Dato/klokkeslett: 17 Jan 2017, 13:54

Tidssone UTC + 1 time [ DST ]
Opprett et nytt emne Svar på emnet  [ 84 innlegg ]  Gå til side Forrige  1, 2, 3  Neste
Forfatter Melding
InnleggSkrevet: 27 Okt 2013, 08:30 
Avlogget
Brukerens avatar

Registrert: 10 Jul 2009, 19:46
Innlegg: 1540
Sitat:
VI må få myndighetene til å gå inn for å begrense vold i partnerskap og familer, La de sinte unge mennen få utløp for sine frustrasjoner på andre steder osv. Kan skytter organisdasjonene være en del av løsningen, i stedet for rollen som en del av problemet?
Siden 80% av årets partnerdrap ble begått av personer med "ikke etnisk norsk" bakgrunn, må isåfall skyteopplæringen bli en del av integreringen i dette landet. Selv driter jeg i statistikken. Dette handler om verdiene i ett fritt demokrati. Når vi kan leve med den enorme risikoen bilkjøring og knivbruk utgjør for samfunnsikkerheten, kan vi fint leve med den lille risikoen skytevåpen utgjør.

_________________
"Selv mannen i gata har blitt så akademisk dekadent at selvforsvar har blitt "Harry". Det er så politisk ukorrekt at man ikke engang kan diskutere emnet på landets ledende våpenforum." Sitat Fossdal


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 27 Okt 2013, 10:45 
Avlogget

Registrert: 11 Des 2008, 21:37
Innlegg: 2533
grevlingen1 skrev:
- umiddelbar aktivitetsplikt( klubb med styre må pålegges rapporteringsplikt med muligheter for straff ) i klubber/foreningermder medlemskap er betingelse for erverv.
- Klubb/ jegerforening/"jaktleder" får en lovmessig rett og plikt til å rapportere inn adferd (rus,psykiatri ,mv) på våpeneiere...
Jeg tviler på at dette vil fungere etter hensikten. Vingemutterens eksempel fra sin lokale klubb viser, dersom vi skal være så frimodige at vi tror på mannen, at det allerede er tilfeller av slik rapportering uten at noe blir gjort. Dette er en stadig tilbakevendende sykdom her til lands. Flere rapporteringer og mer ansvar deles ut, og midler til å følge opp uteblir.
Ellers er det veldig lett å se for seg at mange vil kvie seg for å rapportere, da man gjerne vil beholde "familiefreden" i klubben eller jaktlaget. Jeg liker å tro at de aller fleste som bedriver skyting er klar over det potensielle alvoret, og når det i seg selv ikke er nok til å få folk til å rapportere, tror jeg en liten paragraf "i en bok i Oslo" ikke vil ha all verdens effekt.

grevlingen1 skrev:
- kontroll av våpeneiere årlig relatert til "automatisk" søk/ kontroll i "politi "registrene...
For å avdekke hva da? Om det er psykisk helse man tenker på, er det mye mer logisk å ha en kobling mellom våpenregister og psykiatriregister som gir umiddelbar beskjed på relevant politikammer dersom det blir registrert noe. Å sjekke en mann den 14. februar hjelper ikke dersom han utvikler akutt psykose den 15. Videre kan noe slikt tenkes å øke terskelen for å oppsøke hjelp (vi hører allerede om folk som kvier seg for dette, med våpeneierskapet som begrunnelse, på tross av dagens etter sigende mangelfulle rapportering), og dermed føre til flere desperate handlinger som kunne være avverget. Akkurat dette henger sammen med det jeg kommer til å skrive etter neste avsnitt.

grevlingen1 skrev:
Politiet må også senke terskelen for "midlertidig" tilbakekall av våpenkort ved mulig familievold, samlivsproblem der politiet innvolveres...
Jeg synes det er interessant at du har satt gåseøyne rundt "midlertidig". For det vi har hørt litt for mye om, er at (illustrerende eksempel, ikke nødvendigvis reelt) selv folk som blir anmeldt av en nabo med diagnostisert forfølgelsesvanvidd kan slite med å få tilbake våpnene om rette personen sitter på kontoret. Og for å ta opp igjen det forrige avsnittet, om en tur til psykiater for å få snakket ut litt (som ofte kan hjelpe mer enn man skulle tro) fører til automagisk innkallelse av våpenkort, har jeg meget vanskelig for å se annet enn at det vil ha negativ effekt både på samfunnssikkerheten og folkets psykiske helse.

grevlingen1 skrev:
Jeg tror fastlegen bør ha en meldeplikt...mye kan avdekkes / avverges der...
Det samme gjelder for fastleger og psykiatere, jeg tror at man blant annet vil avverge mange legebesøk med en slik ordning.

grevlingen1 skrev:
Tre viktige faktorer i der lovlige våpen er bukt i drap er:
- Samlivsproblem...der også politiet tidligere har vært innvolvert
Disse situasjonene er vel dessverre overrepresentert på drapsstatistikken uavhengig av metodevalg.
grevlingen1 skrev:
- Rus ( særlig alkohol)...ofte kjent rusproblem blandt venner , "skytterkolegaer mv..
Og når man ikke sier ifra om dette når man kjenner skadepotensialet i et skytevåpen, hva skal en paragraf hjelpe?
grevlingen1 skrev:
- Psykiatri.... mange personer har kjent til dette uten at noen har meldt fra...
Samme som over når det er utenfor apparatet. Når det først har kommet inn i apparatet, er det meget naturlig for "sivile" å tenke at det må da vel gå automatisk. Og det gjør det tydeligvis ikke.

_________________
Carpe Dam


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 27 Okt 2013, 12:45 
Avlogget
Moderator

Registrert: 15 Des 2007, 14:28
Innlegg: 1645
Bosted: Sandefjord
LilleBjørn skrev:
Nå mistenker jeg at tallet 50% er noe høyt i det i det minste i fjor, da det ble begått totalt 3 drap med skytevåpen [...]Det oppsiktsvekkende er [...]

Det jeg synes er oppsiktsvekkende er at du greier å trekke noen konklusjoner som helst (bortsett fra at det er ganske få drap med skytevåpen i kongeriket) ut av ett statistisk materiale på hele 3 hendelser...


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 27 Okt 2013, 16:24 
Avlogget

Registrert: 07 Mar 2012, 03:45
Innlegg: 47
Bosted: Nord-Norge
Nå var det med en viss grad av overlegg at jeg kjørte en slik tabloid fremstilling, og jeg synes jeg fikk frem ganske tydelig at sivile våpen ikke er noe samfunnsproblem i dag. Og det samme ser vi helt tilbake til 2007 hva skjedde den gangen? Ellers er det desidert mest interessante at jaktvåpen har falt ut av statistikken, selvfølgelig et resultat av at Ola Dunk er på vei ut av statistikken. Men likefullt en stor fjær i hatten for oss om denne utviklingen fortsetter.


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 27 Okt 2013, 16:29 
Avlogget
Brukerens avatar

Registrert: 15 Sep 2012, 10:45
Innlegg: 3779
Bosted: Halden, Østfold.
Jeg synes kanskje det 50% tallet har blitt slengt rundt litt vel mye nå, når det tross alt er noe som noen tror. Hvis det finnes belegg for det er jeg sikkert ikke den eneste som gjerne ser litt dokumentasjon.

_________________
Jim114 skrev:
Walmart is not in the business of storing your ammo.


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 28 Okt 2013, 09:25 
Avlogget
Brukerens avatar

Registrert: 09 Apr 2010, 22:17
Innlegg: 1423
Sitat:
Derimot er antagelsen om at rundt halvparten av de våpen som er benyttet i drap her i landet er lovllige, noe jeg frykter ligger nærmere sannheten en man skulle ønske.


Jeg syns det er tendensiøst og uheldig at man til stadighet styrker en fremstilling av at lovlig eide skytevåpen, utenom politiets og militærets våpen, er et problem. Uten klare tall - som uansett ville vært så små for de fleste europeiske land at de ikke gir mening i statistisk analyse - bør vi ikke gå rundt og "anta" noe som helst.

Det er klart det ser svært viktig ut at "50% av drap med skytevåpen begås med lovlig eide våpen", men når man så ser nærmere på tallene og finner ut at dette dreier seg om noe slikt som 0.75 drap pr. år i Norge, og at enkelte av disse 0.75 drapene er utført av militært personell eller politi, hvis tilgang til våpen uansett ikke reguleres av lovene det er snakk om å endre, kunne man jo hevde at det ville gitt en sammenlignbar effekt å forby politi- og militærtjenestemenn å oppbevare våpen hjemme.

Ellers skjønner jeg ikke hvorfor grevling1 drar frem forslag til tiltak som har vært diskutert før, og forkastet som ugjennomførbare av enten etiske eller praktiske årsaker. Det grenser til det utrolige når han fremholder at han ikke er bekymret for at en forherdet vanekriminell, som har myrdet en politimann (med et militært våpen!), skal gjenoppta forbryterlivet når han slipper ut av fengsel, mens han tydeligvis er bekymret for hva som skjer når en "vanlig" drapsmann - som etter statistikken å dømme vil tilbakeføres til samfunnet uten problemer - slipper ut.

Å diskutere hva slags agenda EU eller FN måtte ha er også unødvendig. Organisasjonene ønsker selvsagt å utvide og konsolidere sin egen makt og innflytelse, det er elementær organisasjonsteori og har ingenting med hverken Illuminati eller NWO-fantasier å gjøre. Spørsmålet er bare hvor mye dette går ut over oss, og hvordan det eventuelt kan forhindres hvis begrensningene i indivitets frihet og rettigheter blir uakseptable.


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 28 Okt 2013, 10:35 
Avlogget
Brukerens avatar

Registrert: 18 Sep 2011, 03:30
Innlegg: 590
Bosted: Saltstraumen
Er istmus fremdelses her inne?

Syns å huske at han satt på ganske mye godt tallmateriale.

_________________
“They who can give up essential liberty to obtain a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.”


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 28 Okt 2013, 10:43 
Avlogget
Brukerens avatar

Registrert: 04 Des 2007, 20:29
Innlegg: 6917
Bosted: Nær Ålesund (Haram komune)
Om jeg forstår grevling rett, så er det han kommer med basert på rettskraftige dommer og ikke avisoppslag. Man skal ikke glemme at vi da snakker om i området 50% av en total på drap på rundt 3.5%? begått med skytevåpen. Med andre ord 50% av nesten ingenting.
Det siste der er ett meget viktig poeng, når man kommer til hvilken risiko samfunnet skal akseptere.

Hva er poenget med å fjerne potensielt 1.75% av totale drap totalt, når dette i hovedsak er drap normalt ellers utført med hendene/hammer/kniv siden det ofte er familierelatert. Det endelige effektive tallet man kan redusere ved å fjerne lovlige sivilt eide våpen vil sansynligvis ende opp under 1%, er det verdt mange tusen menneskers livsstil, hobby, kontaktnett, psykiske helse å fjerne denne prosenten?
Er ikke risikoen for at man ødelegger så mye for å mange at man dessverre med en overveiende sannsynlighet risikerer å finne det igjen i diverse statistikker?

En ting man skal huske på som myndigheter og andre har lett for å glemme, det å ha våpen er noe veldig mange skyttere strekker seg langt for å ha. Vi setter umåtelig stor pris på rekreasjonen vi får, menneskene vi omgås med, ja hele opplegget rundt det å eie og bruke våre våpen.
Om man mister våpna sine, lukkes også døren til dette gode miljøet. Dette vet vi alle, og vi forsøker mye hardere enn folk flest å holde oss sånn noenlunde på matta i forhold til lovverket. Dette gjelder ikke minst de av oss som ellers gir litt f i lover og sånt, så man kan trygt konkludere med at skytter miljøet er ett sterkt oppdragende miljø. Sett i ett slikt lys er det nærliggende å tenke seg at siden det er så mange tusen skyttere i dette landet, vil det få en uheldig innvirkning på samfunnet totalt sett om man rokker for mye på båten.
Man kan (Spesielt når en ser på andre land man har innskrenket sivilt våpeninnehav) få ett inntrykk av at man heller skaper enn fjerner problemer når man tar fra innbyggerne denne rekreasjons muligheten. Og da snakker vi om ett problem som langt overgår dagens 1.75%

_________________
Want to be cruel? Make someone think. ;)
DFS, NFS, NOJS, DSSN.


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 28 Okt 2013, 10:45 
Avlogget
Brukerens avatar

Registrert: 04 Des 2007, 20:29
Innlegg: 6917
Bosted: Nær Ålesund (Haram komune)
Så til det Sofabamse kom innpå, dette er kanskje litt på siden av tråden. Men kan ikke ignoreres i denne sammenhengen.
Forøvrig vil implentering av systemer som korrigerer det som her tas opp, redusere arbeidsbelastning og resursbruk i forvaltningen. Noe blir ikke overført, men lagt til på klubb nivå. Men som kasserer i en 70/80 medlemmers klubb, er dette data jeg uansett må gjennom, og de 5-10 minuttene det tar å printe og poste det som eventuelt må rapporteres er for ingenting å regne. Uansett kommer det kanskje datasystemer hos NIF som gjør dette enda enklere.

Dette i posten over er dog ikke noen grunn til å hvile på laubærene og ikke forbedre de system man har, som styremedlem i to pistolklubber og ett kretsstyre (Vara men dog). Er man i en posisjon der man føler på kroppen litt av hva som skjer lokalt opp mot våpenforvaltningen.
Det er ikke tvil om at resursene der er knappe, det er heller ikke tvil om at det man rapporterer inn ikke alltid tas på alvor. Men dette er i utgangspunktet ikke vårt problem, selv om det til syvende og sist likefullt ender opp som vårt problem når politikerne skal behandle våpenlover o.l. Systemet fungerer ikke 100% ikke engang 80%, svaret politikerne da lett kommer med er at vi må stramme inn en 30%

Dette er for dumt når feilen i utgangspunktet er systemfeil, dagens lovverk er ikke ille. Faktisk er det med mindre justeringer nesten perfekt i forhold til det man ønsker oppnå, men skytternorge må ta innover seg at for at systemet skal fungere må klubbene ansvarliggjøres og inkluderes på en helt annen måte enn i dag. Vi må slutte å syte om overvåkning, sladdring til tante, styret mitt stoler jeg ikke på o.s.v.

Jeg blir kvalm hver gang jeg hører slike tilsvar til å brette opp armene og ta ansvar på klubb nivå. NSF må på banen med klare regler for hva ett styre kan og ikke kan bestemme på områder som har med aktivitets erklæringer (Første våpen 22lr problematikk/fjerne klubbens mulighet for å blande seg i valg av våpen etc.), rapportering om avgang fra klubb etc. (Og NIF må knebles på punktet der vi er pliktige til å ta inn kreti og pleti, og ungdoms mulighet til å sitte i styret som fullverdige styremedlemmer når de ikke engang har lov til å holde i ett håndvåpen uten oppsyn) det er ikke Badmington vi holder på med).

På lov siden er det klart at klubbene må få rapporteringsplikt på punkter de kan stå inne for, det inkluderer ikke skytteres psykiske helse (Vi er ikke helsepersonell). Kun punkter som hvem som har sluttet o.l. Man kan diskutere hvorvidt man burde ha vandelserklæring for å få begynne i pistolklubb (Noen steder praktiserer faktisk det i det stille, helt ulovlig men....), da jeg på ingen måte aner hvem det er jeg slipper inn gjennom dørene slik samfunnet har blitt.

Medlemslister er en annen sak, jeg liker det ikke, Men det er tydelig at man må se på en kobling av medlemslister opp mot våpenregisteret.
Klubber, forbund, våpenforvaltning, er alle ledd som må forbindes tettere. Og alle må ansvarliggjøres på en annen måte enn i dag, slik at ting ikke blir liggende men faktisk blir gjort.

Der er også andre hvitehull i dagens våpenforvaltning som man må få gjort noe med, Inndraging, oppbevaring, midlertidig inndraging/oppbevaring, og utlevering av inndratte/oppbevarte våpen.
Dette er stikkord for ett område politiet og våpenforvaltningen i dag i prinsipp bruker skjønn, er redd for å bruke skjønn, mishandler privat eiendom, bruker psykiskterror mot våpeneiere, ja listen er uendelig.
Noe grunnet manglende retningslinjer som fritar saksbehandlere for ansvar for utleverte våpen, noe grunnet manglende pålagte rutiner som sier at når a+b=c skal våpen utleveres uten mer om og men. Og muligheter til at Politiet kan bruke godkjente representanter for sivil oppbevaring/ettersyn av midlertidig inndratte våpen, er dette ei smørje uten like.

Dette området er ekstremt viktig grunnet en betydelig skjerpet føre var holdning hos politiet, uten at vi som våpeneiere er beskyttet mot tap/skade/unødig overlast grunnet feil, uriktig anmeldelser/bekymmeringsmeldinger/o.s.v.


Kobling mot fastlege etc, mener jeg er svært dårlige ideer. Husbråk uttrykkning, tvangsinnleggelser o.l. Ja, men for folk som selv oppsøker helsevesenet? Nei!

Dette ble visst vel mye på utpust, men dere tar nok poenget.

_________________
Want to be cruel? Make someone think. ;)
DFS, NFS, NOJS, DSSN.


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 28 Okt 2013, 11:45 
vingemutteren skrev:
man kan trygt konkludere med at skytter miljøet er ett sterkt oppdragende miljø.
Det vil være vanskelig for til og med Grevlingen å være uenig i dette. Ellers blir jeg kvalm av at den udemokratiske drittorganisasjon eu blir på noen som helst måte brukt som eksempel sammen med Norge. Og kveruleringer ang. nye smarte paragrafer som skal løse et nesten ikke problem. Først må man ordne opp i dagens rot før man tilfører mer.


Topp
  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 28 Okt 2013, 11:51 
Avlogget

Registrert: 02 Des 2010, 12:35
Innlegg: 901
vingemutteren skrev:
Om jeg forstår grevling rett, så er det han kommer med basert på rettskraftige dommer og ikke avisoppslag.


- Dette er den eneste objektive kilden man finner for dette i Norge.
- Det jeg har sett på er KUN saker der det finnes en rettskraftig dom for drap ( § 233 § 239).
- Dommer er offentlige i Norge.

Videre er det etter min mening en klare indikasjoner/lilhetstrekk i de sakene over med lovlige våpen at ett samarbeid( lovpålagt) rapporteringsplikt fra klubb/forbund, fastlege samt søk i politregistre ville fanget opp "99%" av disse sakene før ett drap hadde skjedd...

_________________
Som alltid uttaler jeg meg bare på vegne av meg selv og som en vanlig bruker som synser mine syn på nettet... :idea:


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 28 Okt 2013, 12:11 
Avlogget
Brukerens avatar

Registrert: 09 Apr 2010, 22:17
Innlegg: 1423
Ja, hvis alt og alle bare blir rapportert umiddelbart til politiet, så kan vi alle sove trygt, uten å måtte frykte hverken busemenn eller skrømt. Det er en kjent melodi fra politimiljøet som har blitt fremført tidligere: "Bare vi får vite litt mer om dere, så skal alt bli bra"

Norsk politi har i dag ikke ressurser til å behandle den informasjonen de får om mistenkelige forhold og personer. Hvordan i alle dager innbiller man seg da at en drastisk økning i mengden informasjon som kommer inn skal utgjøre noen endring? Og da mener jeg altså i positiv retning...


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 28 Okt 2013, 16:47 
Avlogget

Registrert: 11 Des 2008, 21:37
Innlegg: 2533
vingemutteren skrev:
Man kan diskutere hvorvidt man burde ha vandelserklæring for å få begynne i pistolklubb (Noen steder praktiserer faktisk det i det stille, helt ulovlig men....), da jeg på ingen måte aner hvem det er jeg slipper inn gjennom dørene slik samfunnet har blitt.

Hele innlegget ble for mye å fordøye sånn midt i arbeidstiden, men jeg festet meg ved dette her.
Burde det ikke, strengt tatt, være nok at vedkommende passerer gjennom nåløyet til våpenpersonen på politikammeret? De har jo vandelssjekk der.
Slik det er i dag må man jo ha med melding hjemmefra (eller arbeidsgiver) for å få ut en slik attest. Jeg tviler på dette vil endres, og jeg tviler på at man vil se en effekt av dette kravet som står i stil med kostnaden i tid og ressurser både hos politi og klubb. Jeg vil heller tro at den kapasiteten ville gi bedre effekt om den ble brukt til andre tiltak (som å reagere på allerede innsendte bekymringsmeldinger...)


grevlingen1 skrev:
Videre er det etter min mening en klare indikasjoner/lilhetstrekk i de sakene over med lovlige våpen at ett samarbeid( lovpålagt) rapporteringsplikt fra klubb/forbund, fastlege samt søk i politregistre ville fanget opp "99%" av disse sakene før ett drap hadde skjedd...
Min utheving.
Ville det ikke være hensiktsmessig å først se hvilket resultat man ville fått om man sørget for at de allerede ansvarlige delene av forvaltningen gjorde hele jobben de er satt til, før man begynte å spre ansvaret enda mer utover?

_________________
Carpe Dam


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 31 Okt 2013, 23:28 
Avlogget

Registrert: 18 Jun 2008, 20:45
Innlegg: 252
Sitat:
Inndarging av tennstemplene på HV våpen har ettertrykkelig hindret drap med AG3 i Norge. Ikke et eneste menneseke har blitt skadd eller dcrapt av de utleverte våpna etter det. Det er et ubestridelig faktum.


Hassel, dette er dessverre ikke helt riktig. Men poenget er at det har gått ned til det som kansje må sees på som "next to nothing".

Har dessverre erfaring fra dette i senere tid... :trist: :trist:

_________________
*Lasse*
NJFF, NSF, DSSN


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 31 Okt 2013, 23:34 
Avlogget
Brukerens avatar

Registrert: 02 Jun 2009, 20:51
Innlegg: 2358
32-40 Win. skrev:
Sitat:
VI må få myndighetene til å gå inn for å begrense vold i partnerskap og familer, La de sinte unge mennen få utløp for sine frustrasjoner på andre steder osv. Kan skytter organisdasjonene være en del av løsningen, i stedet for rollen som en del av problemet?
Siden 80% av årets partnerdrap ble begått av personer med "ikke etnisk norsk" bakgrunn, må isåfall skyteopplæringen bli en del av integreringen i dette landet. Selv driter jeg i statistikken. Dette handler om verdiene i ett fritt demokrati. Når vi kan leve med den enorme risikoen bilkjøring og knivbruk utgjør for samfunnsikkerheten, kan vi fint leve med den lille risikoen skytevåpen utgjør.

Når jeg ser år etter år hvordan "ikke etnisk norske" behandler våpen der dem kommer ifra så sier jeg blankt nei til en slik del i integreringen.. :roll:
men uansett bakgrunn så er jeg ikke veldig for og gi folk som yter vold noen form for våpen uansett hvor de måtte komme ifra :)


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 01 Nov 2013, 00:13 
Avlogget
Brukerens avatar

Registrert: 30 Okt 2013, 19:50
Innlegg: 2887
Bosted: Oslo
Ekte navn: Aleksander
Jeg er uenig i premisset om at, fordi drap med skytevåpen utgjør en så liten del av totalen, er det en uinteressant diskusjon. Derimot hadde det vært interessant å se faktiske tall på rettskraftige dommer, både rene tall og prosentfordeling. Først da kan vi se på tallmaterialet og si noe om hvorvidt det er statistisk signifikant eller ei, hvilket jeg mistenker at det ikke er.


Sent from my iPhone using Tapatalk

_________________
Carpe aleae

Min YouTube-kanal


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 01 Nov 2013, 06:47 
Avlogget

Registrert: 08 Des 2007, 08:56
Innlegg: 15010
Bosted: På landet, der hvor kuene bor, I Romerike
lozine skrev:
Hassel, dette er dessverre ikke helt riktig. Men poenget er at det har gått ned til det som kansje må sees på som "next to nothing".

Har dessverre erfaring fra dette i senere tid...


Ok, Det er I så tilfelle helt nytt for meg, kan du utype dette?

_________________
"Handicappet by reality"
RCA,SWS,DSSN,NSU,NSF,NJFF,NMF,NROF, MDG...
Dyslectics of the world - UNTIE!
Tidvis utskremt bransjetryne


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 01 Nov 2013, 11:47 
Avlogget
Brukerens avatar

Registrert: 22 Apr 2012, 14:37
Innlegg: 688
razumny skrev:
Derimot hadde det vært interessant å se faktiske tall på rettskraftige dommer, både rene tall og prosentfordeling. Først da kan vi se på tallmaterialet og si noe om hvorvidt det er statistisk signifikant


Det skjer heldigvis for få drap med skytevåpen i Norge til å lage statistikk. Derfor er egentlig tallene litt uinteressange.
Når vi prøver å trekke "statistiske" slutninger om våpenlovgivning ut fra 5 enkeltsaker, blir det litt for tynt.
Det er statistisk meningsløst om 20% (1/5 del) av drap med skytevåpen ble utført med lovlige våpen i 2011, hvis det var totalt 5 drap. Da er det ikke statistisk materiale men "Anekdotisk" det samme gjelder hvis alle drap i tre år på rad utelukkende utføres med lovlige våpen.

Google "law of small numbers" og "probability distribution"

_________________
The truth that is suppressed by friends is the readiest weapon of the enemy.
Robert Louis Stevenson


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 01 Nov 2013, 11:50 
Avlogget
Brukerens avatar

Registrert: 22 Apr 2012, 14:37
Innlegg: 688
For å føre en ryddig diskusjon: Det samme gjelder selvfølgelig dersom ingen drap utføres med lovlige våpen i en periode (1 til noen år)

_________________
The truth that is suppressed by friends is the readiest weapon of the enemy.
Robert Louis Stevenson


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 01 Nov 2013, 15:31 
Avlogget

Registrert: 21 Jan 2008, 13:22
Innlegg: 411
SofaBamse skrev:
Ville det ikke være hensiktsmessig å først se hvilket resultat man ville fått om man sørget for at de allerede ansvarlige delene av forvaltningen gjorde hele jobben de er satt til, før man begynte å spre ansvaret enda mer utover?


Etter min mening burde dette på et eller annet vis nedfelles i Grunnloven.


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 02 Nov 2013, 21:28 
Avlogget
Brukerens avatar

Registrert: 04 Apr 2008, 11:50
Innlegg: 2566
Bosted: Fosen halvøya Nord-Trøndelag (såvidt)
Ekte navn: Arnt-W
lozine skrev:
Sitat:
Inndarging av tennstemplene på HV våpen har ettertrykkelig hindret drap med AG3 i Norge. Ikke et eneste menneseke har blitt skadd eller dcrapt av de utleverte våpna etter det. Det er et ubestridelig faktum.


Hassel, dette er dessverre ikke helt riktig. Men poenget er at det har gått ned til det som kansje må sees på som "next to nothing".

Har dessverre erfaring fra dette i senere tid... :trist: :trist:At de et par år senere slanket ned HV med rundt 70% kan også ha en effekt i så måte?
Selv var jeg rimelig irritert over å ha en "deaktivert" AG3 stående her (selv om jeg som aktiv skytter kunne få utlevert tennstempelet jeg hadde levert inn) at jeg leverte inn AG3'n og fikk en MG3 isteden.
Ifølge Hassels sin logikk skulle jeg da være en potensiell massemorder. :roll:

Merkverdig hvor grundig Sikkerhetsregel nr.3 sitter i oss som faktisk gjennomførte førstegangstjenesten. :wink:

_________________
Elghund oppå et elgfall som viser hele tanngarden og lager samme lyden som girkassa på en gammel Bedford på vei opp siste kneika med et litt for stort gruslass, det betyr: Gå tilbake dit du satt og vent på hundefører!


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 03 Nov 2013, 00:41 
Avlogget
Brukerens avatar

Registrert: 30 Okt 2013, 19:50
Innlegg: 2887
Bosted: Oslo
Ekte navn: Aleksander
Stykkjunkeren skrev:
Merkverdig hvor grundig Sikkerhetsregel nr.3 sitter i oss som faktisk gjennomførte førstegangstjenesten. :wink:

Ja, ikke sant? Jeg har fremdeles det å sjekke et våpen - selv om den som gav meg det nettop hadde klarert det - innbakt i ryggmargen.

_________________
Carpe aleae

Min YouTube-kanal


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 03 Nov 2013, 00:57 
Avlogget

Registrert: 18 Jun 2008, 20:45
Innlegg: 252
En god kamerat avsluttet livet sitt med hv våpenet sitt. uten å gå detaljert inn på det, så virket det nøye planlagt over tid. men vil man noe sterkt nok så finner man en metode.

_________________
*Lasse*
NJFF, NSF, DSSN


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 03 Nov 2013, 11:44 
Avlogget

Registrert: 08 Des 2007, 08:56
Innlegg: 15010
Bosted: På landet, der hvor kuene bor, I Romerike
Stykkjunkeren skrev:
Ifølge Hassels sin logikk skulle jeg da være en potensiell massemorder.

Hva i alle dager er det du prøver å formidle her? :roll: hvor inne i den svarteste granskauen klarte du å koke opp den fullstendig misstilpassede og ikke-logiske slutningen der? Det ligner ikke det å komme med såpass lite gjenomtenkte og våsete utsagn.

Mitt poeng er så enkelt at tar du bort alle skytevåpen, ja så vil ingen bli truet/skadd eller drept av skytevåpen.
Men det å ta bort alle skytevåpen er ikke på noen som helst måte en garanti for at ingen ville ha blitt truet/skadd eller drept.

@Lozine
Brukte han HV-våpent slik han hadde fått det utlevert eller hadde han selv skaffet seg nødvendige deler for få våpnet til å fungere?

_________________
"Handicappet by reality"
RCA,SWS,DSSN,NSU,NSF,NJFF,NMF,NROF, MDG...
Dyslectics of the world - UNTIE!
Tidvis utskremt bransjetryne


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 03 Nov 2013, 14:09 
Avlogget
Brukerens avatar

Registrert: 09 Apr 2010, 22:17
Innlegg: 1423
Men det er jo ikke snakk om å fjerne alle våpen. Militær- og politistyrker vil jo fortsatt ha sine... Også de som ikke bryr seg om loven da, og syns det er likså greit å smugle inn gammelt sovjetisk overskuddsmateriale.


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 03 Nov 2013, 14:35 
Avlogget

Registrert: 11 Des 2008, 21:37
Innlegg: 2533
bjorktork: Det er ikke det som er poenget der. Poenget er, med mindre jeg tar hylende feil, at uønskede ting alltid kommer til å skje, uavhengig av hvilke verktøy ugjerningsmenn har til sin rådighet. I USA har galninger tilgang til skytevåpen, og bruker disse på skoler. I Kina har galninger tilgang på kniv, og bruker disse på skoler.
Galninger vil få gjort det de ønsker å gjøre helt til siste mann stempler ut, med mindre de blir stoppet av andre.

_________________
Carpe Dam


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 03 Nov 2013, 17:51 
Avlogget

Registrert: 08 Des 2007, 08:56
Innlegg: 15010
Bosted: På landet, der hvor kuene bor, I Romerike
Poenget er val at EU faktisk har en tanke om å begrense mulighetene for kriminelle og hylende galninger å skaffe seg våpen, da med fokus på de våpen som kommer fra i utgangspunktet legale kilder. Å vlande inn stjålne våpen fra russland og Amerikansk politikk i dette er å misforstå hva som står på spill. Slaget må kjempes mot det som faktisk er på agendaen og man møter, ikke mot fantom fiender.

_________________
"Handicappet by reality"
RCA,SWS,DSSN,NSU,NSF,NJFF,NMF,NROF, MDG...
Dyslectics of the world - UNTIE!
Tidvis utskremt bransjetryne


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 03 Nov 2013, 19:05 
Avlogget

Registrert: 04 Des 2007, 19:38
Innlegg: 3287
Bosted: Aure, Nordmøre
Hassel skrev:
Poenget er val at EU faktisk har en tanke om å begrense mulighetene for kriminelle og hylende galninger å skaffe seg våpen, da med fokus på de våpen som kommer fra i utgangspunktet legale kilder.


Tanken, eller skal vi si målet er vel edelt nok det Hassel.
Her søker en tydeligvis å "gjøre noe", men spørsmålet mitt er om ikke andre kilder representerer en mye større fare for at "kriminelle og hylende galninger" skal kunne skaffe seg våpen?

Men legale våpeneiere er så greie å ta tak i da europeiske land har våpenregister i en eller annen form, og med nye lovvedtak kan en gjøre nyanskaffelser og også eierskap bortimot umulige.
At også legale våpeneiere begår straffbare handlinger er selvfølgelig en realitet.
Men igjen, er det her støtet skulle vært satt inn med tanke på et sikrere samfunn totalt sett?
Hvor stor mengde representerer legale våpen i kriminelle sammenhenger kontra illegale?
Intrykket er vel når en leser om slike ting at de "legale" stort sett begår straffbare handlinger rettet mot familie og venner (og dramaet og fortvilelsen blir ikke mindre av denn grunn), mens kriminelle og galninger gjerne har andre agendaer med sin våpenbesittelse.

Uansett, her planlegger en tydeligvis å sette støtet inn der det er enklest å vise til resultater, dvs antall legale våpen fjernet i samfunnet.

_________________
I`m not as good as I once was, but I`m just as good once as I ever was.


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 03 Nov 2013, 19:09 
Helt enig. Alle som er enig i dette bør tenke gjennom hvorfor det er slik for å kunne finne et fornuftig standpunkt.


Topp
  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 03 Nov 2013, 20:02 
Avlogget

Registrert: 08 Des 2007, 08:56
Innlegg: 15010
Bosted: På landet, der hvor kuene bor, I Romerike
Å finne et fornuftig standpunkt... er satt på spissen, fullstendig irrelevant. Det er hva en kan gjøre fremover som er saklig, ikke hva man sysn og mener. Spesielt ikke når man syns og mener noe om hva andre bør synse og mene
Komisjonen har kommet frem til noen problemområder de mener det bør gjøres noe med for å hindre overgang fra det legale markedet til det illegale (I Norge er jo dødsbo svinnet et slikt eksempel), Jeg tror det vil være usedvanlig naivt å tro at kommisjonen innbiller seg at de skal kunne stoppe kriminalitet eller terror ved å regulere det legale markedet.

I bunn og grunn er det nok et fornuftig utgangspunkt å tro at eu komisjonen faktiks ønsker å oppnå akkurat det som strå i papirene. Det NJFF i samband med de andre FACE organisasjonene er å be om dokumentasjon på de påstandene kommisjonen har om overgang fra det legale til det illegae er reelt. Dvs at det faktisk er et problem, ikek bare et tenkt og mulig problem basert på antagelser. Om man så kan vise til at de problemområdene som kommisjonen viser til ikke er problemer, så er det enklere å jobbe i mot kommisjonens forslag. Men om komisjonen faktisk kan vise til at det er noen problemområder som kan dokumenteres, så må man vurdere å støtte eller ikke støtte kommisjonens forslag.

_________________
"Handicappet by reality"
RCA,SWS,DSSN,NSU,NSF,NJFF,NMF,NROF, MDG...
Dyslectics of the world - UNTIE!
Tidvis utskremt bransjetryne


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 03 Nov 2013, 20:17 
[quote="Hassel"]Jeg tror det vil være usedvanlig naivt å tro at kommisjonen innbiller seg at de skal kunne stoppe kriminalitet eller terror ved å regulere det legale markedet.

quote]Vel, de vil fortsatt regulere, for det er det de eksisterer for, nødvendig eller ikke. At våpen fra dødsbo ikke skal flyte rundt er nok de fleste enige i. Ellers syns jeg det er rart at du ikke er litt skeptisk til at en kjempeorganisasjon som eu ikke medfører noen utfordringer for demokratiet. Uten å indikere at eu er/bør være relevant for dette landet, til det er styresett, og tradisjoner for forskjellige heldigvis.


Topp
  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 03 Nov 2013, 20:28 
Avlogget

Registrert: 08 Des 2007, 08:56
Innlegg: 15010
Bosted: På landet, der hvor kuene bor, I Romerike
For å sitere meg selv... Hva i alle dager er det du snakker om?

Jeg er så forunderlig fascinert over tendensen til å skyte pianisten fordi komponisten er elendig... Hvordan du har fått det til at jeg på noen som helst måte er for EU eller ikke syns hel tanken om et uniont europa er en dårlig idè forblir et mysterium for meg. Men nok om det.

Enkelt forklart
EU - ønsker å regulere noe(tm) for å oppnå et målbart mål.
EU - Mener at overgangen av legale våpen til det illegale markedet kan reguleres med de tiltakene de har foreslått
Kan "vi" dvs skytter organsiasjonene hindre unødige innstramninger som ikke vil ha noen effekt? Evt hvordan.

Jeg vil tro dette er et av temaene på kommende onsdags møte mellom organisasjonene.

_________________
"Handicappet by reality"
RCA,SWS,DSSN,NSU,NSF,NJFF,NMF,NROF, MDG...
Dyslectics of the world - UNTIE!
Tidvis utskremt bransjetryne


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 03 Nov 2013, 20:41 
Jeg har egentlig ikke mistenkt deg for å være veldig for eu i forhold til Norge. Jeg syns derimot at du har litt for god tillit til at myndighetene bare vil gjøre det beste for oss samtidig som de ivaretar lovlydiges frihet, den frihet som vi bør være stolte av å ha hatt i dette landet. Og enda har, i kanskje det tryggeste landet i verden.


Topp
  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 03 Nov 2013, 20:44 
Jeg syns også pianisten bør vise litt skjønn før han framfører makkverket til komponisten :mrgreen:


Topp
  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 03 Nov 2013, 21:56 
Avlogget

Registrert: 08 Des 2007, 08:56
Innlegg: 15010
Bosted: På landet, der hvor kuene bor, I Romerike
Hvorfor i alle dager blander du inn helt irrelevante forhold og søkte koblinger i denne diskusjons tråden?
Om du lurer på hva EU vil, ta deg tid til å lese rapporten, ikke dikt opp forklaringer som passer med den ønskede sannhet. Og jeg har altså stor tro på at man i de høyere kretser handler med de beste intensjoner, dvs at det ikke foreligger en eller annen hemmelig agenda om avvæpning av folket på vikarierende grunnlag. Men min tilitt til at de faktisk velger noe som gavner mer en det skader, den er nok relativt lav.

Enketl forklart
Jeg har presentert rapporten her i tråden
Jeg tror EU mener det beste, basert på en del påstander jeg ikke har sett mye dokumentasjon på
Ergo, jeg mener EU's forslag ikke vil gjøre noe nyttig og positivt (så langt)
Det interessante her, er altså hva kommisjonen hevder, og hvordan det eventuelt kan motbevises.
At du ble lei deg av å høre at virkeligheten er både vond og vanskelig skal jeg prøve å ta hensyn til neste gang jeg viderebringer informasjon om våpenlovarbiede både innad i landet og utenfor våre grenser.

_________________
"Handicappet by reality"
RCA,SWS,DSSN,NSU,NSF,NJFF,NMF,NROF, MDG...
Dyslectics of the world - UNTIE!
Tidvis utskremt bransjetryne


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 03 Nov 2013, 22:25 
Avlogget
Brukerens avatar

Registrert: 04 Des 2007, 20:29
Innlegg: 6917
Bosted: Nær Ålesund (Haram komune)
Mark skrev:
vingemutteren skrev:
man kan trygt konkludere med at skytter miljøet er ett sterkt oppdragende miljø.
Det vil være vanskelig for til og med Grevlingen å være uenig i dette. Ellers blir jeg kvalm av at den udemokratiske drittorganisasjon eu blir på noen som helst måte brukt som eksempel sammen med Norge. Og kveruleringer ang. nye smarte paragrafer som skal løse et nesten ikke problem. Først må man ordne opp i dagens rot før man tilfører mer.

Nesten ikke problem?
Tror vi to lever i forskjellige verdener, forutsatt det er mine forslag til smarte paragrafer du mener (EU sine har jeg liten tro på).
Mine forslag går nettopp på å rydde i nåværende rot, basert på erfaring med forvaltningen. Må det noe sterkere lut til for å få de til å gjøre jobben sin. Og slik fjerne lovlige illegale våpen fra omløp. (Les dødsbo våpen på villstrå, og lovlig eide våpen der erverv og innhavs behovet ikke lenger eksisterer). Dette for å opprettholde og skjerpe den nevnte "oppdragende" effekten man har ved sivilt innehav av håndvåpenher til lands.

I Tillegg skal jeg være ærlig og si at jeg også gråter for min syke mor (Doble agendaer), ved manglende aksjon fra forvaltningen når folk gir f i å betale medlemskontingenter i pistolklubber. Loven er klar, rapportering og aksjon er derimot ikke garantert å følge en slik aksjon. Dette selvfølgelig for å unngå å undergrave klubbenes posisjon, noe jeg som kasserer i klubb har min klare mening om.

_________________
Want to be cruel? Make someone think. ;)
DFS, NFS, NOJS, DSSN.


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 03 Nov 2013, 22:34 
Hassel:Som sagt før tror ikke jeg heller på noen skjulte agendaer. At eu vil gavne skyttersporten på sikt i eu land er tvilsomt, som du berører. Poenget mitt er at beviser ikke nødvendigvis holder, og hvis de holder så holder de ikke lenge blant styringskåte byråkrater. Jeg foretrekker at du videre bringer informasjon du finner sann selv om jeg blir lei meg :)


Sist endret av Mark den 03 Nov 2013, 22:44, endret 1 gang

Topp
  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 03 Nov 2013, 22:40 
Vi lever nok i samme verden vingemuttern. Jeg mente ikke dine smarte paragrafer, jeg mente nye paragrafer i tillegg til de som ikke blir håndhevet. Altså ordne opp i gammelt rot før man lager mer, og der er vi enige tror jeg. Med et nesten ikke-problem mente jeg åpenbart kriminalitet begått av lovlydige våpeneiere. Beklager utydeligheten.


Topp
  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 03 Nov 2013, 23:58 
Avlogget

Registrert: 18 Jun 2008, 20:45
Innlegg: 252
@hassel: han var befal og hadde ansvaret for å ta inn tennstemplene og ammo etter øvelsene.

_________________
*Lasse*
NJFF, NSF, DSSN


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
InnleggSkrevet: 04 Nov 2013, 08:37 
Avlogget
Brukerens avatar

Registrert: 04 Apr 2008, 11:50
Innlegg: 2566
Bosted: Fosen halvøya Nord-Trøndelag (såvidt)
Ekte navn: Arnt-W
Quis custodiet ipsos custodes = hvem skal vokte vokterne. :roll:

_________________
Elghund oppå et elgfall som viser hele tanngarden og lager samme lyden som girkassa på en gammel Bedford på vei opp siste kneika med et litt for stort gruslass, det betyr: Gå tilbake dit du satt og vent på hundefører!


Topp
 Profil  
Svar med sitat  
Vis innlegg fra forrige:  Sorter etter  
Opprett et nytt emne Svar på emnet  [ 84 innlegg ]  Gå til side Forrige  1, 2, 3  Neste

Tidssone UTC + 1 time [ DST ]


Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 4 gjester


Du kan ikke opprette nye emner i dette forumet
Du kan ikke skrive innlegg i dette forumet
Du kan ikke redigere dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke laste opp vedlegg til dette forumet

Søk etter:
Gå til forum:  
Drevet av phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.no - Norsk phpBB-support