Jump to content

To slakta geitekillinger, treng oppskrifter og tips


magnum_mauser

Recommended Posts

Eg fekk to geitekillinger som eg skal slakte i dag. Eg har ete kje/kid eit par ganger, då som utbeina steiker som vart grilla - eg tykte det var veldig smakfult og godt. Men no har eg to slakt som skal verte ymse snadder, men eg treng litt hjelp med oppskrifter og tips.

 

Og eg hadde i utgangspunktet tenkt å bruke lår og boger som heile steiker, med bein. Men høyrte at ein ikkje burde servere geitekjøtt med bein - kan nokon bekrefte eller avkrefte det?

Link to comment
Share on other sites

Du bør ikke spise f.eks koteletter av gammel sau, ku eller geit grunnet en praktisk talt ikke eksisterende risiko for Kreutzfeldt Jacobs sykdom. (Faren for å sette et bein i halsen og kveles er sikkert en trillion ganger større...) Derfor er kjøttråvarer av eldre dyr som regel utbeinet. Alle dyr under 12 måneder er trygge, så du kan trygt nyte grillede Kjekoteletter som er riktig snadder! :D gammel geit passer best i spekepølse... :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...