Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Patroner byttes

  Jeg har noen haglpatroner jeg ønsker å bli kvitt: Jeg ønsker å bytte mot riflepatroner, gjerne noen av de nyere Short magnum variantene og ikke minst .204 Ruger. 9,3x66 Sako og 7,35 Carcano er spesielt ønsket. Ellers har jeg mye forskjellig innen håndvåpenpatroner og riflepatroner som jeg også kan bytte bort. Jeg har dessverre ikke originalesker for bytting, kun enkeltpatroner. Mye er fra krigen og en god del jaktpatroner. Jeg ønsker ikke å selge, kun bytte. Jeg kan bytte ved å gi flere patroner mot en jeg ikke har. Mottakeren må ha gyldig våpenkort eller patronsamlerlisens. Ta gjerne kontakt hvis det er noe du spesielt ser etter. Selv er jeg registrert Patronsamler.
 3. Ikke kjøp denne selvanviseren fra Jaktdepoet

  Jeg tror ikke du forstår hva du selv skriver. For det første: Sammenlikningen med vaffeljernet er ikke fair, vi snakker om 30 skudd med 45ACP på noe som skal tåle 44Mag. Om de hadde oppgitt en forventet levetid på 25-50 skudd ville det vært OK, men hvor mange hadde de solgt da? " Men de som jobber i forbrukerrådet mister muligheter til å prioritere viktige ting fordi vaffeljern til kr 199,- streiker etter 4 år og 11 måneder " Her forutsetter du at de ikke har evner eller anledning til å prioritere. Tror du virkelig at viktigere saker blir satt på vent fordi noen klager på én selvanviser til 400kr? Det er faktisk det du antyder her. Hvem sier at dette er første gang dette skjer? Kanskje de har fått ti andre klager på samme drittproduktet? Og hvis ti klager har nok ti ganger så mange opplevd det samme.
 4. Design av stokk - hva skal man gå for?

  Tror du vil like denne videoen;
 5. Anbefalt lektyre: Gjørmetest Arsenal SLR104: https://www.youtube.com/watch?v=NgP6Fea8zM8 Gjørmetest AK47/AKM/Valmet: https://www.youtube.com/watch?v=DX73uXs3xGU Gjørmetest sivil AR-15: https://www.youtube.com/watch?v=YAneTFiz5WU Gjørmetest milspec AR-15/M-16: https://www.youtube.com/watch?v=LyXndCxn9K4
 6. Mer driftssikker? Hvor har du det fra?
 7. En M16 vinner vel på rekkevidde, presisjon og vekt, men AK er mindre presis, tyngre og mer driftsikker. Det er vel produsert ca 10 ganger flere AKer enn M16/M4 osv. Bare Kina har produsert flere Type 56 AK enn alle M16/M4 varianter tilsammen....
 8. Godt å vite! Skal se litt nærmere på skiskytter grepet, har tilgang på litt forskjellige skiskytterrifler, ser spesielt at det er fokusert på plassering av tommelen som du sier. Pent er det ikke, men det er treff som teller, og ikke utseende.
 9. Gassene slippes fortsatt ikke løse i kassa om man skal være helt pedantiske. Klart at noe gass blør fra gassnøkkelen men det aller meste siver inn i sluttstykket og bløs ut på sida. Om noe så spruter det mer dritt fra kammeret og ut i kassa på både stempel og halvstiv rullelås når det er høyere trykk under opplåsing og utkast. AUG, SCAR, G36 (+G433), HK416/HK417 er jo alle mer eller mindre kloner av AR-18 uansett. Den er heller ikke noe ny.
 10. Ikke kjøp denne selvanviseren fra Jaktdepoet

  Jeg tror ikke du forstår hva jeg skriver. Les det en gang til
 11. Today
 12. Ikke kjøp denne selvanviseren fra Jaktdepoet

  Noen bedrifter lærer aldri...
 13. Ikke kjøp denne selvanviseren fra Jaktdepoet

  Så du tror at folkene i Forbrukerrådet er idioter? Eller gratis advokater som MÅ ta alle saker de får kastet etter seg? For å snu ting litt på hodet. Hvis Jaktdepotet ikke vil følge loven når det står om småpenger, vil de da gjøre det når beløpene er betydelige? Å ta tyren ved hornene nå kan spare en selv eller andre for problemer i fremtiden.
 14. Plugg og støpeform

  Jeg har ikke erfaring med kjøleskap pumpe eller den på Finn så det er litt vanskelig å mene noe, men den pumpa på Finn ligner på en av de billige pumpene som Easy Composites selger. Jeg vil tro at den er fult brukende til formålet. De koster jo nesten heller ingen ting, så hvorfor plages med et kjøleskap?
 15. Ikke kjøp denne selvanviseren fra Jaktdepoet

  Det koster ikke så mye for forbrukeren annet enn fullstendig bortkastet tid basert på prinsipper. Men de som jobber i forbrukerrådet mister muligheter til å prioritere viktige ting fordi vaffeljern til kr 199,- streiker etter 4 år og 11 måneder. Dette er ikke en klok forvaltning av ressurser.
 16. Ikke kjøp denne selvanviseren fra Jaktdepoet

  Hva er så ufornuftig med å klage? Det koster ikke mye, hverken i tid eller penger.
 17. Ikke kjøp denne selvanviseren fra Jaktdepoet

  Prinsippet er viktigere enn fornuften? Man kan være smart uten å være klok,
 18. Ikke kjøp denne selvanviseren fra Jaktdepoet

  La oss snu på det litt da. Jaktdepotet vil heller miste en kunde som ville lagt igjen mange tusen hos dem, fordi de ikke vil erstatte en som koster de 200kr eller så? Er ikke det litt dumt? Så er enig med @odin1899 det er en prinsippsak Selv har jeg vært fornøyd med depotet i mange år som kunde, men fikk en liten negativ opplevelse i fjor som gjør at jeg ikke handler fra de på ei stund. I alle fall ikke varer som haster å få
 19. Knivstål FAQ

  Eneste jeg finner om det er 1.1248 som skal tilsvare AISI 1075. Det er et enkelt karbonstål, muligens litt i det seige området. Det stemmer vel bra med bruken, en samekniv skal jo tåle juling.
 20. For å ta opp påstandene det hele startet med: USA tapte ikke Vietnam-konflikten pga M16. Barnesykdommene ble løst ganske fort, og problemet lå vel aldri hos infanteriet. For det første var sør-Vietnam styrt av et pill råttent mindretallsregime, det gjør ikke ting enkelt. Når de i tillegg har som mål å "vinne folkets hjerter" og måler suksess i antall drepte så begynner ting å bli ganske håpløst. At AR skulle være upålitelig? Vel, 54års tjeneste (and still going strong) sier vel det meste. Og å trekke frem en rifle uten noen militær historikk som bedre er ikke akkurat det mest overbevisende argumentet. Ei tohi varjata: Påstanden var at gassen pumpes inn i mekanismen, og det stemmer. At dette er den eneste virkelige oppgraderingen i HK416 indikerer vel at det kan være et poeng der. Andre nyere design som AUG og G36 følger også denne trenden. Å holde kruttgassene unna mekanismen er ikke noen ulempe, men samtidig skal en ikke overdrive problemet. Et våpens pålitelighet handler om mye mer enn funksjonsmetode. Og hele argumentet er basert på pålitelighet i strid, det er noe helt annet enn jakt. Med normalt vedlikehold og skuddantall for jakt kan vel en AR fint gå et par år uten puss. Og ser en på feks IPSC er vel DI fremdeles dominerende? Noe som kan tyde på at DI er bedre mtp presisjon og rekylopptak.
 21. Knivstål FAQ

  Ser at Knivsmed Strømeng bruker et nytt stål de kaller for NB1248U . Noen som vet noe om dette stålet?
 22. Hva betyr disse bokstavene?

  Takk for svar
 23. Ikke kjøp denne selvanviseren fra Jaktdepoet

  Ikke i det hele tatt. Prinsippet som gjelder her. Bedrifter i Norge er generelt håpløst når det gjelder kundeservice og jeg synes det er veldig bra når en kunde gjør innsats for å få det bedre.
 24. Ikke kjøp denne selvanviseren fra Jaktdepoet

  Du har sendt en sak til Forbrukerrådet, hvor verdien er på 395 kr. Kanskje litt overilet?
 25. Ikke kjøp denne selvanviseren fra Jaktdepoet

  Har da sendt denne saken over til forbrukerrådet. Må si det er overraskende hvor dårlig kundeservice de har hos jaktdepotet.no
 26. Zeiss V4

  Ja, ser det står det over alt nå, samtidig står det lotutec flere steder, kan linsene være sendt til Japan og montert der?
 27. Ryggsekk vs hoftesekk på jakt?

  Har brukt Bergans Langevann i flere år nå, før det en amerikansk variant. Til dagsturer er den genial å både gå og skyte med. Kanskje ikke det rette hvis du bærer med deg alt mulig, men pakker du med fornuft er det veldig god plass og null problem å gå med den en hel dag. For meg er «frihetsfølelsen» som natt og dag når en unngår sekk.
 1. Load more activity
×