Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Bøylesikringen på en Winchester 1873

  Rett og slett noe inntørket fett som hadde skyld i dette. Jeg plukket den helt fra hverandre, oljet inn og satte sammen. Da forsvant det helt 🤠 Forøvrig enkel å plukke helt fra hverandre, sammenlignet med en del annet fra den tiden. Med knøttsmå deler og ublu kanter.
 3. Kritisk tenkning

  ok, da misforstod jeg, å si at det er mer mellom himmel og jord enn man vet o.l. er typisk overtroerprat.
 4. Today
 5. Kritisk tenkning

  @slemmo: Det er da det begynner å bli litt vanskelig for meg for det dekkes ikke i min tro - men andre kan jo tro det. Det er kanskje det som kalles parallelle samfunn? Kanskje litt som med tankene våre - det er ingen som ser de men selv påstår vi hardnakket at de eksisterer.
 6. Oppdrett av stokkender

  Noen ganger er det artig å spissformulere seg litt. Hvis noen føler seg støtt av det så er det bare å beklage. Men jeg mener forsatt at det er et artig observasjon, at når Godseieren åpner skogsbilveiene sine to helger om høsten slik at allmuen får tilgang til å plukke bær og sopp. Så synes "alle" det er en bra ting. Men når han byr på en overflod av ender, så synes "alle" at det et kjempe problem. De fleste av oss spiser kjøtt. Men ganske mange(ikkejegere eller ikkebønder) ønsker ikke forholde seg til at kjøttet kommer fra dyr og fugler som nødvendigvis må dø for at de skal bli mat. Noen tidssoner unna eller noen titalls år tilbake, så hadde disse endene nok blitt sett på som en gave fra himmelen. Ellers så må nå folk få jakte på hvilken måte de vil for meg og jeg har forsåvidt lite med hva motivasjonen til den enkelte jeger er. Men jeg mener at hvis en forvalter naturen så bør det foregå på en måte som skaper minst mulig unødvendig lidelse. Og i minst mulig grad forrykker den naturlige balansen i naturen. De kan se ut som de brave godseiere ikke har tatt tilstrekkelig hensyn til det i dette tilfellet.
 7. Heman’s kniver

  Det er mye inspirasjon å hente på din Facebook-side også Hermansen! 👍🏻 Gøy å høre Seawolf! Det motiverer til å prøve å gå egne veier 😊
 8. Kritisk tenkning

  Sånn apropos miljøagentene, så har vi jo ett godt, norskt munnhell som heter "Tidlig krøkes, som god Krok skal bli" eller noe i den retning...
 9. Kritisk tenkning

  Men bare mellom himmelen og jorden, ikke utenfor f.eks?
 10. Sivilt skytterfelt planlegges i Avgrunnsdalen

  Lenge siden en oppdatering. I vedtaket i SAK 24/16 i kommunestyret i Hurum den 5/4-16 ble det bestemt at området skal brukes til skyting. HSSK har ENDA ikke fått skrevet kontrakt. Vi hadde håpet på, og var forespeilt en "tjuvstart" på skytingen med en midlertidig dispensasjon, men dette ser dårlig ut. Hurum Kommune har avsatt 600 000 kr til regulering av området til formålet skyting, og det arbeidet er iverksatt. Det har vært mye frem og tilbake. Stadige utskiftninger av ansatte i eiendomsselskapet (som eier området), offentlige byråkrater som ikke helt vet hva de driver med, høyre og venstre-armer som ikke snakker sammen, og mye annet gøy på landet. Korrekt saksgang slik vi ser det er at vi får undertegnet kontrakten når reguleringarbeidet er fullført. Når dette skjer vet vi ikke. Jeg var selv involvert i å tegne opp ønskede baner og hold på området, og om vi blir hørt, og om Politiet er enige i sikkerhetsaspektet, så blir dette helt krem. Til alle dere som gnåler og lurer fælt på dette prosjektet; dere er blitt lagt merke til, og jeg gleder meg til å treffe dere litt mer jevnlig <3
 11. Bøylerifle i 45-70, Marlin 1895 eller Winchester 1886?

  22 tommers løp er veldig greit både for balansen og at du får munningen litt lengre vekk fra ørene.
 12. Kritisk tenkning

  Det er ikke alle klarsynte som kan forutse sin egen død. Jeg heller til den troen at det er mer mellom himmel og jord enn andre steder.
 13. Oppdrett av stokkender

  Når vi er i byen så følger vi skikkene der og når byfolk er hos oss så følger de skikkene her .....men det var de endene da... Når anden er god er allting godt? Selv er jeg ikke tilhenger av å drepe dyr for fornøyelsens skyld og at noen setter ut dyr for å bruke de til levende blink synes jeg absolutt ikke om. I denne saken var det visst snakk om å trene opp hunder? I så fall er det en bruk og kast mentalitet som ikke bør applauderes. Andre bruker levende griser for å trene sine hunder. Hva er forskjellen?
 14. Oppdrett av stokkender

  Jeg er nok muligens mer usivilisert enn umoden
 15. Oppdrett av stokkender

  Er det slik du vil ha det??.. Din "holdning" kjenner jeg ikke, men håper det du skriver delvis er et utslag av umodenhet eller noe annet... tror nok de fleste som bor i Norge ikke ønsker seg filippinske tilstander. Slakting i gata er et "passe" stadium i den siviliserte verden. Ja, jeg har også jaktet en stund,.. kanskje begynte jeg lenge før du gjorde.
 16. Oppdrett av stokkender

  @bobby At du mener jeg har en dårlig holdning, det lever jeg godt med. Jeg er glad i kjøtt og spiser nesten utelukkende kjøtt fra dyr jeg selv har drept. Jepp, jeg er en slik en som jakter for å drepe dyr jeg har tenkt å spise og så dreper jeg dyr som er konkurrenter eller for at jeg kan høste mest mulig av naturen. En skal ikke reise så mange timene med fly, før det å slakte dyr på gata er helt normalt. Jeg har også venner som når de kom til norge synes det var merkelig at en ikke kan vri av huet på fugler en treffer på gata. Middagen tusler jo rundt rett foran dem. Men i vårt overflodssamfunn kan vi unne oss den dekadensen som jeg påpekte. Ellers så hadde jeg nok blitt rimelig forbanna hvis noen tok livet av bikkja mi for å spise den, sånn helt ut av det blå. Hadde blitt like forbanna hvis noen tok livet av et av lamme våre på eget initiativ. Men hvis en kineser eller noen annen ville spise bikkja mi, når jeg av en eller annen grunn må ta livet av den. Ja da bjuder jag på det, som svensken sa. Men de kineserne jeg kjenner er hissigere etter elgkjøtt enn bikkje. Det hender rett som det er at det av ulike grunner skytes katter her i grenda, hvis noen kunne utnytta de til et godt måltid, så gjerne for meg.
 17. Kritisk tenkning

  I den tragiske drapssaken fra Troms skal visstnok gjerningskvinnen ha gått i "healing-terapi" hos drapsofferet. Ikke særlig virksom den "healingen" heller, ser det ut til. https://www.dagbladet.no/nyheter/nordlys-siktet-21-aring-skal-ha-gatt-til-healing-hos-drapsoffer/68907693 Drapsofferet skal visstnok, i følge artikkelen, ha skrevet flere bøker i sjarlatan-sjangeren, og kunne visst også gjøre som en viss prinesse og hennes omgangskrets, "snakke med de døde". Kanskje var hun "synsk" også - uten dermed å kunne "se" en alvorlig fare som truet.
 18. Oppdrett av stokkender

  Eller begge deler så blir det dobbelt inntektsgrunnlag, det må jo stortingsrepresentantene like.
 19. Bøylerifle i 45-70, Marlin 1895 eller Winchester 1886?

  Min har 22" løp,- 4plugg i mag.+ 1 i kammer er plenty.- 45/70 er/blir "beroendeavhengig".
 20. Hvordan få hjorteburgerne saftige?

  Hvorfor denne aversjonen mot å blande nasse i hjorteburgeren? Bland inn 30% feit tilbudsribbe (noe alle som lager pølser og burgere burde hamstre når butikkene gir bort dette før jul) og du får de beste burgerne du kan tenke deg. Smaksløkene vil implodere av ren skjær nytelse noe som raskt vil kaste den uberettigede "stoltheten" rundt det å spise "rent" hjortekjøtt på døren. Jeg vil faktisk påstå at en ødelegger hjorteburgeren ved å ikke blande inn nasse. For middagskarbonader kan en greie seg uten innblanding av svinekjøtt ved å lage de tynnere og følge @DoctoRoy sin metode. Kvess de på begge sider, la de hvile litt i panna sammen med litt smør og spis de mens de fortsatt er lyserosa i midten.
 21. Bøylerifle i 45-70, Marlin 1895 eller Winchester 1886?

  hva med en std 1895 , 22" løp og 4sk magasinrør. Burde være billigere å bytte bare magasinrøret om man ønsker å ha det lenger..? https://www.marlinfirearms.com/lever-action/model-1895-big-bore/model-1895
 22. Dagens annonse på finn.no

  Altså, Arnold? Ikke Hitman?! Eneste grunnen jeg kjenner til AMT Hardballer
 23. Hvordan få hjorteburgerne saftige?

  Steiking på sterk varme "lukker" karbonadene og holder fuktigheten inne.
 24. Nå er heldigvis regelen om at man må ha minst 5 registreringsfrie samlervåpen for å få invilget samlerlisens, fjernet. Det var jo ganske meningsløst. Jeg har selv for et år siden skaffet meg min første krag i samlinga, og da ble det raskt flere. De kan være ganske kostbare disse også. I tillegg så finnes det jo munningshetter, hurtigladere og verktøy å samle på som hører til Krag. Jeg tror ikke det vil være umulig å få opprettet flere lokallag innen NVS, men det vil nok ta tid og kreve innsats.
 25. Permanent bevæpning av politiet

  Nå har PST justert ned terrortrusselen - blir det slutt med bevæpningen på Gardermoen da, tro? https://www.dagbladet.no/nyheter/pst-justerer-ned-risikoen-for-terror-i-norge/68906668
 26. Oppdrett av stokkender

  Nå er vi godt OT, men - : "Salmon Island" var nok godt tenkt, to av mine kjenninger ble ansatt til å drive stedet i starten (som var på 2000-tallet). "Ildsjelen" bak tiltaket, en tidligere stortingsrepresentant, døde dessverre før prosjektet ble fullført. Jeg vet ikke hva "statusen" er nå. Men kanskje man kan stenge av sundene, og sette ut ender?
 27. Hvordan få hjorteburgerne saftige?

  Karbonadedeig av hjort 2kg. Ca 1 stk løk (fin hakket) 4-5 egg 1tskje tobasco Ca 1 sp salt elle herbamare(urtesalt). 1/2-1 sp svart pepper. så smeltes Melange og blandes oppi...knø deigen leeeenge og vel, tilsett mere Melange om føle konsistens er greie å forme. Prøve steik og sjekk om smaken er bra.. Blitt veldig bra hos meg:-)
 1. Load more activity
 • Announcements

  • slemmo

   Samletråden Nyheter i media

   09/04/2017

   Denne tråden avvikles, vi ønsker fra nå at saker man ønsker å poste som er relatert til nyheter i media skal opprettes i egne tråder akkurat som alle andre temaer man diskuterer på forumet, så blir det enklere å kommentere og diskutere de forskjellige sakene.
×