Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Nå har jeg sett bilder av politi i Oslo med C8, så det kortet må du bare legge tilbake.. og samme etat har vel i teorien skarpskyttere tilgjengelig. Har du prøvd grisehalegassrør, Thor? Jeg leste at det ble spådd som den store fremtiden for pistolgassrør, og kort etter dukka det opp bilder av slike som har tatt kvelden..
 3. Det går på et vis det også, men det er som regel mer trøbbel å få våpenet til å virke slik det skal. Dette blir egentlig samme problem for alle våpen med gasstapping. En av de nye dillene i sørstatene er AR pistoler med 7-10" løp i .300 AAC Blackout for bruk til jakt. Utfordringen er å få våpenet til å fungere både med overlyds og brems såvel som underlyds og demper.
 4. Ja man skal ikke kimse av penetrasjonen til 9x19 på nært hold. Etter et par hundre meter har derimot riflekaliber beholdt vesentlig mer energi. Nimilimeter detter som en stein ballistisk fra ca. 150 meter.
 5. Ikke kjøp denne selvanviseren fra Jaktdepoet

  Forbrukerrådet velger vel selv hvilke saker som skal prioriteres/ brukes tid på?
 6. ehhh... 9mm går ofte igjennom mer enn 5.56 NATO. Så det er ikke så enkelt. Kommer ann på ammo brukt og hva man treffer https://www.youtube.com/watch?v=X0qgQoej5zE Og det var med JHP ikke FMJ i 9mm.
 7. Like greit å gå helt balls out og gi dem M40 eller M82
 8. Ikke kjøp denne selvanviseren fra Jaktdepoet

  Er god venn av meg jobber i forbrukerrådet, han er oppgitt over antall prinsippsaker som kunne vært unngått dersom folk hadde opptrådt klokere. Vaffeljernet relaterer seg til en faktisk sak som de brukte unødvendig mye tid på
 9. Vet ikke om det er en så knall idé at polti skal begynne å spraye 5.56 rundt i bymiljøer og ellers på arenaer som kjennetegnes i bortimot 100% av tilfellene av sivile tredjeparts nærvær. Nettopp på grunn av den ekstra rekkevidden og gjennomtrengningsevnen. Når det er sagt, så har beredskapstroppen AR. Sannsynligvis fordi øvrigheta ikke gidder å spandere noe som funker, og hadde sluppet opp for MP5...
 10. Man må ikke bruke CLP og man må heller ikke pusse så ofte som du gir inntrykk av, sålenge man tilfører olje. Hadde den vært så dårlig som du påstår, ville den vært byttet ut for lenge siden.... Problemene med DI på AR er nå man skal ha kortere løp enn 14,5". Da blir det kort tid for gassene å virke før kula forlater løpet.
 11. Today
 12. De bør utstyres med noe som har litt lenger rekkevidde enn 9x19. Kort 223 eller HK MP7. De har ett problem hvis det blir titten på hjørnet ett kvartal i Oslo.
 13. Politiet i Norge har ikke MP5 for å "stride" på 200 meter, men for trefninger på kort hold. På samme måte som AR/AK er mindre egnet i et trangt bygg. Mener du at politiet i Norge burde utstyres med AK?
 14. Knivstål FAQ

  Er nok sannsynlig at det er 1.1248, som tilsvarer C75S/AISI 1075. Dette stålet inneholder mer karbon enn det stålet de brukte tidligere, og er dermed noe sprøere, men det er fortsatt er rimelig seigt stål som passer godt til formålet.
 15. Dagens annonse på finn.no

  Er ikke dette ei repeterrifle da? Edit. 32-40 var sekundet snarere.
 16. Dagens annonse på finn.no

  Sikkert fordi godkjentlistene gjelder halvautomater... mens dette er en pumpe-rifle (repeter).😉
 17. Tilbøyelig til å være enig med Chiefen. Synes det kanskje hadde vært mer elegant med mindre radie. Smak og behag dette. Nå er det jo bare du som kan avgjøre hva du synes er stiligst. Hva vi andre mener er vel rimelig likegyldig. Selv driver jeg ikke med slikt i hele tatt, så jeg burde vel holdt kjeft, men moro å følge med på slike prosjekt.
 18. Ja, det er egentlig planen, og litt av grunnen til at jeg velger støpeform kontra lage direkte i materialet man skal bruke. Da kan jeg konsentrere meg om formen alene, uten å tenke på styrke eller vekt. Første utkast er tegnet på gavepapir, brukte den veldig nøyaktige metoden "Print, klipp og legg over" for å sjekke ca form på grep etc.
 19. Dagens annonse på finn.no

  Noen som kjenner til denne? Finner den ikke på godkjentlistene. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=114778680
 20. Ikke kjøp denne selvanviseren fra Jaktdepoet

  Er det den eneste klagen Forbrukerrådet har fått på denne saken?
 21. Fordelen med måten AR-15 fungerer på er at det er relativt lite masse som flytter på seg en kort distanse under en avfyrings- ladesyklus. Dette krever igjen mindre gasstapping for at våpenet skal fungere pålitelig. Sammenlikner vi med AK-47/74, flytter hele innmaten på seg og gjør et langt hopp. Når vekten skifter så mye blir det kronglete å skyte presist halvautomatisk. Dette er hovedgrunnen til at Dragunov rifla har en kortere rekylsyklus enn AK. En helt annen sak er at ergonomien, og dermed rekylopptaket, er som natt og dag mellom AR og AK. Sist, men ikke minst, har AK elendige standard siktemidler sammenliknet med M16/M4 og for en A3 eller senere versjon har man full fleksibilitet til å montere det man trenger av optikk. Med AK er det vanskeligere og man benytter sidemontasjer som gjør våpenet mer klumsete og i seg selv er lite fleksibelt. For ren presisjon ville jeg foretrukket den gamle SKS rifla over AKen hver dag og to ganger på søndag. Til slutt vil jeg anbefale alle AK fanboys å prøve å demontere bolt og avtrekksgruppe på en AK ned til samme nivå som man lett gjør med en AR. Ha børsemaker klar når det skjærer seg 😁
 22. Design av stokk - hva skal man gå for?

  Tror jeg vill bygd og formet med xfiner, sparkel, trolldeig, detenmåtte ha til jeg var fornøyd.
 23. Den funker i likhet med AG3 (som har fluted kammer og blåser gass bakover mot sluttstykket den også) greit når det pusses og pusses med breakfree CLP som de gjør i militæret. Problemet kommer når det av en eller annen grunn ikke blir gjort ofte nok. Og staten driter langt i den enkelte soldat så de bryr seg ikke. Politiet i Norge har MP5. Den har kaliber 9X19. Hvis politiet skulle komme i strid på 200m med noen som har ett riflekaiber; 5,56,x45 7,62x39 7,62x51 eller noe så sliter de mongo. Hvem bryr seg om det? Absolutt ingen. De er statsansatte.
 24. Driver å tegner opp første grovskisse, og litt i tvil angående avstand grep til avtrekker. Noen tommelfingerregler å tenke på, eller prøve seg frem med grep rundt forskjellige ting og måling av komfortabel vinkel på avtrekksfingeren? Har lange fingre, så tar utgangspunkt i ca 4 cm fra fremside grep til avtrekk.
 25. Garmin Fenix 5X

  Jeg har den lille Fenix 5 og har ikke savnet å ha kart på klokka, skal jeg navigere har jeg alltid med en ordentlig garminenhet, så slipper jeg at klokka går tom for strøm i løpet av en dag eller to. Greit å ha klokka i bakhånd om man skulle måtte nødnavigere hjem igjen e.l.
 26. Garmin Fenix 5X

  Ja det går, har du den nye oppdateringa så går d med astro 320 også👍
 1. Load more activity
×