skutt på over 500m men det ser ut som BCen på 0.278 stemmer bra. Med 885m/s treffer jeg midt i på 510m med 30 klikk opp. K
 24. Tom for justering med en halv runde igjen? (Simmons 4-12)

  Det var også mitt argument for å bruke senkehode. Men så kan man lure på hva som skjer når hullbildene ikke stemmer perfekt... I dette tilfellet er det neppe kritisk, radien låser ting sideveis og med litt låselim under flytter den seg neppe. PS: Senkehode må ikke bety skrujern.
 25. Aner ikke, på begge punkter. Det meste jeg har montert oppå riflene mine, inkl. skinner, ringer, integrerte montasjer, er feste med omtrent slike skruer:
 26. Skuddbilder med Buckshot

  Da var Søndagen unnagjort med test skyting av hagle kaliber 16/70... Jeg har valgt å gjøre dette etter Wannsee metoden; på 35 meter med 16 delt skive diameter 75 cm formålet er å finne dekningsgraden i prosent. Jeg valgt "Sorte døden" som patron RWS weidemansheil 16/70 i 3,5 mm etter kontrolltelling inneholdt patronen 127 hagl som også Kjell Løvold i sin bok angir som standard i 16/70. Etter at begge løpene er testet, jeg opp treff, 80 og respektive 82 treff innenfor noe som angir treffprosent på vel 64% i Løvolds bok skulle dette tilsi 1/2 choke, men som han også skriver; tilvirking av hagle tidligere bestilte kunden på treffprosent og ikke diameter på choke. Min drilling måler i munning 16,0 mm og 15,7 i henholdsvis høyre og venstre pipe, noe som i følge andre kilder skulle tilsi 3/4 og extra full choke.. noe som ikke stemmer når man tar det i praktisk testing.
 27. Det får man vel svar på om man navigerer seg inn på hornady.com.
 1. Load more activity
 • Announcements

  • slemmo

   Samletråden Nyheter i media

   09/04/2017

   Denne tråden avvikles, vi ønsker fra nå at saker man ønsker å poste som er relatert til nyheter i media skal opprettes i egne tråder akkurat som alle andre temaer man diskuterer på forumet, så blir det enklere å kommentere og diskutere de forskjellige sakene.
×